Zdjęcia bardzo mało wyraźne bo dziewczęta baaardzo ruchliwe, to na górze, to na dole, to w, to za budką

Uploaded with ImageShack.us

może jutro zrobię lepsze jak się trochę oswoją z nowym miejscem.
Pojechałyśmy po mamę z czterema małymi buraskami a złapałyśmy dwie jeszcze młodsze wyrzucone dziewczynki. brudne, zaniedbane, śmierdzące, niedożywione, zresztą nie dziwne- i tak dobrze wyglądają jak na warunki panujące w tej kamienicy- czegoś takiego to ja, z ręką na sercu mogę stwierdzić, jeszcze jak żyje nie widziałam i nie czułam- może Marysia trochę więcej opisze, bo ja nie mam siły. Po krótce tylko powiem, że była to mieszanka- mówię o podłodze po jakiej się tam stąpa-śmieci, butelek, petów, ludzkich odchodów i papieru toaletowego, wymiocin, ogromnej ilości martwych rozkładających się ptaków, robactwa- było to naprawdę plugawe- nie wiedziałam, że takie coś w centrum miasta europejskiego w XXI wieku zobaczę. MUSIMY JAK NAJSZYBCIEJ WYCIĄGNĄĆ Z TEGO MIEJSCA RESZTĘ KOCIAKÓW! Dzisiaj udało nam się tylko te dwa, bo reszta żyje dodatkowo pod stertą starych okien i nie ma do nich w ogóle dostępu, jeszcze obmyślamy plan jak to zrobić.
Maluszki pojechały z nami od razu do weta- stan ogólny dobry- zostały odpchlone, odrobaczone, ich wiek ocenił na ok 9-10 tygodni- jeszcze mają niewybarwione oczka

Oczywiście pilnie DT- choć na to nawet już nie liczę

I na zakończenie dla poprawy nastroju- Tymon i jego dziwne pozy