Ślepaczki cz IV -prosimy o zamknięcie watku

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Pt kwi 29, 2011 19:53 Re: ŚLEPACZKI cz.IV -lista kwietniowa zamknięta,wkrótce cd klubu

Podzielimy się smutkami...będzie lżej. Po 9 miesiącach, 3 poważnych operacjach, kilkunastu drobniejszych zabiegach, tysiącach kropelek zapuszczonych do oczka - wet się poddał. Tkanki Gabrysiowego oka doskonale się regenerują: ziarninują, zrastają się, tylko akurat w tym przypadku lepiej, żeby tego nie robiły :( Przestajemy walczyć z naturą. Szkoda tylko, że się nie udało.
Obrazek
Misio [*] 9.07.2021,Bąbel [*]1.03.2020, Weron [*] 31.12.2014,Tysia [*]13.11.13, Bazyl [*]06.07.13, Dasia (Dakota) [*]18.06.13, Leon [*]10.12, Gabriel [*]19.11.2011, Majki [*]01.06.2011

Tysiek

Od: Czw lut 07, 2008 7:35

Post » Pon maja 02, 2011 13:45 Re: ŚLEPACZKI cz.IV -lista kwietniowa zamknięta,wkrótce cd klubu

zaznaczę sobie...
niecały tydzień temu odszedł po nierównej i szybkiej walce z nerkami mój ślepy pimpek... 7 lat temu zabrałam 3 miesięczną ślepą sierotkę z działek... był to mój pierwszy i jedyny kot, ostatnie 3 lata mieszkał u mojej mamy bo moja mała córa tak kocha wszystkie pluszaki, że go tylko goniła a on nie wiedział co za potwór go goni...
moja mama na razie musi psychicznie odpocząć, ale myślę, że jak jej żałoba się trochę zmniejszy to weźmie jakąś ślepą sierotkę...

taki był mój pimpuś:
Obrazek
Obrazek

Jusia_P

Od: Czw sty 04, 2007 21:46

Post » Śro maja 04, 2011 14:14 Re: ŚLEPACZKI cz.IV -lista kwietniowa zamknięta,wkrótce cd klubu

Wklejam moją burzę mózgu, jako propozycję pod prowadzenie nowego wątku.

Pierwszy post bez zmian. Prawie.
Przerzuciłabym do niego informację o tym jak zostać "klubowiczem" - to w sumie bardzo ważna informacja dla ślepaczków - pomoc finansowa.
I podane w skrócie zasady dodawania zgłoszeń (opis szczegółowy dałam poniżej, w pierwszym poście chodzi o zasady dla nowych zgłaszających):
1. zdjęcie małe lub link do zdjęcia np. imageshack, fotosik itp.
2. imię lub "bezimienny"
3. płeć
4. wiek
5. stan zdrowia: opis wady wzroku plus inne informacje zdrowotne przydatne dla potencjalnych DT czy w przypadku pomocy finansowej
6. miejsce przebywania: schronisko/szpital/ulica (jeśli okjreślona data, kiedy kot traci schronienie np. musi być wypisany ze szpitalika to podać datę)
7. miejscowość (plus w przypadku małych miejscowości województwo)
8. link do wątku na miau lub innej strony np. dogomania, facebook itp.
9. kontakt: w przypadku osób z miau - nick; w przypadku osób z zewnątrz (karmicielek, weterynarzy itp.) imię i telefon lub e-mail.
10. wsparcie finansowe: tak/nie
11. informacje pozostałe: np. relacje z innymi kotami, psami, charakter, bojaźliwość, coś co jest ważne w przypadku poszukiwania DT lub DS.

Drugi post:
PILNE ogłoszenia (tak jak jest teraz) czyli
- koty ślepe/niedowidzące ale BEZDOMNE, przebywające w schroniskach, szpitalikach, na ulicy, lub mające określony czas na TDT
- koty ślepe/niedowidzące będące w DT lub pod opieką wolontariusza itp. ale potrzebujące PILNEJ operacji bądź leczenia bądź rehabilitacji.

Trzeci post:
Koty czekające na adopcję - tak jak jest czyli dorosłe i maluszki

Czwarty post:
Adopcje wirtualne, pomoc finansowa (koty mają DT lub inne schronienie)

Najważniejsze propozycje zmian dotyczą postu drugiego i trzeciego: PILNE oraz koty czekające na adopcje.

Zasady umieszczania kota byłyby takie:
Kotki ślepaczki będą ponumerowane (ostatnie dodane będą na górze posta i będą miały najmniejszą liczbę porządkową.) Dlaczego? Bo przy dwóch kotach o takim samym imieniu (a to się zdarza,) wystarczyłoby podać numer z listy i wiadomo, który kot znalazł dom - pomysł ściągnełam z niektórych wątków z dogomanii.
Numeracją się zajmę - potem wystarczy tylko przy edycji zmieniać same numery. To będzie wg mnie mniej kłopotliwe niż szukanie kotów w postach.

Drugą rzeczą którą bym dodała nad ogłoszeniem danego kota to data wpisu tego kota do postu - wtedy widać ile kot już czeka, czy sprawa jest b. pilna, czy aktualna itp. To dotyczy nowych dodawanych kotów, bo z wiadomych względów te, które już są nie będą miały takiej informacji. (nie sądzę, by ktoś chciał przeglądać setki stron w poszukiwaniu dat)

Każdy zgłoszony kot musiałby być zgłaszany wg takiego schematu:
1. zdjęcie małe lub link do zdjęcia np. imageshack, fotosik itp.
2. imię (jeśli posiada) lub "bezimienny" (stąd ważne mogą być numery)
3. płeć (jeśli kociak można napisać, że jeszcze nie określona)
4. wiek
5. stan zdrowia: opis wady wzroku tj. przed operacją, po operacji, utrata stała, niedowidzenie, usunięcie gałki ocznej, wszystko co najważniejsze co dotyczy wzroku.
Plus inne informacje zdrowotne przydatne dla potencjalnych DT czy w przypadku pomocy finansowej, np. inne urazy, brak łapek, schorzenia neurologiczne, cukrzyca, padaczka, nerki itp.
Po prostu to co o kocie wiadomo. Jak wiadomo niewiele (bo np. kot ze schroniska) to można wpisać, że w trakcie diagnostyki
6. schronisko/szpital/ulica (jeśli okjreślona data, kiedy kot traci schronienie np. musi być wypisany ze szpitalika to podać datę)
7. miejscowość (plus w przypadku małych miejscowości województwo) - to dla potenjalnych DT, które chciałyby kotu pomóc
8. link do wątku na miau lub innej strony np. dogomania, facebook itp.
9. kontakt: w przypadku osób z miau - nick; w przypadku osób z zewnątrz (karmicielek, weterynarzy itp.) imię i telefon lub e-mail. W każdym razie jakiś kontakt
10. wsparcie finansowe: tak/nie
11. informacje pozostałe: np. relacje z innymi kotami, psami, charakter, bojaźliwość, coś co jest ważne w przypadku poszukiwania DT lub DS.

Teraz co do zmian i kto za co odpowiada. Mogę się podjąć prowadzenia postu drugiego (pilne) oraz postu trzeciego (adopcje, koty w DT). Niestety warunkowo. To jest choć częściowo wg zaproponowanych zmian, bo inaczej tego nie ogarnę i nie mam na to możliwości czasowych by to ogarniać. Sama poprzenoszę na nowy wątek koty, które już są wg tego schematu (tam gdzie nie ma informacji napiszę po prostu "brak danych") Poukładam zdjęcia do linków, do cytatów itp.
Czego nie ogarnę? Na pewno nie dam rady chodzić po wątkach i zgłaszać. Zgłaszać może każdy, kto wypatrzy kota w potrzebie, kto będzie czujny. Jeśli ja wypatrzę - zamieszczę kota w poście, ale głównie będę zamieszczać zgłoszenia wszystkich innych czujnych osób.

I jeszcze jedna sprawa. Muszę to napisać, bo bez tego moja pomoc upadnie. Otóż nie jestem na miau codziennie. W weekendy prawie nie ma mnie w ogóle. Poza tym zdarzają mi się przerwy kilkudniowe. I co wtedy ze zgłoszeniami PILNYMI?
Otóż wymyśliłam opcję o którą poprosiłabym administrację. Poprosiłabym o nowy login dla klubu ślepaczkowego, do którego dostęp (czyli hasło) miałaby więcej niż jedna osoba. Login np. Klub Ślepaczkowy i dostęp dla mnie, dla alessandry, Bazyliszkowej, AgiPap (nie wiem kto jeszcze? anita5? ktoś jeszcze byłby chętny do pomocy?)
Oczywiście jeśli miałabym prowadzić drugi i trzeci post to tak by było, ale chodzi o to, żeby w tych dniach w których nie mam mnie na forum a pojawi się kociak w pilnej potrzebie ktoś inny miał dostęp do tych postów i mógł ogłoszenie zamieścić. Każda z tych osób miałaby hasło i dostęp do skrzyki PW. Niestety ja nie jestem na forum miau codziennie. Choć dość często. (a jeszcze są urlopy, wyjazdy itp.)
Ten login za zgodą administracji mógłby być wykorzystany tylko tu - na wątku ślepaczkowym. Na innych wątkach każdy używałby tylko swojego. Chodzi o to, żeby poza postem drugim i trzecim nie było wirtualnego niewiadomego bytu za którym nie wiadomo kto pisze.

Czyli jeśli zmiany się przyjmą to poprowadzę post drugi i post trzeci.
Natomiast na pewno nie pomogę w: wyszukiwaniu kotów na innych wątkach, robieniu bazarków. Nie dam rady więc nie podejmę się czegoś, czego nie dam rady wykonać.

Ponieważ to są zmiany wyrosłe z mojej głowy i ułatwiające pracę głównie mi - gdybym miała poprowadzić te posty, to proszę o wszelkie opinie, zmiany, pomysły, ulepszenia, uproszczenia itp.
Natomiast poprowadzenia postów PILNE i ADOPCJE ślepaczków nie podejmę się w takim kształcie w jakim są teraz. Mogę je przerobić tylko raz (przy przenoszeniu) na potrzeby nowej części klubu, gdybym miała prowadzić te dwa działy.

Jak to widzicie?
Obrazek Obrazek
W moim domu koty bawią się strzykawkami. A jednak patologia czai się gdzie indziej...

joshua_ada

Od: Pon gru 03, 2007 8:41

Post » Śro maja 04, 2011 14:18 Re: ŚLEPACZKI cz.IV -lista kwietniowa zamknięta,wkrótce cd klubu

Jusia_P pisze:zaznaczę sobie...
niecały tydzień temu odszedł po nierównej i szybkiej walce z nerkami mój ślepy pimpek... 7 lat temu zabrałam 3 miesięczną ślepą sierotkę z działek... był to mój pierwszy i jedyny kot, ostatnie 3 lata mieszkał u mojej mamy bo moja mała córa tak kocha wszystkie pluszaki, że go tylko goniła a on nie wiedział co za potwór go goni...
moja mama na razie musi psychicznie odpocząć, ale myślę, że jak jej żałoba się trochę zmniejszy to weźmie jakąś ślepą sierotkę...

taki był mój pimpuś:
Obrazek
Obrazek

Przykro bardzo, wiem dobrze, że ta choroba nie daje szansu na długie i spokojne życie :(

Śpij spokojnie sliczny rudzielcu (*)
19.11.10 - Tosia (*) - kocie dziecko, któremu los dał tak mało czasu
26.08.11 - Czikita (*) moja pierwsza kocia miłość - przyszła, zabrała moje serce i odeszła tak szybko
14.12.12 - Felciu (*) zawsze będziesz z nami
26.04.14 - Papaja (*) najsłodsza strachliwa królewna, takiej już nie będzie
31.07.17 - Rudolf (*) moja najukochańsza kocia pierdoła

AgaPap

Od: Pt sie 31, 2007 6:49

Post » Czw maja 05, 2011 13:08 Re: ŚLEPACZKI cz.IV -lista kwietniowa zamknięta,wkrótce cd klubu

witajcie po przerwie,

Jusiu_P bardzo, bardzo mi przykro z powodu odejścia pięknego rudaska :cry:
umieszczę Pimpusia w kąciku wspomnień, pzrykro tylko,że w takich okolicznosciach dopiero się spotykamy :( [*]

bardzo dziekuję za informacje o kocurku Midnight, oby jak najlepiej mu sie wiodło :ok:
a także za relację z domku Zyty- takie chwile naprawdę cieszą :D
Tysiek, nie wiem, co powiedzieć, tak strasznie przykro mi... :(

joshua_ada wg mnie taka forma jest bardzo przejrzysta, mnie jak najbardziej podpowiada :ok:
Bazyliszkowa niestety, nie będzie w ogóle brała udziału, rozmawiałam z Nią na pw, ale myślę,że sympatykiem klubu zostanie :wink:
post pierwszy z informacją o klubie i pomocy wzięłabym i te , o których wcześniej pisałam,niestety, dostep do netu mam w pracy(zatem takze nie codziennie, choc staram się :wink: ), bardzo sporadycznie w innym czasie, w weekendy nie mam;
zatem pozostają kwestie:
- czy ktos mógłby zaglądac w weekendy na watek ślepaczkowy ?
- AgęPap zapytac czy poprowadzi post z rozliczeniem i listą kotów, którym pomogliśmy, -pozostaje również sprawa bazarków-to chyba bolący najbardziej problem :roll:
prosimy o głosy i zapraszamy do pomocy :ok:
Ostatnio edytowano Czw maja 05, 2011 13:24 przez alessandra, łącznie edytowano 2 razy

alessandra

Od: Pon maja 07, 2007 13:04

Post » Czw maja 05, 2011 13:14 Re: ŚLEPACZKI cz.IV -lista kwietniowa zamknięta,wkrótce cd klubu

aha i jeszcze jedna ważna wiadomośc- mamy ochotniczkę do pomocy :1luvu:

KMagda pisze na pw:

"(...)zgłaszam się na ochotnika i proszę o wyznaczenie zadań :) W wątku ślepaczkowym się pojawię oczywiście :)

A tak w ogóle to podziwiam Waszą pracę, bo to naprawdę jest COŚ!!! :)"
Magdo, a czy dałabys radę z bazarkami-nie sa zbyt często, fanty co jakiś czas ja przeslę, moze ktos jeszcze, kto ma możliwość ?...

Dziewczyny, czyli wg mnie coraz wyraźniej widze światełko w tunelu, będzie nowy watek, ustalmy tylko kiedy dokładnie mozemy zgrac sie z założeniem go i wypunktujmy kto co prowadzi
Czekamy także jeszcze na głos Anity5, AgiPap, no i joshua_ady jako kierownika pieriestrojki :lol: :wink:

alessandra

Od: Pon maja 07, 2007 13:04

Post » Czw maja 05, 2011 13:25 Re: ŚLEPACZKI cz.IV -lista kwietniowa zamknięta,wkrótce cd klubu

Jestem ZA wszystkim:) Mogę zaglądać do wątku w weekendy, jak najbardziej.
Taki 'ogólny' nick też mi chodził po głowie, wydaje mi się, ze to wiele ułatwi.
Obrazek Obrazek

anita5

Od: Sob cze 18, 2005 16:48

Post » Czw maja 05, 2011 13:48 Re: ŚLEPACZKI cz.IV -lista kwietniowa zamknięta,wkrótce cd klubu

anita5 pisze:Jestem ZA wszystkim:) Mogę zaglądać do wątku w weekendy, jak najbardziej.
Taki 'ogólny' nick też mi chodził po głowie, wydaje mi się, ze to wiele ułatwi.

To ja piszę do administracji o zgodę. Potem prześlę hasła uprawnionym. Potem zabiorę sie do przenoszenia treści (na razie na komputerze, potem na nowy wątek).
Poproszę o tydzień na to przeniesienie. Jak uda się szybciej - będzie super.
Oby to się jakoś udało. :ok: Stresa mam mimo wszystko.
Obrazek Obrazek
W moim domu koty bawią się strzykawkami. A jednak patologia czai się gdzie indziej...

joshua_ada

Od: Pon gru 03, 2007 8:41

Post » Czw maja 05, 2011 14:58 Re: ŚLEPACZKI cz.IV -zapraszamy na str. 101 -czekamy na głosy

Udało się. Jest zgoda administracji. Wysyłam hasło.
(joshua_ada)
ObrazekObrazek
ObrazekObrazek

Klub Ślepaczkowy

Od: Czw maja 05, 2011 14:56

Post » Czw maja 05, 2011 15:06 Re: ŚLEPACZKI cz.IV -zapraszamy na str. 101 -czekamy na głosy

Witam :)

Jak już wyżej napisała alessandra - zgłaszam się na ochotnika i proszę o wyznaczenie zadania :)

Co do bazarków - mogę spróbować, może najpierw jakiś jeden, dwa i zobaczymy jak to będzie szło, ok?
Problem to okazja w przebraniu.

KMagda

Od: Śro kwi 28, 2010 10:36

Post » Czw maja 05, 2011 19:25 Re: ŚLEPACZKI cz.IV -lista kwietniowa zamknięta,wkrótce cd klubu

* Idea prowadzenia wątku ślepaczkowego podoba mi się bardzo - niestety praca na dwa etaty plus trzeci domowy, przeprowadzane wizyty PA, prowadzenie wątku kociaków ze schroniska, dogo i forum jamnicze ograniczają mój czas praktycznie do zera. Brakuje mi dnia, jak większości z Was.
Jedyne co mogę to przysyłać fanty na bazarki, głównie ubrania, czasem książki i oczywiście jak zobaczę na jakimś wątku ślepaczka to zgłoszę gdzie jest.

alessandra pisze:bardzo dziekuję za informacje o kocurku Midnight, oby jak najlepiej mu sie wiodło :ok:
a także za relację z domku Zyty- takie chwile naprawdę cieszą :D

To następna porcja informacji przekazana przez Panią Anię dzisiaj :

"Zyta ma swój profil na Facebooku zapraszam do grona znajomych!

http://www.facebook.com/media/set/?set= ... 2304986085
http://www.facebook.com/media/set/?set= ... =1&theater

Są zdjęcia Zyty na Facebooku i wkrótce pojawia się nowe.
Chciałaby też jakieś zdjęcia wkleić na forum ale nie wiem jak

Dzisiaj Zyta z Zuzią miała dzień wielkiej miłości, spały razem, Zuzia lizała futerko Zyty a Zyta była przeszczęśliwa i mruczła jak motorek wielki."
Ewa 507 953 900 e-mail korespondentka2@wp.pl
Zajrzyj na 1 stronę, zakochaj się :-) http://forum.miau.pl/viewtopic.php?f=13 ... 84&start=0
JAMNIKI DO ADPCJI : http://jamniki.eadopcje.org/
www.poomoc.pl

Korespondentka

Od: Wto lis 09, 2010 22:42

Post » Czw maja 05, 2011 21:08 Re: ŚLEPACZKI cz.IV -zapraszamy na str. 101 -czekamy na głosy

Kicia pozdrawia i wszystkim życzy powrotu do zdrowia
Obrazek
wynik kilkudniowego leczenia
Obrazek
Obrazek Obrazek Obrazek

Werneu

Od: Śro mar 30, 2005 13:43

Post » Wto maja 10, 2011 14:06 Re: ŚLEPACZKI cz.IV -zapraszamy na str. 101 -czekamy na głosy

Ślepaczek szuka choćby tymczasu: viewtopic.php?f=1&t=127572

A tu potrzebne wsparcie finansowe dla Ślepinki: viewtopic.php?f=1&t=127553

Bazyliszkowa

Od: Wto sty 31, 2006 15:47

Post » Wto maja 10, 2011 14:17 Re: ŚLEPACZKI cz.IV -zapraszamy na str. 101 -czekamy na głosy

Co najwyżej zrobię jeszcze rozliczenie kwietnia w tym wątku przed zmaknieciem i moze żeby juz maj w nowym był zawarty.

Ale poczekajmy na alessandrę coby to wszystko poukładała jakoś i z wątkami i z ludziami :ok:

Bardzo się cieszę, że będzie nas więcej do prowadzenia :1luvu: , bo my juz nie wyrabiałysmy tylko we dwie.
19.11.10 - Tosia (*) - kocie dziecko, któremu los dał tak mało czasu
26.08.11 - Czikita (*) moja pierwsza kocia miłość - przyszła, zabrała moje serce i odeszła tak szybko
14.12.12 - Felciu (*) zawsze będziesz z nami
26.04.14 - Papaja (*) najsłodsza strachliwa królewna, takiej już nie będzie
31.07.17 - Rudolf (*) moja najukochańsza kocia pierdoła

AgaPap

Od: Pt sie 31, 2007 6:49

Post » Śro maja 11, 2011 21:13 Re: ŚLEPACZKI cz.IV -zapraszamy na str. 101 -czekamy na głosy

ZEUS przed operacją i po, został sam reszta rodzeństwa znalazła DS :(
Obrazek Obrazek
Obrazek Obrazek Obrazek

Werneu

Od: Śro mar 30, 2005 13:43

[poprzednia][następna]