Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy
Marlon pisze:Dyżury w stoczni w tych pieknych dniach miala Aga z Monia, ciekawe jaka mi pogoda przypadnie na wtorek
kinga-kinia pisze:
Kochani prosimy bardzo o karmę dla kotów stoczniowych ona schodzi w mgnieniu oka
sabina skaza pisze:mamy zaproszenie:
"Szanowni Państwo,
Niniejszym zwracam się do Państwa z zaproszeniem do udziału w Programie Interwencja Extra, któego emisja ( na żywo) odbędzie się jutro, 9.06. na antenie Polsat News o godzinie 19.30.
W programie wyemitujemy materiał, poświęcony następującej sprawie:
Skóry wyprawione – listy rude, koty, nutrie i inne sprzedam. Takie ogłoszenie pojawiło się kilka lat temu w biłgorajskiej gazecie reklamowej. Oferował je mieszkaniec pobliskiej wsi. Twierdzi, że w ten sposób chciał pomagać ludziom. Wg niego skóra z kota ma właściwości lecznicze. Osoby którym nie jest obojętny los zwierząt postanowiły działać. Poprzez prowokacyjny zakup wyprawionej skóry z kota sprawa trafiła do prokuratury a następnie do sądu. Pan Roman (imię zmienione) został ukarany grzywną 4 tys zł. W całej sprawie uważa się jednak za pokrzywdzonego. Pan Roman przez 30 lat był myśliwym, ale twierdzi, że kotów dla skóry nie zabijał. Skóry do sprzedaży miały pochodzić z przejechanych zwierząt zbieranych z jezdni. Z wyprawionych kotów zostawało mięso. Jak twierdzi pan Roman nie mógł go zakopać lub wyrzucić bo złamałby prawo. Co więc z nim robił? Zjadał ze swoimi psami. W swoim działaniu nie widzi nic złego, uważa się za miłośnika zwierząt.
W związku z tym, że Państwo zajmują się sprawą ochrony zwięrząt, w tym sprawą bezdomnych kotów w Stoczni w Gdyni, chcielibyśmy, żeby wzięli Państwo udział w dyskusji na temat praw zwierząt. W programie przypomnielibyśmy sprawę kotów ze Stoczni.
Scenariusz zakłada emisję materiału reporterskiego i dyskusję z Gośćmi w studniu. Państwa chciałabym zaprosić do naszego studia w Gdańsku, które mieści się na ulicy Wały Piastowskie 1, pok. 1102.
W trakcie programu połaczylibyśmy się z Państwem na żywo.
Program, jak wspomniałam, zaczyna się o 19.30. W studiu trzeba być wcześniej, mniej więcej o 19.15.
Jeżeli są Państwo zainteresowani udziałem w programie, proszę o kontakt:
Marta Terlikowska
Wydawca Programu
Interwencja Extra ".
KsieznaJoanna pisze:kinga-kinia pisze:
Kochani prosimy bardzo o karmę dla kotów stoczniowych ona schodzi w mgnieniu oka
Nadałam drobny pieniążek na vive z dopiskiem pkdt-koty stoczniowe.
Może jeszcze ktoś się dorzuci?
ifokry pisze:Kochani prosimy bardzo o karmę dla kotów stoczniowych ona schodzi w mgnieniu oka
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 32 gości