POTRZEBUJĘ TYMCZASY III - łapiemy;) i szukamy DT!

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Nie mar 08, 2009 22:33

jopop pisze:Agneska, ty dziczki łap, a nie ludziom miłę koty podwędzasz stale :twisted:

a poważnie, to zaczęłam się zastanawiać nie tylko gdzie są moje transportery, ale i klatki wystawowe. Np. jedna mała jest u Genowefy, jedna u _kathrin, jedna wieeeelka jest u Wyjątek. A gdzie reszta?

odebrałam wieeeeelką od Wyjątek. tak więc posiadam jedną dużą i jedną małą i jeden transporter. Odstawię do Boliłapki przy najbliższej okazji :)

_kathrin

Od: Wto lip 31, 2007 16:53

Post » Nie mar 08, 2009 22:36

oooo, coraz ciekawiej. dobra, piszę do aniki :) i edytuję tamten post w nawiązaniu do relacji _kathrin :)
Obrazek

jopop

Od: Pt maja 20, 2005 20:05

Post » Pon mar 09, 2009 3:52

sorry, że namąciłam :oops: , ale mówię prawdę i tylko prawdę :wink:
Lisiaczku[`] herszcie nasz, nie ma nas bez Ciebie :( Nunku[`] krowinko najpiękniejsza :( Plupluniu głupiąteczko[`]
07.03.2019 KONIEC WSZYSTKIEGO, KONIEC MNIE: Busiunia [`]
16.05.2017 PĘKŁO MI SERCE: Żabciu najukochańszy Skarbie[`]
Maciejku[`] Buniu[`] Placuniu[`] Glamutku[`] Bidonku[`] Tadzinko[`] Gadziu złotooka[`]

Wielbłądzio

Od: Sob mar 25, 2006 15:11

Post » Pon mar 09, 2009 9:59

Czy już wiecie kto co ma?? :lol: :lol:

Kaprys2004

Od: Śro kwi 02, 2008 15:53

Post » Pon mar 09, 2009 10:33

Agneska pisze:A tak już całkiem na poważnie, to jestem załamana tym, że jaki kot mi tu nie wlezie w łapy, to okazuje się być miłym przytulaskiem

Agneska - jakby co to służę tą dziką kotką, którą w sobotę miałam w lecznicy. Nie dość że dwie osoby musiały trzymać do odrobaczenia (tutaj: JOPOP BYŁAŚ NAPRAWDĘ WIELKA :D , dobrze że ręka żyje), to jeszcze wczoraj złamała taką plastikową bazię, którą ją powoli głaskusiam, bo chce mieć swoje ręce :twisted:

Ale tak to jest naprawdę szliczniusia o jak wdzięcznym imieniu Szarusia :roll:

karola666

Od: Śro sie 22, 2007 17:09

Post » Pon mar 09, 2009 12:56

Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek
Jopop szuka transporterow, a cudne kociaki tymczasu!

memka

Od: Czw sty 18, 2007 22:10

Post » Pon mar 09, 2009 13:35

To może ja conieco o planach, przynajmniej wstępnych:
- dziś _kathrin i memka walczyły na Folwarcznej, czekam na relację :twisted: próba kontaktowania się ze mną o godzinie 7.12 mnie bardzo rozczuliła :twisted:
- Agneska rozpoczyna walkę z własnym śmietnikiem, czyli spodziewamy się zalewu miłych kotów szukających DT. Max w czwartek odwozi klatki i połów do lecznicy.
- i wówczas sprzęt przejmuje Kaprys2004 i wspólnie ze mną wybiera się w czwartek nocą na Pragę
- a w piątek Agneska ponownie przechwytuje sprzęt i jedzie na Mochnackiego. Wstępnie iskra rozważa możliwość dołączenia się jako pomoc łapankowa
- o sobocie na Krasiczyńskiej myśli Aleba z mężem :twisted:
- w "międzyczasie" iskra zawiązuje wspólnotę z panią Basią i poluje na Bródnie (próbują wykończyć Toruńską i Kondratowicza). Tam może się przydać lokalny kierowca na trasie Bródno-Tarchomin-Białołęka - kordynuje iskra

ja mam WOLNY WEEKEND :twisted:

Jeśli komuś te plany nie odpowiadają lub się pozmieniały - proszę o info, cobym mogła je łatać...

A! gdybym do czwartku znalazła DT dla tej kiluletniej miłej kastrowanej pingwinki co siedzi cały czas na podwórku i jest szczuta psami, to mogę ją spróbować w czwartek zgarnąć.

Proszę o ogłoszenia dla tej kotki: http://kotydoadopcji.cba.pl/ - bardzo miła, 1,5 roku, kastrowana. 2 razy głupio wyadoptowana, więc 2 razy wróciła z adopcji. Szuka tym razem dobrego, kochającego domu, na zawsze. Tel: 228315072

Szukam też twardziela, który ma siłę rozmawiać z panią Wiesią :twisted: i dowiedzieć się o jakie kociaki co to je jakaś emerytka karmi, a potem ma zamiar utopić. O ile udało mi się zrozumieć - to jest jakieś niekastrowane stado kotów na Stalowej, trzebaby je załatwić. Ale ja się nie mogę denerwować, przynajmniej do środy :twisted: jak się twardziel zgłosi to podam nr telefonu i o co trzeba zapytać.
Obrazek

jopop

Post » Pon mar 09, 2009 14:00

Wrocilysmy z pustymi transporterami.
Koty niestety byly nakarmione, nasze przysmaki mialy glebokim powazaniu :?
Deszcz tez nie ulatwil nam sprawy.
Laskawie pokazal sie kocur - pingwinek z biala lapa i bura kotka, u ktorej _kathrin wypatrzyla brzuszek.
Babka z tego domu, powiedziala, ze koty wychodza raczej wieczorem, nie rano jak twierdzila, tamta z ktora gadalysmy poprzednio.
Mamy wiec dwie rozne wersje :roll:

Planowalysmy pojechac tam jeszcze raz w piatek, ale rozumiem, ze nie bedzie wolnej klatki. Ustawiamy sie w kolejce po sprzet, tak _kathrin?

memka

Od: Czw sty 18, 2007 22:10

Post » Pon mar 09, 2009 14:15

mogę spróbować mieszkam niedaleko Stalowej, to mogę ewentualne nawet zobaczyć

malgosiab

Od: Czw gru 18, 2008 14:35

Post » Pon mar 09, 2009 15:01

gdybyście miały jechać w piątek RANO to mogę Wam w nocy w czwartek sprzęt przywieźć. ale abstrakcyjnie późno.

małgosiu, piszę pw
Obrazek

jopop

Post » Pon mar 09, 2009 18:43

jopop pisze:- w "międzyczasie" iskra zawiązuje wspólnotę z panią Basią i poluje na Bródnie (próbują wykończyć Toruńską i Kondratowicza). Tam może się przydać lokalny kierowca na trasie Bródno-Tarchomin-Białołęka - kordynuje iskra

Jestem umowiona z p. Basia w czwartek o 15 na Torunska.
Przy okazji dostalam info, ze p. Basi udalo sie tam zlapac jedna kotke (juz na Sreniawitow), a trzy kolejne (wygladajace na zaciazone) czekaja na zlapanie.
Aha, p. Basia zlapala tez jedna kotke na tylach poczty przy Kondratowicza (tez juz w ciachu na Sreniawitow).
Co do kierowcy, czy raczej osoby zmotoryzowanej, jesli jest mozliwosc pomocy, to prosze o kontakt na PW. Chodzi nie tyle o siedzenie z nami w piwnicy, co o 'bycie pod telefonem' i podwiezienie nas ze zlapanymi kotami (oby) do lecznicy na Sreniawitow. Najblizszy termin czwartek po poludniu :)

W Urzedzie Gminy dostalam dzisiaj info, zeby zglaszac do nich - koniecznie na pismie na zastepce burmistrza W. Kowalskiego - wszelkie problemy ze spoldzielniami/administracja (typu wylewanie chloru w piwnicach).
Luna Obrazek

iskra

Od: Śro wrz 22, 2004 10:07

Post » Pon mar 09, 2009 19:41

iskra przed łapanką w czwartek zadzwoń i się zapytaj czy są miejsca, wczoraj mieli 13 kotów, większość kotek, nie znikną do czwartku. Zero miejsca na kolejnego kota, jednego kocura zostawiłam w transporterku, miał być przełożony po zwolnieniu klatki. No chyba, zę coś na podmiankę pójdzie.
Obrazek
http://www.forastero.pl hodowla kotów brytyjskich

Mysza

Od: Pon cze 02, 2003 10:17

Post » Pon mar 09, 2009 21:20

karola666 pisze:
Agneska pisze:A tak ju| caBkiem na powa|nie, to jestem zaBamana tym, |e jaki kot mi tu nie wlezie w Bapy, to okazuje si by miBym przytulaskiem

Agneska - jakby co to sBu| t dzik kotk, któr w sobot miaBam w lecznicy. Nie do[ |e dwie osoby musiaBy trzyma do odrobaczenia (tutaj: JOPOP BYAAZ NAPRAWD WIELKA :D , dobrze |e rka |yje), to jeszcze wczoraj zBamaBa tak plastikow bazi, któr j powoli gBaskusiam, bo chce mie swoje rce :twisted:

Ale tak to jest naprawd szliczniusia o jak wdzicznym imieniu Szarusia :roll:

Karola, ja tez poznalam Szarusie, przeciez czekalam obok Twolego TZa az Jopop skonczy trzymanie dzikiego tygrysa... :-)

Agneska

Od: Wto paź 26, 2004 12:28

Post » Pon mar 09, 2009 21:27

Ja chyba odpadne z lapania w piatek :-(

Agneska

Od: Wto paź 26, 2004 12:28

Post » Pon mar 09, 2009 21:33

o, Agneska, to by było niefartowne. Jeśli faktycznie nie dasz rady - potwierdź szybko, to zacznę szukać innego kierowcy!!!

iskra, będziesz mogła temu nieznanemu jeszcze kierowcy pomóc w piątek????
Obrazek

jopop

[poprzednia][następna]