Rybnik, młody kocurek Szcześciarz, jedzie do swojego domu

Kocie pogawędki

Moderator: Estraven

Post » Czw gru 11, 2008 14:58

To potrzymam sobie kciuki. Przeciez dzisiaj idzie do swojego domku.
Obrazek
Obrazek

Iburg

Od: Wto sty 04, 2005 21:52

Post » Czw gru 11, 2008 16:45

Przed chwila miałam telefon od Eleni Kocurek Szczęściarz jedzie do swojego domu. Nawet słyszałam go przez telefon. Proszę o kciuki żeby nic juz tam nie wyskoczylo z kupkami
Obrazek
Obrazek

Iburg

Post » Czw gru 11, 2008 16:49

kciuki są :ok:

annette88

Od: Nie lis 25, 2007 20:52

Post » Czw gru 11, 2008 17:48

To czekam na wieści :) :ok: :ok: :ok:
WWW Wiejski Wątek Wycinankowy - zajrzyj koniecznie i pomóż! http://forum.miau.pl/viewtopic.php?uid=6671&f=1&t=168251&start=0
Gabinet weterynaryjny EWAWET Rydułtowy http://www.ewawet.pl Klikając na stronę pomagasz mi pozycjonowaniu i promocji mojego gabinetu :) Pomożesz?
Obrazek

bluerat

Od: Sob lis 26, 2005 16:34

Post » Czw gru 11, 2008 19:01

Szczęściarz zamieszkał w nowym domu w Wilczy. Ciężko mi na duszy, bo słodziak z niego, a trzeba go było zostawić. Domek stoi sobie przy łące (chociaż z jednej strony jest ulica - ale jakieś 50 m). W domku mieszka rodzinka - mama, tata i syn a wraz z nimi przeurocza koteczka, która jest dużo mniejsza od Szczęściarza (chociaz starsza). Jest też pies... piękna suczka, która bardzo ujadała i koniecznie chciała zobaczyć co tam te laski przyniosły. Szczęściarz siedział w swoim koszyczku i syczał i prychał i warczał. :( Chyba się bał psa. Zanim wyszłyśmy jego nowy Pan zamknął go w osobnym pomieszczeniu, żeby się troszkę uspokoił i żeby odgrodzić go od pieska.
Zostawiłysmy zalecenia od Bluerat, jedzonko, kuwetkę i z cięzkimi sercami pojechałysmy do domu. Czy się do siebie przekonają?? ZOBACZYMY !! :)
Obrazek
pozdrawiają - RAMCIO i ALUTKA

ALUTKA_4

Od: Śro gru 03, 2008 8:57

Post » Czw gru 11, 2008 19:07

A czy nowy domek będzie wchodził na forum ? :)

annette88

Od: Nie lis 25, 2007 20:52

Post » Czw gru 11, 2008 19:17

Własnie dzwoniła koleżanka Basieńka (wielka przyjaciółka zwierzątek), a zarazem znajoma nowej rodziny Szczęściarza.

I opowiedziała co działo się dalej:

Szczęściarz został uwolniony z klatki, ale szelek nie dał sobie zdjąć. Siedzi w osobnym pokoju, zamknięty na klucz bo psiunia inteligentna jest i sama sobie drzwi otwiera. Ma tam jedzonko, picie i kuwetkę. Potem odwiedziła go kicia - na razie się sobie przyglądają - jedno siedzi na parapecie drugie pd krzesłem. Nieco pogryzł rodzinkę - ale nie za mocno - rodzinka przeżyła. :lol:

Psiunia dalej ujada - ale podobno jak o 20-tej idzie spać to ma cały świat gdzieś. Może jakoś się przyzwyczają do siebie. Szczęściarz przez kilka dni będzie sobie siedział w odosobnieniu (pewnie jednak trochę z kicią jak dziś i z młodym, który bardzo chce się z nim zaprzyjaźnić).

Postaram się codziennie dowiadywac jak sie sprawy mają - bedę pisać.

Ale dusza boli jakbym oddała własne dziecko - jak Basia zadzwoniła to jej pierwsze pytanie brzmiało: "co Ty masz taki smutny głos?" Trzymajcie kciuki za Szczęsciarza - za twarde koopale, za przyjaźń ludzko - kocią, kocio - psią i miedzy kociusiami. Oby się wszyscy zaprzyjaźnili.

Dalsze info - jutro wieczorem

paaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa :cat3:
Obrazek

ALUTKA_4

Post » Czw gru 11, 2008 19:27

Myślę ze "nowy domek" bedzie odwiedzał forum. Juz dostali linka na tę stronkę.

Bardzo im dziękuję za przygarnięcie Szczęsciarza. Bedziemy z nimi w kontakcie.

SERDECZNE PODZIĘKOWANIA DLA BASI - to ona znalazła nowy domek Szczęsciarzowi. Sama ma przecudowną psiunię - Morię i pięć kociaków.
Dzięki Basieńko!!
Obrazek

ALUTKA_4

Post » Czw gru 11, 2008 21:17

O!!!!!! jeszcze raz dzwoniła Baśka.

Szczęściarz a raczej Ryszard (bo tak bedzie sie nazywal "nasz" kocio) bawił się z Bartkiem (trochę bojaźliwie) i nasikał do kuwety. Potem jadł karmę i pił :catmilk: .

A "tata" Ryszarda :lol: (śliczne imie dla kotka) napisał do Basi: "właśnie poczytałem forum, strasznie się dziewczyny przejmują. Spokojna głowa, powiedz im, że kotek już chciał wymknąć się z pokoju. Też wie do czego jest klamka" - serdecznie dziękujemy za informacje.

Pozdrowienia dla rodziny Ryszarda i wszystkich jego sympatyków
(a może symaptyczna rodzinka Ryszarda dołaczy do forum i czasami nam coś napisze :))
Obrazek

ALUTKA_4

Post » Czw gru 11, 2008 21:23

z uśmiechem na twarzy czytam te wiadomości, oby wszystkie kocie historie kończyły się happy endem, wszystkiego dobrego na "nowej drodze życia" :lol: Szczęściarzu-Ryszardzie

miłka

Od: Pon gru 08, 2008 13:48

Post » Czw gru 11, 2008 21:26

ALUTKA_4 pisze:O!!!!!! jeszcze raz dzwoniła Baśka.

Szczęściarz a raczej Ryszard (bo tak bedzie sie nazywal "nasz" kocio) bawił się z Bartkiem (trochę bojaźliwie) i nasikał do kuwety. Potem jadł karmę i pił :catmilk: .

A "tata" Ryszarda :lol: (śliczne imie dla kotka) napisał do Basi: "właśnie poczytałem forum, strasznie się dziewczyny przejmują. Spokojna głowa, powiedz im, że kotek już chciał wymknąć się z pokoju. Też wie do czego jest klamka" - serdecznie dziękujemy za informacje.

Pozdrowienia dla rodziny Ryszarda i wszystkich jego sympatyków
(a może symaptyczna rodzinka Ryszarda dołaczy do forum i czasami nam coś napisze :))

Cieszę się bardzo. Mam wielką nadzieję że rodzinka dołączy i będę mogła czytać co z Młodym czyli Ryszardem, bo troszkę się z nim związałam 8)
W lecznicy nie pokazywał że wie do czego służy klamka.
To bardzo miły kot, traktowany spokojnie i bez zbędnego szarpania/nerwów jest bardzo grzecznym kotem [i dobrym pacjentem ;)].
Czekam na wieści po pierwszej nocy no i co z kupami!
WWW Wiejski Wątek Wycinankowy - zajrzyj koniecznie i pomóż! http://forum.miau.pl/viewtopic.php?uid=6671&f=1&t=168251&start=0
Gabinet weterynaryjny EWAWET Rydułtowy http://www.ewawet.pl Klikając na stronę pomagasz mi pozycjonowaniu i promocji mojego gabinetu :) Pomożesz?
Obrazek

bluerat

Od: Sob lis 26, 2005 16:34

Post » Czw gru 11, 2008 23:08

To ja też poczekam na wiadomości o Rysiu. Mial chłopina szczęście.
Obrazek
Obrazek

Iburg

Post » Pt gru 12, 2008 8:26

Bardzo się cieszę, że się Ryśkowi udało. A ujadająca psiunia to (jak mówi doświadczenie) pewnie nie raz zostanie przez Ryszarda ręcznie nauczona dobrych manier :wink:
Obrazek Obrazek

sabianka

Od: Śro lis 26, 2003 18:34

Post » Pt gru 12, 2008 16:15

Niecierpliwie czekamy na wieści z domku :pisanie:
Jak minęła pierwsza noc i jak się Rysio czuje, i wszystko, wszystko... :roll:

Wiem... strasznie niecierpliwa jestem :oops:
Obrazek ObrazekObrazek

Eleni

Od: Pon kwi 28, 2008 10:40

Post » Pt gru 12, 2008 20:12

Wiadomości z domku psiuni :lol: , Rysi i Rysia.

Kicia Rysia jest dziś po sterylizacji, słabiutka i obolała. Rysio ja powąchał :) Może jakoś się zaprzyjaźnią.

"Nasz" Rysio jest przyjazny w stosunku do swoich "ludzików", co do kumpli-zwierzaków bywa różnie, ale to dopiero początek więc trzymajmy kciuki.

O koopalach nic nie wiem - jak się dowiem to napiszę - ale mam nadzieję, że brak wiadomości na ten temat oznacza, że nie ma większych problemów.

Pozdrawiam serdecznie rodzinkę Ryszarda czyli mamę, tatę, Bartka, śliczną psiunię i obolałą Rysię.

Duże buziaki dla Bluerat, "ciotek", kibiców i sympatyków. Trzymajcie kciuki!!
Obrazek

ALUTKA_4

[poprzednia][następna]