Po drugiej stronie siatki - schr. łódź IV

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Wto sie 12, 2008 13:36

TROSZKę ZMIENIłAM FORMATOWANIE
I SIę ZMIEśCIłO NA 3 STRONACH
MOżE SIE PRZYDA:
http://upload.miau.pl/3/123437.doc
Obrazek
Obrazek

ruru

Od: Sob gru 29, 2007 20:10

Post » Wto sie 12, 2008 13:37

To nie jest wersja skrócona, wstawiłam kilka przecinków, zmieniłam tytuł i fragment tekstu. Ta ulotka jest ok, natomiast jako lektura dodatkowa, uważam, że ulotka "pierwszego kontaktu" powinna być krótsza. Nad tą skróconą się zastanawiam, jak będę miała w nocy dostęp do kompa i siłę, żeby przy nim usiąść, to spróbuję ubrać w słowa, to o czym myślę.
Obrazek

magicmada

Od: Śro paź 05, 2005 19:10

Post » Wto sie 12, 2008 13:51

aaaaaaaaaa, teraz już wszystko jasne

gosiaa

Od: Sob lut 10, 2007 18:59

Post » Wto sie 12, 2008 13:57

Skróciłam trochę, zmieniłam układ tekstu i dodałam trochę koloru.
Myślę, że taki tekst gdzie pewne kwestie są wyboldowane czy zaznaczone innym kolorem dużo lepiej się czyta :

http://upload.miau.pl/3/123438.doc

Ja bym została przy tym jako wersji dłuższej. Myślę, że przeciętny człek jest w stanie przeczytać trzy strony formatu A4 pisane dużą czcionką :roll: No chyba, że źle myślę... :(
Obrazek

pisiokot

Od: Śro maja 03, 2006 15:37

Post » Wto sie 12, 2008 21:46

otworzyłam ulotkę, super sprawa! Ale ja bym jeszcze zwiekszyła czcionkę, i zmieniła na mniej ozdobną (np arial). Siedząc przy PC bez okularów nie jestem w stanie tego przeczytac, zlewa mi się, a nie mam dużej wady.

coronella

Od: Śro gru 12, 2007 13:04

Post » Wto sie 12, 2008 22:26

"chwila" nieuwagi a tu 11 strona :oops:
Obrazek

malaria

Od: Nie maja 11, 2008 18:05

Post » Wto sie 12, 2008 23:04

Zmieniłam czcionkę, dałąm mniejsze foto, podzieliłam na trzy strony - każda jest jakby inną sekcją - no tak to wygląda: http://upload.miau.pl/3/123617.doc

CoolCaty

Od: Śro sie 10, 2005 22:02

Post » Śro sie 13, 2008 0:42

KOT NIE ZAWSZE SPADA NA CZTERY ŁAPY, ZABEZPIECZAJĄC OKNA I BALKON BYĆ MOŻE RATUJESZ MU ŻYCIE

„Zawsze zostawialiśmy uchylone okno i kot nigdy nie był nim zainteresowany, nie rozumiem jak to się mogło stać.”
Była właścicielka kota- zwierzę zawiesiło się w uchylonym oknie
„Mruczek był taki mądry, zawsze wędrował po poręczy balkonu, wcześniej nie próbował skakać”
Były właściciel kota- zwierzę sparaliżowane po upadku z okiennego parapetu
Niestety, często słyszymy takie historie, opowieści o kotach, które sobie radziły, aż do pewnego momentu. Do momentu spadku z dużej wysokości, poturbowania o wystające przedmioty na „drodze” spadania, zawiśnięcia w oknie, często tragicznego w skutkach. Kot jest tylko zwierzęciem, działającym instynktownie, do jego odpowiedzialnych opiekunów należy zapewnienie mu bezpieczeństwa, zdrowia, szeroko pojętego dobrobytu.
Pamiętaj, że adoptując kota powinno się
• Zabezpieczyć okna i balkon solidną siatką.(Na rynku dostępne są zabezpieczenia różnego typu, od sieci rybackich do siatek metalowych lub plastikowych)
• Zamykać okna, stosując ograniczniki, nie zostawiać okien uchylonych.
• Zadbać, aby zabezpieczenia były wykonane solidnie.
Zabezpieczenia okien i balkonów to nie fanaberia, ale wymóg bezpieczeństwa, uchronią one Twoje zwierze przed:
• Kalectwem
• Obrażeniami wewnętrznymi, krwotokami
• Zaginięciem
• Śmiercią, często w długich męczarniach
Jeżeli masz jakiekolwiek pytanie na temat zabezpieczenia okien i balkonów, prosimy o kontakt, (…) lub obejrzenie rozwiązań zaproponowanych na poniższych stronach internetowych
(…)

Myslałam o czymś takim, mam to w wordzie sformatowane inaczej, przydałoby sie też zdjęcie, o ile w ogóle mogłoby być coś takiego
Obrazek

magicmada

Od: Śro paź 05, 2005 19:10

Post » Śro sie 13, 2008 6:36

magic, mnie się wydaje, że to bardzo dobre - krótkie, a zawiera wszystko, co najważniejsze. Wersję dłuższą zachowałabym, ale jako dodatkową, rozszerzoną informację. Ulotka nie może miec więcej niz jedną stroniczkę. Ludzie nie mają czasu, nie chce im się czytac. Oczywiście, przydałoby sie jakieś wymowne zdjęcie kota na parapecie i np. jednego z forumowych kotów z niedowładem łapek... To okrutne, ale zyjemy w cywilizacji obrazkowej, obraz przemawia bardziej niż najlepszy tekst.
Nasz wątek:
viewtopic.php?f=46&t=220448
Wątek kotów Joli Dworcowej:
viewtopic.php?f=1&t=191624
Kącik Muzyczny
viewtopic.php?f=8&t=190784
Zjawiska niewytłumaczalne, opowieści o duchach i nie tylko
viewtopic.php?f=8&t=194190

jolabuk5

Od: Nie paź 16, 2005 14:56

Post » Śro sie 13, 2008 7:51

CoolCaty pisze:Zmieniłam czcionkę, dałąm mniejsze foto, podzieliłam na trzy strony - każda jest jakby inną sekcją - no tak to wygląda: http://upload.miau.pl/3/123617.doc

Ta wersja po przeróbce CoolCaty mi się podoba - poproszę Hydrę_pl o wydrukowanie z 10-ciu egzemplarzy i zabiorę w weekend do schronu. Może jestem naiwna, ale wierzę, że co któraś osoba to przeczyta, lub chociaż przejrzy.
Wersja krótsza też jest dobrym pomysłem, mam nadzieję, że Magic znajdzie chwilę czasu, żeby ją przygotować.
Obrazek

pisiokot

Post » Śro sie 13, 2008 8:00

Aniu mogę wydrukować i Ci dzisiaj przekazać (po południu wyjeżdzam więc jak coś to w czasie pracy)

gosiaa

Od: Sob lut 10, 2007 18:59

Post » Śro sie 13, 2008 8:15

gosiaa pisze:Aniu mogę wydrukować i Ci dzisiaj przekazać (po południu wyjeżdzam więc jak coś to w czasie pracy)

o, to super Gosiu :D
To daj mi znać, jak bedziesz miała, podejdę do Ciebie.
Obrazek

pisiokot

Post » Śro sie 13, 2008 8:25

A ta wersja?
KOT NIE ZAWSZE SPADA NA CZTERY ŁAPY, ZABEZPIECZAJĄC OKNA I BALKON BYĆ MOŻE RATUJESZ MU ŻYCIE

Z relacji właścicielki kota, który zawiesił się w uchylonym oknie i zmarł wskutek obrażeń wewnętrznych: -Zawsze było uchylone i kot nigdy nie był nim zainteresowany, nie rozumiem jak to się mogło stać…
Właściciel kota sparaliżowanego po upadku z okiennego parapetu : -Mruczek był taki mądry, zawsze wędrował po poręczy balkonu, wcześniej nie próbował skakać…

Niestety, często słyszymy takie historie i widzimy martwe lub ciężko poranione koty, które sobie radziły, aż do pewnego momentu: upadku z dużej wysokości, poturbowania o wystające przedmioty podczas spadania, zawiśnięcia w oknie. Kot działa instynktownie, może go zwabić ptak, mucha. To do jego odpowiedzialnych opiekunów należy zapewnienie mu bezpieczeństwa, zdrowia, szeroko pojętego dobrobytu.
Pamiętaj, że adoptując kota powinno się:
• Zabezpieczyć okna i balkon solidną siatką.(Na rynku dostępne są zabezpieczenia różnego typu, od sieci rybackich do siatek metalowych lub plastikowych);
• Zamykać okna, stosując ograniczniki, nie zostawiać okien uchylonych;
• Zadbać, aby zabezpieczenia były wykonane solidnie.
Zabezpieczenia okien i balkonów to nie fanaberia, ale wymóg bezpieczeństwa, uchronią one Twoje zwierze przed:
• kalectwem,
• obrażeniami wewnętrznymi, krwotokami,
• zaginięciem,
• śmiercią, często w długich męczarniach.
Jeżeli masz jakiekolwiek pytanie na temat zabezpieczenia okien i balkonów, prosimy o kontakt, (…) lub obejrzenie rozwiązań zaproponowanych na poniższych stronach internetowych
Obrazek
ObrazekObrazek

TyMa

Od: Wto maja 02, 2006 7:58

Post » Śro sie 13, 2008 8:54

To prawda, wersja CoolCaty mnie tez się bardzo podoba, dobrze, że będzie wydrukowana. I ta historia bajki na koniec - moze ktos się wzruszy i POMYŚLI.
Nasz wątek:
viewtopic.php?f=46&t=220448
Wątek kotów Joli Dworcowej:
viewtopic.php?f=1&t=191624
Kącik Muzyczny
viewtopic.php?f=8&t=190784
Zjawiska niewytłumaczalne, opowieści o duchach i nie tylko
viewtopic.php?f=8&t=194190

jolabuk5

Od: Nie paź 16, 2005 14:56

[poprzednia][następna]