S.K.NIEKOCHANE VII-nowy wątek i nowy ''prowadzący'

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Czw cze 26, 2008 10:09

a u mnie zabawa w pełni :)
ruda Emilcia z rudym Ludwikiem gonią się i podgryzają w trakcie zapasów. Nie wiedziałam, że Ludwiczek taki skoczny - wydawał się misiowatym Garfieldem - a tu proszę :D

moony

Od: Sob mar 29, 2008 13:54

Post » Czw cze 26, 2008 15:11

hej :)
to ja napisze co tam w schronisku:

klatka mała - czarnuszek, taki okrąglutki, plakusial ale potem pieknie zjadl, popil i go polozylam na takiej koszuli to sobie lezal. na szczescie ma zrobiona tam mini kuwetka to moze nie bedzie robil pod siebie. oczka zaropiale, troche mu umylam, nie kichal ani nic innego.garnie sie to przytulakow.

klatka 1 - czarno-bialy. wypil wode z puszki a jesc za bardzo nie chcial, troche podziubal. on ma cos z lewa przednia lapka, jest wieksza od pozostalych i tak dziwnie wywinięta. mam nadzieje, ze nie jest zlamana.... :cry: da sie glaskac ale taki troche osowialy. :cry:

klatka 2 - 3 małe kotki z tych co Mika brała. buraski wystraszone, uciekaja, drżą jak chce je dotknąc wiec ich nie stresowalam. apetyt byl i to sporu ale potem niestety bialo-czarny dostal biegunki, lało sie z niego żółte i sie meczyl biedak w kuwetce. wymienilam im trociny bo juz bylo wszystko mokre tak mu sie przytrafilo :cry:

klatka 4 - czarna piwniczna koteczka. je ładnie, lubi głaski :), wiecie jaka zdolna koteczka? obok maluchy mialy w miseczce jedzenie a ona jeszcze nie miala to łapką do klatki maluchów, mięsko na pazur i do siebie :)
ale potem juz miala swoje to jadla.

klatka 5 - Kleszczyk. je bardzo ładnie, łasi sie :)

klatka 6 - pusta klatka

klatka 7 - Niania. je a potem sobie śpi :)

klatka 8 - czarno-biala Koteczka ktora przyszla z maluszkiem - ona taka osowiała troche i je mniej niz inni

klatka 9 - Marcelinka - pokichuje troszke, zjadła ladnie

klatka 10 - Tri i Kacperkowa - Tri jadła, Kacperkowa spała caly czas w budce

klatka 11 - maleńtaski. Rudy, dwa biało-czarne, jeden bury. jedza, bawią sie i śpią. tylko tak sie wysoko wspinaja, mam nadzieje, ze zaden nie zleci.

klatka 12 - dwie czarne mamusie i dwa czarne maluszki i jeden szary - mamusie jedza, male jedza suche dla małych, potem mamusia jedna karmila szaruszka a reszta spala.

w trakcie odwiedzin ktorys zaczal bardzo plakac ale patrze do klatek a zaden nie placze,ale za chwile znow, gdzies z dolu. patrze na dol a tam malentasek burasek przykucnal i sie patrzy. po konsultacji z Małą zaczelam gonic uciekiniera ale ja w jedna a on w druga. w koncu przykucnal i go zlapalam. jedno oczko ma mniejsze, takie jakby opuchniete. po transporcie do klatki od razu zabral sie do "korytka" i wmłócił pol miseczki, potem suchego i popił. chyba zglodniał po takiej wędrówce.

teraz na kociarni:
jedza wszyscy, Maurycy zamkniety ale jadł, Tetryczek moj kochany tez pieknie zjadl. Tolo miziak sie przytulał, Zgredzia troche nie bardzo do miziania. nie bylam dlugo bo sie zasiedzialam przy klatkach :oops:

Mała, dzieki za pomoc i sorry ze to Ty musialas do mnie dzwonic ale juz mialam resztki na karcie a nie wiedzialam gdzie go dac!
Obrazek

pepperoni

Od: Sob gru 08, 2007 14:48

Post » Czw cze 26, 2008 15:36

no jaka piekna dokładna relacja :D
dziekujemy bardzo :D

jutro bede z ranca-bardzo chce sie spotkac z weterynarzem.
Strasznie mnie zmartwiłas małym biało-czarnym :(
i jednym i drugim :(

Przyjazd Zuzi z Krakowa z grubsza poorganizowany, bedzie w Katowicach w niedziele, około 17-18ej.
Bede ją musiała przejąc-dziewczyny, niestety na Waszej głowie zostanie chyba zwiniecie stoiska.
Wogole zbiorka w silesii w sobote około 12ej-ale jeszcze potwiedzę.

Kupiłam dzis dla pana zwirek i na razie cztery puszki, nie pamiętam jakie to maja byc, bo Zuzia czegos tam nie jada.
Zaopatrzyłam sie tez w obróżki antypchelne dla kociastych.

karee-jesli jakims cudem masz jutro dostep do drukary-to moze uda Ci sie dorobic ogł Kacperkowej i tri Mariannie-oba z jednego domu, na oko 2-3 letnie, kuwetkowe,domowe kicie, juz wysterylizowane, szczepione beda jakos w weckend, albo nawet jutro. Jesli Ci sie nie uda, sie nie przejmuj :wink: Najwazniejsze ulotki sa z adresem stronki

Mała1

Od: Wto wrz 12, 2006 8:56

Post » Czw cze 26, 2008 16:09

Ale dokładna relacja :wink:

Czyli jest nowy czarny malec?
Ostatnio edytowano Czw cze 26, 2008 16:26 przez BOENA, łącznie edytowano 1 raz
Obrazek

Te,które odeszły [*]
Fiona 12.01.2010.r. Borys 01.02.2010.r. Marusia 08.06.2011.r.
Aureliusz i Pyza 06.2011.r. Emiś 31.10.2011.r. Rudy 04.12.2011.r.
Kruszynka 04.04.2012.r. Maciuś 18.08.2012.r.Piękna 25.09.2012.r.

BOENA

Od: Czw lip 05, 2007 16:04

Post » Czw cze 26, 2008 16:25

iwona_35 pisze:
BOENKO, nie wiedziałam ,że masz takie cuda w domuu :D :D :D :D
(

A może chcesz jednego w prezencie? :mrgreen:
Obrazek

Te,które odeszły [*]
Fiona 12.01.2010.r. Borys 01.02.2010.r. Marusia 08.06.2011.r.
Aureliusz i Pyza 06.2011.r. Emiś 31.10.2011.r. Rudy 04.12.2011.r.
Kruszynka 04.04.2012.r. Maciuś 18.08.2012.r.Piękna 25.09.2012.r.

BOENA

Od: Czw lip 05, 2007 16:04

Post » Czw cze 26, 2008 17:06

dziewczyny a ja dalej szukam młodej koteczki na wieś
może któraś z tych nowych by się nadała
nie musi być bardzo domowa bo oni tam mają plagę myszy i zależy im na wyłapaniu szkodników
ogólnie warunki bardzo dobre bo to pani sędzina zakupiła sobie ranczo na emeryture :twisted:
ale jednak wychodząca by była na duży obszar

a co jest w niedzielę w Silesiii ?
chyba będę miałą czas aby pomóc
KOT JEST DOMOWY NA TYLE NA ILE MU TO ODPOWIADA
Obrazek
SPRZĄTAM I WYPRZEDAJE
Kupię stare widokówki Katowic

bettysolo

Od: Wto kwi 25, 2006 21:43

Post » Czw cze 26, 2008 18:18

Pann weterynarz powiedział, że Nusiowe oczko lepiej, ale nadmiernym optymistą nie należy być. Mamy być u niego w środę.

Dał preparat na świerzbowca.

M_o

Od: Pon lut 25, 2008 20:43

Post » Czw cze 26, 2008 18:35

słabo mi

mam dosc, ludzie sa okropni, odechciewa mi sie pomagac szukac domów kotom od ludzi bezposrednio :(

zadzwonił do mnie pan z czeladzi, ze Zuzi nie wemie, nie bo nie, nic go nie obchodzi, po prostu nie bedzie go w domu :(

Mamy ja wypuscic, gdziekolwiek, moze byc w Krakowie-moze sie kto zlituje, a jak umrze z głodu to trudno-moze nie-jego słowa.
On jej juz nie chce, i juz

nie da jej nawet miesiaca
kicia trafi do schronu-nie wiem jak tam da rade-jest strasnie zestresowana, agresywna, typ Arizonki

Domu jej nie znajde, mamy super miziaki i nikt ich nie chce.
Na wies od Bettysolo sie boje-ona cchyba nie da rady.

beety-podejdz do silesii-pogadamy
impreza w silesii jest w sobote i niedziele w godz około 13-17

Mała1

Post » Czw cze 26, 2008 18:59

Kurde, a to jest ta kotka perska? moze allegro by pomoglo? ludzie lubia takie koty i chetniej je biora..

mika_xx

Od: Pon lis 27, 2006 22:51

Post » Czw cze 26, 2008 19:05

nie-to zwykła trikolorka-ładna-ale zwykły dachowiec

Ola-ja do Ciebie bede miała prosbe, o super ogłoszenie dla niej na allegro-w stylu-mówia na mnie ze jestem zołza, bo jestem-drapie, ale czy to znaczy ,ze nie mam zyc.
ze taka jest od zawsze, taki ma charakter, ze moze po przodkach,ze wie,ze jest niedobra, ale nie umie inaczej-wiesz-wymysl cos -to jej jedyna szansa-na kociarni ja poobserwuję
:cry:

nie bede juz chyba długo pomagac ludzio znalezc dla ich kotów domów-sa niewdzieczni .Pierwszy raz od niewiadomo kiedy rzuciłam słuchawką :?

Mała1

Post » Czw cze 26, 2008 19:47

biedna kicia serce sie kraje :(
Nie wiadomo dlaczego wszyscy mówią do kotów „ty”, choć jako żywo żaden kot nigdy z nikim nie pił bruderszaftu.

Obrazek

jojo

Od: Pon kwi 26, 2004 19:52

Post » Czw cze 26, 2008 20:01

Mam takie pytanie - czy cos z tych karm, ktore z TZ przywiezlismy zostalo jeszcze?
czy potrzeba tylko pieniedzy?

Ewaa6

Od: Sob paź 30, 2004 14:37

Post » Czw cze 26, 2008 20:26

Ewaa6-suche jeszcze jest :D i nasze i schroniskowego duzo.

(Natomiast puszki ciagle potrzebne w duzej ilosci.
Najtaniej wychodzi w Kauflandzie duzy kitiket-wiem ,ze nienajlepszy, ale jak suche dobre, to i kk moze byc :wink: )[[/

Mała1

Post » Czw cze 26, 2008 21:03

hmm mogłabym kupic 10 puszek karmy FELIX, 400 g za 2,4 . to chyba nie jest duzo? bo na necie najtaniej znalazlam za 3,4 a na allegro 2,7.

http://zooexpress.pl/go/_category/index.php?idc=5_16_51

Jakby jeszcze 3 osoby kupily ze mna po 10 puszek to mamy ich 40 i dostawa wtedy jest gratis;) (no 42 puszki - ponad 100zl, dostawa gratis).

10 puszek to jest 24 zł. Chciałby ktoś tez?

Bo kurier 19 zł - tak się nie oplaca juz:(

Kupowałam juz u nich i bylo wszystko ok a wysylka na drugi dzien;)

Czy kitekat wychodzi taniej?

mika_xx

Od: Pon lis 27, 2006 22:51

Post » Czw cze 26, 2008 21:34

mika-te wszystkie karmy sa du..te :wink: ,zeby była jasność.
nikogo nie namawiam do karmienia nimi w domu :wink:
Zawatrośc miesa tam jest 4% :roll: ,reszta to jaskas chemia i tyle.

Jako dary dla schroniskowców przydadza sie oczywiscie takie puchy.
Te koty przybywaja często z domów ,gdzie były własnie kk i whiskasem karmione i te karmy znają.
A jesli ktos chce maluszkom w schronie zrobic prezent-to wszelkiego rodzaju juniorki tez sa mile widziane, mokre i suche

Ale jak do kk doda sie gotowanego kurczka, albo indyka,albo podrobów to aromat-który koty lubia-zostaje,
A karma od razu jest lepszej jakosci :wink: ,jesli chodzi o zawartość miesa w karmie

KK-800g w Kauflandzie-około 4,20 zł-i bez przesyłki.
Kupuje tez w rossmanie karmy Winston- 400 gr -niecałe 2 zł.
Karmiciele czesto tych karm uzywaja, co innego kot domowy, co innego duze stado. A przy dobrym suchym to juz wogole jest nieźle :wink:
Ostatnio edytowano Czw cze 26, 2008 21:41 przez Mała1, łącznie edytowano 1 raz

Mała1

[poprzednia][następna]