[Białystok 2]60 kociaków i nowe nędze :(:( s.97

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Pt maja 23, 2008 13:51

gosiak akcja jest zorganizowana przez Towarzystwo Opieki nad Zwierzetami i dotyczy kotkow ktore tam mamy, wiemy ze sa zdrowe, wiemy w jakim wieku i wiemy ze nauczone sa czystosci.
Nie wiem czy bylo by to najzreczniejsze przynosic tam innego kotka?
Jesli chcesz znalezc maluchowi dom, to mysle ze Aga moglaby ci wyslac PW z informacja gdzie mozna zamieszczac ogloszenia w internecie, podobno maluchy z tych ogloszen dlugo nie czekaja na nowych wlascicieli :)

plinko, mysle ze chetni do pomagania sa na wage zlota :)
najlepiej gdybys przyjechala na 11, na rozpoczecie. a zostaniesz tyle ile dasz rade :)

na druga zmiane, czyli na godz. mniej wiecej czternasta przyjade ja, niki i beata, wiec bedzie obsada.

melba

Od: Wto lis 16, 2004 12:50

Post » Pt maja 23, 2008 14:37

gosiak2211 pisze:a mozna oddac kotka od adopcji?

Pisałaś pare postów temu, że znaleźli się chętni na kotki :roll:

monia3a

Od: Wto paź 16, 2007 13:00

Post » Pt maja 23, 2008 19:59

Moje bąbelki ślicznie zajadają i piją mleczko :) Szara kicia jest odważnejsza, czarny koteczek ucieka i prycha. Ale miseczka coraz bardziej go przekonuje.
Gdybym miała więcej czasu na siedzenie z nimi, to już pewnie by się wspinały jak po Tomaszu na mruczeniu ;)
Ile takie maleństwa powinny pić mleczka kociego? bo one strasznie dużo piją i nie chcę zaszkodzić.
Byłam z czarnym maleństwem w lecznicy, tzn. kicia też była, do towarzystwa ;)
Jakoś dziwne jest to jego przełykanie, więc chciałam sprawdzić. Podejrzewany jest stan zapalny gardła, dostał zastrzyk, i jutro powtórka.

Szałwia

Od: Pon lis 20, 2006 20:02

Post » Pt maja 23, 2008 20:04

Ja mam 5 minut do podlaskiej wiec i tak wpadne :wink: , moge tez pomoc jesli trzeba;)
pozdrawiam Ewa

Ewa3

Od: Nie kwi 13, 2008 14:47

Post » Pt maja 23, 2008 20:16

melba dostałam te strony do ogłoszenie i dodałam ogłoszenia mija tydzień i nic a ja mam chorą kotkę i ciężko mi pogodzić jednych i drugich trzymaj ich osobno porostu nie chce żeby sie męczyły a koki są czyste i robią w kuwetę właśnie to opanowały do perfekcji w przeciągu kilku dni ostatnich dwa udało mi sie oddać i została jedna kotka która jest straszna przylepą straszne lubi towarzystwo innych ludzi

gosiak2211

Od: Wto maja 20, 2008 18:45

Post » Pt maja 23, 2008 20:29

Szałwiu to ten chory maluszek nie może zawitać w Zoo Natura, no chybaże Pani doktor pozwoli.
Moje kotki z Narewskiej dziś zostały odrobaczone i odpchlone i okazało się, że maja nie więcej niż 5 tygodni :roll: a jeden był oddany jako 8 tygodniowy maluch :roll:
Dziś chłopak dostał biegunki a ja już panikuję po ostatnich wydarzeniach z Panleu.... choć narazie dostał tylko krople do oczu i może ta biegunka być tylko ze zmiany jedzonka, bo wprowadziłam małą nowość ( saszetkę dla juniorków whiskas ) i doktor mówi, że to od tego, zobaczymy jaka koopka będzie jutro, boszzz nie lubię się nerwować z takich powodów.
Mała moja kicia jest chyba alergiczką czasem ma zaczerwienione otoczki oczek ale są zdrowe i nie potrzebują kropel, a tak wogóle są jakies testy alergiczne dla kotów?? Wszystkie moje zwierzaki maja uczulenie ( oprócz Kiary ) jak przychodzi wiosna to wszystkie płaczą ;)

monia3a

Post » Pt maja 23, 2008 20:47

Zapytam jutro o maluszka - czy będzie mógł pojechać.
To wygląda na to, że kotki z Narewskiej są o tydzień starsze od tych u mnie, ale moje szkraby, hm, dużo mniejsze.
Monia, Twoja mała kicia pewnie chce się zintegrować ze stadem i może dlatego te oczka się czerwienią? :D
Trzymam kciuki za malca, mam nadzieję, że to tylko reakcja na nowość w jedzeniu.
A, i co z tym mleczkiem? ile go podawać dziennie? bo te bąbelki to smoki wawelskie normalnie

Szałwia

Od: Pon lis 20, 2006 20:02

Post » Pt maja 23, 2008 20:51

Jeśli piją ze smakiem i nie ma nieodpowiednich reakcji to podawaj do oporu, postaw im też miseczkę z wodą może zechcą ja pić.
Moje kicie nadrabiają puszystą sierścią :wink:

Ewa3 wpadaj, wpadaj zawsze coś się znajdzie do robienia, zapraszam też mamę :roll:

monia3a

Post » Sob maja 24, 2008 13:06

melba pisze:plinko, mysle ze chetni do pomagania sa na wage zlota :)
najlepiej gdybys przyjechala na 11, na rozpoczecie. a zostaniesz tyle ile dasz rade :)

OK będę :)

plinka

Od: Sob paź 13, 2007 16:03

Post » Sob maja 24, 2008 15:15

szczęśliwie znalazłam opiekuna dla mojego ostatniego kotka ;];] :cat3: :cat3: :cat3: :cat3: :cat3: :ryk: mama nadziej ze koteczki w waszym ośrodku także w szybkim czasie znajdą swoja rodzinkę ;];] trzymam na nie kucki ;];] :ok: :kotek:

gosiak2211

Od: Wto maja 20, 2008 18:45

Post » Sob maja 24, 2008 16:02

Koteczka z Prakowej już oficjalnie u nas. Nie mogliśmy jej tam dłużej zostawic.

Zdjęcia i informacje o jej stanie na bieżąco można zobaczyc TU, TU i TU

Ania i Krzyś

Od: Pon kwi 14, 2008 13:12

Post » Sob maja 24, 2008 19:48

Pragnę pochwalić się na forum, że mój koci bobas, który parę dni temu był tak niedołężny,że jadł przez strzykawkę, dziś już potrafi wspiąć się na łóżko, wyjść z koszyka z zamkniętą klapką, a nawet wyskoczyć z kuwety, w której uprzednio wykopał dołek w wiadomym celu.
Ale co najważniejsze,maluch umie już obgryzać mięso z kości(!!) i wykradać inne olbrzymie kawałki jedzenia z miseczki Juliusza ( mam nadzieję że mu to prawidłowo wpłynie na rozwój, eh) I nawet przestały zaklejać mu się oczy, pewnie dlatego że go Julek kilka razy dziennie dokładnie całego wylizuje...

Do zobaczenia jutro na mruczeniu?:)

beata87

Od: Czw mar 27, 2008 22:42

Post » Sob maja 24, 2008 20:28

hej :)

chcialabym zapelnic pustke po moim kochanym kocie ( niestety zagryzl go pies :( :evil: /) i przygarnac kociaka, im wiekszy ( fajnie by bylo, zeby byl po duzych rodzicach) i bardziej kudlaty tym lepiej ;) plec i kolor obojetne. bedzie mial zapewnione super warunki w bloku.

pomoze ktos?

z gory dzieki :)

margaritka

Od: Sob maja 24, 2008 20:23

Post » Sob maja 24, 2008 20:32

monia3a pisze:
Ewa3 wpadaj, wpadaj zawsze coś się znajdzie do robienia, zapraszam też mamę :roll:

wpadne :wink: musze jeszcze od Ciebie tabletki wziasc dla Soni;)
jestes od samego poczatku??
Mama nie wiem czy przyjedzie, ale bardzo mozliwe :wink:
pozdrawiam Ewa

Ewa3

Od: Nie kwi 13, 2008 14:47

Post » Sob maja 24, 2008 21:15

margaritka u mnie jest biało czarny kocurek półpersik :roll: zdjęcia pare postów wcześniej :)

Ewa3 o jakie tabletki chodzi ?? nic nie wiem na temat tabletek :?:

monia3a

[poprzednia][następna]