Nie ma dobrych wieści...
[No może poza tym, że po zapodaniu sobie antybiotyku zaczęłam normalniej funkcjonować.
Moja mama: Dziecko, idź do lekarza, powinnaś brać antybiotyk i leżeć w łóżku. Ja: Mamuś, byłam u weta, już wzięłam.
Grzybne wieści - na 17 zwierząt w domu tylko 4 są chore. Przynajmniej na razie. Najgorzej na tym wszystkim wyszła Tila...
Motylek się zatkał, ma słaby apetyt i głównie śpi. Zapodałam parafinę i czekam na efekt. Waży 80dkg. Jest strasznie chudziutki i mam wrażenie, że od czasu kiedy do nas przyszedł nie przybiera na wadze.
Gratis... Zrobiłam dziś RTG tej zmiany na łapie, co ją Doc podejrzewał o bycie krwiakiem podokostnowym. Nie wygląda to na stan zapalny. Za miesiąc powtórka RTG - jeśli coś się zmieni - znaczy: powiększy, czeka nas biopsja. Jeśli nie będzie rosło, a mały nie będzie gorączkował, to jest nadzieja, że to zmiana pourazowa. Niestety, obraz RTG wskazuje na zajęte obie kości przedramienia, ale każda nieco inaczej. Najgorsza opcja? Nowotwór...
I Białas. Po Tolfedynie jest lepiej. Kiedy lek przestaje działać kot przestaje chodzić. Zrobiliśmy też RTG. Zdjęcie ukazało dodatkowo zmiany w kości krzyżowej. Najprawdopodobniej są dwie niezależne od siebie sprawy. Kość krzyżowa właśnie i `buła`, która się utworzyła w okolicy stawu biodrowego, i która nie jest torbielą. Najprawdopodobniej będziemy bułę ciąć i pobierać wycinek.
Szpital pełną gębą. A przez tego gupiego grzyba nie mogę zaszczepić rezydentów na wirusówki. Jeszcze trochę a Rudy mi się pochoruje, bo to do niego podobne...
Dziękuję Wam za obecność i troskę. Najbardziej mi żal maluszków. Zwłaszcza Gratisa. Miałam nadzieję, że szybko pójdzie do adopcji, a tu...