Długowłosy Oleś [*]

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Sob maja 19, 2007 19:05

iwcia pisze:
Wiedziałam, że go już nie oddasz :twisted:

:oops: Ja chyba też to wiedziałam, od momentu, kiedy go po raz pierwszy zobaczyłam-małą główkę wyglądającą z polaru i wystraszone oczy. A potem go dotknęłam-chudziutkie, drżące ciałko...
I nie tyle wiedziałam, że on mój, ile że ja jego :oops: .

A że wszystko ma swój sens i czas, to i ten nawrót choroby Olka był widocznie potrzebny, żeby babcia przekonała się, że mały stał się częścią naszego domu. Nieodłączną częścią :roll:

Dla Bonka tez widzę korzyści-biega teraz jak nigdy przedtem i ma sporo ruchu, co przy jego tuszy przyda mu się niezmiernie...

Mam tylko dylemat, jak to zrobić żeby jednocześnie jednego odchudzić, a drugiego utuczyć 8O :? :roll:
Obrazek

ona szalona

Od: Czw mar 24, 2005 12:45

Post » Sob maja 19, 2007 22:20

Oj wszystko ma swoje miejsce i czas 8) nic na sile a czas sam wszystko wyjasni :wink: Z tymi dietami to jest wesolo,fajnie jak chudy kotek wyjada tym niezabiedzonym ale w druga strone troche ciezej :lol: Pozostaje kuchnia albo lazienka do czasu osiagniecia wymaganej wagi....a potem to juz tylko sie tyje i zaczynamy myslec w druga strone :wink: :lol:

elfrida

Od: Pt gru 15, 2006 22:15

Post » Sob maja 19, 2007 23:47

ale fajnie :D

chudzina ma domek :dance2:
KOT JEST DOMOWY NA TYLE NA ILE MU TO ODPOWIADA
Obrazek
SPRZĄTAM I WYPRZEDAJE
Kupię stare widokówki Katowic

bettysolo

Od: Wto kwi 25, 2006 21:43

Post » Nie maja 20, 2007 5:38

elfrida pisze: Z tymi dietami to jest wesolo,fajnie jak chudy kotek wyjada tym niezabiedzonym ale w druga strone troche ciezej :lol:

Niestety w przypadku długowłosej dwójki to grubszy wyjada chudszemu :twisted: . Muszę stać i pilnować.
Pracuję nad tym, żeby Olka na suche przerzucić, ale skubaniec rozpuszczony się zrobił :roll: . Ciekawe czemu :twisted: .

W każdym razie nie śpię już, jest niedzielny poranek, koty szaleją :twisted: , Bono śpiewa-nawet nie wiedziałam, że dzielę łóżko z takim uzdolnionym kotem :twisted: :roll: .

Oleś nie wskakuje do mnie, upodobał sobie fotel obok i generalnie całą noc przesypiają spokojnie. Dopiero nad ranem... co można wydedukować spojrzawszy na godzinę postu :twisted: .

Ale cieszę się ogromnie, że się dogadali. :D
jeszcze czasem pióra lecą i wrzaski wieczorem były Olkowe, ale większość czasu spędzają na zabawie, więc jest dobrze :!:
Obrazek

ona szalona

Post » Nie maja 20, 2007 6:56

Dopiero co podejrzane:

-ulubiona zabawa Olka: podgryzanie Bonkowego ogona i uciekanie
-ulubiona zabawa Bono: przemoc domowa w postaci zdzielania łapką Olkowej głowy

:D
Obrazek

ona szalona

Post » Nie maja 20, 2007 13:12

wesoło masz :D
Obrazek
SPRZĄTAM I WYPRZEDAJE

bettysolo

Post » Nie maja 20, 2007 16:59

:wink:
Gratulacje :D
Zachęcam do zakupów w zooplusie przez zielony banerek na blogu - zooplus coś przekazuje na nasze podopieczne kocie bidy. http://domowepiwniczne.blogspot.com/

kalewala

Od: Śro cze 29, 2005 13:55

Post » Nie maja 20, 2007 19:13

annskr pisze::wink:

Wiem, że miało być inaczej :oops:
Ale ten ostatni kryzys.... Ten lęk o niego, ta gonitwa z czasem, z ludźmi , pracą stasznie mnie do niego zbliżył :oops: .
Po prostu nie mogłam inaczej...
Obrazek

ona szalona

Post » Nie maja 20, 2007 19:15

ona szalona pisze:
annskr pisze::wink:

Wiem, że miało być inaczej :oops:
Ale ten ostatni kryzys.... Ten lęk o niego, ta gonitwa z czasem, z ludźmi , pracą stasznie mnie do niego zbliżył :oops: .
Po prostu nie mogłam inaczej...

Asiu, gratulacje :D :D :D :D
ObrazekObrazek

bechet

Od: Śro sie 24, 2005 9:54

Post » Pon maja 21, 2007 14:27

Asiu!I wlasnie w takich sytuacjach wiemy.....ze wlasnie tak musialo byc :D ...no a futro czasami musi polatac :wink: .Jeszcze troche a chlopaki nie beda sie odstepowaly na krok :lol: ..i zycze Ci lozkowego Olesia,moze sie malolat przekona,ze w lozku spi sie jednak najlepiej :evil:

elfrida

Post » Wto maja 22, 2007 5:22

Oleś na razie upodobał sobie ręcznik na parapecie okiennym albo fotel do spania. Bono śpi ze mną, więc byc może Oleś trochę boi się wskakiwać na łóżko.

Ale rozpuściłam gada niesamowicie :evil: . W ogóle nie chce mi suchego jeść :roll: . Konkretnie Acany. Zamówiłam RC-może tego poje, bo inaczej puści mnie z torbami.

Jutro wizyta kontrolna u lekarza i jak się uda-pobranie krwi.
Obrazek

ona szalona

Post » Wto maja 22, 2007 14:08

ona szalona pisze:Oleś na razie upodobał sobie ręcznik na parapecie okiennym albo fotel do spania. Bono śpi ze mną, więc byc może Oleś trochę boi się wskakiwać na łóżko.

Ale rozpuściłam gada niesamowicie :evil: . W ogóle nie chce mi suchego jeść :roll: . Konkretnie Acany. Zamówiłam RC-może tego poje, bo inaczej puści mnie z torbami.

Jutro wizyta kontrolna u lekarza i jak się uda-pobranie krwi.

Byc moze przez strach i respekt przed starszyzna nie chce z Toba sypiac....juz niedlugo sie wyjasni :wink: oj ciezko,ciezko taka rozpuszczona Bestyje przestawic na mokre,ale jest to mozliwe :lol:
Oles myk myk do porzadku powracac :twisted:

elfrida

Post » Wto maja 22, 2007 18:19

Poleciałam dziś do sklepu po odbiór żarełka dla kotów-RC suchego i puszek animody. Ale puszki na razie będą stały awaryjnie-przerzucam Olka na suche :roll: . Zjadł dziś Royala outdoora-ostatnie opakowanie promocyjne :roll: , stoponiowo spróbuję zachęcić go do Acany....
W każdym razie pierwsze koty za płoty-Royal zjedzony :)

Efekt wczorajszej zabawy

Obrazek
Od razu widać kto wciąż rządzi :wink:

A to moje dwa :oops:

ObrazekObrazek
Obrazek

ona szalona

Post » Wto maja 22, 2007 22:12

nie martw sie moje chłopaki przez pół roku lali sie tak ze krew sie lała
szczególnie upodobali lać sie po nosach
aż im musiałam pazury obcinać
a teraz to najlepsi funfle
ale ze sobą nie śpią :?
Obrazek
SPRZĄTAM I WYPRZEDAJE

bettysolo

Post » Śro maja 23, 2007 5:02

Asia, Olek i Bono wyglądają przecudnie :1luvu:
I bardzo się cieszę, że dokocenie przebiega bez większych awantur (no, bo te małe być muszą :wink: ).
Trzymam kciuki za pozytywne efekty przestawiania Oleśka na Acanę :ok:
ObrazekObrazek

bechet

Od: Śro sie 24, 2005 9:54

[poprzednia][następna]