Toruńskie koty- 10 już uratowanych :)

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Pon lut 19, 2007 20:38

My mamy dwa komplety szelek, ale jedną smycz :wink: Więc ewentualnie Igi musiałby nam swoją smycz pozyczyc, ale ona chyba przytłoczyłaby kociastego :)
Obrazek
Naszym kotom się przelewa - darowiznę na konto!
Fundacja Kocia Dolina Lukas Bank SA /O. Toruń
47 1940 1076 3018 9272 0000 0000

Igulec

Od: Wto mar 28, 2006 21:15

Post » Pon lut 19, 2007 21:25

proszę o info o jakichś przełomowych sytuacjach w życiu Karmelki.Cudowna jest.Nie wiem czy moja wiadomość doszła, ale może by tak uaktualnić zdjęcia Wuzetki, bo ona jest teraz taka śliczniutka i w dobrej kondycji a na tamtych fotkach taka chora bidula :(

Reddie, a jak tam Muffinka, co ona porabia z Delicją.Stała sie bardziej odważna?
Obrazek
Fell on black days

agatka84

Od: Pt lut 09, 2007 21:41

Post » Pon lut 19, 2007 21:56

O wszystkim piszę na bieżąco tu :arrow: http://forum.miau.pl/viewtopic.php?t=56061 Muffi trochę odpuszcza z tym strachulstwem. Nawet ostatnio SAMA do mnie podeszła, aż zamarłam 8O Popatrzyła, usiadła. I zaczęła się myć. No i to by było na tyle jej odwagi :lol: Ale powolutku, powolutku, dojdziemy do wszystkiego.

reddie

Od: Śro lip 19, 2006 15:35

Post » Wto lut 20, 2007 20:02

dronusia, pisma o datki o ile sie zorientowalam mozna wyslac w calym kraju, rejestracji dokonuje minister sprawiedliwosci.
co do mojego przyjazdu do torunia to bardzo was przepraszam, ze sie nie odezwalam, ale skomplikowalo mi sie troche. tomek mial wczoraj wypadek w pracy, wczoraj w szpitalu, dzis caly dzien po lekarzach. ma zwolnienie i uraz kregoslupa wiec nie dam rady teraz przyjechac. jak cos sie oprawi dam zaraz znac. przepraszam, jak nie mozecie czekac to sprobujcie same. przykro mi, ze tak sie stalo ale nie dam w najblizszych dniach rady.
co do pieskow niestety maluchow nie bedzie, mamusia musiala przejsc operacje, maluchow bylo 10 ale niestety wszystkie martwe:(
reddie dzieki za adres, a na bilet ile potrzebujesz?? jak co zostaw mi nr konta na gg.

kasia h

Od: Czw gru 28, 2006 17:36

Post » Wto lut 20, 2007 20:04

dronusia, jak chcesz moge przeslac ci te wzory pism na maila tylko podaje na jaki adres. co do wypelnienia wolnych miejsc daj znac to ci podpowiem.

kasia h

Post » Wto lut 20, 2007 20:12

O, Boże, Kasia, Tomek miał wypadek? :( Przekaż Mu życzenia jak najszybszego powrotu do zdrowia.

I jeszcze te pieski... No, przykre to wszystko :(

Trzymaj się Kasiulek. Już się na gg odzywam, bo widzę, że jesteś.

reddie

Post » Wto lut 20, 2007 20:21

dzieki reddie, on cie takze pozdrawia:)
i dziekuje za pozdrowienia

kasia h

Post » Śro lut 21, 2007 19:58

I znowu pojechałam kotki nakarmić.I znowu smutno mi strasznie.Dzisiaj tak jakos zimno wyjatkowo i tak mi żal tych kotów :cry: :cry: :cry:
Dostały cieplutkiej śmietanki, bidulki, i papku.Dzisiaj było ich aż 9.Kurde, ile ich tam jest tego nie wiadomo tak do końca a dzisiaj pojawiły sie jakieś nowe znowu.Jak byliśmy tam w niedzielę to były inne i dzisiaj też inne.Stałych kotów, czyli tych, które zawsze są jest 4 lub 5.Dzisiaj był jakiś nowy czarno-biały.No i jakiś taki duży kot, chyba kocur.Było ciemno, więc mogłam sie pomylić, ale wydawało mi się, że był on czarny z domieszką rudego i z białymi skarpetkami.Kotka to raczej nie była.Ładny był ten kocur.Jak jadł to burczał i inne koty się go bały.
Ola, wiesz był tam jakiś ogromny samochód z jakimiś kontenerami i zlikwidowali płot ogradzający łodzie.Nie wiem co oni tam kombinują, ale rano tam wiercili i przez ten hałas koty sie gdzieś pochowały i musiałam wieczorem wracać, żeby je nakarmić.
Obrazek
Fell on black days

agatka84

Post » Śro lut 21, 2007 20:10

Biedne kotulki, biedniutkie. Dobrze, Agatko, ze chociaż Ty możesz tam podjechac.

A nasza częśc cukierni dzisiaj całą trójka wybrała sie do wetki (my poszliśmy z nimi, bo Karmelka się bała :wink: ) Mamy jeszcze powiekszone węzły chłonne, czyli coś tam się dzieje w organizmie. Ale mamy recepty i walczymy dalek. Kochane sa te kociaki. Karmelka dala się wsadzić na wagę - waży 2,5 kg, czyli nie jest źle, choć przeciez mogło być lepiej. I będzie :) Wuzetka dostaje nadal do oczka Tobrex, Karmelka ma zapisaną Doxycyklinę i wszystkie po 1/4 Rutinoscorbinu 3 x dziennie.
Humorki dziewczynom dopisuja, Bonzo je lubi i nie jest źle. Martwimy się co prawda Nigerem, któy mieszka u wetki i który terroryzuje jej kotke (szukamy dla niego niezakoconego tymczasu), ale to inna historia.
Obrazek

Igulec

Post » Śro lut 21, 2007 20:35

Przyznam, że po każdej wizycie mam średni nastrój i średnio się czuje.Nie wiem jak dam rade tam jeździć, nie chodzi o to, że mi się nie chce, po prostu smutno mi strasznie.
Fakt, ze 9 kotów stamtąd zabraliśmy ( 2 ja wzięłam+7 wspólnie)poprawił moje samopoczucie, ale dzisiaj znowu było ich tak dużo.One tam zawsze będą i zawsze jakieś nowe będą się pojawiać.Strasznie to dzisiaj wyglądało, głodne były bardzo. :cry: :cry: :cry: :cry: :cry: :cry: :cry: :cry: :cry: :cry: :cry: :cry: :cry: :cry: :cry: :cry: :cry: :cry: :cry: :cry: :cry: :cry:
A zmieniając troszkę temat, to nie chcę zapeszać, ale koleżanka mojej mamy chce wziąć kota.Więc jeśli sie uda to wiecie......dam zaraz znać jakby cos....
Obrazek
Fell on black days

agatka84

Post » Czw lut 22, 2007 9:23

Kurcze a juz myslalam ze wieksza czesc zostala przez Was zabrana :( Czy jest szansa na kastracje tej ekipy ktora tam mieszka?
Amiś, Antoś, Bambosz, Pepsi i Cola

Sydney

Od: Pt mar 19, 2004 10:28

Post » Czw lut 22, 2007 21:28

Słuchajcie dziewczyny, Ola nie ma dostępu do netu do 26.02.2007, więc jeśli chcecie się z nią skontaktować, to telefonicznie. Numer w razie czego na stronie Kociej Doliny.

reddie

Post » Sob lut 24, 2007 9:40

I znowu zimno strasznie i coraz bardziej żal hotelowych kotów.
Wczoraj było 7, musiałam tam pojechac, po tym jak zobaczyłam jak wieje na dworzu ten lodowaty wiatr.Myślę, że jeszcze zostały tam jakieś miziaste do wziecia do domu, chociaz część to dzikusy.
Za hotelowymi szybami znowu ciekawy widok.Jakas impreza chyba dzisiaj bedzie, więc może kotom trafi sie jakas sałatka na przekąskę. :evil:
A z hotelowego parkingu widać za szybą w szkole Rydzyka Matkę Boską-co za ironia.Szlag mnie trafia!!!!
Dziewczyny, pomocy bo nie dam rady tam jeździć co dwa dni :cry: :cry: :cry:
Obrazek
Fell on black days

agatka84

Post » Sob lut 24, 2007 14:08

Agatka... Ile tam jest tych oswojonych? Z Olą zabieramy się ostro za promocję Muminki, może ktoś ją zaadoptuje (Muminkę, nie Olę). Zwolni się miejscówka. Ja właśnie zgarnęłam ze śniegu śmietnikową Tigrę. Nie, nie Opla Tigrę, burą kicię. Też nie mogłam spokojnie przyglądać się jak ona marznie...

Kochana, nie poddawaj się!! Chciałabym pomóc, ale jak? :( Dojeżdżać tam autobusem nie dam rady, bo ledwo ciągnę finansowo :( Masz jeszcze karmę? Trzymam kciuki, żeby wszystko się poukładało wreszcie i żeby udało się pogadać z szefostwem hotelu.

reddie

Post » Sob lut 24, 2007 20:46

Agatko, trzymaj sie, dużo sił życzę. Jesteś :aniolek:

A na poprawę humorku :wink:
A oto kilka obrazków z naszego pokoju – w kadrze niestety nie mieszczą się wszystkie czworonogi ;) (dla rozróżnienia Szarlotka nosi obróżkę ;))

Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek

A teraz zagadka – Gdzie jest Guzik? :)

Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek
Obrazek

Igulec

[poprzednia][następna]