Spis kotów na forum - wątek rozrywkowy :))

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Pt lut 23, 2007 23:12

Czego oczekujesz? żeby każdy teraz złożył samokrytykę dlaczego nie uczestniczył w wątku, który TY założyłaś?

pozdrawiam
Agnieszka
Obrazek
Obrazek
Jeszcze żaden nieśmiertelny bóg nie przeżył śmierci swoich wyznawców.
NAUKA O KLIMACIE.PL

genowefa

Od: Pon wrz 18, 2006 13:34

Post » Pt lut 23, 2007 23:19

Agato - chcesz mieć spis kotów to go sobie zrób na podstawie wątków i podpisów :D

Kocurro

Od: Nie sty 11, 2004 20:31

Post » Pt lut 23, 2007 23:26

kobiety proponuje relaksujaca cisze. nie ziejcie ogniem . kazdy ma inne zainteresowania i potrzeby , wiec wyluzujcie. pozdrawiam wszystkie zapracowane - tez zapracowana i dlatego dotad nie opisalam swoich kotow. tak jak kasia mam17 i naprawde chyba mi sie nie chce na raz .

boni

Od: Nie wrz 24, 2006 21:02

Post » Sob lut 24, 2007 1:40

No nic, ja nie mam ustawionego podpisu, to przedstawiam:

Obrazek

imie: Oskar
imiona alternatywne: Nunek, Niuniuś, Futro, MordaMoja, OJejkuJakiOnJestSliczny
rasa: mieszana ;)
plec: obecnie bezjajeczny ;)
umaszczenie: classic tabby, hehe ;) siersc leciutko przedluzona
waga: ciezki. Ooj, za ciezki ;)
urodziny: jakos wrzesien/pazdziernik 2005
uwielbia: OLIWKI!!! zabawy w aportowanie papierowych kulek, mizianie po brzuszku i pod pysiem (gdy akurat jest w nastroju)
lubi: byc w centrum zainteresowania, jesc karme puszkowa (animonde najchetniej i dobre gatunkowo wolowe(zwykle mama mu kupuje drozsze mieso niz ja sobie na obiad;)), ganiac sie dookola lozka/stolu z Duzymi, wygladac na klatke schodowa i czasem ja troche zwiedzac.
nie lubi: obcych, wody, brania na rece
charakter: bardzo ciekawski, wszedzie wtyka swoj rozowiutki nosek. Musi wszystko obwachac i skontrolowac. Za to poza swoim "terytorium" jest tchorz;) wystarczy, ze sasiad jedzie winda a kot susa i do domu ;) Ma genialne wyczucie "swoich" - reaguje na dzwiek domofonu i czeka i miauczy pod drzwiami (ale tylko jak przychodzi domownik badz ktos, kogo zna, jesli dzwonia obcy, to obserwuje zza szafy albo od razu daje nura pod wersalke;), do tego doskonale zdaje sobie sprawe, jak ktos wychodzi z mieszkania, wystarczy, ze wyjme z szafy buty, czy zapale swiatlo przy drzwiach, kot juz mnie odprowadza;) Bardzo duzo rozumie. Bezblednie reaguje na slowa "chodz, dam Ci jesc" - wystarczy to przy nim powiedziec a Oskar biegnie do miski i sie oglada :) Czasem, jak nie pora karmienia albo jak mu tak powie osoba, ktora zazwyczaj mu jesc nie daje, to przyglada sie i czeka na powtorne zapewnienie lub upewnia sie miauknieciem :)
A, no i jest wyrachowany - zanim dostanie jesc to sie mizia, mruczy, ociera, przewraca - jak tylko zje, to najczesciej nie da sie dotknac tylko zwiewa ;)
inne: w momentach zaskoczenia/przestraszenia potrafi przecudnie zjezyc ogon i wymachiwac przez parenascie-paredziesiat sekund taka gigantyczna, puchata kita, niczym MCO ;)

pozdrawiamy :)
Ostatnio edytowano Sob lut 24, 2007 1:52 przez ios, łącznie edytowano 3 razy

ios

Od: Pon gru 12, 2005 17:21

Post » Sob lut 24, 2007 1:41

imię: Vera, zwana Weroniką ( jak podniesie mamusi ciśnienie)
rasa: piwniczak okazały
płeć- koteczka, z maleńką blizną na brzuszku...
waga: tak +-5kg
umaszczenie:bura- elegancik
właścicielka: to istnieje takie określenie w przypadku kota?
urodzinki: około 08.2004
króluje w domci od 01.XI.2004. Znaleziona na cmentarzu, z przetrąconą nóżką, czyrakiem na stópce,miliardem pcheł i wieloma innymi " obcymi". Dziw, że dziś jest tak piękną i bardzo dużą kotką.
ulubione zabawki: CZUPURKI ( takie małe naklejane na komputer maskotki), kawałki roślin ( oczywiście świeżo zerwane), gwożdzie, słomki,długopisy, patyczki do uszu.........
Aportuje wszystko.....
lubi: gadać! Na każdy temat. Najgorzej, że pannica pyskuje
No i jeść!!!!! ( ale trzymamy linię)
nie lubi: odkurzacza i wychodzenia na dwór ( nie dotyczy balkonu)
jaka jest: taki normalny ( tylko trochę większy)kociak- ADHD, robi co chce, najlepsza pora na zabawę to 3-4 rano ( nie muszę wspominać, że trasa wyścigów przebiega przez moje lóżko- najczęściej po mnie...), a do tego miziak straszliwy, bardzo chętnie i szybko uczący się. Pięknie łyka tableteczki, zastrzyki- "bardzo proszę", pazurki- "nie zapomnij o łapkach z tyłu" uszka" tak mi rób, tak mi rób"
Jednym słowem- cudo!

imię: Gabi ( nazywana w sytuacji j.w. Gabrielą)
rasa: j.w.
umaszczenie: podobna jest do cioci Very, troszkę ciemniejsza i bardzej elegancka.
urodzinki: 24.06.2006. Jest z nami od 08.2006. Adoptowana.Koci katar, niedożywiona, bardzo drobniutka.
jaka jest: jak to kobieta- bardzo zmienna- "dziś leżę cały dzień w wannie, bo tak chcę", jutro " a na złość wygrzebię całą ziemię z kwiatów",. Są jeszcze opcje- " nie chcę głaskania ", " bardzo chcę głaskania" , " nie wiem czego chcę, ale mi to daj"
lubi: wannę! Nie rozgryzłam jeszcze, o co jej chodzi, ale kocha tam leżeć. Czasem muszę stoczyć prawdzią walkę o możliwość skorzystania z tego urządzenia.
nie lubi: jeszcze nie wie, zastanowi się.Choć myślenie nie jest jej dobrą stroną.

ZDJĘCIA WSTAWIMY, JAK TYLKO POJMIEMY JAK TO SIĘ ROBI.

kropka77

Od: Pt lut 09, 2007 23:30

Post » Sob lut 24, 2007 6:59

Kicek
ur. marzec 1993
rasa: kot europejski
umaszczenie: szary, pręgowany
wielkość: duuuży
charakter: w domu miśkowaty, super spokojny, daje przy sobie wszystko zrobić, nigdy nikogo z nas nie ugryzl i nie podrapał, lubi dużo spać na miękkim fotelu, obserwuje otoczenie z uwagą, niczego się nie boi, psy ignoruje; na zewnątrz: nie daje sobie w kaszę dmuchać, waleczny, niezależny.
Kicek trafil do nas od ludzi, których dziecko eksperymentowało i zrzucało kotka z wysokiego piętra, aby sprawdzić, czy spadnie na cztery łapy. U nas miał w teorii łapać myszy, a w praktyce służy do głaskania.
Teraz jest już w nie najlepszym stanie- ma pogryzione, przyklapnięte uszka, brak jednej tylnej łapki, chory pecherz- to efekt życia na wolności. Co roku w marcu znikał nam na kilka dni. Boję się, że kiedyś nie wróci, ale nie sposób teraz zmieniać mu zwyczajów.

I dwa kotki niewychodzące:

Milusia
ur. 2004, u nas od 10 marca 2006, wzięta od Anki z "Miau", wcześniej przebywała w schronisku
kotka europejska
biała z kilkoma czarnymi łatkami
nieduża, drobna
niezalezna, zawsze robi tylko to, na co sama ma ochotę, nie lubi brania na ręce, ale coraz częściej przychodzi się pomiziać i poocierać i daje się laskawie pogłaskać; śliczna, prawdziwa dama; nie boi się psów, lubi gonić za Dyziem i leżeć na drapaku.
Niestety, drapie ściany, ale trudno.

Dyzio
ur. 28. 10. 2004 r., u nas od 22 października 2006, oddany przez opiekunów z Warszawy w celu zapewnienia mu większego bezpieczeństwa
mix syberyjski, srebrny
szczuplutki, ale o grubiutkich łapkach
"gwiazda"-prześliczny
Nie lubi być brany na ręce, wygina się jak wąz i zeskakuje; przemiły. gadający. zawsze skory do zabawy, szczególnie lubi błyszczące kulki (np. bombki choinkowe); duzo czasu spedza obserwując świat z drapaka, poza tym biega z Milusią po całym domu, a szczególnie po schodach, z upodobaniem chowa się do papierowych toreb.
Jego największym przyjacielem jest pies Fuks, z którym nawzajem raz dziennie się wylizują.
Dyzio jest głuchy (nie boi się odkurzacza, gdy inne zwierzaki uciekają) i nie tak skoczny jak dawniej Kicek, więc jest pod szczególną ochroną. Patrzy na człowieka wielkimi miodowymi oczami i serce mięknie kazdemu, nawet tym, co "nie lubią kotów".
Zrzuca drobne przedmioty z półek, dlatego wszystkie tłukące się ozdoby poznikały z zasięgu jego łapek.

Mam nadzieję, że nasze 3 kocie szczęścia będą z nami bardzo długo.

jupo2

Od: Pt mar 10, 2006 18:31

Post » Sob lut 24, 2007 11:55

Sorki :(

Agata_2

Od: Śro gru 27, 2006 19:38

Post » Sob lut 24, 2007 12:20

Agata_2 pisze:Sorki :(

:D

Ja też się wpisze, ale musze mieć wiecej czasu
Schroniska dla zwierząt ,muszą być postrzegane ,jak wyrzut sumienia .
Kiarunia[i]
Myszaczek[i]
Dziurkacz[i]
http://www.ratujkonie.pl
Obrazek

iwona_35

Od: Sob lis 19, 2005 10:54

Post » Sob lut 24, 2007 12:25

Czemu krytykujecie ten wątek - jest superowy
To jest strona www głównie dla kotow i taki wątek im sie nalezy, bo przedstawia każdego jak nalezy
gratuluje ze ktoś sie zdecydował na taki watek - mnie sie bardzo podoba, a jak ktos nie ma czasu przedstawić własnego footerka...hmmmm

Niektore - te co pomagają to rozumiem, ale reszta???

dedi

Od: Pt maja 26, 2006 10:39

Post » Sob lut 24, 2007 13:14

boni pisze:kobiety proponuje relaksujaca cisze. nie ziejcie ogniem . kazdy ma inne zainteresowania i potrzeby , wiec wyluzujcie. pozdrawiam wszystkie zapracowane - tez zapracowana i dlatego dotad nie opisalam swoich kotow. tak jak kasia mam17 i naprawde chyba mi sie nie chce na raz .

nikt tu nie zieje ogniem, bez przesady, ale po prostu nie lubie takich scen :roll:
mozna to zrobic inaczej prawda?

opisze tu takze Trio , tylko musze sie do tego ladnie przygotowac :wink:
Obrazek

Pirackie czarne Trio: Brucek (2001-2015), Hrupka (2001-2016), Rysio (2002-2018)
Wiórka (2016-2018)
Neska (2018–2023)
Pirat-PirKa (2017-2025)

Anja

Od: Śro lis 06, 2002 9:01

Post » Sob lut 24, 2007 16:01

Imię: Nuśka
Przydomek: Nusia
Rasa : europejska krówka
Waga : ok 4 kg
Umarszczenie : czarno-białe
Właścicielka : Karoka
Data urodzin : 22 . 07 . 2003 r
Jest moim kotkiem od dnia: 22.07.2003 r
Czasem nazywany/a: Dzieci, Nuśkiewicz, Niuniuś, Kochanie, Wkurzacz, Zaba, Kochane dzieci
Ulubione zabawki : whiskasowa myszka, miękka materiałowa piłeczka z dzwoneczkiem, orzechy włoskie
Przyjaciele : Amant i Bosman...
Nie lubi: wkurzania, czyszczenia uszu, wtykania żarcia do buzi, pstrykania w nos
Lubi: być głaskana wtedy kiedy sama przyjdzie i tego zapragnie, najlepiej w brzusie
Jaka jest : kochany z niej wkurzacz, albo jest cudowna albo wredna, dużo buczy i syczy, ale mruczy gdy jest jej naprawdę dobrze, miewa humory a jej buzia jest niezwykle ekspresywna
Fotka:
Obrazek
Obrazek

Karolka

Od: Nie kwi 03, 2005 22:23

Post » Sob lut 24, 2007 16:39

i bardzo prosze o zmniejszenie zbyt duzych zdjec w watku (ios to takze prosba do Ciebie)
w FAQ pkt 3b jest okreslona ich dopuszczalna wielkosc:
b) Pamiętaj o Użytkownikach, którzy korzystają z łączy wolniejszych niż Twoje. Staraj się nie umieszczać bezpośrednio na forum zdjeć ani innej grafiki, która moze obciążać pobieranie forum. Zamiast zdjęć umieść linki do nich. Jeżeli już musisz umieścić zdjęcie na forum, to nie powinno ono być większe niż ok. 350 na 200 pixeli, i przekraczać wagi 20 kilobajtów. Dbaj o to, aby nie było zbyt wiele takich zdjęć na jednej stronie wątku.
Agata_2 jak mozesz to umiesc te informacje o wielkosci zdjec w pierwszym poscie swojego spisu 8)
Obrazek

Pirackie czarne Trio: Brucek (2001-2015), Hrupka (2001-2016), Rysio (2002-2018)
Wiórka (2016-2018)
Neska (2018–2023)
Pirat-PirKa (2017-2025)

Anja

Od: Śro lis 06, 2002 9:01

Post » Sob lut 24, 2007 18:36

Cieszę się że doszliśmy do porozumienia ;):D

Anja - postanowiłam zrobić regulamin w pierwszym poście tego wątku o zdjęciach itd. :D

Agata_2

Post » Nie lut 25, 2007 17:36

Agata_2 pisze:Cieszę się że doszliśmy do porozumienia ;):D

Anja - postanowiłam zrobić regulamin w pierwszym poście tego wątku o zdjęciach itd. :D

Prawdę mówiąc, możesz też od razu dać przykład i trochę zmniejszyć zdjęcie swojej panienki :wink:
ObrazekObrazekObrazek
Panowie Kocurowie
"Poznasz siebie, poznając własnego kota." Konrad T. Lewandowski, "Widmowy kot"

PumaIM

Od: Pon sty 20, 2003 1:30

Post » Nie lut 25, 2007 18:06

PumaIM pisze:
Agata_2 pisze:Cieszę się że doszliśmy do porozumienia ;):D

Prawdę mówiąc, możesz też od razu dać przykład i trochę zmniejszyć zdjęcie swojej panienki :wink:

8) OK :idea:

Agata_2

[poprzednia][następna]