2 koty w domu - jak im pomóc ??

Kocie pogawędki

Moderator: Estraven

Post » Pon cze 05, 2006 7:51

O Boże!!
To fatalnie :(

Ale dobre chociaz to, że Fredzi dobrze się czuje. Je normalnie, bryka, tylko lazienke jakoś tak ostrożnei omija - chyba kapiel jej się nie spodobala.

Tylko ten pysio i łapki takie brudne :roll:
FREDZIA
ObrazekObrazekObrazek

Joanna*

Od: Śro wrz 21, 2005 0:23

Post » Wto cze 13, 2006 7:56

Mam dwa pytania:

Czy jeśli Fredzi jest po kastracji i ma już 10 miesięcy to mogę jej zacząć kupować jedzenie dla dorosłych?
Bo karmie ja Puriną Pro Plan a tam jest tylko dla niemowląt i matek, a potem już dla dorosłych (przynajmniej w animalii nie mają inaczej :roll: )

pytanie drugie:

Fredzia namiętnie wypija wodę z wszelkich kwiatów ciętych. Pije jej naprawdę straaasznie duzo. Czy to normalne i czy jej nie zaszodzi?

:?: :?: :?:
FREDZIA
ObrazekObrazekObrazek

Joanna*

Post » Wto cze 13, 2006 11:34

HOP hop może ktoś odpowie?
FREDZIA
ObrazekObrazekObrazek

Joanna*

Post » Wto cze 13, 2006 11:39

Joasiu, mysle ze spokojnie mozesz zaczac podawac jej karme dla doroslych - w koncu wielka koteczka z niej juz wyrosla :wink:

jesli chodzi o picie wody z kwiatkow cietych - nie wiem, ale ja bym chyba byla ostrozna, jesli chodzi o taka wode
no i jesli baaaardzo duzo pije to bym zrobila jej badanie krwi :wink:

Beata

Od: Nie lis 03, 2002 18:58

Post » Wto cze 13, 2006 11:57

Dzieki. Matka chrzestna zawsze czujna :wink:
FREDZIA
ObrazekObrazekObrazek

Joanna*

Post » Wto cze 13, 2006 13:10

Joanna* pisze:Dzieki. Matka chrzestna zawsze czujna :wink:

:lol: :lol: :lol:

Beata

Od: Nie lis 03, 2002 18:58

Post » Wto cze 13, 2006 15:48

Wlasnie przeczytalam przypadek Fredzi z farba do wlosow.. 8O
Ja dwa dni temu tez zmienialam kolor wlosow, ale cale szczescie wszystko przebieglo bez komplikacji 8)

Do Twoich pytan:
Moje Kotuchy maja troche ponad 10 miesiecy, ale wciaz je karmie przepisowo Kittenen. Nie odbija sie to zle na ich wadze (no, moze Pchelka jest troche bardziej okraglutka niz Skarpetus, ale zawsze tak bylo...), uwazam wiec, ze nie ma potrzeby wprowadzac wczesniej Adulta.
A z ta woda od kwiatow to nie wiem...
Obrazek
Obrazek

Immortality

Od: Sob paź 15, 2005 21:32

Post » Sob gru 01, 2007 21:56 Fredzia

Bardzo dawno nic nie pisałam o Fredzi. A ona juz wielkim kocurem się zrobiła i ma się bardzo dobrze.
Więc za nim wdam się w opowieści o niej, to najpierw pokazuję i chwalę się nią. Jest teraz piękną i dużą kocicą

Obrazek

Obrazek

i na koniec piękna zielonooka :)

Obrazek
FREDZIA
ObrazekObrazekObrazek

Joanna*

Post » Wto mar 04, 2008 17:23

Bardzo dawno nie pisałam a mam teraz pewien problem i potrzebuję Waszej porady i doświadczenia :)

Sytuacja wygląda nastepująco. Jakiś czas temu wyprowadziłam się z domu (w którym Fredzia się wychowywała) razem Fredzią.
Niestety musiałam obecnie spowrotem wrócić do rodziców. W tym czasie jednak oni wzięli sobie też kota - Anatola.
I teraz oba są razem. Fredzia czuję się jak u siebie, Anatol też. Oba są wykastrowane. Fredzia kocica jest starsza od kocura Anatola.

Wykazują sobą ewedentne zainteresowanie i Anatol ciagle chodzi za Fredzią. Fredzia jednak jest dosyć agresywnie i sceptycznie nastawiona - prycha na Anatola i warczy jak pies :roll:

Podchodza juz do siebie dosyć blisko, nawet na odległość mniej więcej dłoni pyszczek w pyszczek i się sobie przyglądają. Ale i tak Fredzia czasem prycha i warczy. Podjadają też sobie z misek.

Czy mogę coś zrobić zeby je zachęcic do zaprzyjaźnienia się ze sobą i bardziej przychylnego patrzenia na siebie?

Jak im pomóc?

Bardz prosze o rady i wskazówki.
FREDZIA
ObrazekObrazekObrazek

Joanna*

[poprzednia]