kiedy pomagac?/ i wszystko zaczyna sie ukladac....

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Śro lip 27, 2005 12:17

Cieszę sie ze Fridusia zdrowieje i że taka jest dzielna-wdala sie w ciebie. Wiesz tez będe sie o nią martwić, bardzo polubilam tego szkarba, ma taką krucha, zwinna figurkę i mordke taka pelną ufnosci i milosci. Oby wziął ją ktos z forum, żebysmy mogli miec o niejdalsze informacje i obserwowac jak rosnie. Niestety to nie moge byc ja, zakocona jestem na amen i nie dalabym rady zeby kolejnemu kotu zabezpieczyc dobrą opiekę weterynaryjną. Frida musi dostac dobry domek. Forumowicze moze ktos chce Fridusie o slodkich oczkach?!!!!!!!!!!????!!!!!!

betix

Od: Pon sie 11, 2003 22:37

Post » Czw lip 28, 2005 15:14

Narazie cisza,ogloszenie jeszcze bedzie w gazecie wyborczej a jak do konca wakacji nic nie znajde bede sie starala o ogloszenia w zwierzecych czasopismach.

Poki co.... musialam wypuscic ja z izolatki :roll: koty niszczyly drzwi probujac sie do niej dostac. Nie wiem czy dobrze zrobilam w kazdym razie wszystkie juz ja akceptuja (maja tylko czasami zasyczy i pacnie lapa a wtedy Frida sie wycofuje wiec nie ma problemu) Caly czas meczy Rylka a ich zabawa wyglada niesamowicie, wystarczy ze kocur pacnie lapa a mala juz lezy na podlodze za to jak sie Frida wkurzy to potrafi mu bez krepacji wskoczyc na glowe :lol: Pozatym jestem rowniez zdziwiona jej kontaktami z naszym psem,Gucio jeszcze nigdy nie pozwalal na tak wiele zadnemu koty,mala moze zrobic z nim wszystko ;)

Kolejny problem to ten swierzb, tylko Maja nie ma :roll: a to dlatego ze jest raczej "odludkiem" :lol: Mam dosc czyszczenia uszu wszystkim potworom niewdziecznym,ktore gryza i drapia ;)
Czy jest jakies lekarstwo na swierzb,ktore szybciej dziala?
Mam tyle przed sobą
Mój Bóg odnalazł mnie
Lecz nie wiem naprawdę
Kim jest
Jeśli możesz mi pomóc
Nie odmawiaj, nie mów nie
Tak mi Ciebie brak
KOCIARNIA

Emilka

Od: Pt sty 10, 2003 20:42

Post » Czw lip 28, 2005 18:40

Emilko - Szarka miała świerzb nieskutecznie leczony i nawracający przez dobrych kilka miesięcy. Pomogło połączenie - Stronghold na karczek, do tego regularnie dwa razy dziennie czyszczenie uszu Otosolem i raz dziennie zakraplanie Oridermylem. Właściwie już po tygodniu było wyleczone.
Deli

Deli

Od: Nie cze 29, 2003 11:14

Post » Czw lip 28, 2005 19:38

Świerzb jest upierdliwy i nawet jak już uszy wydają się czyste, to nadal trzeba zakraplac.
Ja stosuję Oridermyl, dwa razy dziennie, trzy tygodnie. Zawsze działa
Obrazek
http://www.forastero.pl hodowla kotów brytyjskich

Mysza

Od: Pon cze 02, 2003 10:17

Post » Czw lip 28, 2005 21:58

Dziekuje :) gdzie mozna dostac Oridermyl?
Mam tyle przed sobą
Mój Bóg odnalazł mnie
Lecz nie wiem naprawdę
Kim jest
Jeśli możesz mi pomóc
Tak mi Ciebie brak
KOCIARNIA

Emilka

Post » Pon sie 01, 2005 17:19

Wrocilismy z kolejnego krotkiego wyjazdu ;) Frida jak zwykle wzorowa turystka ;) Przede mna jednak kolejny problem nie mam co zrobic z kicia na 2 tygodnie,wyjezdzam z rodzicami.Do reszty kotow co dwa dni bedzie przychodzil ktos z rodziny,nakarmic i wymiziac a Fridusia przeciec za malutka jest :(
Naprawde nie mam komu jej dac na te dwa tygodnie :( rodzina jest po brzegi zazwierzecona,oprocz swoich zwierzat beda sie tez opiekowac moim psem no i dochodzic do kotow :roll: Jak myslicie czy powinnam kogos poszukac przez forum?

Frida nie ma juz zadnych problemow ze zdrowiem (dzisiaj mam nadzieje bedzie ostatnia wizyta u weterynarza,zaraz jedziemy) wiec bylaby to kwestia poprostu przetrzymania malego kociaka przez 14 dni a to sama przyjemnosc :twisted:

Mala juz nie siedzi w izolatce,biega po mieszkaniu z predkoscia swiatla,w ogole nie spi 8O caly czas lazi,cos gryzie,czegos szuka,cos lapie,jest przesmieszna :lol:

kilka fotek z jej zycia:
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Mam tyle przed sobą
Mój Bóg odnalazł mnie
Lecz nie wiem naprawdę
Kim jest
Jeśli możesz mi pomóc
Tak mi Ciebie brak
KOCIARNIA

Emilka

Post » Pon sie 01, 2005 20:01

Ależ ona słodka :D
Obrazek ObrazekObrazek
Ania + Sonia (06.2002-07.2014)+ Imbir (07.2002-11.2013) - Tocik (.... -09.2023) Aszka i Niuniuś
Nasz wątek: http://forum.miau.pl/viewtopic.php?f=46 ... &start=675

Aniutella

Od: Czw sty 23, 2003 11:28

Post » Pon sie 01, 2005 21:44

Wrocilam po paru dniach, a tu takie zmiany u Fridy :D :D . Mam nadzieje, ze z rana juz wszystko OK.
Szukanie domu na 2 tygodnie przez forum, to niezly pomysl: jakis osobny watek by sie przydal :roll: . A poza tym trzymam mocno kciuki za dobry dom dla malej na stale :ok: :ok: :ok: .
Emilko - jestes Wielka :king: !!!
"Idiotów jest niewielu, ale są tak sprytnie rozstawieni, że trafiasz na nich na każdym kroku."

mircea

Od: Śro lip 13, 2005 0:59

Post » Wto sie 02, 2005 9:20

mircea pisze:Wrocilam po paru dniach, a tu takie zmiany u Fridy :D :D . Mam nadzieje, ze z rana juz wszystko OK.
Szukanie domu na 2 tygodnie przez forum, to niezly pomysl: jakis osobny watek by sie przydal :roll: . A poza tym trzymam mocno kciuki za dobry dom dla malej na stale :ok: :ok: :ok: .
Emilko - jestes Wielka :king: !!!

Komu sliczną malutką komu komu?????
Obrazek

Shunia

Od: Wto lip 19, 2005 10:55

Post » Wto sie 02, 2005 11:17

Obrazek

ja sie zakochalam,nikt wiecej? 8)
Mam tyle przed sobą
Mój Bóg odnalazł mnie
Lecz nie wiem naprawdę
Kim jest
Jeśli możesz mi pomóc
Tak mi Ciebie brak
KOCIARNIA

Emilka

Post » Wto sie 02, 2005 13:34

Emilko!
Jesteś bardzo dzielną i odważną osobą.
Z zapartym tchem śledziłam losy Fridusi od samego początku i serducho mi pęka boto śliczna kocina.
Niestety wyjeżdżam zagranicę i nie mogłabym jej zapewnić domku, a i czas Twoich wakacji pokrywa się z moimi.... :(

Na pewno znajdzie dobry domek.

:ok: :ok: :ok: Za domek dla kiciuni!

Co wy ludzie oczu nie macie!!!Przecież to ślicznotka!A bez oczka wygląda tak samo jak koty z dwoma oczkami i niczego to w jej kociej naturze nie zmienia :!:

Navijka

Od: Śro mar 16, 2005 15:57

Post » Wto sie 02, 2005 21:01

4 koty i pies na 70m2 to duzo za duzo??? :roll: :cry:
Mam tyle przed sobą
Mój Bóg odnalazł mnie
Lecz nie wiem naprawdę
Kim jest
Jeśli możesz mi pomóc
Tak mi Ciebie brak
KOCIARNIA

Emilka

Post » Wto sie 02, 2005 21:05

Emilko...
pewnie ne jest tak znowu duzo, ale jesli Frida zostanie, to pewnie juz nigdy nie bedziesz mogla przygarnac jakiegos kociaka... a nie wiadomo, jakie potrzebujące istotki los rzuci Ci na drogę... :(
Ewelina i...
Obrazek

Kiara

Od: Nie mar 02, 2003 13:18

Post » Wto sie 02, 2005 21:06

Tak mi przyszlo do glowy...
A nie moglabys zabrac Fridy ze soba? Wlasnie wrocilam z prawie 2tygodniowego wyjazdu z Ponczusiem, i to pod namiot. Bylo calkiem niezle. Zawsze to jest jakies wyjscie...
Ewelina i...
Obrazek

Kiara

Od: Nie mar 02, 2003 13:18

Post » Wto sie 02, 2005 21:12

Kiara pisze:Emilko...
pewnie ne jest tak znowu duzo, ale jesli Frida zostanie, to pewnie juz nigdy nie bedziesz mogla przygarnac jakiegos kociaka... a nie wiadomo, jakie potrzebujące istotki los rzuci Ci na drogę... :(

nie wracajamy do tego prosze :( to dla mnie drazliwy temat. Bez wzgledu na to czy Fride wyadoptuje czy nie,nie moge i nie chce wiecej :cry: Dlaczego inni ludzie spokojnie moga sobie pozwolic np. na wirtualna adopcje kociaka a ja nie moge bo co chwile sie cos do mnie przyplata,czasami fajnie byloby nie widziec nic i nie slyszec....tak sie niestety nie da.

a moje pytanie...tak tylko sobie rozmyslam :roll:

Kota nie moge wziac,wyjezdzam zagranice.
Mam tyle przed sobą
Mój Bóg odnalazł mnie
Lecz nie wiem naprawdę
Kim jest
Jeśli możesz mi pomóc
Tak mi Ciebie brak
KOCIARNIA

Emilka

[poprzednia][następna]