(już nie)nowe fotki Bałwanki- str.24 :)

Kocie pogawędki

Moderator: Estraven

Post » Śro lut 02, 2005 12:08

Fraszka pisze:
Iśka pisze:Fraszko kochana, może...?

Ustawię się w kolejce (zaczyna się robić coraz większy ogonek za piętkami Bałwanki :wink: ) a póki co trzymam kciuki za szybki, stały i dobry domek. :ok: :ok: :ok:

Fraszko :D , ja czuję gdzie jej byłoby najlepiej. Po co szukać daleko, tego co jest bardzo blisko (domek Fraszki) :D
Obrazek
Cinia i Tycia

Iśka

Od: Pt cze 25, 2004 20:55

Post » Śro lut 02, 2005 12:47

I jaka decyzja?
Bo ja tu drepczę z nogi na nogę (tonkijka).
Fraszka wie o co mi chodzi :wink:
Obrazek
Cinia i Tycia

Iśka

Post » Śro lut 02, 2005 14:07

Co nagle, to... nie dokończę. :wink: :lol:
Iśka nie podniecaj się tak, wszystko wymaga przemyślenia, a swoją droga, to podejrzewam że Mama Eulali się zajmie Bałwanką po sterylce, to na pewno się zakocha i nie odda już jej... i po cichu na to liczę. :wink: :lol:
Spróbuj trochę z siebie dać tym, co mają gorszy świat...
Obrazek ->tu nasz wątek-> a tu album :)

Fraszka

Od: Wto lip 27, 2004 9:04

Post » Śro lut 02, 2005 14:58

Jak miło, że tyle osób dba o wątek , jak mnie nie ma... Cmokam Was :D

Właśnie odpisałam DeDe 8) i... zobaczymy 8) ....Ale i tak już widzę jakieś światełko w tunelu- sterylka w poniedziałek, mam nadzieję, że kicia trochę przystopuje z tymi posikiwaniami... Tylko dowiedziałam się od weta, że ona będzie już miała około 3- 4 lata... Czy to nie za późno na zmianę niektórych zachowań..?

Co do mojej mamy, to raczej stały dom u niej odpada... Kochana z niej kobietka, ale ma takie samo szczęście do TŻtów jak ja :? Jej facet to pasożyt, leń i kołtun- całymi dniami leży pokotem i nudzi się skubańcowi, to dla sportu wymyśla teorie spiskowe; na temat Bałwanki też powstało kilka, ale najlepsza to : "leżem se, a ten kot mie atakuje! Normalnie mie oczy kce wydrapać, jak śpiem!!!"Bałwanka 8O ! Mu wydrapać coś chce 8O ! (a nawet gdyby.. to kiedy ma ci wydrapać, skoro cały czas śpisz, ty durniu :twisted: )
Tylko jak skurczybyk czuje się zagrożony, to po kiego diabła wypuszcza kotkę z mojego pokoju?!!! :evil: Sto razy prosiłam i apelowałam, potem ręce mi opadły... :?

Dlatego nie oddałabym na stałe Bałwanki do "takiego" domu- mama nie wiedzieć czemu liczy się z jego zdaniem i być może byłaby w stanie oddać kotkę w niekoniecznie dobre ręce, byleby "ratować" :twisted: ukochanego...

Bałwanka zasługuje na kochający i "pewny" dom- jeśli będzie trzeba, to będziemy długo szukać, ale byle komu nie damy 8)
Obrazek
Muszka & Miszka

eulalia

Od: Czw wrz 23, 2004 11:09

Post » Śro lut 02, 2005 19:57

Fraszka pisze:Co nagle, to... nie dokończę. :wink: :lol:
Iśka nie podniecaj się tak, wszystko wymaga przemyślenia, a swoją droga, to podejrzewam że Mama Eulali się zajmie Bałwanką po sterylce, to na pewno się zakocha i nie odda już jej... i po cichu na to liczę. :wink: :lol:

O moje podniecenie w ogóle w tej sprawie nie chodzi. :wink:
Obie kotki potrzebują dobrego człowieka i bardzo się cieszę, że to po części moja zasługa,że sprowokowałam Fraszkę, do zwierzenia się z potrzeby dokocenia i w konsekwencji podjęcia decyzji o przygarnięciu jednej z tych uroczych kotek, które jednakowo potrzebują domu.

:king: dla Fraszki
:ok: za Bałwaneczkę-Misia Polarnego
Obrazek
Cinia i Tycia

Iśka

Post » Śro lut 02, 2005 20:16

eulalia pisze:Bałwanka zasługuje na kochający i "pewny" dom- jeśli będzie trzeba, to będziemy długo szukać, ale byle komu nie damy 8)

I to najbardziej cieszy, a :king: dla Eulalii, że tak zamierza mimo przeciwności :ok:

Fraszka

Post » Śro lut 02, 2005 20:23

Fraszko, ona tak podobna do Twojej Zuzi, tylko bez łatki na uszku :wink: I taki wspaniały domek miałaby, biedactwo :D
Anna i tylko cztery koty :(

anna57

Od: Wto kwi 27, 2004 10:24

Post » Śro lut 02, 2005 20:34

Aż mi głupio :oops: a tu jeszcze Tonia na pw dała mi wiadomość, że wśród dokarmianych przez nią dziczków pojawił się syjamopodobny kotek. :(

Fraszka

Post » Śro lut 02, 2005 21:09

Fraszka pisze:Aż mi głupio :oops: a tu jeszcze Tonia na pw dała mi wiadomość, że wśród dokarmianych przez nią dziczków pojawił się syjamopodobny kotek. :(

Co głupio? Adyć serce nie sługa.
Obrazek
Cinia i Tycia

Iśka

Post » Czw lut 03, 2005 9:33

No to do góry piękną Bałwankę - niech już wreszcie znajdzie domek :ok: !

Tika

Od: Pon sie 02, 2004 9:04

Post » Czw lut 03, 2005 10:39

Odpisałam Eulalii... wezmę kicię na początek o ile Eulalia mi ją da, zobaczymy, czy przyzwyczai sie do mojego psio-kociego towarzystwa... a jak tak... 8) W kazdym razie, moze zostać u mnie długo, jezeli z moimi zwierzami się nie dogada - to do czasu znalezienia stałego domku. Ale myslę, ze będzie dobrze :D
Trochę boję się białaczki, Lunar nie jest na nią szczepiony, ale nie ma problemów nie do rozwiązania, prawda?

Rzecz jasna, nie będę się awanturować, jezeli wczesniej znajdzie się od razu stały i dobry domek :wink:

DeDe

Od: Wto lis 02, 2004 19:26

Post » Czw lut 03, 2005 10:53

No i DeDe mnie uprzedziła :twisted:
Mam w tym tygodniu dużo powodów do radości- żeby tak zawsze... :)

Teraz tylko się modlę, żeby Bałwanka nie okazała się bałwanem i nie zaprzepaściła swojej szansy na dom... Oby miała pokojowe zamiary wobec zwierzaków DeDe :roll:
Testy na białaczkę zrobimy chyba od razu w dzień sterylki...
Obrazek
Muszka & Miszka

eulalia

Post » Czw lut 03, 2005 10:55

Na poczatku - ma prawo się bać i fukać. Oby z czasem zaczęła przyjmować je obojetnie, to juz bedzie dobrze ;)

DeDe

Od: Wto lis 02, 2004 19:26

Post » Czw lut 03, 2005 10:57

DeDe :ok:
:dance: :dance2:

smilla

Od: Sob lut 14, 2004 19:52

Post » Czw lut 03, 2005 11:00

A Ty się, Fraszko, nie frasuj, tylko lepiej zwierz się, którą pięknotę wybrałaś 8)
Obrazek
Muszka & Miszka

eulalia

[poprzednia][następna]