Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy
draco_kot pisze:Mój sucha je bez problemu.. Mam wrażenie że dojada jak jest głodny. A jak z karmieniem radzą sobie osoby pracujące na etacie? Ja jeżdżę do biura raz w tygodniu więc mogę dawać jeść co 3-4h.. No ale osoby pracujące też mają koty..rozumiem że wtedy podczas nieobecności zostaje podawać sucha karmę?
draco_kot pisze:To jeszcze takie pytanie.. Kiedy mogę przejść na karmę dla "dorosłych kotów" na rwzie zostanę przy Rosies Farm (mam też cosma co o niej sądzicie?). Pasztety kitten są tylko w paczuszkach 100g więc wolałabym puszkę. To takie pytanie o najbliższą przyszłość bo na rarwzie przez te biegunki i tak nie chce nic zmieniać.
draco_kot pisze:Większe wychodzą bardziej ekonomicznie cenowo. W tym wypadku pasztety są dla małych kotów a puszki dla dorosłych
draco_kot pisze:Hm to mój kot na razie zdecydowanie woli mokra karmę niż sucha. Sucha ma cały czas w misce bo tak jadl w hodowli.. No i ja mam pewność że nie chodzi głodny.. Nie zawsze jeszcze sie potrafimy dogadać.. A czemu sucha karma jest taka zła? Czytałam że ona niby na zęby dobra.. No i że mogłaby całkowicie zastąpić mokra ale kot musi więcej pić
draco_kot pisze:Hm to mój kot na razie zdecydowanie woli mokra karmę niż sucha. Sucha ma cały czas w misce bo tak jadl w hodowli.. No i ja mam pewność że nie chodzi głodny.. Nie zawsze jeszcze sie potrafimy dogadać.. A czemu sucha karma jest taka zła? Czytałam że ona niby na zęby dobra.. No i że mogłaby całkowicie zastąpić mokra ale kot musi więcej pić
Bells pisze:Royal Canin Sterilized sucha czyli super syf skład:
Suszone białko drobiowe, kukurydza, izolat białka roślinnego, włókno roślinne, tłuszcze zwierzęce, hydrolizat białka zwierzęcego, ryż, pszenica, pulpa buraczana, gluten kukurydziany, drożdże i ich części
katarzyna1207 pisze:Bells pisze:Royal Canin Sterilized sucha czyli super syf skład:
Suszone białko drobiowe, kukurydza, izolat białka roślinnego, włókno roślinne, tłuszcze zwierzęce, hydrolizat białka zwierzęcego, ryż, pszenica, pulpa buraczana, gluten kukurydziany, drożdże i ich części
To "suszone białko drobiowe" pochodzi z piór, dziobów , pazurów ...Mięsa tam nie ma ... Pamiętam jak Royal to wprowadzał, oczywiście skrzętnie ukrywając co się kryje pod tym pojęciem ... I prawie awanturę z pracownicą sklepu u mojej wetki ...że przecież jest to super przyswajalne białko, specjalnie wyselekcjonowane ... zamknęła buzię dopiero jak jej powiedziałam, że z kupy też na pewno da się wyselekcjonować białko ....
Użytkownicy przeglądający ten dział: Wix101 i 134 gości