Pożegnałam dziś Kubusia (*)

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Pt kwi 18, 2014 23:05 Re: koty czekają na DS. biało- rudy ze śrutem w kręgosłupie

Józefina, staruszka koteczka bardzo się męczy. katar nie daje jej szany na oddychanie, jedzenie. na glowie staje aby jej pomóc.
Fabian lepiej gdy dostal furaginum,. Trochę mniej siku .
Zrobilam mu dziś badanie moczu i mamy bialko w moczu i hemoglobinę i erytrocyty.

Roszek oczka lepsze nieco więc myslę, że po swietach jakąś ladna fotke mu strzelę :D

W sprawie Roszka juz od tygodnia albo dlużej prowadze rozmowy w sprawie domku. proszę o kciuki aby sie udalo.

asia2

Od: Sob wrz 04, 2010 14:43

Post » Pt kwi 18, 2014 23:10 Re: koty czekają na DS. biało- rudy ze śrutem w kręgosłupie

Trzymam za kociaki :ok: :ok: :ok: :ok: :ok:

O,to nie wiedziałam,że juz jakieś rozmowy w sprawie Roszka są,będę musiała to juz jutro dopisać,żeby nikt w razie nie miał pretensji,że nie pisane,wiesz jak to bywa

Trzymam Mocno za Was :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok:
Obrazek

Myszolandia

Od: Pon sty 19, 2009 22:48

Post » Pt kwi 18, 2014 23:16 Re: koty czekają na DS. biało- rudy ze śrutem w kręgosłupie

Myszolandia pisze:Trzymam za kociaki :ok: :ok: :ok: :ok: :ok:

O,to nie wiedziałam,że juz jakieś rozmowy w sprawie Roszka są,będę musiała to juz jutro dopisać,żeby nikt w razie nie miał pretensji,że nie pisane,wiesz jak to bywa

Trzymam Mocno za Was :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok:

Od rozmów do adopcji , jak wiesz droga daleka. Dlatego prosze o kciuki mocne aby poszlo ok:)
Kciukasy za ogól jak najbardziej tez proszone :1luvu:

asia2

Post » Sob kwi 19, 2014 15:26 Re: koty czekają na DS. biało- rudy ze śrutem w kręgosłupie

Obrazek

i jakie byś chciała kciukasy,zawsze będą :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok:
Obrazek

Myszolandia

Post » Wto kwi 22, 2014 7:50 Re: koty czekają na DS. biało- rudy ze śrutem w kręgosłupie

Za wszystko Asiu :ok: :ok: :ok: :ok: :ok:
Obrazek

bulba

Od: Pt paź 09, 2009 8:44

Post » Śro kwi 23, 2014 19:26 Re: koty czekają na DS. biało- rudy ze śrutem w kręgosłupie

:ok:
BOZENAZWISNIEWA

Post » Pt kwi 25, 2014 7:56 Re: koty czekają na DS. biało- rudy ze śrutem w kręgosłupie

Co tam u Was Asiu? :)
Obrazek

bulba

Post » Pon kwi 28, 2014 12:58 Re: koty czekają na DS. biało- rudy ze śrutem w kręgosłupie

U mnie w sumie bez wielkich zmian. Mrowka sunia staruszka jakos ciągnie. Psuje jej się pazur u przedniej łapy ale robilismy rtg i chyba nie ma nowotworu. Była 4 tygodnie na antybiotyku i ciągle jest co robić przy łapie podczas opatrunku. Nie wiem.

Kubuś bez ataków ale jest strasznie pobudzony. Znowu na siebie krzyczy , na tego w lustrze. Gania koty i ustawia je po kątach. To ostatnie to może byc nawet normalne bo Mrówka jak była młodsza też lubiła aby koty siedzialy grzecznie a wariowały po calym mieszkaniu. Ustawiała je.

Fabian dostaje furaginum i kroplówki co drugi dzień i siusia dużo i pije jak smok i apetyt uróśl mu do nieba.
Za chwilę kontrolny mocz i posiew. Potem krew.

Starowinka Józefina ciągle fluka ale już je normalnie. Zastanawiam się ile ona może mieć lat. Na pewno DUŻO

Roszka oczka nie sa jeszcze normalne aczkolwiek wygladaja coraz lepiej. Poza tym mu nie jest. czeka go kastracja, ktorej nie umawiam jeszcze bo chce by chłopak wrocił do zdrowia.
dziś rano jeszcze lezałam w łózku gdy Roszek przyszedł do mnie się przytualć. Położył się jak długi na mojej szyji i głowkę mial na wysokości mojej twarzy. Mąż usiadl na łożku i patrzył na nas. Roszek mruczal , przeciągał się , przytulał do twarzy , do nosa a w pewnym momencie właśnie tego mojego nosa zaczął wylizaywać. Mąż na to, że teraz rozumie dlaczego ja nigdy nie mam kataru :D .

Reszta balaganiarzy jakos ciągnie bez chorób, bez wiekszych stresów choc jedna pociecha jak zawsze daje mi znać o swojej delikatnej psychice podsikowując różne miejsca.

Najtrudniej to wszystko nakarmić i posprzątać po wielkim państwu :D

asia2

Post » Wto kwi 29, 2014 7:20 Re: koty czekają na DS. biało- rudy ze śrutem w kręgosłupie

No tak, na nudę narzekać nie możesz. Za Wasze zdrówko Asiu :ok: :ok: :ok:
Obrazek

bulba

Post » Śro kwi 30, 2014 13:56 Re: koty czekają na DS. biało- rudy ze śrutem w kręgosłupie

Wieści z domu Hany:
"Radzi sobie, a jakże :) Zadomowiła się, ale jeszcze ma problemy z proaktywnością w kontaktach z nami. Bawi się z nami, z króliczycą, z myszkami itp. ale na ręce tylko jak my chcemy i delikatnie podchodzimy to się daje wziąć. Wtedy ciężko wzdycha i nie chce zejść z rąk i się wtula, ale sama nie przyjdzie jeszcze.
Je tylko suchą karmę, nie chce surowego mięsa rybiego ani kurczaka, ani też mokrego. Ale jest zdrowa i lubi polować na muchy, obserwować ptaki rano i słuchać jak ćwierkają".

asia2

Post » Śro kwi 30, 2014 14:01 Re: koty czekają na DS. biało- rudy ze śrutem w kręgosłupie

:D :ok:
Obrazek

bulba

Post » Śro kwi 30, 2014 14:57 Re: koty czekają na DS. biało- rudy ze śrutem w kręgosłupie

a oto zdjęcia Hany od ds.

tu grzeczna jak zawsze
Obrazek

a tu tez grzeczna jak zawsze tylko rozrabia biegając po szafach
Obrazek

asia2

Post » Śro kwi 30, 2014 15:01 Re: koty czekają na DS. biało- rudy ze śrutem w kręgosłupie

mam jeszcze jedna fajną informacje tym razem z mojego domu:)
Honorka zwana także Honoratką ( jedna z trzech sióstr burasek w tym Hany i hesi) pozwoliła mi poglskac się po ogonie i po nosie i nie uciekala. Przychodzi do mnie do łózka bardzo blisko się kładzie i w sumie oczekuje na jakies zaczepki, od ktorych bardzo się nie broni. Malo mi pozwala ale jednak :ok:

asia2

Post » Śro kwi 30, 2014 20:58 Re: koty czekają na DS. biało- rudy ze śrutem w kręgosłupie

Śliczna ta Hana :1luvu: Uwielbiam buraski. Z resztą wszystkie koty uwielbiam :D I bardzo się cieszę, że Honorka taka odważna :D :ok: Będzie dobrze :ok:
Obrazek

bulba

Post » Czw maja 01, 2014 13:28 Re: koty czekają na DS. biało- rudy ze śrutem w kręgosłupie

Cudowna Hanusia :1luvu:
Królewna we włościach :1luvu:

Oczywiście zaraz dodam do fb
Najpierw oczywiście info o Roszku

Trzymam całe mnóstwo kciuków za Was Asiu :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok:

I już ,zmieniłam przy okazji tytuł wydarzenia

DT u Asi > klick
Obrazek

Myszolandia

[poprzednia][następna]