» Śro paź 30, 2013 0:40
Re: POTRZEBUJE POMOCY !!! kociak z wodogłowiem !!!
Witajcie dojechałam do domu. podróż była od 04:00 do 00:00, to jakieś 1045 km z czego 800 km ja za kierownicą i padam.
Badanie neurologiczne REWELACJA, nie ma żadnych nieprawidłowości, nic by nie wskazywało na jakiekolwiek zły stan chorobowy. Natomiast tomografia komputerowa jak i USG ( bo też miał robione ) wykazały, że wodogłowie jest wrodzone, niestety jest bardzo dużo płynu i w niektórych miejscach kora mózgowa jest naprawdę cienka, a mózgu jest niewiele ok 1/4 czaszki reszta to płyn.
Kociakowi została postawiona diagnoza, leczony będzie jak dotychczas lekami, na obniżenie ciśnienia śródczaszkowego, ciśnienia w oczach, leki odwadniające. Do tego zaczniemy leczyć grzybice i dostał lek na oczy, bo w nich jest jakaś infekcja.
w jego przypadku nierozsądne było by poddawanie go operacji wstawienia zastawki ( duże ryzyko) do puki kuracja lekami jest wystarczająca i nic złego się nie dzieje, to tak zostanie.
W klinice był klient 9 letni kot z wodogłowiem, który nigdy nie był poddany jakiemu kol wiek badaniu i leczeniu, mimo to żył i funkcjonował normalnie.
Jutro wykupie brakujące i nowe leki i zaczynamy działać i żyć ile będzie dane, chyba że w przypadku pogorszenia stanu postanowimy operować. Koszt przybliżony został do 2 tys zł
Koszty badania neurologicznego i ogólna 150 zł
Koszt badania tom. kom 200 zł
koszt podróży ( dokładnie napisze jutro ale ok 400 zł)
leki ( jak wykupie dopiszę)
to chyba na teraz na szybko jak są jakieś pytania i o czymś zapomniałam
uciekam spać jutro 7:20 praca
SERDECZNIE WSZYSTKIM DZIĘKUJĘ
za słowa otuchy i wszystkie zaciśnięte kciuki