Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy
Modliszka1412 pisze:Jak najszybciej jak się da, ja zaraz piszę do Roxy jaki termin ( i proszę o odpowiedz czy ona ma ustalic termin czy Wy ustalacie po dogadaniu sie z Roxy)...
Po drugie pytanie ode mnie czy jestescie w stanie pokryć również koszty paliwa i bramek na A4 ( pytam bo ja udostępniam auto) i pokryłabym te koszty ale jak zawszew cos musi sie wykluc (Amstaffka z ostrym zapaleniem trzustki disiaj wlasnie diagnoza była wreszcie udalo sie a co za tym idzie ogromne koszty leczenia i zywienia bo dieta trzustkowa do tanich nie nalezy zwłaszcza ma być bez suchej karmy) i niestety nie jestem w stanie pokryc tych kosztów bo narazie to juz ze swoimi ledwo co daje rade a raczej pomału nie daje...
ALE AUTO JEST I BEDZIE JA DOSTOSUJE SIE DO TERMINU
Tweety pisze:Modliszka1412 pisze:Jak najszybciej jak się da, ja zaraz piszę do Roxy jaki termin ( i proszę o odpowiedz czy ona ma ustalic termin czy Wy ustalacie po dogadaniu sie z Roxy)...
Po drugie pytanie ode mnie czy jestescie w stanie pokryć również koszty paliwa i bramek na A4 ( pytam bo ja udostępniam auto) i pokryłabym te koszty ale jak zawszew cos musi sie wykluc (Amstaffka z ostrym zapaleniem trzustki disiaj wlasnie diagnoza była wreszcie udalo sie a co za tym idzie ogromne koszty leczenia i zywienia bo dieta trzustkowa do tanich nie nalezy zwłaszcza ma być bez suchej karmy) i niestety nie jestem w stanie pokryc tych kosztów bo narazie to juz ze swoimi ledwo co daje rade a raczej pomału nie daje...
Termin ustalamy my w porozumieniu ze wszystkimi, tylko podajcie kilka wariantów aby móc to dopasować.
Kredytujemy koszty rezonansu i operacji. Skoro są organizowane róznego rodzaju zbiórki, bazarki, kóre mają później pokryć tę kwotę to myślę, że z takich pieniędzy możecie opłacić podróż. No bo jeżeli okaże się, że jest problem uzbierać 100 zł na drogę to w jaki sposób zwróci się póżniej 2 tys?
Monika_Krk pisze:Może ktoś się dorzuci ?
mavi pisze:Monika_Krk pisze:Może ktoś się dorzuci ?
Dorzuciłam się przed momentem na konto Roxy, ale barrrdzo skromniePo wypłacie wesprę lepiej.
Modliszka1412 pisze:Tweety pisze:Modliszka1412 pisze:Jak najszybciej jak się da, ja zaraz piszę do Roxy jaki termin ( i proszę o odpowiedz czy ona ma ustalic termin czy Wy ustalacie po dogadaniu sie z Roxy)...
Termin ustalamy my w porozumieniu ze wszystkimi, tylko podajcie kilka wariantów aby móc to dopasować.
Kredytujemy koszty rezonansu i operacji. Skoro są organizowane róznego rodzaju zbiórki, bazarki, kóre mają później pokryć tę kwotę to myślę, że z takich pieniędzy możecie opłacić podróż. No bo jeżeli okaże się, że jest problem uzbierać 100 zł na drogę to w jaki sposób zwróci się póżniej 2 tys?
Za 100 zł to chyba maluchem na gaz chociaz i wątpie zeby ktos objechał...
Ze Skawiny do mijscowosci Gunów-Wilków jest 72 km + z Gunowa do Mikołowa jest 140 km + 140 km droga powrotna + 72 km mój powrót z Gunowa do Skawiny co daje razem około 430 km plus jazda po Mikołowie (ewentualne objazdy)
Moje auto pali około 10l/100km tak więc pomnóż sobie 10 * 4,3 (bo mamy 430km) wychodzi 43 l paliwa cena za litr to około 5,80 tak więc srednio jakies 250 zł potrzebne jest plus 4 razy bramki po 9,90 = ok 40,00 zł
To już robi sie kwota ok 300zł
Przypuszczalnie gdybym miała sprawną instalacje gazową w aucie to wyszło by pewnie o połowe taniej (ale niestety na tej ktora jest teraz rozklekotana po porzednim włascicielu nie jezdze bo szkoda mi auta i silnika)
Moze ma ktos auto ktore pali mniej... Bo moje niestety pali tyle z racji tego ze ma 2,5 l silnik
Roxy0311 pisze:A więc tak na początek przepraszam za moja nieobecność na forum. Dzień w dzień wstaję o 4.00 żeby dojechać na zajęcia, właśnie weszłam do domu i znowu to samo. Jestem wykończona.nikt nie móił, że będzie łatwo. U Kici nic się nie zmienia jak na razie, nie bierze już leków nie sika sama i czasem się przytyka niestety.
Co do wyjazdu myslę, że w przyszłym tygodniu uda mi się wybrać na konsultację do skawiny, postaram się zminimallizować koszty może dojadę sama do krakowa albo wrócę a ewetualnie transport byłby potrzebny po krakowie bo nie wiem jak dojechać. Pokryję koszty konsultacji ze zbiórki.
Potem na spokojnie się zastanowimy kiedy Mikołów bo np stan kotki nie będzie pozwalał na rezonans który jest w znieczuleniu ogólnym .
Wyznaczymy wtedy kilka terminów pasujących na Mikołów , skontaktujemy się z Tobą Tweety. Wiem, że trzeba działać szybko ale ze względu na jeszcze nie uzbierane środki to trudno teraz planować wyjazd.
Poza tym będę próbowała zorganizowac bazarek ( z Moniką Krk już coś tam wstępnie ustalałysmy, jak dojdzie do skutku to dam znać). na razie czekam na próbne przedmioty na bazarek.
[url=http://forum.miau.pl/viewtopic.php?t=156806][img]http://imageshack.us/a/img18/6769/xc0.gif[/img][/url]
Użytkownicy przeglądający ten dział: puszatek i 68 gości