Zaginione-znalezione koty - SZCZĘŚLIWE ZAKOŃCZENIA

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Wto maja 29, 2012 17:50 Re: Zaginione-znalezione koty

Moi mili !
Nasz kotek się odnalazł.
Dziś po południu zadzwoniła sąsiadka z informacją, że kotek wskoczył do niej przez balkon.

Pozdrawiamy i życzymy aby Wasze kotki też się odnalazły.

Kora_

Od: Pon maja 28, 2012 20:54

Post » Wto maja 29, 2012 18:34 Re: Zaginione-znalezione koty

Witam,

Dziś nad ranem w Warszawie, dzielnica Włochy, obok E.Leclerca zginęła czarna szylkertka. Kot rasy norweskiej leśnej. Najprawdopodobniej wybiegła wczoraj wieczorem, kiedy wracałam do domu. O trzeciej nad ranem widziano ją na klatce. Elcia nigdy nie wychodziła z domu, więc może być wystraszona. Kotka jest zaczipowana. Jeśli ktoś ją znajdzie, bardzo proszę o kontakt pod nr tel. : 693-660-716. Za odnalezienie kotki wysoka nagroda.

Zdjęcia Elci:
Obrazek

Obrazek

Bli

Od: Pon lis 22, 2010 23:52

Post » Wto maja 29, 2012 21:04 Re: Zaginione-znalezione koty

Kora_ pisze:Moi mili !
Nasz kotek się odnalazł.
Dziś po południu zadzwoniła sąsiadka z informacją, że kotek wskoczył do niej przez balkon.

Pozdrawiamy i życzymy aby Wasze kotki też się odnalazły.

Mieszkam niedaleko Ciebie. Pilnuj tego kota, proszę. Osiatkuj balkon/okna. Następnym razem może się nie znaleźć.
Obrazek
Obrazek

MalgWroclaw

Od: Czw paź 15, 2009 17:39

Post » Śro maja 30, 2012 9:56 Re: Zaginione-znalezione koty

Bli pisze:Witam,

Dziś nad ranem w Warszawie, dzielnica Włochy, obok E.Leclerca zginęła czarna szylkertka. Kot rasy norweskiej leśnej. Najprawdopodobniej wybiegła wczoraj wieczorem, kiedy wracałam do domu. O trzeciej nad ranem widziano ją na klatce. Elcia nigdy nie wychodziła z domu, więc może być wystraszona. Kotka jest zaczipowana. Jeśli ktoś ją znajdzie, bardzo proszę o kontakt pod nr tel. : 693-660-716. Za odnalezienie kotki wysoka nagroda.

Zdjęcia Elci:
Obrazek

Obrazek

Znalazłam Elcię wczoraj o 2 w nocy. :-)

Pozdrawiam wszystkich szukających i trzymam kciuki, żeby Wasze zwierzęta też się znalazły.
Ania

Bli

Od: Pon lis 22, 2010 23:52

Post » Czw maja 31, 2012 9:52 Re: Zaginione-znalezione koty

Nie zauważyłam więc wklejam tu.
Witam dnia 30 maja 2012, na osiedlu Sady Antoniukowskie w okolicy ulicy Narewskiej zaginął czarno-biały kot, nie został jeszcze wykastrowany, ma około roku. Być może został zamknięty w piwnicy bądź został wywieziony
tel.509962056 lub 608400353
https://picasaweb.google.com/violasz1/31Maja2012

violasz

Od: Śro lut 15, 2012 19:30

Post » Czw maja 31, 2012 10:58 Re: Zaginione-znalezione koty

U mnie święto, kot wrócił cały i zdrowy :kotek:
Teraz zamierzamy wydać razem książkę pt. "W gęstwinie na peryferiach" + dodatek dla początkujących grzybiarzy :1luvu:

deszczowiec

Od: Wto paź 11, 2011 12:03

Post » Pt cze 01, 2012 10:03 NIEAKTUALNE

magda-ava pisze:W nocy z 27 na 28 maja w Gdańsku-Oliwie przy ulicy Czyżewskiego (naprzeciwko cmentarza, obok sklepu "Iwona") zaginął biało-czarny kot.
Najprawdopodobniej "zwiedza" ogródki w obrębie ulic Czyżewskiego / Karpacka/ Pawła Gdańca i skraj lasu.
Kotek jest niewychodzący (nie zna okolicy), może być wystraszony i przerażony - to jego pierwszy pobyt poza domem.

Umaszczenie: białe z czarnymi plamkami.
Znaki szczególne: z prawego oczka cieknie wydzielina.
Informacje dodatkowe: smukła sylwetka ciała, kot ma obcięte pazury i nie nosi obroży.

WAŻNE: kot ma chore nerki i pęcherz - nie może przyjmować "zwykłego" żarcia dla kotów.

Ktokolwiek widział kotka, posiada jakiekolwiek informacje na temat jego pobytu proszony jest o kontakt.

zdjęcia kota:
Obrazek
Obrazek

Kotek jest już w domu!!!!

Odnalazł się po 4 dniach ucieczki.
Jest brudny, przerażony, podrapany, kichający i miał kleszcze --> ale wrócił żywy.

Zaspamowałam (za radą Pań ze schroniska) dzielnicę ogłoszeniami i to BARDZO pomogło - bardzo dużo osób dzwoniło z informacjami i to jedna z Pań zauważyła go i zadzwoniła.

Życzę wszystkim aby i ich zwierzaki odnalazły się.

magda-ava

Od: Wto maja 29, 2012 5:29

Post » Pt cze 01, 2012 19:30 Re: Zaginione-znalezione koty

Kot wrócił :dance2:
Ma szlaban na wychodzenie z domu od swojego pana i w poniedziałek będzie miał wycinane jajca

violasz

Od: Śro lut 15, 2012 19:30

Post » Pt cze 01, 2012 20:46 Re: Zaginione-znalezione koty

violasz pisze:Kot wrócił :dance2:
Ma szlaban na wychodzenie z domu od swojego pana i w poniedziałek będzie miał wycinane jajca

I obie decyzje są słuszne :ok: :ok:
Obrazek
Obrazek

MalgWroclaw

Post » Sob cze 02, 2012 21:29 Re: Zaginione-znalezione koty

Witam wszystkich

Przed chwilą zarejestrowała się na tym forum. Od blisko pięciu lat jestem szczęśliwą właścicielka wysterylizowanej kici. We wrześniu ub. roku przeżyłam nieciekawą sytuację, że kicia uciekła przez uchylone drzwi. Rozpaczałam , ale tez działałam- fotografie kiciuni rozwieszałam wszędzie, dawałam ogłoszenia w necie, w gazecie, zostawiałam zdjęcie kotka w lecznicach. Po dziesięciu dniach zadzwoniła do mnie kobieta, że poznaje moja kicię ze zdjęć z ogłoszeń i ona właśnie chodzi po jej ogródku. Wiecie, co mnie uderzyło? Gdy szukałam kotka, dostawałam dużo telefonów od ludzi życzliwych, którzy chcieli pomóc. Nie brakowało jednak również "dwunogów", komentujących moją rozpacz "przecież kotów jest pełno, może pani sobie wziąć kolejnego". I co powiedzieć takim osobom? Że kot to nie jest kolejna para butów ani torebka, która mogę sobie wymienić? Że dla mnie moja kicia jest jedyna i niepowtarzalna? Plus z tamtej niefajnej sytuacji jest taki, że zrozumiałam, jak bardzo kocham swoja koteczkę :wink:

joasia1976mec

Od: Sob cze 02, 2012 21:08

Post » Sob cze 02, 2012 21:38 Re: Zaginione-znalezione koty

joasia1976mec pisze:Witam wszystkich

Przed chwilą zarejestrowała się na tym forum. Od blisko pięciu lat jestem szczęśliwą właścicielka wysterylizowanej kici. We wrześniu ub. roku przeżyłam nieciekawą sytuację, że kicia uciekła przez uchylone drzwi. Rozpaczałam , ale tez działałam- fotografie kiciuni rozwieszałam wszędzie, dawałam ogłoszenia w necie, w gazecie, zostawiałam zdjęcie kotka w lecznicach. Po dziesięciu dniach zadzwoniła do mnie kobieta, że poznaje moja kicię ze zdjęć z ogłoszeń i ona właśnie chodzi po jej ogródku. Wiecie, co mnie uderzyło? Gdy szukałam kotka, dostawałam dużo telefonów od ludzi życzliwych, którzy chcieli pomóc. Nie brakowało jednak również "dwunogów", komentujących moją rozpacz "przecież kotów jest pełno, może pani sobie wziąć kolejnego". I co powiedzieć takim osobom? Że kot to nie jest kolejna para butów ani torebka, która mogę sobie wymienić? Że dla mnie moja kicia jest jedyna i niepowtarzalna? Plus z tamtej niefajnej sytuacji jest taki, że zrozumiałam, jak bardzo kocham swoja koteczkę :wink:

Plus największy, to fakt, że się znalazła. No i pewnie pilnujesz jej jak oczka w głowie. A gdzie mieszkasz?
Obrazek
Obrazek

MalgWroclaw

Post » Sob cze 02, 2012 21:54 Re: Zaginione-znalezione koty

Jestem z Warszawy :wink:

joasia1976mec

Od: Sob cze 02, 2012 21:08

Post » Sob cze 09, 2012 17:57 Re: Zaginione-znalezione koty

Dnia 9.06 w Poznaniu na ulicy Marszałkowskiej przy Grunwaldzkiej zaginęła kotka Zula.
Jest bura, nie ma ogonka.
Kotka jest zaszczepiona i wysterylizowana.
Reaguje na swoje imię - Zula.
Bardzo proszę o informację każdego kto ją widział.
Telefon: 602 62 82 47
Obrazek
Obrazek

Jarunka Slana

Od: Wto kwi 05, 2011 21:04

Post » Czw cze 14, 2012 20:32 Re: Zaginione-znalezione koty

Dzień dobry,
Panie karmicielki znalazly dzisiaj na posesji przy Piotrkowskiej w Łodzi (obok Centralu) persa. Pers jest kremowy, ma ok 2 -3 lat ,jest wykastrowany, bardzo chudy, futerko straszliwie skołtunione . W tej chwili jest leczony. Przebywa u jednej z Pań karmicielek.
Nikt go nie szuka :?:
Obrazek
PRAWDZIWE NEVY NIE MAJĄ W RODOWODZIE SOMALIJCZYKÓW!!!

NASZ WĄT: viewtopic.php?f=1&t=145040&start=780

Szura-najmysi mama

Od: Pon sty 22, 2007 19:46

Post » Pon cze 18, 2012 22:06 Re: Zaginione-znalezione koty

W Łodzi na Retkini - Karolewie zgiinął 8letni kocur znanej na forum Dr.Ewy z lecznicy Sfora. Kocur od urodzenia towarzyszył dziecku dr Ewy - 3,5 rocznej dziewczynce... Teraz jest wielka rozpacz i intensywne poszukiwania kota - dziecko płacze i tęskni.
Kot był "od zawsze" wychodzący, nie opuszczał ogródka....

Jest bardzo charakterystyczny - kremowy

Jeśli ktoś.. coś.... proszę o informację

WRÓCIŁ. BYŁ ZAMKNIĘTY W JAKIŚ GARAŻU
Ostatnio edytowano Pt cze 22, 2012 12:10 przez kalewala, łącznie edytowano 1 raz
Zachęcam do zakupów w zooplusie przez zielony banerek na blogu - zooplus coś przekazuje na nasze podopieczne kocie bidy. http://domowepiwniczne.blogspot.com/

kalewala

Od: Śro cze 29, 2005 13:55

[poprzednia][następna]