KOCIA CHATKA zapraszamy

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Wto sty 08, 2013 19:04 Re: KOCIA CHATKA zapraszamy

Podziękowania przede wszystkim dla Tereni i dla osób dyżurujących w KCh za opiekę nad najbiedniejszymi kociastymi ze schronu.....
ObrazekObrazek

jedno serce, jedna miłość - tylko MAN UTD i żona :-)

wolontariusz

Od: Pt mar 25, 2011 9:14

Post » Wto sty 08, 2013 20:21 Re: KOCIA CHATKA zapraszamy

Dziś do domku stałego z domku tymczasowego u Ali pojechał nasz Ziutek bambaryła :ok: mam nadzieję, że chłopakowi będzie lepiej niż w Kociej Chatce bo przecież nie ma to jak dom :D jak dostanę wieści od Ali to przekażę jak się Ziutek ma.

terenia1

Od: Nie paź 15, 2006 20:23

Post » Wto sty 08, 2013 20:30 Re: KOCIA CHATKA zapraszamy

terenia1 pisze:Dziś do domku stałego z domku tymczasowego u Ali pojechał nasz Ziutek bambaryła :ok: mam nadzieję, że chłopakowi będzie lepiej niż w Kociej Chatce bo przecież nie ma to jak dom :D jak dostanę wieści od Ali to przekażę jak się Ziutek ma.

Dokładnie to samo miałam napisać :D Pani Ala to swietna osoba, dopilnuje żeby Ziutek odnalazł się w nowych realiach.
Jego cała kartoteka, książeczka, leki już w drodze do DS.
Jeżeli chodzi o qpe Ziutka to jest wzorowa :ok:
Obrazek+Obrazek+Obrazek+Obrazek
Festi,Tami, Julek, Pani Tiszka.

Cookie1706

Od: Czw gru 16, 2010 19:37

Post » Wto sty 08, 2013 21:08 Re: KOCIA CHATKA zapraszamy

Cookie1706 pisze:
terenia1 pisze:Dziś do domku stałego z domku tymczasowego u Ali pojechał nasz Ziutek bambaryła :ok: mam nadzieję, że chłopakowi będzie lepiej niż w Kociej Chatce bo przecież nie ma to jak dom :D jak dostanę wieści od Ali to przekażę jak się Ziutek ma.

Dokładnie to samo miałam napisać :D Pani Ala to swietna osoba, dopilnuje żeby Ziutek odnalazł się w nowych realiach.
Jego cała kartoteka, książeczka, leki już w drodze do DS.
Jeżeli chodzi o qpe Ziutka to jest wzorowa :ok:

Marlenko też tak myślę :D Nic mu lepiej nie posłuży niż dom :D

terenia1

Post » Wto sty 08, 2013 22:38 Re: KOCIA CHATKA zapraszamy

8O Big drugi dzień mnie ciamka wiczorem 8O jego pobyt cudnej myziatej Niny chyba wykończy psychicznie :mrgreen:
Obrazek
Obrazek
_______________________________________________________________________________________

Dorota Wojciechowska

Od: Czw lip 24, 2008 9:21

Post » Śro sty 09, 2013 8:49 Re: KOCIA CHATKA zapraszamy

Nowa kotka -Ala - w ogóle nie je i jest przerażona - trzeba ją obserwować jak kuweta i miseczki.
Trzeba obserwować też Lolka i Bolka - ten mały po powrocie od weta jadł, ale zaś ten duży taki jakiś wycofany się robi :| Puchatek (mały) ma też na dziś i jutro wieczór zastrzyk do podania!
Nie dowiozłam jeszcze imaverolu dla Dzidki ani intestinali, które wczoraj podała Scorpio.
Tobi też nie był zainteresowany jedzeniem - (może on po prostu taki wybredny jest?)

Mara S

Od: Śro cze 09, 2010 11:51

Post » Śro sty 09, 2013 10:51 Re: nowy wątek proszę nie pisać

terenia1 pisze:Grafik dyżurów na tydzień od 07.01.2013r. do 13.01.2013 r.
07.01. pon. rano Beatka wiecz. Teresa
08.01. wtorek rano Marta wiecz. Mara
09.01. środa rano Pani Mirka wiecz. Teresa
10.01. czwartek rano Marta wiecz. brak
11.01. piątek rano Beatka wiecz. brak
12.01.sobota rano brak wiecz. brak
13.01 niedziela rano brak wiecz. brak
Ostatnio edytowano Czw sty 10, 2013 13:21 przez Mara S, łącznie edytowano 1 raz

Mara S

Post » Śro sty 09, 2013 15:20 Re: KOCIA CHATKA zapraszamy

Mara S pisze:Nowa kotka -Ala - w ogóle nie je i jest przerażona - trzeba ją obserwować jak kuweta i miseczki.
Trzeba obserwować też Lolka i Bolka - ten mały po powrocie od weta jadł, ale zaś ten duży taki jakiś wycofany się robi :| Puchatek (mały) ma też na dziś i jutro wieczór zastrzyk do podania!
Nie dowiozłam jeszcze imaverolu dla Dzidki ani intestinali, które wczoraj podała Scorpio.
Tobi też nie był zainteresowany jedzeniem - (może on po prostu taki wybredny jest?)

Ala siedziała cały czas w kącie za posłankiem, miseczki były pełne, chyba nie ruszone, wymieniłam jej wodę na świeżą, kuweta w porządku, było wszystko normalnie
ona jest po sterylizacji? bo ma kaftanik
Bolek i Lolek miały pustą miseczkę mokrego, jak dałam im saszetkę (ostatnią) to ten większy od razu poszedł jeść, a później ten drugi, podczas mojego pobytu zjadły połowę
podałam im kapsułki ,ale nie wiem ile trafiło do pyszczka, bo strasznie się wyrywały i mnie podrapały, tak samo Dzidka
Obrazek

http://www.nadziejanadom.org/

"Największym egoizmem jest życie dla czystych podłóg, foteli bez sierści i w przekonaniu -już nigdy więcej, bo później boli "

mir.ka

Od: Pt cze 01, 2012 10:06

Post » Śro sty 09, 2013 15:33 Re: KOCIA CHATKA zapraszamy

jak przyjechałam podeszli do mnie Pan i Pani, bardzo ucieszeni, powiedzieli , że często przyjeżdżają na kurczaki i widzieli kociaki na oknach a nigdy nie udało im się spotkać człowieka
spytali czy mogą obejrzeć kotki, bo byliby zainteresowani adopcją, Pan miał 2 kotki, ale jeden niedawno odszedł na cukrzycę , a drugi ma już swoje lata, a Pani ma małego pieska, a bardzo lubi zwierzęta i myśli o adopcji kotka, ale nie wie czy się zgodzą
podałam jej swój przykład, że jest możliwe, aby psy i koty żyły zgodnie
Pan się bardzo spodobał Łezkowi, nie chciał zejść z jego rąk, na pamiątkę zostawił mu trochę futerka na swetrze
opowiedziałam im o kotkach i poradziłam żeby się skontaktowali w sprawie adopcji przez stronę internetową, padłam im trochę ulotek o 1 % i sama też wzięłam dla siebie, bo rozprowadzam w różnych miejscach
Pani, coś wspomniała o wolontariacie, bo jest na zasiłku i ma czas
Obrazek

"Największym egoizmem jest życie dla czystych podłóg, foteli bez sierści i w przekonaniu -już nigdy więcej, bo później boli "

mir.ka

Post » Śro sty 09, 2013 15:41 Re: KOCIA CHATKA zapraszamy

leki podałam, oczka Melchiorkowi umyłam i dałam mu tabletkę, Łezkowi też, ale inną, bardzo ładnie połknęły
kotki w wolierze na zdrowej są strasznie miziaste, zostały wygłaskane na rękach, Wąsik to nie chciał zejść, ładnie jadły mokre, w kuwecie też bez problemów
uśmiałam się z Miśka, bo przed wyjściem jeszcze zajrzałam na zdrową czy wszystko w porządku, a on leżał na posłanku przy drzwiach, wyciągnęłam rękę i zaczęłam go głaskać, po łebku i za uszkiem, nie protestował i nawet się nadstawiał, a za chwilę się zorientował, że przecież on robi za niedostępnego i na mnie nasyczał- dość pieszczot
Obrazek

mir.ka

Post » Śro sty 09, 2013 20:07 Re: KOCIA CHATKA zapraszamy

Kotka którą przywiozłam ze schroniska ma na imię Ala, Ala ma około 8 lat taki wiek określiła Pani Doktor w schronisku - Ala jest po sterylizacji, miała usunięte guzy i ma usunięte zeby nie wiem ile.
Ona je tylko trzeba jej nałożyć miseczkę mokrego wygłaskać dziewczynę i zachęcić do jedzenia - dziś na moim dyzurze wtrząchnęła miseczką mokrego.

Bolek i Lolek ok kupy wzorcowe i jedzą.
Reszta kotów ok nic się nie dzieje nie kichają, nie rzygają, kupy klasyczne :wink:
Koty na zdrowej z wyjątkiem Wąsika i Tobiego to waga ciężka - Ogonek szerszy niż dłuższy, Misiaczek też się zrobił niezły bambaryła, Złota to kula no jeszcze Amelka utrzymuje przyzwoitą linie.

terenia1

Post » Śro sty 09, 2013 20:35 Re: KOCIA CHATKA zapraszamy

A kotka Klara już w DT - na razie się ukryła (w miejscu, gdzie dawniej ukrył się Ocalały). No nie wiem czy 5,3 kg to jest jej prawdziwa waga :roll:

Mara S

Post » Śro sty 09, 2013 20:46 Re: KOCIA CHATKA zapraszamy

Pilnie muszę znaleźć dom dla Sandry bo po raz drugi, jak wróciłam wczoraj do domu było pełno kropel krwi :( . Tym razem (bo za pierwszym nie odkryłam) źródłem była przecięta poduszka Pumki (jej krew uchowała się także pod paznokciem Sandry!). Poduszka Pumki nie chce się goić, kot nie staje na łapę, zbiera się ropa i chyba będziemy musiali jechać do weta :( Proszę pamietajcie o Sandrze - to super miziasta kotka i w ogóle ale najwyraźniej nie lubi dużych czarnych kotek o imieniu Pumka oraz podróży autem :lol:

Mara S

Post » Śro sty 09, 2013 20:54 Re: KOCIA CHATKA zapraszamy

Martka jutro rano na dyżur podejdzie
ARO
8)

The Szops

Od: Sob lip 30, 2011 15:08

Post » Czw sty 10, 2013 11:27 Re: KOCIA CHATKA zapraszamy

Amelcia chyba się zakłaczyła, próbowała wymiotowac. Posmarowałam ją pastą, przydałoby się przez kilka dni ją smarowac.
Ala mocno się boi, ale chce żeby ją miziac. Nie chciała jeśc zwykłego jedzenia (nawet po mizaniu), ale jak poczuła mokry intestinal (miałam trochę pobrudzoną rękę), to bardzo chętnie zaczęła lizac, więc dałam jej troszkę i zjadła :oops: Trzeba jej przynieśc jakieś bardziej smakowite jedzonko, przynajmniej na początek dopóki się troszkę nie pozbiera.
Bolek i Lolek ładnie jedli mokre z suchym na zmianę. Zauważyłam, ze Bolek (puchaty) ma słabe tylne łapki, troszkę je ciągnął, co chwilę się kładzie na pleckach. Wypuściłam ich z boksu na czas dyżuru. Bolek nawet się bawił, ale głównie na leżąco. Oni chyba muszą się więcej ruszac, bo mięśnie będą mieli słabiutkie od ciągłego leżenia. Lolek jest silniejszy, ale bardziej się boi chodzic po kociarni.
Dzidkę wzięłam na ręce i mi ptnęła, co gorsza nie udało mi się jej złapac. Jest jakaś pobudzona i raczej zaczyna rujkę, bo Gapcio i Łezek strasznie chcieli ją...
Łezek ma już całkiem ładną tą rankę, jest sucha.

The Szops

Od: Sob lip 30, 2011 15:08

[poprzednia][następna]