Część VIII z życia Kociej Przystani :)

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Śro wrz 19, 2012 20:12 Re: Część VIII z życia Kociej Przystani :)

Daga, bajerancki bazar :ok:

Herz, a Gutek sika poza kuwetą? I jak tam z tym badaniem? Wstawiłam ogłoszenie Gutka na FB. Proszę fejsowe ciocie o udostępnianie apelu.
Koty wrocławskie polecają się do adopcji: http://www.kocizakatek.pl
Zapraszam na wątek Kociego Zakątka: http://forum.miau.pl/viewtopic.php?f=1&t=154740

wiiwii

Od: Pt sty 13, 2012 17:33

Post » Śro wrz 19, 2012 20:17 Re: Część VIII z życia Kociej Przystani :)

wiiwii pisze:Daga, bajerancki bazar :ok:

Herz, a Gutek sika poza kuwetą? I jak tam z tym badaniem? Wstawiłam ogłoszenie Gutka na FB. Proszę fejsowe ciocie o udostępnianie apelu.

myslalam ze wiecie bylam chora i lezalam plackiem nie wiem rudego przylapalam na sikaniu, u mlodego dywan znowu smierdzi ale nie wiem czy glut leje

herzpl

Od: Czw mar 04, 2010 11:27

Post » Śro wrz 19, 2012 20:21 Re: Część VIII z życia Kociej Przystani :)

Kochane nie przesadzajmy z ta biegunką; chyba że Dori będzie ją mieć zanotowaną też dziś i jutro na dyżurze
Póki co małe od Wiiwii mają ustaloną dietę a jeśli Didi i Dori nie bedą miały żadnych objawów niepokojących to jutro je można wypuścić na wolierę i będą jadły to co cała reszta kotów, bo zostały zaszczepione i pora żeby się przekonać jak dogadują się z innymi kociatymi
Szkoda Gutka, szczególnie że wyglądało na to, że juz się z Rudym dogadali. Trzeba mu koniecznie chociaż inny tymczas znaleźć.
Chyba że jeszcze jedna opcja żeby spróbowała podac Rudemu Kalm Aid (jak ktoś miałby u siebie) i zobaczyć przez chociaz przez 1 dzień czy się uspokoi
Mar_tika dobrze mówi, że trzeba wytypować jeszcze 1 kota żeby razem z Walerką i Yoko był na pokojach. Osobiście dałabym Izi jako 3cią "pokojową" i dodatkowo zamiast króliczej rozłożyła kenel i dała na stałe tam Bono, żeby nie prowokował bójek na pokojach, bo wróci Gutek i dojdą DIdi i Dori więc tam zrobi się ciasno.
btw ostatnio na wolierze było nalane w na poduszkach- nie wiadomo czy to jakiś kocur jeszcze podsiusiuje czy przez te bójki jakiś kot jest tak zestresowany, ale przydało by się dojśc do tego kto leje żeby spróbować problem wyeliminować

aange

Od: Czw mar 08, 2012 21:12

Post » Śro wrz 19, 2012 20:30 Re: Część VIII z życia Kociej Przystani :)

hidi pisze:
MIKUŚ pisze:Ewa, hidi jest kontrolerem finansów na miejscu tj. składki i skarbonka, ponieważ jedna osoba musi to robić, bo mnie nie ma na miejscu.
:

dokładnie, biorę na siebie skład skarbonki i składki przekazane do mnie.

Evik- Twojej nie doliczyłam, bo nie było mnie w kociarni, więc nie mam jeszcze tych pieniędzy. Jutro będę. Aange- info o Twojej pięciokrotnie większej ;) składce przesłałam do Mikuś do rozliczenia na 1 stronę.

ze skarbonki było tez zabrane 23 zł za gentamycynę Józi o 2 tablety na biegunkę Maluchów od Wiiwii
myślę że do skarbonki powinna być dołączona kartka żeby dac krótkie notki kto, ile i kiedy wrzucił i czy to byla skladka czy "darowizna"- wtedy będzie jaśniej dla Hidi, bo karteczki mogą sie odczepić od gotówki albo być oddzielone w stytuacji gdy ktoś weźmie np w razie wizyty u weta czy zakupu arówki, odświeżacza itp

aange

Od: Czw mar 08, 2012 21:12

Post » Śro wrz 19, 2012 20:34 Re: Część VIII z życia Kociej Przystani :)

aange pisze:Kochane nie przesadzajmy z ta biegunką; chyba że Dori będzie ją mieć zanotowaną też dziś i jutro na dyżurze
Póki co małe od Wiiwii mają ustaloną dietę a jeśli Didi i Dori nie bedą miały żadnych objawów niepokojących to jutro je można wypuścić na wolierę i będą jadły to co cała reszta kotów, bo zostały zaszczepione i pora żeby się przekonać jak dogadują się z innymi kociatymi
Szkoda Gutka, szczególnie że wyglądało na to, że juz się z Rudym dogadali. Trzeba mu koniecznie chociaż inny tymczas znaleźć.
Chyba że jeszcze jedna opcja żeby spróbowała podac Rudemu Kalm Aid (jak ktoś miałby u siebie) i zobaczyć przez chociaz przez 1 dzień czy się uspokoi
Mar_tika dobrze mówi, że trzeba wytypować jeszcze 1 kota żeby razem z Walerką i Yoko był na pokojach. Osobiście dałabym Izi jako 3cią "pokojową" i dodatkowo zamiast króliczej rozłożyła kenel i dała na stałe tam Bono, żeby nie prowokował bójek na pokojach, bo wróci Gutek i dojdą DIdi i Dori więc tam zrobi się ciasno.
btw ostatnio na wolierze było nalane w na poduszkach- nie wiadomo czy to jakiś kocur jeszcze podsiusiuje czy przez te bójki jakiś kot jest tak zestresowany, ale przydało by się dojśc do tego kto leje żeby spróbować problem wyeliminować

Błagam nie dawajmy Izi na pokoje, ona już całkiem zwariuje. Izi jest obecnie najbardziej zestresowanym kotem za wolierą wg mnie. Tylko szuka jakiegoś spokojnego miejsca, gdzie nikt jej nie zaczepia i sobie siedzi. Jeśli prawie 24 h na dobę będzie z Yoko i Walerką, to będzie tylko gorzej z nią.
Obrazek

Kasia89

Od: Nie kwi 22, 2007 14:14

Post » Śro wrz 19, 2012 20:37 Re: Część VIII z życia Kociej Przystani :)

przepraszam ze tak namieszalam chcialam dobrze coprawda mowilam ze biore gluta na probe ale myslalam ze bedzie dobrze :(
ale mamy w naszych szeregach poetke wlasnie przeczytalam wierszyk o moim rudzielcu choc troche na niego nie zasluguje :oops:

herzpl

Post » Śro wrz 19, 2012 20:37 Re: Część VIII z życia Kociej Przystani :)

Dobry pomysł z tym Calmem u Eli pomógł:)
Ja nie jestem za klatkowaniem kotów.Bóg wie kiedy pójdą do adopcji nie moga siedzieć w kalatach jak są zdrowe.
Spróbujmy na razie odseparować Walerke i Yoko.Później zobaczymy jakie będą relacje z dyżurów i dołączymy do tej dwójki trzeciego problemowego kota i zobaczymy co dalej.Oby adopcje sie ruszyły:/

mar_tika

Od: Pon sty 08, 2007 19:31

Post » Śro wrz 19, 2012 20:38 Re: Część VIII z życia Kociej Przystani :)

mar_tika pisze:Dobry pomysł z tym Calmem u Eli pomógł:)
Ja nie jestem za klatkowaniem kotów.Bóg wie kiedy pójdą do adopcji nie moga siedzieć w kalatach jak są zdrowe.
Spróbujmy na razie odseparować Walerke i Yoko.Później zobaczymy jakie będą relacje z dyżurów i dołączymy do tej dwójki trzeciego problemowego kota i zobaczymy co dalej.Oby adopcje sie ruszyły:/

a co to za lek :?:

herzpl

Post » Śro wrz 19, 2012 20:41 Re: Część VIII z życia Kociej Przystani :)

herzpl pisze:
mar_tika pisze:Dobry pomysł z tym Calmem u Eli pomógł:)

a co to za lek :?:

Wklikaj w google Kalm Aid :) albo napisz do Eli ona poleci specyfik.

mar_tika

Od: Pon sty 08, 2007 19:31

Post » Śro wrz 19, 2012 20:50 Re: Część VIII z życia Kociej Przystani :)

KalmAid Kot przywraca równowagę nastroju, sprzyja relaksacji i zmniejsza nadpobudliwość nerwową. Polecany do podawania w sytuacjach takich jak niepokój i stany lękowe (np. rozłąka z właścicielem, zmiany otoczenia, podróż), strach (np. głośne dźwięki, burze), problemy behawioralne spowodowane stresem.

Stąd: http://animalia.pl/produkt,21017,scanve ... -50ml.html

A tu dokładniej: http://animalia.pl/produkt,18223,scanve ... 250ml.html
Obrazek

Axa76

Od: Śro wrz 24, 2008 13:56

Post » Śro wrz 19, 2012 20:51 Re: Część VIII z życia Kociej Przystani :)

Axa76 pisze:
KalmAid Kot przywraca równowagę nastroju, sprzyja relaksacji i zmniejsza nadpobudliwość nerwową. Polecany do podawania w sytuacjach takich jak niepokój i stany lękowe (np. rozłąka z właścicielem, zmiany otoczenia, podróż), strach (np. głośne dźwięki, burze), problemy behawioralne spowodowane stresem.

dzieki to mam pytanie co dalej mam to dawac caly czas i wciaz mozna tak a co bedzie jak lek odstawimy zacznie znowu lac? noi najwazniejsze pytanie ile to kosztuje :?: :?: :?:

herzpl

Post » Śro wrz 19, 2012 21:06 Re: Część VIII z życia Kociej Przystani :)

herzpl pisze:
Axa76 pisze:

dzieki to mam pytanie co dalej mam to dawac caly czas i wciaz mozna tak a co bedzie jak lek odstawimy zacznie znowu lac? noi najwazniejsze pytanie ile to kosztuje :?: :?: :?:

cena: ok 35zł
Obrazek Obrazek
Nikt nie jest nam dany na zawsze...
Hotel dla kotów: https://www.facebook.com/kitawmiescie

KITA - RZESZÓW

Od: Sob gru 17, 2011 19:07

Post » Śro wrz 19, 2012 21:07 Re: Część VIII z życia Kociej Przystani :)

Nie no... Walerka i Yoko zniszczą Izi jak będą razem :roll:
Obrazek Obrazek Nefi - moje serduszko <3 Obrazek

LadyStardust

Od: Pon cze 25, 2012 21:02

Post » Śro wrz 19, 2012 21:10 Re: Część VIII z życia Kociej Przystani :)

rudy wlasnie znowu mi podlala buty :cry: no to w tym miesiacu nie dam rady tego kupic :?

herzpl

Post » Śro wrz 19, 2012 21:15 Re: Część VIII z życia Kociej Przystani :)

herzpl pisze:rudy wlasnie znowu mi podlala buty :cry: no to w tym miesiacu nie dam rady tego kupic :?

Kochana, a może prześlę Ci krople dr. Bacha??
http://drbach.pl/dla_zwierzat.php
Ostatnio edytowano Śro wrz 19, 2012 21:16 przez KITA - RZESZÓW, łącznie edytowano 1 raz
Obrazek Obrazek
Nikt nie jest nam dany na zawsze...
Hotel dla kotów: https://www.facebook.com/kitawmiescie

KITA - RZESZÓW

Od: Sob gru 17, 2011 19:07

[poprzednia][następna]