Kotka i kociaki- czarny i rudy w swoich domach, Filek jutro

Kocie pogawędki

Moderator: Estraven

Post » Sob maja 08, 2004 12:27

Są tak piękne, że aż serce przyspiesza Obrazek
Od-vetowy Szarż Snus
Za vetem veto - liberum veto :evil:

evanka

Od: Pt gru 13, 2002 16:16
Lokalizacja: miasto wojewódzkie na prawach powiatu, a nawet gminy

Post » Sob maja 08, 2004 13:06

Eve wyslalem prywatna wiadomosc z 'instrukcja' mam nadzieje ze doszlo do Ciebie :)
Motta zyciowe:
Everything that has a beginning has an end.. | Oracle
Jak widzisz kolejke stan w niej, co Ci szkodzi? | Forrest Gump :>

lucid

Od: Śro maja 05, 2004 14:25

Post » Sob maja 08, 2004 14:22 czekamy czekamy

Eve, Lucid, wiecie, że tutaj wszyscy czekamy :?:

Z niecierplwiością!

filemon

Od: Pt kwi 23, 2004 19:17

Post » Sob maja 08, 2004 14:25

Ja tez juz zrobilem co w mojej mocy i sam czekam ;) Niby powtarzam cos z polskiego a sam przylapuje sie na tym ze co chwile wpisuje 'forum.miau.pl' i patrze czy to moze juz ;)

pozdrawiam :)
Motta zyciowe:

lucid

Post » Sob maja 08, 2004 16:44

i serce sie raduje jak sie patrzy na takie cuda :D
pozdrawiam

charcoal

Od: Śro lis 19, 2003 16:45

Post » Sob maja 08, 2004 18:24

To ja, zeby oslodzic nowym opiekunom mękę oczekiwania na filmik od eve wkleje parę dzisiejszych zdjęć:

Tak spi rudy: http://upload.miau.pl/6319.JPG

Filemonek podnosi łepek :love: http://upload.miau.pl/6320.JPG ( w ogole on i Borys to najdzielniejsze koty- juz za parę dni matka nie nadąży z pilnowaniem ich ;) ) Tu kolejny tragicznie nieostry i w dziwnych kolorach portret Filemona :arrow: http://upload.miau.pl/6325.JPG

Zamyslem tego zdjecia bylo pokazanie mordki Borysa ale chyba nie do konca sie udalo ;) ale poczekajcie tylko az wroci moj aparat :twisted:
http://upload.miau.pl/6321.JPG

A tutaj zdjęcie do zakochania: Czarnuszek jest cudowny i szuka domu!!
Dowioze w kazde miejsce Polski :lol: (ostatnio na przyklad marzy mi sie wycieczka do Krakowa- mialabym niezly pretekst :lol: )

Obrazek

I jeszcze raz czarny: tym razem spiacy: http://upload.miau.pl/6323.JPG

popytajce wsrod znajomych, prosze...
Obrazek Obrazek

Ylva

Od: Pon kwi 07, 2003 16:59

Post » Sob maja 08, 2004 19:56 zdjęcia cudowne

Zdjęcia jak zwykle cudowne. Na pewno nigdy nie będziemy narzekać na ich nadmiar :mrgreen:

Ale filmiku już chyba nigdy nie obejrzymy :cry: tzn. chyba się nie doczekamy .....

filemon

Post » Sob maja 08, 2004 20:06

doczekamy
tylko ja mam wysoka temperature i nie wyrabiam dluzej niz 3 min przy kompie
Pawel wrzuci, przepraszam
8 kocich ogonów i spółka (z.b.o.o.)

eve69

Od: Pt sie 23, 2002 15:09

Post » Sob maja 08, 2004 21:06

A to siła wyższa. Będziemy czekać jak najbardziej cierpliwie, ale przede wszystkim życzymy dla Eve bardzo dużo zdrowia. Bardzo dużo!

filemon

Post » Nie maja 09, 2004 14:57

Dzisiaj minie 2-ga doba od najważniejszej decyzji :D Mysle, ze to chyba nie moze byc przypadek, pewnie los tak chcial i juz. Ok. 4 lata temu, w naszym domu w Czechach mignelo mi cos malego, czarnego przed oczami. Ze zdumieniem stwierdzilem, ze dzika kotka (Ryża) urodzila 3 male istotki i przyniosla je do pomieszczen gospodarczych. Wtedy zlapalem swojego pierwszego kota w zyciu - "na jedzonko". "Dzikusek" tylko slabiutko na mnie prychnal :evil: , a potem juz tylko patrzyl. Potem polozyl sie mojej zonie na piersi i zasnal :!: Dziki kot :!: . Potem zlapalem jeszcze 2 kotki, jedna jest tam do dzisiaj, a druga poszla w dobre rece. Ten pierwszy kot zostal z nami. Poniewaz kazdy mial swoja propozycje, jego pelne imie brzmialo: Filemon Nos Behemot Czarny Havlat. Zostal ostatecznie Filemon. Krol zwierzat Tak mowilismy, bo taki byl dumny, a po 2 latach zrobil sie z niego prawdziwy krol. Taki wielki, ogromy czarny kocur z bialymi skarpetkami (do czarnego garnituru :!: ) i rozpieta kamizelką. Teraz planujemy przeprowadzke i czesto mowilismy do niego: "Filus, Filus, jak ty przeżyjesz tą przeprowadzke? Całkiem nowe otoczenie, trzeba bedzie Ci zabrac twoje ulubione rzeczy i ulubione, poszarpane przez Ciebie fotele". Ale nie udało się i Filemona nie bedzie w nowym domu :cry: Los tak chyba chcial, bo w nowym domu nic nam sie nie bedzie z nim kojarzyc, a tutaj wszystko (nie lubimy tego mieszkania). Jego kuweta ciagle stoi na swoim miejscu; jak bedzie chcial, to skorzysta... A nasza znajoma zadzwonila wczoraj, ze jej corka podkrada kwiatki z bazaru, zeby polozyc je na świętym miejscu, gdzie na zawsze bedzie nasz Filus. Zuch dziewczyna :D

On odszedl 21.04.2004r. A 28.04.2004 r. (data robocza), los chcial, zeby Ylva znalazla kotki. A potem tak wyszlo, ze my tez znalezlismy te kotki. Mowi sie, ze koty maja 9 żyć (poprawcie mnie, jesli myle sie co do liczby), i mysle, ze w tych 2 kotkach, które są już nasze, jest jakas częsc Filemona. A najwazniejsza byla dla nas piątkowa decyzja: uświadomienie sobie, że jego nikt nam już nie zastąpi. Może być równie cudownie, ale na pewno będzie inaczej. I dobrze. Dlatego też uznaliśmy, że bez znaczenia jest płeć. Ważne, że już teraz te kotki są w naszych sercach i umysłach. Nawet chcieliśmy dać nowemu Filemonowi inne imię. Tylko, że my na kazdego kota wołamy od razu "Filuś!". No i tak byśmy wołali, więc niech już będzie Filemon. Mam nadzieję, że jemu i Borysowi będzie u nas dobrze.

Czekamy na nich. Do lipca jeszcze tyle czasu :( Ale zleci, a pote bedzie :dance:

filemon

Post » Nie maja 09, 2004 15:23

Filemon, jestem pewna, ze bedzie im dobrze u Was!!!
Piekna opowieść, aż mi się oczy spociły :oops:

Oberhexe

Od: Nie sie 18, 2002 21:34

Post » Nie maja 09, 2004 15:38

bardzo bardzo bardzo dobrze będzie koteczkom u Was :ok: :D

varia

Od: Sob sty 31, 2004 22:28

Post » Nie maja 09, 2004 19:35

Najpierw :dance: :dance: :dance:
Ciesze sie, ze te kociaki do Was akurat trafia :D . Mam dobre przeczucie 8) . I mam nadzieje, ze na forum bedziecie bywalcami 8) :wink: .
Niech jak najszybciej mija Wam czas i niech sie zdrowo chowaja :D

Beata

Od: Nie lis 03, 2002 18:58

Post » Pon maja 10, 2004 10:59

Jakby na to nie patrzec jeszcze 2 kociaki szukaja domku :( niech ten watek bedzie w miare u gory :)
Motta zyciowe:

lucid

Post » Pon maja 10, 2004 11:20

Filemonie gratuluję decyzji wzięcia dwóch kociaków :D
Patrzenie jak rosną, bawią się dwa takie szkraby to cudowna sprawa :)
Obrazek
http://www.forastero.pl hodowla kotów brytyjskich

Mysza

Od: Pon cze 02, 2003 10:17

[poprzednia][następna]