Felusia szuka mieszkania w centrum Warszawy

Kocie pogawędki

Moderator: Estraven

Post » Wto wrz 04, 2012 12:45 Re: Felusia codzienna.

Felusia :1luvu: Cudo prawdziwe..

Kaprys2004

Od: Śro kwi 02, 2008 15:53

Post » Wto wrz 04, 2012 14:24 Re: Felusia codzienna.

:1luvu: Gratulacje dla Felusi oraz jej opiekunów :piwa: :dance2: :dance: :dance2: :dance: :dance2:
ObrazekObrazek

isiaja

Od: Śro gru 28, 2011 13:36

Post » Wto wrz 04, 2012 21:26 Re: Felusia codzienna.

Nie wytrzymam.
Muszę przypudrować nosek Felusi.

issey32 pisze:zwycięzca ma prawo do wskazania beneficjenta
issey32, jestem chwilowo zdezorientowana, zaraz sobie troszku forum oraz wątek konkursowy doczytam.

dite

Od: Pt maja 14, 2010 18:19

Post » Wto wrz 04, 2012 21:33 Re: Felusia codzienna.

dite pisze:Nie wytrzymam.

issey32 pisze:zwycięzca ma prawo do wskazania beneficjenta
issey32, jestem chwilowo zdezorientowana, zaraz sobie troszku forum oraz wątek konkursowy doczytam.

Ja też nie wiem dokładnie co i jak, więc w kwestiach technicznych nie podpowiem, ale można napisać do organizatorów, może podpowiedzą :oops:

issey32

Od: Śro maja 18, 2011 9:39

Post » Wto wrz 04, 2012 21:59 Re: Felusia codzienna.

dite pisze:Nie wytrzymam.

:ryk: :ryk: :ryk:

Kaprys2004

Post » Wto wrz 04, 2012 23:35 Re: Felusia codzienna.

W kółku
Obrazek Obrazek

myję się na okrągło.
Obrazek Obrazek

dite

Post » Wto wrz 04, 2012 23:40 Re: Felusia codzienna.

:1luvu: :1luvu: :1luvu:
30.07.09 Maciuś [*] 02.10.10 Kocik [*] 16.12.10 Pusia [*] 10.07.14 Meliska[*] 23.01.18 Boluś [*] Kubuś [*] 07.10.2019 Kisia [*] 09.06.2021 Piracik [*] 07.03.2022 Kacperek [*] 05. 01. 2024 Belfaścik [*] 16. 02. 24 Figa [*] 22.02.25 Tulinka [*]15.04.25 Kropek [*] 06.05.25 Ptysiek 08.05.25 wybaczcie mi, do zobaczenia...

puszatek

Od: Sob lut 05, 2011 21:53

Post » Śro wrz 05, 2012 7:46 Re: Felusia codzienna.

Obudził mnie ... no nie był to zapach fiołków.
Felusia zrobiła qoopę i się nią elegansko wypaprała.
Wyczyściłam podłogę z grubsza i z cieńsza, na szczęście obszar zbrodni nie przekraczał wielkości 1m2.
Na nieszczęście F. się wymazała całym lewym, dolnym boczkiem i obiema nogami.
Dotychczas już kilka razy przepłukiwałam Ją w umywalce pod bieżącą wodą, bo czasami przy sikaniu gdzieś się nóżka czy ogonek zalała a F. się nie kwapi do natychmiastowego czyszczenia futerka.

Ale to było całkiem nowe wyzwanie logistyczne. Bez czasu na planowanie.

Wzięłam F. wraz z dużym ręcznikiem na rączki i usiadłam z Nią na kolanach, na skraju wanny.
Zasłaniając przód kota od tyłu kota ręcznikiem, trzymając F. cały czas pod lewą ręką, na swoich kolanach, na Jej boczku, operując prysznicem, prawą ręką możliwie szybko oczyściłam futerko i obie nóżki, woda spłukała nieczystości. Do dyspozycji miałam tylko szare mydło w kostce, użyłam symboliczną ilość. (Zapisałam sobie, żeby kupić koci szampon.) F. zaczęła wierzgać nogami i protestować paszczą. Zawinęłam Ją w ręcznik i próbowałam uspokoić miziankami. Nic z tego. Usztywniła nóżki, miałkoliła, była bardzo zdenerwowana. Siedziałyśmy cały czas na skraju wanny, Ona pierwszy raz była pod prysznicem, więc nie dziwota. Pomyślałam, że powinnam Ją wypuścić. Dobrze, że się powstrzymałam. Wzięłam do ręki pierwszą lepszą rzecz - spinki i zaczęłam nimi drapać po parapecie i stukać. Następnie odsłoniłam okno, kusiłam linką do żaluzji. Ciekawość zwyciężyła. Przez odsłonięte okno oglądałyśmy kręcącego się koguta na dachu domu sąsiadów, bawiłyśmy się żaluzjami, masowałam Ją suchymi rogami ręcznika. Chwaliłam, że jest małym uroczym obesrańcem. Kiedy się rozluźniła na tyle, żeby rozważać wyskok z moich kolan wprost do wanny, uznałam, że wystarczy. Odstawiłam Ją na podłogę w łazience. Nawet kiedy ponownie odkręciłam prysznic, żeby umyć siebie po tych breweriach, została obok wanny.

W przypadku Felusi jeszcze nie raz pojawi się konieczność kąpieli i dobrze, żeby to nie był dla kota stres nie do opanowania. Oswajamy prysznic :ok:

Mydło wszystko myje, nawet uszy i szyję, mydło, mydło pachnące jak Felka na łące.

ewa_mrau pisze:buziole dla Miss Felusi!
Kocurro Blondyna napisał
Kocurro Blondyna pozdrawia Cię Czyścioszek Felkowaty. Cmok.

andorka pisze:jeśli felusia ma problem z dyskopatią to może ten wątek Wam pomoże
andorko, witam na wątku i bardzo dziękuję za podpowiedź, ale stety niestety dyskopatia została wykluczona.

Kaprys2004, puszatek, wszelakie zachwyty i serduszka są uzasadnione, ale bez przesady. Powiem Wam, że od kiedy F. została Miss ma parcie na szkło. Jak dla mnie błysk fleszy, reporterzy, limuzyny, kocie mleczko z truskawkami, to Ją może zgubić. Bez przesady z serduszkami.

isiaja, witam na wątku, pamiętam o PW, odezwę się.

dite

Post » Śro wrz 05, 2012 9:31 Re: Felusia codzienna.

Jeszcze tylko mała uwaga ode mnie na temat niezwykłości Felusi (mała, żeby jej się w kociej główce nie poprzewracało). Jak już napisałam w prywatnej wiadomości do skarbnika Missek i Misterów, po raz pierwszy w życiu wygrałam w konkursie 8O. Tzn. wygrała Felusia, ale chodzi o to, że ze szczęściem w loteriach, konkursach wszelakich, to u mnie kiepściuchno i to bardzo. I tak sobie pomyślałam, że może niech Miss Felicja wytypuje pewniaki w kumulacji Lotto. Byłaby to najlepiej spożytkowana wygrana.

I jeszcze przypomnę o wytypowaniu beneficjenta, jeśli jeszcze nie podjęłyście z Felą decyzji.

issey32

Post » Śro wrz 05, 2012 10:59 Re: Felusia codzienna.

... może się przyda
http://www.cda.pl/video/191036c/Jak-usp ... a-spinacza

działa, sprawdzałam!
i krzywdy nie robi
można użyć klamerki do włosów
... mry!
http://domowepiwniczne.blogspot.com/ <- a to nasz blog, można poczytać
i pomóc nam robiąc zakupy w Zooplus'ie - kliknij w banerek sklepu na pierwszej stronie bloga

jesteśmy też na FB -> https://web.facebook.com/IKtoTuMruczy/

ewa_mrau

Od: Pon sie 30, 2010 12:57

Post » Śro wrz 05, 2012 14:32 Re: Zbiórka $ na operację

Obrazek

Jak ja się mogę tymi oczyskami nie zachwycać :?:
:D

Kaprys2004

Post » Śro wrz 05, 2012 15:18 Re: Felusia codzienna.

dite pisze:W kółku
Obrazek Obrazek

myję się na okrągło.
Obrazek Obrazek

jaka cudna czyścioszka :1luvu:
Klara i Filip. Obrazek

Hanulka

Od: Pon lip 06, 2009 14:17

Post » Śro wrz 05, 2012 15:35 Re: Felusia codzienna.

Jestem pod wrażeniem prysznicowego oswajania :ok:
I oczywiście
gratuluję Felusi wygranej ( była też moją faworytką :1luvu: :wink: )

Z tego , co widziałam - w sierpniowej bazarkowej puli jest ok 400 zł - połowę z tego - czyli 200,- zł Felusia może przekazać jakiemuś potrzebującemu kotusiowi lub jakiejś fundacji na kocie potrzeby, niestety - nie może z tych pieniążków sama skorzystać. Ale przecież w koncu - dawanie jest piękne :)

Głasków moc dla ślicznoty :1luvu:
Karmel['] Taurus['] Miki [']Andzia [']
http://kotylion.pl/
https://www.facebook.com/kotylion.viva

Duszek686

Od: Sob kwi 25, 2009 22:42

Post » Czw wrz 06, 2012 9:42 Re: Felusia codzienna.

Dite, ja tylko mam nadzieję, że mnie nie udusisz, ale okazuje się, że w związku z wygraną w konkursie, to trzeba jeszcze: :oops:

cyt.: z wątku: viewtopic.php?f=20&t=144808&start=480

halinka1403 pisze:Bardzo proszę dużych zwycięzców o kontakt na pw. w sprawie wyboru kolorystyki poszewek, oraz adres do wysyłki :D

I jeszcze:

dagmara-olga pisze:"poemat" :twisted: :twisted: :twisted:
zostanie napisany i zapisany w pdf i przesłany na maila :-) dlatego proszę Miss i Mistera o podanie maila.
Jeśli zechcecie - sami wkleicie na forum :-)

Ty pewnie zabiegana, a tu trzeba pełnić Missyjne obowiązki jeszcze.

issey32

Post » Czw wrz 06, 2012 12:17 Re: Felusia codzienna.

issey32 pisze:Dite, ja tylko mam nadzieję, że mnie nie udusisz, ale okazuje się, że w związku z wygraną w konkursie, to trzeba jeszcze: :oops:

cyt.: z wątku: viewtopic.php?f=20&t=144808&start=480

halinka1403 pisze:Bardzo proszę dużych zwycięzców o kontakt na pw. w sprawie wyboru kolorystyki poszewek, oraz adres do wysyłki :D

I jeszcze:

dagmara-olga pisze:"poemat" :twisted: :twisted: :twisted:
zostanie napisany i zapisany w pdf i przesłany na maila :-) dlatego proszę Miss i Mistera o podanie maila.

Wykonano:
1 - z halinka1403 i dagmara-olga kontakt na pw. złapany
2 - beneficjent wskazany

Felusia i Miensko.
Próbowałam z małymi ilościami; wołowina, cycek kurzy, wątróbka. Wszystko to budzi Jej zachwyt, nie budząc biegunki. O mięsko się dopominała, jeszcze, jeszcze, Pani da.

Niech przyszły DS już sobie ćwiczy BARFowanie.

dite

[poprzednia][następna]