K-ów, życie toczy się dalej ale czas na zmiany ...

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Pt wrz 07, 2012 7:10 Re: K-ów, zapraszamy na zakupy, sklepafn.pl :)

Super pomysł, ten sklep! Macie benka w dobrej cenie. Czekam na rozwój :1luvu:
03.07.2010 ['] Prezes. Kocham Cię.
26.11.2020 ['] Murziłka
12.05.2022 ['] Tiger
22.03.2024 ['] NW SP Dongalas Glitne DSM

Dom bez kota jest jak człowiek bez duszy... Nie ma w nim życia.

Prawdziwa miłość nie potrzebuje słów. Albo milczy. Albo MRUCZY!

wistra

Od: Nie paź 08, 2006 17:11

Post » Pt wrz 07, 2012 16:52 Re: K-ów, zapraszamy na zakupy, sklepafn.pl :)

Tweety pisze:
Tosza pisze:
Tweety pisze:
kasumi pisze:Cieszę się z Glusia, Sowy i ze sklepu, trochę mnie nie było i takie informacje :)
Czy wiadomo coś w sprawie kotów ze szpitala Jana Pawła II, złapało się coś?

ta kotka nie chce się dać złapać. Natomiast ona ponoć zawsze jest taka gruba i nigdy nie miała dzieci. Może to być kocur, tak jak Księciunio na Drukarskiej. Też początkowo był kotką na ostatnich nogach ...

Ja kilka dni temu złapałam kotke na daszyńskiego-tuz przed porodem. Okazało się, że była już wysterylizowana :)

a nie chcesz persicy z mordowni w Olkuszu?

I co z tym persem? czekam na jakieś szczegóły.

Tosza

Od: Śro mar 16, 2005 21:18

Post » Sob wrz 08, 2012 16:26 Re: K-ów, zapraszamy na zakupy, sklepafn.pl :)

Chyba wreszcie zaczął nam się sezon na adopcje :D . Bardzo dobrze, że Oklachoma idzie do domu- to bardzo miły kot i należało jej się. Bystra też niech będzie szczęśliwa w swoim domku z maupą :) . Pożegnałam się z nią dzisiaj rano, bo już się nie zobaczymy. Obstawiam, że następna z Chocimskiej będzie Stasia albo Kubuś. Koty wygłaskane, maluchy wybiegane. Milusia w nie najlepszym humorze: nie chce być głaskana oraz bije Oklachomę i Kamyka. Bagheera jak zwykle panicznie krzyczy na widok Kamyka. Poza tym wszystko ok. Kubuś jest cudny- jak tylko otworzyłam klatkę i przykucnęłam, żeby go pogłaskać, wylazł mi prosto na kolana :1luvu: . Maluchy też są bardzo milutkie i przytulaśne: wysiedziały się dzisiaj na kolanach. Milusia, Bagheera i Oklachoma dalej ich nie lubią, ale Kamyk i Bystra ze Stasią tak: dziewczyny przytulały się dzisiaj z Mesią, a Kamyk leżał w koszyku z Delhim i nawet go lizał 8O . Zabrałam sobie swoją umowę z kociarni- dziękuję z bycie pośrednikiem, miszelino :D .
Tam dom Twój, gdzie kot Twój.

wasza asia

Od: Sob wrz 01, 2012 19:29

Post » Sob wrz 08, 2012 19:10 Re: K-ów, zapraszamy na zakupy, sklepafn.pl :)

wasza asia pisze:Chyba wreszcie zaczął nam się sezon na adopcje :D . Bardzo dobrze, że Oklachoma idzie do domu- to bardzo miły kot i należało jej się. Bystra też niech będzie szczęśliwa w swoim domku z maupą :) . Pożegnałam się z nią dzisiaj rano, bo już się nie zobaczymy. Obstawiam, że następna z Chocimskiej będzie Stasia albo Kubuś.

Masz rację, Stasia idzie na razie na tymczas (do Waldusia :ok: ) w poniedziałek. Może Robert przy okazji zaczipuje Waldka.

A Bagi dzisiaj ponownie wykładała się w koszyku na króliczej klatce, mruczała i wystawiała brzuszek do głaskania 8O
Mila bije i straszy wszystko, w przyszły czwartek, jak będę wypuszczać Kubę i Skrzekotę, zamknę ją do klatki. Wypuszczę też wtedy maluchy, niech już latają po cat-roomie. Kamyk mizia się na potęgę i chętnie bawi z maluchami.
Przypominam, że Bystra, Oklahoma i Stasia też są do zaczipowania.

Obcięłam pazurki Skrzekotce i Kubusiowi - bez jakichkolwiek protestów z ich strony. :mrgreen:
Obrazek

miszelina

Od: Nie maja 06, 2007 13:31

Post » Sob wrz 08, 2012 19:32 Re: K-ów, zapraszamy na zakupy, sklepafn.pl :)

miszelina pisze:Przypominam, że Bystra, Oklahoma i Stasia też są do zaczipowania.

jak mnie ktoś połołinstrułuje, do kogo się po takiego czipa zgłosić i kiedy, to sama mogę Bystrą na czipowanie zabrać :ok:

a za Oklahomą będę tęsknić, chociaż ostatnio próbowała zjeść mi spodenki. niech się jej dobrze wiedzie!
czynię banerki, na przykład takie jak te poniżej. jeśli potrzebujesz - ślij PW, zaradzimy.
Obrazek Obrazek

Maupa

Od: Pon cze 04, 2012 23:38

Post » Sob wrz 08, 2012 19:40 Re: K-ów, zapraszamy na zakupy, sklepafn.pl :)

Maupa pisze:
miszelina pisze:Przypominam, że Bystra, Oklahoma i Stasia też są do zaczipowania.

jak mnie ktoś połołinstrułuje, do kogo się po takiego czipa zgłosić i kiedy, to sama mogę Bystrą na czipowanie zabrać :ok:

a za Oklahomą będę tęsknić, chociaż ostatnio próbowała zjeść mi spodenki. niech się jej dobrze wiedzie!

Ja mam nadzieję, że Robert zaczipuje Bystrą przy transporcie do domu, trzeba kota tylko mocniej przytrzymać ( i tu przydają się dodatkowe ręce :), małe ukłucie i już!
Obrazek

miszelina

Post » Sob wrz 08, 2012 21:23 Re: K-ów, zapraszamy na zakupy, sklepafn.pl :)

właśnie! pytanie, którego jeszcze nie zadałam, a na pewno jest ważne - dostanę książeczkę zdrowia (czy jak to się zwie) kotki?
i czekam cierpliwie na jakieś informacje w sprawie czipowania, oferta pomocy absolutnie nie wygasa ;)
czynię banerki, na przykład takie jak te poniżej. jeśli potrzebujesz - ślij PW, zaradzimy.
Obrazek Obrazek

Maupa

Post » Sob wrz 08, 2012 21:43 Re: K-ów, zapraszamy na zakupy, sklepafn.pl :)

Witam serdecznie i melduję się jako przyszły Człowiek Oklahomy :) Miau czytam od dawna ale teraz planuję się również udzielać - żebyście wiedzieli, jak Okunia się wiedzie w nowym domu. Osobiście już nie mogę się doczekać jak do mnie przyjedzie, nawet staram się przyspieszyć przeprowadzkę i osiatkowanie balkonu,żeby jak najszybciej mieć moją Piękną w domu :) Może uda się już w przyszły poniedziałek.

Polubiłam też bardzo Milusię, tak strasznie mi jej żal, ona tak błagalnie patrzy... ją również chętnie bym wzięła, ale nie mogę...

Pozdrawiam wszystkich serdecznie i bardzo się cieszę, że tutaj trafiłam ;)
Obrazek

Avi

Od: Śro gru 29, 2010 17:42

Post » Nie wrz 09, 2012 5:52 Re: K-ów, zapraszamy na zakupy, sklepafn.pl :)

Maupa pisze:właśnie! pytanie, którego jeszcze nie zadałam, a na pewno jest ważne - dostanę książeczkę zdrowia (czy jak to się zwie) kotki?
i czekam cierpliwie na jakieś informacje w sprawie czipowania, oferta pomocy absolutnie nie wygasa ;)

Bystra ma książeczkę i oczywiście ją dostaniesz.
Obrazek

miszelina

Post » Nie wrz 09, 2012 17:50 Re: K-ów, zapraszamy na zakupy, sklepafn.pl :)

Avi pisze:Witam serdecznie i melduję się jako przyszły Człowiek Oklahomy :) Miau czytam od dawna ale teraz planuję się również udzielać - żebyście wiedzieli, jak Okunia się wiedzie w nowym domu. Osobiście już nie mogę się doczekać jak do mnie przyjedzie, nawet staram się przyspieszyć przeprowadzkę i osiatkowanie balkonu,żeby jak najszybciej mieć moją Piękną w domu :) Może uda się już w przyszły poniedziałek.

Polubiłam też bardzo Milusię, tak strasznie mi jej żal, ona tak błagalnie patrzy... ją również chętnie bym wzięła, ale nie mogę...

Pozdrawiam wszystkich serdecznie i bardzo się cieszę, że tutaj trafiłam ;)

Witaj :)
Świetnie, że Oklahoma trafi do Ciebie - to piękna i przemiła kicia - bardzo tęskni za człowiekiem. Z radością będziemy śledzili jej dalsze losy w nowym domku :ok:

mahob

Od: Czw lut 15, 2007 12:44

Post » Pon wrz 10, 2012 1:05 Re: K-ów, zapraszamy na zakupy, sklepafn.pl :)

wasza asia pisze:Chyba wreszcie zaczął nam się sezon na adopcje :D . Bardzo dobrze, że Oklachoma idzie do domu- to bardzo miły kot i należało jej się. Bystra też niech będzie szczęśliwa w swoim domku z maupą :) . Pożegnałam się z nią dzisiaj rano, bo już się nie zobaczymy. Obstawiam, że następna z Chocimskiej będzie Stasia albo Kubuś. Koty wygłaskane, maluchy wybiegane. Milusia w nie najlepszym humorze: nie chce być głaskana oraz bije Oklachomę i Kamyka. Bagheera jak zwykle panicznie krzyczy na widok Kamyka. Poza tym wszystko ok. Kubuś jest cudny- jak tylko otworzyłam klatkę i przykucnęłam, żeby go pogłaskać, wylazł mi prosto na kolana :1luvu: . Maluchy też są bardzo milutkie i przytulaśne: wysiedziały się dzisiaj na kolanach. Milusia, Bagheera i Oklachoma dalej ich nie lubią, ale Kamyk i Bystra ze Stasią tak: dziewczyny przytulały się dzisiaj z Mesią, a Kamyk leżał w koszyku z Delhim i nawet go lizał 8O . Zabrałam sobie swoją umowę z kociarni- dziękuję z bycie pośrednikiem, miszelino :D .

czyli maluchy już zdrowe, tak?
Mesia pójdzie do domu najprawdopodobniej po 25.09.

cieszę się, że Oki i Stasia też znalazły lokum :ok:

ja ostatnio jestem out of order, dosłownie i w przenośni, i nie bardzo nadążam za wszystkimi zmianami :roll:
[/url]Obrazek
Kupując w naszym sklepie pomagasz zwierzakom. Sklep SzopFilantrop. Karmy dla kota, żwirek, karmy dla psa, akcesoria dla zwierząt
Fundacja Stawiamy na Łapy

mikela

Od: Czw sty 13, 2011 20:33

Post » Pon wrz 10, 2012 21:46 Re: K-ów, zapraszamy na zakupy, sklepafn.pl :)

wistra pisze:Super pomysł, ten sklep! Macie benka w dobrej cenie. Czekam na rozwój :1luvu:

się rozwijamy cały czas, zaglądaj:) W tym tygodniu sanabelle w dobrej cenie

witamy Avi, opiekunkę Oklahomy :1luvu: To świetna koteczka, co prawda tylko dla ludzi ale w tym wypadku wystarczy :)

Koty nie zaczipowane, bo ta pani nie była w stanie ich przytrzymać więc Robert musi wziąć sobie pomocnika i umówić się też w któryś dzień na kociarni aby zaczipować pozostałe towarzystwo, będzie spokój na dłużej.

Słuchajcie, zebranie w tę czy następną niedzielę, bo spraw się namnożyło a nie ma kiedy pogadać. W tym miesiącu każdą mam jednakowo zajętą więc i tak mi ganc pomada, która to będzie, dlatego decyzję pozostawiam Wam.

Tweety

Od: Nie mar 05, 2006 2:12

Post » Wto wrz 11, 2012 5:34 Re: K-ów, zapraszamy na zakupy, sklepafn.pl :)

Dla mnie może być ta niedziela, byle po południu. I może wtedy też zaczipuje się koty w kociarni.
Obrazek

miszelina

Post » Wto wrz 11, 2012 11:26 Re: K-ów, zapraszamy na zakupy, sklepafn.pl :)

Bystra przyjechała. czipa wbiliśmy bez problemu - siedziała mi cierpliwie na kolanach i nie próbowała uciekać. jak ją w końcu wypuściłam (ze smutkiem...), najpierw połaziła trochę i obwąchała pokój, a potem uciekła pod łóżko, które ma całe 10 cm prześwitu, więc czołga się pod nim. ale skoro jej wygodnie... :lol:
przyłapałam ją już na jedzeniu i korzystaniu z kuwety, ale jak mnie zauważyła, to szybciutko zwiała i udaje, że to wcale nie ona.

dziś wieczorem założę jej wątek, to podrzucę dla tych, którzy byliby ciekawi :ok:

dziękuję serdecznie całej fundacji za takiego świetnego kota!
Obrazek Obrazek

Maupa

Post » Wto wrz 11, 2012 17:29 Re: K-ów, zapraszamy na zakupy, sklepafn.pl :)

Maupa pisze:Bystra przyjechała. czipa wbiliśmy bez problemu - siedziała mi cierpliwie na kolanach i nie próbowała uciekać. jak ją w końcu wypuściłam (ze smutkiem...), najpierw połaziła trochę i obwąchała pokój, a potem uciekła pod łóżko, które ma całe 10 cm prześwitu, więc czołga się pod nim. ale skoro jej wygodnie...
przyłapałam ją już na jedzeniu i korzystaniu z kuwety, ale jak mnie zauważyła, to szybciutko zwiała i udaje, że to wcale nie ona.

dziś wieczorem założę jej wątek, to podrzucę dla tych, którzy byliby ciekawi

dziękuję serdecznie całej fundacji za takiego świetnego kota!

My też dziękujemy za domek dla Bystrej. Trzymam kciuki za jej nowe życie :D . Bardzo fajny pomysł z wątkiem: dawaj jak najczęściej znać, co u niej.

Tweety pisze:Słuchajcie, zebranie w tę czy następną niedzielę, bo spraw się namnożyło a nie ma kiedy pogadać. W tym miesiącu każdą mam jednakowo zajętą więc i tak mi ganc pomada, która to będzie, dlatego decyzję pozostawiam Wam.
Mnie jest wszystko jedno.

mikela pisze:czyli maluchy już zdrowe, tak?

Czytałam w zeszycie, że w zeszłym tygodniu Mesia miała nienormalną temperaturę i była osowiała. O to Ci chodzi czy coś innego? Robert podobno był z nimi u weta i było ok, a temperatura może być od zębów. Przy mnie w sobotę oba urwisy były w dobrych humorach i nie wyglądały na chore.
Tam dom Twój, gdzie kot Twój.

wasza asia

Od: Sob wrz 01, 2012 19:29

[poprzednia][następna]