Warszawa zaginiony SAURON odnalazł się po 4 miesiącach :)...

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Śro sie 08, 2012 10:09 Re: Warszawa-Żoliborz zaginął czarny SAURON.SZUKAM KARMICIEL

podnoszę
Moja kocia ferajna: Sauron, Sheela i Arya :)...

Obrazek Obrazek Obrazek

Almare

Od: Wto lip 17, 2012 6:57

Post » Śro sie 08, 2012 10:11 Re: Warszawa-Żoliborz zaginął czarny SAURON.SZUKAM KARMICIEL

podnoszę

Obrazek Obrazek Obrazek

Almare

Post » Śro sie 08, 2012 11:04 Re: Warszawa-Żoliborz zaginął czarny SAURON.SZUKAM KARMICIEL

podnoszę

Obrazek Obrazek Obrazek

Almare

Post » Śro sie 08, 2012 11:05 Re: Warszawa-Żoliborz zaginął czarny SAURON.SZUKAM KARMICIEL

Sorry, Almare, ale nie podnoś wątku, tylko szukaj Saurona! Sauron forum nie czyta. Za to siedzi gdzieś zagubiony w jakiś krzaczorach...
Obrazek Obrazek
W moim domu koty bawią się strzykawkami. A jednak patologia czai się gdzie indziej...

joshua_ada

Od: Pon gru 03, 2007 8:41

Post » Śro sie 08, 2012 11:23 Re: Warszawa-Żoliborz zaginął czarny SAURON.SZUKAM KARMICIEL

Ada, przecież go szukam :(. Nie mogę tego robić przez 24h :(...

Obrazek Obrazek Obrazek

Almare

Post » Śro sie 08, 2012 22:00 Re: Warszawa-Żoliborz zaginął czarny SAURON.SZUKAM KARMICIEL

Zrób sobie mapę i szukaj systematycznie. Najlepiej w nocy.
Jestem kotem

Soseki Natsume

lamiglowka

Od: Pt paź 08, 2010 13:07

Post » Śro sie 08, 2012 22:06 Re: Warszawa-Żoliborz zaginął czarny SAURON.SZUKAM KARMICIEL

Jest jakaś nowa fala odzewu na ogłoszenia?
Dziś uzupełniłam w sadach i na prawie całej długości Popiełuszki idąc na pocztę na Broniewskiego i wracając.
W tym tygodniu niestety nie dam rady wieczorami kiciać, ale cały czas kibicuję Tobie Aniu i Sauronowi, żebyście się w końcu spotkali!!!
Najlepszego!

maryniaj

Od: Śro wrz 15, 2010 23:13

Post » Czw sie 09, 2012 9:18 Re: Warszawa-Żoliborz zaginął czarny SAURON.SZUKAM KARMICIEL

lamiglowka, zrobiłam sobie mapkę okolicy chociaż jej nie potrzebuję bo każdy zakamarek, każdą rynnę i każdą piwnicę znam już na pamięć. Wiem, w których piwnicach najczęściej się chowają koty. Znam już każdego kota z okolicy. Dzisiaj w nocy nie dałam rady wyjść. Bardzo źle się czułam :(... Całą ta sytuacja zaczyna się odbijać na moim zdrowiu :/...

Maryniaj, no od niedzieli telefon milczy chociaż ogłoszenia były uzupełniane i jest ich całkiem sporo. Rozmawiałam z dwiema okolicznymi karmicielkami i niestety żadna z nich nie widziała ostatnio czarnego kotka :(...

A od wczoraj mam na przechowaniu dwumiesięczną kiciunię- znajdkę. Bidulka przyjechała znad morza gdzie przez ponad tydzień siedziała w krzakach i miauczała ją karmiła i udało się ją złapać. Była u weta, jest zdrowa i dostała pierwsze odrobaczenie.Typ pingwinka, przeurocza kiciunia. Moja Sheela na nią warczy, ale generalnie póki co nie jest żle.

Obrazek Obrazek Obrazek

Almare

Post » Czw sie 09, 2012 9:24 Re: Warszawa-Żoliborz zaginął czarny SAURON.SZUKAM KARMICIEL

Mój Boże, jeszcze trzy lata temu nie lubiłam kotów !!! To Sauronek mnie zmienił. Nie dość, że pokochałam jego to potem się pojawiła Sheela. Teraz Sauronek zaginął, została Sheela, jest malutka na przechowaniu a ja sama dokarmiam bezdomne kotki z okolicy.

Obrazek Obrazek Obrazek

Almare

Post » Czw sie 09, 2012 9:27 Re: Warszawa-Żoliborz zaginął czarny SAURON.SZUKAM KARMICIEL

Almare pisze:Ada, przecież go szukam :(. Nie mogę tego robić przez 24h :(...

Almare, ale ja to rozumiem. I nie pisałam o 24h. Ale - będę szczera - nikt tu za Ciebie kota nie znajdzie. Może Ci pomagać (i jak widzę pomoc masz), ale to tylko pomoc, główne działania należą do Ciebie.

Zdaję sobie sprawę, że jesteś zmęczona, zestresowana, załamana itp. Masz emocjonalnie wyczerpującą sytuację. Szczerze Ci współczuję, naprawdę.
Ale pomyśl, że Ty masz komfort odpoczynku, drzemki we własnym domu, zjedzenia posiłków.
Sauron tego nie ma! Nie ma swojego miejsca, nie wiadomo gdzie i jak ma posiłki, czy w ogóle może coś zjeść, czy tylko raz na dwa dni. On ciągle jest w strachu: samochody, ludzie, psy, inne koty. On nie ma komfortu wypoczynku. Nawet jeśli uda mu się zdrzemnąć gdzieś pod krzakami czy samochodem, śpi, ale w stanie alertu, że będzie zmuszony do ucieczki. To nie jest spokojny sen domowego kota.
I dlatego niestety mimo Twojego zmęczenia, czy bezsilności i smutku, musisz się wziąć w garść dla Saurona. A Saurona przez internet nie znajdziesz, dlatego o tym napisałam. Znajdziesz go tylko szukając go w terenie.
I to nie w okolicy 200 metrów. Jeśli nie ma jego śladów tam, gdzie już go szukałaś - poszerz teren poszukiwań. On nie kręci się wokół swojego domu, prawdopodobnie gdzieś dalej. Czyli oprócz sprawdzania piwnic, okolic domu, musisz pójść dalej (parki, parkingi, inne bloki itp. bo nie wiem co tam jeszcze jest)

Wiem, że jesteś zmęczona, ale Sauron sam nie wróci. Gdyby mógł, już by wrócił. To trwa tyle, że to Ty musisz szukać jego i go znaleźć. On prawdopodobnie już nie ma jak odnaleźć drogi do domu.
Obrazek Obrazek
W moim domu koty bawią się strzykawkami. A jednak patologia czai się gdzie indziej...

joshua_ada

Od: Pon gru 03, 2007 8:41

Post » Czw sie 09, 2012 10:45 Re: Warszawa-Żoliborz zaginął czarny SAURON.SZUKAM KARMICIEL

Ogłoszenia powinny objąć teren co najmniej w promieniu 1,5-2 km od miejsca zaginięcia.
O taką odległość przemieściła się Ogrynia w ciągu 3 tygodni

https://maps.google.pl/maps?saddr=Filtr ... 5&t=m&z=15

Gdyby nie ogłoszenie na Uniwersyteckiej, które przeczytała karmicielka z Sękocińskiej, kotka by się nie odnalazła.

Podobnie wyglądała historia zaginionego Gucia.
NA PILNE LECZENIE KOTÓW Z CMENTARZA- KONTO
https://forum.miau.pl/viewtopic.php?f=1&t=157308

mziel52

Od: Czw gru 27, 2007 20:51

Post » Czw sie 09, 2012 12:47 Re: Warszawa-Żoliborz zaginął czarny SAURON.SZUKAM KARMICIEL

Banerek zamówiony:

Obrazek
Kod: Zaznacz cały
[url=http://forum.miau.pl/viewtopic.php?f=1&t=144218][img]http://miau_miau2010.republika.pl/Sauron.gif[/img][/url]

:ok: :ok: :ok:
Dziękuję. Trzymam kciuki za wszystkich :)!...

RudyiSrebrnyKot

Od: Nie paź 25, 2009 12:46

Post » Czw sie 09, 2012 13:32 Re: Warszawa-Żoliborz zaginął czarny SAURON.SZUKAM KARMICIEL

mziel52 pisze:
Podobnie wyglądała historia zaginionego Gucia.

Gucio zaginął na Sadybie a my konsekwentnie wieszaliśy ogłoszenia nawet na Siekierkach, na Stegnach, w Konstancinie, Wilanowie, na Czernaikowie etc, czyli dużo dalej niż 2km od miejsca zaginięcia. To było nawet z 10-20km.

Ogłoszenia się drukują w wolnej chwili Almare, umówimy się co do ich odbioru.

Biedny Sauron, Biedna Ty, współczuję i życzę szczęśliwego zakończenia.
http://koty-nurmi.blogspot.com - moje kochane kociska :) zapraszam serdecznie do nas!

nurmi

Od: Sob lis 20, 2010 10:14

Post » Czw sie 09, 2012 17:48 Re: Warszawa-Żoliborz zaginął czarny SAURON.SZUKAM KARMICIEL

Ada, dziękuję za kopa na rozpęd.

RudyiSrebrby kocie, dziękuję za banerek. Jest piękny.

Mziel, dziękuję za rady. Poszerzam zakres poszukiwań.

Nurmi, dziękuję za ogłoszenie i za bezcenne słowa wsparcia.

Dziewczyny, jesteście kochane. Wiem, że mam tendencję do użalania się. Ale niestety należę do tych potwornych wrażliwców co płaczą i żalą się. Ale po chwili załamania ogarniam się i ruszam. Wierzę, chcę bardzo mocno wierzyć, że Sauronek jakoś sobie radzi a ja jestem coraz bliżej. Dzisiaj nawet zadzwonił do mnie pewien chłopaczek, że jest czarny kot jakieś 500m od nas. Nie czekając pobiegliśmy na miejsce. W międzyczasie bardzo się rozpadało. Chłopaczek na nas zaczekał, wskazał dokładne miejsce. NAwet razem z moim chłopakiem wspinali się na płot i wtargnęli na teren Szkoły Pożarniczej. Rzeczywiście był czarny kotek, z daleka podobny, ale niestety okazało się, że to nie Sauronek. Niemniej jednak takie zaangażowanie natchnęło trochę moje serducho nadzieją, że może któryś sygnał będzie tym właściwym. Przy okazji dowiedzieliśmy się o dwojgu karmicieli. I są w okolicy osoby, które cały czas się rozglądają. Wiem, bo czasami mnie zaczepiają na ulicy i pytają czy kotek już się znalazł i mówią, że mają oczy otwarte.

A czy mogłabym Was prosić żebyście wkleiły u siebie banerek Saurona? Może ktoś go zobaczy. Im więcej osób tym lepiej :)...

Obrazek Obrazek Obrazek

Almare

Post » Czw sie 09, 2012 20:17 Re: Warszawa-Żoliborz zaginął czarny SAURON.SZUKAM KARMICIEL

Wklejone :)

Dziś wydrukowalam 60 ogłoszeń, jutro wydrukuję drugie tyle. Na trochę starczyć powinno!
Sauron musi się odnaleźć!
http://koty-nurmi.blogspot.com - moje kochane kociska :) zapraszam serdecznie do nas!

nurmi

Od: Sob lis 20, 2010 10:14

[poprzednia][następna]