Czarne bliźniaki z WroSchronu nadal szukają wspólnego DS!!!

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Sob sie 11, 2012 21:00 Re: 5 maleńtasków z Wroc SCHRONU- szukamy DS!

Sroka - kwestia tekstu. Zauważyłam że ludzie mają już przesyt łzawych ogłoszeń, dlatego próbuję wymyślać jakieś ciekawe skojarzenia. Czasem mam wenę czasem nie. Zazwyczaj piszę o kocie że jest ze schroniska tylko tyle że został zabrany do domu tymczasowego, czasem że nie jadł ze stresu i tyle. Też ogłoszenie nie może być za długie bo się ludzie nudzą jak czytają całą historię życia 2 miesięcznego kociaka rozwleczoną na pół strony ;)
Fundacja Tabby - Burasy i Spółka
https://www.facebook.com/BurasySp/

Mjeczysława Naczelnika Pszypatki
https://www.facebook.com/MjeczyslawNaczelnik/

tam jestem łapalna

Gibutkowa

Od: Pt wrz 04, 2009 17:23

Post » Sob sie 11, 2012 21:38 Re: 5 maleńtasków z Wroc SCHRONU- szukamy DS!

U mnie większość adoptujących sama podkreślała to, że na kotka zwrócili uwagę ze względu na opis. Ja u każdego pisałam dużo takich codziennych spraw - co najbardziej lubi jeść, jakimi zabawkami się bawi, że np. uwielbia mruczeć albo spać ze mną na poduszce. Starałam się zawsze opisać charakter, a on u każdego malucha był inny. No i ja robiłam ogłoszenia indywidualne, bo miałam po jednym kitku, u Ciebie pewnie będą "zbiorowe", ale o każdym trzeba napisać coś oddzielnie, tak jak tu, na forum. ;)

michalinadzordz

Od: Nie wrz 25, 2011 9:24

Post » Sob sie 11, 2012 22:03 Re: 5 maleńtasków z Wroc SCHRONU- szukamy DS!

Nie wiem, mi się wydaje, że i tak ludzie są wzrokowcami i zdjęcia albo b ładne muszą być, albo właśnie takie smutne...
Rodzinkę Vadera jak ogłaszałam, to Mausia miała ogłoszenie indywidualne, 2 dziewczynki razem i 2 chłopców razem było ogłaszanych (ostatni chłopczyk miał DT zaklepany przed złapaniem), tekst mówił o ich sytuacji podwórkowej - bo był listopad, a kociaki bujały się na podwórku dokarmiane przez mieszkańców, niekoniecznie kocią karmą, mieszkały w budynku grożącym zawaleniem a jakiś facet z tej bramy podobno lubił sobie postrzelać do ptaków/kotów z wiatrówki - tak mi powiedzieli mieszkańcy.

Mamusia zauroczyła jedną parę właśnie zdjęciem w klateczce i swoim spojrzeniem na nim - adoptowali ją jej córkę, najbardziej charakterną(mamusia biało-bura, a córcia dymna pingwinka).
Kolejną parkę wzięło małżeństwo z 2 córeczek - ich kicia odeszła na nereczki i chcieli dwupaczek, żeby dziewczynki bardzo nie tęskniły za ich kotką, a wiedzieli już od rodziny swojej własnej, ze dwupaczki są super - ich ujęły filmiki z kolei, z tym że ja w ogłoszeniach miałam linki do filmików z podwórka, jak kotki próbowały się bawić i było widać jak biednie mieszkają.

No a ostatni kociak został u mnie i robi "ciap ciap"...
Obrazek

sroka7

Od: Pon maja 02, 2011 11:04

Post » Nie sie 12, 2012 7:01 Re: 5 maleńtasków z Wroc SCHRONU- szukamy DS!

Wydaje mi się, że tekst powinien być niezbyt długi, rzeczowy. Zwykle proszę dzwoniących o przeczytanie wątku na forum ( po to też je prowadzę). To bardzo pomaga, zwykle po lekturze wątku domek się utwierdza w przekonaniu, że tak, tylko ten kot, a żaden inny.Poza tym, na wątku pisze się o nie tylko o zaletach kota, ale i problemach, jest to bardzo istotne, nie ma niespodzianek.Jedną kotkę wyadoptowałam przez forum, nie miała ogłoszeń, a tak się stało, bo pisałam, że nie adopcyjna, że gryzie i drapie, niczego nie ukrywałam.Była piękna i zdrowa, fakt.Dzisiaj ma najwspanialszy forumowy domek i jest miziaczkiem.Reguł nie ma.
A tak na marginesie, jak Sroczko udaje Ci się rozróżnić te czarnuszki?
Nowy bazarek viewtopic.php?f=20&t=217527 Zapraszam

ewar

Od: Wto lis 06, 2007 20:17

Post » Nie sie 12, 2012 8:31 Re: 5 maleńtasków z Wroc SCHRONU- szukamy DS!

ewar pisze:A tak na marginesie, jak Sroczko udaje Ci się rozróżnić te czarnuszki?

Głównie po pysiach, bo mają nieco inny kształt główek, no i zrobiły im się teraz brązowawe puchy i sierść na nosku i mają tam wplecione po kilka białych włosków - np Teoś (Dezerter), no i on ma tez jeszcze duże "zakola", Yoda ma najmniejszą główkę i najbardziej podłużny pysio, a Mikukś ma najbardziej okrągłą główkę i prawie caluteńkie skronie już zarośnięte (wszystkie kotki po schronisku miały gdzieniegdzie takie placki z bardzo słabą sierścią, która się wymieniała, no i też brzusie gołe, raz że były maliznami, a dwa, że były bardzo zanieczyszczone odchodami i zaschniętym jedzeniem i po kąpielach ta sierść im wypadła).
Poza tym chłopaki nieznacznie różnią się "grubością", chociaż nie zawsze na pierwszy rzut oka je rozróżnię - na zdjęciach niektórych miewam problemy, albo jak szybko je łapię i nie popatrzę na pysio. Troszkę też inaczej się zachowują, chociaż to akurat nie jest reguła, bo ich zachowania zmieniają się jak w kalejdoskopie :roll:

A dziewczynkę to wiadomo, że uda się w miarę szybko i łatwo rozróżnić :mrgreen:

A no i super wiadomość - mały Yoda wczoraj zaczął mruczeć :1luvu: :1luvu: :1luvu: bo do tej pory nie mruczał, a inne kotki włączały traktorki non-stop, szczególnie głośno Mikuś traktoruje np gryząc przy tym mój palec :ryk:
Obrazek

sroka7

Post » Nie sie 12, 2012 9:26 Re: 5 maleńtasków z Wroc SCHRONU- szukamy DS!

Fotostory - MYJNIA I
czyli Bombik (Bąbel/Łasica/Lemurek/Król Julian/Rollo/Rolki) i małe kocię...

A położę się obok i popilnuję tego plcuszka...
Obrazek

Nie no, nie wytrzymam, muszę go umyć
Obrazek

O! jeszcze jeden, tego też muszę umyć
Obrazek

Ten jest nawet brudniejszy, i mniej się broni, tak, tego jeszcze ścisnę
Obrazek

Kilka godzin później...
Ją też umyję...
Obrazek

Twarda jest sztuka, broni się, ale ja jestem twardszy, wyszoruję jej te czarną piętę :twisted:
Obrazek
Obrazek

sroka7

Post » Nie sie 12, 2012 9:30 Re: 5 maleńtasków z Wroc SCHRONU- szukamy DS!

Fotostory - MYJNIA II
Kolejka do myjni - czyli Zenio w opałach 8O

A pobawię się małym kotkiem, bo to chyba kotek jest? a może myszka? no coś do zabawy i turlania w każdym razie
:mrgreen:
Obrazek

O nie! to coś ma futerko jak moje, muszę je umyć, bo przynosi mi wstyd...
Obrazek

A to co to? proszę czekać na swoją kolej, nie mam 2 języczków!
Obrazek

Jeszcze chwila, już kończę, proszę o cierpliwość...
Obrazek

Obrazek

Obrazek
Obrazek

sroka7

Post » Nie sie 12, 2012 10:07 Re: 5 maleńtasków z Wroc SCHRONU- szukamy DS!

No, nie mam pytań.... :1luvu: :1luvu: :1luvu: :1luvu:
Nowy bazarek viewtopic.php?f=20&t=217527 Zapraszam

ewar

Od: Wto lis 06, 2007 20:17

Post » Nie sie 12, 2012 13:09 Re: 5 maleńtasków z Wroc SCHRONU- szukamy DS!

Takie zdjęcia powinny być w ogłoszeniach bo wtedy ludzie zastanawiają się czy nie wziąć aby dwóch kotków zamiast jednego :wink:
Obrazek

JaEwka

Od: Wto gru 11, 2007 11:37

Post » Nie sie 12, 2012 14:06 Re: 5 maleńtasków z Wroc SCHRONU- szukamy DS!

JaEwka pisze:Takie zdjęcia powinny być w ogłoszeniach bo wtedy ludzie zastanawiają się czy nie wziąć aby dwóch kotków zamiast jednego :wink:

Gibutkowa dostała cały ten pakiet, także sobie wybierze wg własnego uznania :wink:
... dobrze, że na nią padło, bo ja bym nie potrafiła wybrać kilku, co zresztą widać :mrgreen:
Obrazek

sroka7

Post » Nie sie 12, 2012 14:13 Re: 5 maleńtasków z Wroc SCHRONU- szukamy DS!

Gibutkowa już wybrała choć łatwo nie było ;)
Fundacja Tabby - Burasy i Spółka
https://www.facebook.com/BurasySp/

Mjeczysława Naczelnika Pszypatki
https://www.facebook.com/MjeczyslawNaczelnik/

tam jestem łapalna

Gibutkowa

Od: Pt wrz 04, 2009 17:23

Post » Nie sie 12, 2012 14:23 Re: 5 maleńtasków z Wroc SCHRONU- szukamy DS!

Świetne zdjęcia z kąpieli. Zwłaszcza dziewczynka z miną "co ty mi robisz?!". :D

Kasiaufo

Od: Pon wrz 08, 2008 18:57

Post » Nie sie 12, 2012 17:27 Re: 5 maleńtasków z Wroc SCHRONU- szukamy DS!

Myjnia tu i myjnia tam ... I ty mówisz , że one mają zakola ? Ja się dziwię , że nie są łyse :D

barbarados

Od: Sob lip 21, 2012 18:01

Post » Nie sie 12, 2012 21:43 Re: 5 maleńtasków z Wroc SCHRONU- szukamy DS!

Zdjęcia CZADOWE!!! Trzymam kciuki za odzew z ogłoszeń ;)

viris

Od: Nie cze 01, 2008 19:26

[poprzednia][następna]