Mam Ds dla kocura, lat ok.10 na Urinary ! str.94

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Wto maja 29, 2012 14:31 Re: DT Smarti 9 - ....

JolaJ - zadzwoń do lecznicy 22 4141812 do dr Ady Uznańskiej i zapytaj ją - możesz powiedzieć ze tel masz ode mnie, ale nie musisz.
ObrazekObrazekObrazek"Nigdy nie wiemy, kiedy widzimy kogoś PO RAZ OSTATNI..."
"Kiedy się kogoś kocha to ten drugi ktoś nigdy nie znika"
Moja Rodzina w Niebie:Tata(*),Mika(*),Mama(*),DeeDee(*), Adas(*), Lapcio(*),Kosiniak(*),Milenka(*), Nusia (*)Miluś(*)NUTKA!!(*)..Nie wierzę...

Marzenia11

Od: Sob lut 28, 2009 21:24

Post » Wto maja 29, 2012 14:48 Re: DT Smarti 9 - ....

Dzięki dziewczyny. Boję się tak zostawić ją w niepewności bo mogą ją udusić te glisty jak wyjdę z domu i nie otrzyma pomocy. Zadzwonię po prostu do dr prowadzącą Burisię i najwyżej jak trzeba będzie to podjadę do lecznicy.
Taki żywot mają te biedne kociny z ulicy :(
Obrazek Obrazek

JolaJ

Od: Pt sty 14, 2011 18:58

Post » Wto maja 29, 2012 15:35 Re: DT Smarti 9 - ....

Dziewczyny, mam w W-wie dziewczynę chętną na adopcję kotka, chciałaby dać dom kotkowi ok 5-9 m-cy, takiemu który ma mniejsze szanse na dom anieżeli maluszek, marzy jej się coś z rudością, kocurek, o miłym i przyjacielskim charakterze, nadający się na jedynaka. Miała już kilka wizyt ale często opiekunowie inaczej przedstawiają kota anieżeli jest faktycznie i mówią że miziak a okazuje się że kot np przedstawia agresywne zachowania :roll: a że to wybór na naście lat chciałaby kotka który spełni jej oczekiwania. Miała kota, który odszedł po długiej chorobie.
Przez te niepowodzenia w szukaniu do tej pory zaczyna coraz bardziej skłaniać się do adopcji malca a wszytskie wiemy że kotek podrośnięty o fajnym charakterze to los na loterii ;) macie coś takiego na oku w Waszych okolicach?
Obrazek

Marea

Od: Pon lut 23, 2009 22:05

Post » Wto maja 29, 2012 16:10 Re: DT Smarti 9 - ....

oczywiście że mamy-u nas każde marzenie dotyczące kota może zostać spełnione !!!
w dodatku mamy Psotko-bonus w promocji :D

oto :

Rudzik :D przesliczny supermiziak w wieku ok 8 miesięcy :D

Obrazek Obrazek Obrazek

i do kompletu niesamowicie miziasta rówieśniczka Rudzika :
Psotka :D - ona ma taki właśnie-popielaty,bardzo piękny i oryginalny kolor futerka :love: -żadna tam "burania" :mrgreen: :ryk:

Obrazek Obrazek Obrazek

kotki są ze sobą bardzo zżyte-przezyły razem już bardzo dużo i niestety nie moge ich rozdzielić-ale koleżanka powinna wiedzieć że dwa kotki to podwójne szczęście :D :kotek: :kotek: :1luvu:

Psotka i Rudzik

Obrazek

kotki są wyjątkowego charakteru i nieprzeciętnej urody-zapraszamy-koleżanka musiałaby do nas przyjechać , poznać kotki i sama przekonać się jakie z nich cudowne miziaki :D

o rudego jedynaka będzie koleżance trudno bo rudzi są zbyt atrakcyjni aby ich wydawać na samotność :mrgreen:
Obrazek ..... oraz.... DT Smarti na facebook'u! -w l.2010-2013 ponad 130 kotów w DS, od 2014 zawieszony z powodu "zmęczenia materiału" :)

Czaruniu['],Pusiuniu['],Carlisiu['],Puniu['],Diegusiu['],Smartuniu['],Mileczko[']...
...Wasza śmierć nie jest dla nas żadnym powodem abyśmy przestali Was kochać...

smarti

Od: Wto lip 27, 2010 13:17

Post » Wto maja 29, 2012 17:07 Re: DT Smarti 9 - ....

to się nazywa marketing :D
Obrazek

Bumiś

Od: Sob maja 12, 2012 8:17

Post » Wto maja 29, 2012 18:01 Re: DT Smarti 9 - ....

Smartuniu, nie będziesz się gniewała jak zaproponuję Mimi?
Kotka podrzucona dwa miesiące temu pod Paluch, drobniutka, szuka kontaktu z człowiekiem, lubi być noszona na rękach. Ostatnio była u mnie Marzenia i moja koleżanka z pracy i bez lęku przychodziła do nich prosząc o chwilkę uwagi i odrobinę pieszczot. Zdrowiutka, czyściutka, świeżo po sterylce, ma ok. 12-13 miesięcy. Niestety część moich kotów jej nie toleruje :roll:

Obrazek

Obrazek
Mieszkałem z kilkoma mistrzami Zen. Wszyscy byli kotami - Eckhart Tolle
Obrazek Obrazek

Bianka 4

Od: Wto sie 10, 2010 21:35

Post » Wto maja 29, 2012 18:06 Re: DT Smarti 9 - ....

ależ oczywiście !

Mimi jest prześliczna i też wystarczająco wiele złego już przeżyła-zasługuje aby los się do niej uśmiechnął :D :kotek: :love:
Obrazek ..... oraz.... DT Smarti na facebook'u! -w l.2010-2013 ponad 130 kotów w DS, od 2014 zawieszony z powodu "zmęczenia materiału" :)

Czaruniu['],Pusiuniu['],Carlisiu['],Puniu['],Diegusiu['],Smartuniu['],Mileczko[']...

smarti

Post » Wto maja 29, 2012 21:02 Re: DT Smarti 9 - ....

No to ja też się bezczelnie wproszę i zaproponuję Bursztynka, który wystąpił w TV:
http://www.tvp.pl/warszawa/magazyny/moj ... 12/6848631

Wiek około 9 miesięcy, bez oczka, a na dodatek z FELV+. Postpaluszek bez szans na normalną adopcję :(

Ale jest rudo-biały i idealny na jedynaka :mrgreen:

Ozymandias

Od: Pon maja 18, 2009 8:41

Post » Wto maja 29, 2012 22:04 Re: DT Smarti 9 - ....

no-na jedynaka aż się prosi :D

smarti

Post » Wto maja 29, 2012 22:23 Re: DT Smarti 9 - ....

jest i Harry z tego wątku: viewtopic.php?f=1&t=134154 . Ma nieco ponad rok, jest także z Palucha, ale kiedy go wyciągałyśmy miał kilka miesięcy. Niestety tak długo czeka na dom bo jest także felv+ :( Super miziak, bardzo potrzebuje swojego opiekuna- kogoś kto mógłby mu poświęcać więcej uwagi. Dość tani w utrzymaniu bo uwielbia chrupki purina one :P :mrgreen: Nie imają się go choroby mimo felv, jedynie ząbki troszkę gorsze niż u rówieśników.
Obrazek Obrazek

jamkasica

Od: Śro sie 25, 2010 9:42

Post » Wto maja 29, 2012 22:24 Re: DT Smarti 9 - ....

smarti pisze:ależ oczywiście !

Mimi jest prześliczna i też wystarczająco wiele złego już przeżyła-zasługuje aby los się do niej uśmiechnął :D :kotek: :love:

Oj tak, przeżyła sporo i nadal nie jest jej łatwo z powodu moich potworków (właśnie odkryłam zadrapanie na jej nosku...) Miminka unika bezpośrednich konfrontacji, ale widać, że łapa któregoś z moich gamoni ją dosięgnęła. Próbowałam ją zamykać w osobnym pokoju, ale ona bardzo źle to znosi. Bardzo chciałabym jej znaleźć wspaniały domek. Niestety wydaje mi się, że koleżanka Marei poszukuje kocurka :(
Mieszkałem z kilkoma mistrzami Zen. Wszyscy byli kotami - Eckhart Tolle
Obrazek Obrazek

Bianka 4

Od: Wto sie 10, 2010 21:35

Post » Śro maja 30, 2012 0:15 Re: DT Smarti 9 - ....

No i mamy casting :wink: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok:

Bardzo, bardzo gorąco polecam Miminkę - cudowna kotunia, taka ufna i czuła na pieszczoty... weszła mi na kolana i delikatnie nadstawiała ciałko do głaskania. Oczywiście jak "prawdziiwy kot" ma swój charakter, ale to przecież normalne :mrgreen: No i sama widziałam jak inne koty na nią sycza, prychają, odganiają - domek baaardzo potrzebny.

Jeśli jednak okaże się, ze koleżanka nie znajdzie starszego koteczka dla siebie to ja zaprezentuję swoje dwa szkraby - to maluszki, mają dzisiaj 11 tygodni, kocurki. Wprawdzie rudy to kolor chodliwy, a czarny z białym podszerstkiem to pewnie ktoś pomyśli, ze one znajdą szybko dom, ale: widzą na jedno oczko. O drugie walczę, aby nie było potrzeba go wyłupywać, aby zostało ale już bez możliwości widzenia. Dlatego mimo wieku i koloru sądzę, że o adopcję nie będzie tak łatwo jak wtedy gdyby normalnie widziały.
Kotuchy rozrabiają, biegają jak pershingi, są w pełni sprawne i samodzielne mimo swojego jednookiego nie widzenia :wink: bez problemu korzystają z kuwety, jedzą każdy za trzech. Jest tylko jedno ALE: jakoś trudno by mi było wyadoptować je pojedynczo, do domu bez innych kotow - patrząc jak się uwielbiają wspólnie bawić, razem śpią przytuleni do siebie itp to raczej szukam im domu wspolnego bądź takiego, gdzie jest już kot.

Marzenia11 pisze:
Olek :D :1luvu: :1luvu: :1luvu:
już rozrabia choc ciągle jest najmniejszy. W ciągu tygodnia przytył prawie 30dkg. Biega chyba najszybciej z całego towarzystwa i absolutnie mnie kojarzy z kropelkami do oczek. Mały coraz mniej zależny od mamy, ale mama go mocno pilnuje i dzisiaj szukała go i zawołała do karmienia. Przed szczepieniem, w piątek skończył antybiotyk. Leczę oczko prawe - widzieć nie będzie, ale uniknie usuwania oczka, to już pewne. :wink: zdjęcia w chronologicznej kolejności od momentu przybycia do dzisiejszego dnia :ok: :ok: :ok:
ObrazekObrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek

Marzenia11 pisze:Lolek i Bolek - czarnuszki z białymi włoskami i białym podszerstkiem, w związku z czym nie wyglądają na całe smoliście czarne koty. Łobuzy kochane, coraz mniej związane z mamą a tęskniące do człowieka i uwolnienia z zamknięcia w kuchni.

Lolek - zdjęcia pokazujące etapy leczenia oczka lewego, na ktore nie widzi a ktore udało się uratować przed wyłupaniem :roll: :wink:

Obrazek
po 2 tygodniach leczenia
Obrazek
dzisiaj - tu widać jego białawość w futerku :mrgreen:
Obrazek
ObrazekObrazekObrazek"Nigdy nie wiemy, kiedy widzimy kogoś PO RAZ OSTATNI..."
"Kiedy się kogoś kocha to ten drugi ktoś nigdy nie znika"
Moja Rodzina w Niebie:Tata(*),Mika(*),Mama(*),DeeDee(*), Adas(*), Lapcio(*),Kosiniak(*),Milenka(*), Nusia (*)Miluś(*)NUTKA!!(*)..Nie wierzę...

Marzenia11

Od: Sob lut 28, 2009 21:24

Post » Śro maja 30, 2012 6:27 Re: DT Smarti 9 - ....

Cześć Smartinkowo :)
Ale piękności :love: Niektóre trzeba trochę odchuchać, ale na będzie dobrze :ok:

Maluszkowi [*]

Podziwiam, jak szeregowy poseł ogrywa opozycję Obrazek
STOP HEJT! Nikt nie jest anonimowy w sieci.

Erin

Od: Pt cze 22, 2007 8:43

Post » Śro maja 30, 2012 14:55 Re: DT Smarti 9 - ....

Marea pisała mi że podsyła wszelkie propozycje kastingowe do znajomej :ok:

Maksio w lecznicy-ma kroplówki dożylne aby go przepłukać bo dostał żółtaczki :roll:
testy ma póki co ujemne,wyniki morfo nie są tragiczne,jest jakiś ostry stan zapalny w kocie-wetka obstawia chłoniaka,Fip lub ostre zapalenie jelit.
Jutro jadę do dra Marcińskiego i mam wielką nadzieję że wykluczy dwie pierwsze przyczyny.

reszta stada kwitnąco póki co :ok:

smarti

Post » Śro maja 30, 2012 18:21 Re: DT Smarti 9 - ....

Też mam taką nadzieję .
Będę czekała na wieści od Was :? . Maksio całe kocięctwo spędził w schronie , niech wreszcie zaświeci mu słońce :ok: .
Obrazek

MałgosiaZ

Od: Nie lut 06, 2011 20:40

[poprzednia][następna]