Zabawa 8-latków z Koźla… Maciuś miał skonać w mrowisku

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Pt maja 11, 2012 14:46 Re: Zabawa 8-latków z Koźla… Maciuś miał skonać w mrowisku

salma75 pisze:
martaslupsk pisze:Taaaa....zrobiło się głośno to i strach ich pewnie obleciał. Maciek sam leżał przy mrowisku ....ok ....z przymrużeniem oka pewnie w to bym była w stanie uwierzyć.....ale poprzedni kot zabity przez tego dzieciaka pewnie sam namolnie wskakiwał do szamba z zamiarem samobójstwa a to dziecko chciało go ratować :evil: .

Ten drugi kot, podobno utopiony, podobno przez to samo dziecko... Są jakieś dowody czy pono ludzie tak gadajo?

Teraz to już nic się nie dowiesz, bo pewnie w strachu wszyscy...
Obrazek...Obrazek...Obrazek...

kristinbb

Od: Nie cze 03, 2007 20:32

Post » Pt maja 11, 2012 14:48 Re: Zabawa 8-latków z Koźla… Maciuś miał skonać w mrowisku

kya pisze:Trudno w zasadzie winic dziecko, bo ono jest takie jak go uksztaltowano. Prawie 30 lat ucze juz klasy 1-3 i z przykroscia stwierdzam, ze coraz czesciej dzieci sa "hodowane" a nie wychowywane . Przychodza do szkoly bez jakichkolwiek zasad dobrego wychowania. Czesto nie znaja slow "prosze" czy "przepraszam". Posluguja sie jezykiem uzywanym w domu czyli: spadaj, gary zamiast naczynia, ciuchy , a nie ubrania, zamknij sie itp. Nie potrafia sluchac, jedynie docieraja do nich proste komendy typu, idz, usiadz, daj . Szkola? Zwierzętom jest poswięcone kilka lekcji na te 3 lata. To za malo by dziecko czegos sie nauczylo . Kosciol? Nasza katechetka mnie kiedys uswiadomila, ze zwierzeta sa po to zeby sluzyly czlowiekowi . Klepia dzieci paciorki bezmyslnie i tyle.
Posiadanie dzieci powinno byc poprzedzone specjalnymi testami i naprawde lepiej by bylo niektore kobiety wysterylizowac zanim bezmyslnie sie rozmnoza :twisted: :twisted: :twisted:

Niestety muszę Ci przyznać rację , jeśli chodzi o wychowanie dzieci.
Pod bokiem mam kulturalne przedszkole,
ale jak wychodzą z tego przedszkola to i rodzice i dzieci dają ciekawy przykład z wychowania. :roll:

kristinbb

Post » Pt maja 11, 2012 14:50 Re: Zabawa 8-latków z Koźla… Maciuś miał skonać w mrowisku

Czy można gdzieś wpłacić pieniądze konkretnie na Maćka, czy tylko dla Przyborowka, ogólnie? Czy można poznać nazwisko lekarza, który leczy kota? Chciałabym wspomóc tego konkretnego kotulca.
salma75

Post » Pt maja 11, 2012 14:54 Re: Zabawa 8-latków z Koźla… Maciuś miał skonać w mrowisku

kristinbb pisze:
salma75 pisze:
martaslupsk pisze:Taaaa....zrobiło się głośno to i strach ich pewnie obleciał. Maciek sam leżał przy mrowisku ....ok ....z przymrużeniem oka pewnie w to bym była w stanie uwierzyć.....ale poprzedni kot zabity przez tego dzieciaka pewnie sam namolnie wskakiwał do szamba z zamiarem samobójstwa a to dziecko chciało go ratować :evil: .

Ten drugi kot, podobno utopiony, podobno przez to samo dziecko... Są jakieś dowody czy pono ludzie tak gadajo?

A dziwisz sie? Po tym wszystkim co nawypisywano na FB (zabić, poobcinac ręce, podpalić) tez na ich miejscu słowa nie pisnelabym :/.
salma75

Post » Pt maja 11, 2012 15:03 Re: Zabawa 8-latków z Koźla… Maciuś miał skonać w mrowisku

olafen pisze:http://www.facebook.com/#!/photo.php?fbid=188191221195444&set=a.117768311571069.20014.100000137031421&type=1&theater

Chryste Panie, napisz chociaż, że BARDZO DRASTYCZNE, myślałam, że to link do wydarzenia kotka i kliknęłam.
:evil:

salma75 pisze:Czy można gdzieś wpłacić pieniądze konkretnie na Maćka, czy tylko dla Przyborowka, ogólnie? Czy można poznać nazwisko lekarza, który leczy kota? Chciałabym wspomóc tego konkretnego kotulca.

Przyłączam się do pytania, wysłałam coś na numer konta z dopiskiem z pierwszej strony, ale chciałabym mieć pewność, że dotrze do Maćka.

Jak dziś zdrowie kotka? Poprawia się?

Bryska4

Od: Sob paź 25, 2008 17:59

Post » Pt maja 11, 2012 15:25 Re: Zabawa 8-latków z Koźla… Maciuś miał skonać w mrowisku

O Maćku dzisiaj jeszcze info nie było. Wszystkie wpłaty z dopiskiem zostaną przekazane na leczenia Maćka. W razie jakichkolwiek wątpliwości na stronie Przytuliska podany jest nr kontaktowy do Pani Wandy Jerzyk z fundacji. Wystarczy zadzwonić aby uzyskać szczegółowe informacje np nazwisko lekarza który leczy Maćka , wpłata pieniędzy bezpośrednio do lecznicy itp.
http://przytuliskauwandy.pl/ nr tel po prawej stronie. Ja jak tylko wyrwę jakieś info odrazu będę pisała.

martaslupsk

Od: Sob paź 17, 2009 16:23

Post » Pt maja 11, 2012 16:33 Re: Zabawa 8-latków z Koźla… Maciuś miał skonać w mrowisku

Biedne kocisko :x Trzymam kciuki :ok: :ok: :ok:

RAnia

Od: Sob mar 08, 2008 3:56

Post » Pt maja 11, 2012 17:43 Re: Zabawa 8-latków z Koźla… Maciuś miał skonać w mrowisku

Dwa cytaty z fb:
Kochani, rozmawiałam z Panią Wandą. Na ten moment Wasze i moje kciukole, przesyłają dobre fluidy Maciusiowi, bo zaczął jeść. Nie ma jeszcze zbytnich powodów do radości, kolejne badania maciusiowej krwi zrobione, ma bardzo wysokie OB ale podjął walkę o życie i dzisiaj było lepiej. mamy jednak inny problem. Mieszkańcy tej małej wsi zaczęli grozić kobiecie, która de facto zgłaszając, że jest kocia bieda - uratowała mu życie. Ludzie myślą, że to ona wskazała sprawcę, a to nie prawda. Dzieciaki z tej szkoły same wskazały kto to zrobił, choć na drugi dzień zaczęły wszystkiemu zaprzeczać. Mam pomysł, aby na szybko zrobić plakaty do mieszkańców, że osoba która uratowała Maciusiowi życie, nie wskazała sprawcy, że sprawcę ustaliła organizacja pro zwierzęca poprzez rozmowę ze świadkami. To tak na szybko, jakieś pomysły inne piszcie. Trzeba tej kobiecie pomóc, bo ją zlinczują za Maciusia, a ona mieszka tam od niedawna i ma dwójkę dzieci. Ona bardzo się boi dlatego poprosiłam Panią Wandę aby zgłosiła sprawę na policję, żeby jakoś uspokoili sytuację. Sprawa i wskazanie potencjalnego sprawcy też już jest zgłoszone. Piszcie co myslicie o plakatach i kto ma talenta graficzne. Format A-4 ja wydrukuję na kolorowej drukarce. Myślę, że ze 30szt. to mała wieś podobno.

Jak już Pani Beata poniżej napisała, są informacje, że ludzie ze wsi nękają kobietę, która przekazała kota Fundacji. To żałosne, że kobieta, która tego kota uratowała, ma teraz problemy.
Do pani (która zgłosiła schronisku żeby po zwierzę przyjechało) kot się PRZYBŁĄKAŁ. Widziała, że ma zmiany skórne, jest chory, bała się o jego zdrowie oraz o zdrowie swojego kota, dlatego prosiła, żebyśmy jak najszybciej po niego dotarli. Jeśli chodzi o przekazanie info o sprawcach wrzucenia kota do mrowiska... INFORMACJĘ DOSTALIŚMY OD WIELU DZIECI ZE SZKOŁY ORAZ OD NAUCZYCIELKI, POTWIERDZIŁ TO RODZIC JEDNEGO Z UCZNIÓW, więc jeśli ludzie nękający kobietę, która kota uratowała myślą, że wiemy o sprawcach tylko od jednej osoby - mylą się.
Zamieszczam to info również na naszej stronie.

martaslupsk

Post » Pt maja 11, 2012 17:54 Re: Zabawa 8-latków z Koźla… Maciuś miał skonać w mrowisku

Ech, wsi spokojna,wsi wesoła :cry:

A gdzie władze np kościelne co to uspokoić by mogły i wytłumaczyć ludziom,ze krzywdzenie jakichkolwiek stworzeń Bożych jest grzechem.
Obrazek

Dla naszych Słoneczek [*] Kochamy i tęsknimy.

ASK@

Od: Czw gru 04, 2008 12:45

Adopcje: 12 >>

Post » Pt maja 11, 2012 17:59 Re: Zabawa 8-latków z Koźla… Maciuś miał skonać w mrowisku

ASK@ pisze:Ech, wsi spokojna,wsi wesoła :cry:

A gdzie władze np kościelne co to uspokoić by mogły i wytłumaczyć ludziom,ze krzywdzenie jakichkolwiek stworzeń Bożych jest grzechem.

trzeba by "co łaska"
Obrazek

wiesiaczek1

Od: Nie kwi 10, 2011 21:23

Post » Pt maja 11, 2012 18:01 Re: Zabawa 8-latków z Koźla… Maciuś miał skonać w mrowisku

ASK@ pisze:Ech, wsi spokojna,wsi wesoła :cry:

Władza kościelna w postaci jakiegoś hiszpańskiego arcybiskupa wypowiedziała się kilka dni temu w tonie "każdy płacze nad zastrzelonym bezpańskim psem, a nikt nie płacze nad milionami zamordowanych dzieci będącymi ofiarami aborcji".
Średnio na nich liczę.

Żeby tylko inne koty w tej wsi nie ucierpiały z tego powodu, żeby kobiecie "pokazać".
Co za bezsilność :cry: tak mi szkoda tego kotka.

Bryska4

Post » Pt maja 11, 2012 18:12 Re: Zabawa 8-latków z Koźla… Maciuś miał skonać w mrowisku

salma75 pisze:
kristinbb pisze:
salma75 pisze:

A dziwisz sie? Po tym wszystkim co nawypisywano na FB (zabić, poobcinac ręce, podpalić) tez na ich miejscu słowa nie pisnelabym :/.

Nie czytałam na FB...
Ale tutaj chyba jest ok ?? 8O

kristinbb

Post » Pt maja 11, 2012 18:14 Re: Zabawa 8-latków z Koźla… Maciuś miał skonać w mrowisku

Niech ta kobieta zgłosi groźby pod jej adresem na policję
jeśli obawia się, że w miejscowym posterunku zostanie zlekceważona, niech zgłosi do komendy powiatowej
a nękającym trzeba powiedzieć, że wszystkie szykany i groźby są zgłaszane na policję
jeśliby policjanci dodatkowo pojawili się we wsi i zaczęli ludzi wypytywać, być może groźby się skończą.
abluo ergo sum

Beliowen

Od: Czw lis 25, 2004 11:33

Post » Pt maja 11, 2012 18:16 Re: Zabawa 8-latków z Koźla… Maciuś miał skonać w mrowisku

Z dzisiejszej wizyty:
Obrazek[/URL]
Obrazek[/URL]
Obrazek[/URL]

martaslupsk

Post » Pt maja 11, 2012 18:24 Re: Zabawa 8-latków z Koźla… Maciuś miał skonać w mrowisku

Beliowen pisze:Niech ta kobieta zgłosi groźby pod jej adresem na policję
jeśli obawia się, że w miejscowym posterunku zostanie zlekceważona, niech zgłosi do komendy powiatowej
a nękającym trzeba powiedzieć, że wszystkie szykany i groźby są zgłaszane na policję
jeśliby policjanci dodatkowo pojawili się we wsi i zaczęli ludzi wypytywać, być może groźby się skończą.

Myślę, że to dobry pomysł :ok: prosty lud się powinien wystraszyć policji.

Moi rodzice mają dom w takiej malutkiej zacofannej wsi, ostatnio wnuk sąsiadki z kolegami włamał się im do domu i ich okradł. Złapali go na szczęście, a do wskazania "kolesi" wystarczyły słowa policjanta "powiedz kto jeszcze, będziesz krócej siedział".
Ręce mi opadają nad mentalnością takich środowisk :cry: a i o rodziców się teraz boję, bo złodziejowi pewnie sąd niewiele zrobi.

Bryska4

[poprzednia][następna]