Pomorski Koci Dom Tymczasowy vol .11

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Śro lut 01, 2012 18:41 Re: Pomorski Koci Dom Tymczasowy vol .11

adzi pisze:
mirmilka pisze:
adzi pisze:
adzi pisze:Słuchajcie - czy osoby, które chodzą na spotkania do UM Gdańsk w sprawie kotów wolnobytujących wiedzą coś n/t tegorocznego przetargu na sterylki w Gdańsku ?

Dziś odbierałam kalatkę od dziewczyny , która trochę sterylizuje we Wrzeszczu (oklice Wajdeloty i starego browaru) i mówiła mi , że np. Czernialewski w tym roku nie wygrał przetargu na sterylki i z tego co ona wie wszystkie steryle będzie miała lecznica na Kartuskiej 8O

Nie wiem czy i na ile to prawda, ale czy sterylizujący Gdańszczanie wiedzą coś na ten temat ?

Ponawiam pytanie - gdańszczanie/gdańszczanki sterylizujące, czy ktoś coś wie ?????

Ktoś bywa może na spotkaniach UM Gdańsk ???

Wiem , że ani Czernalewski na lelewela ani Elbląska nie wygrały przetargu 8O 8O 8O

Ulewicz jakąś małą ilość. Ogólnie z taką liczbą sterylek, brakiem kasy, pomocy miasta, z niektórymi lecznicami które mają talony, a dzików nie potrafią obsłużyć, trudnością z zapisami, brakiem terminów, obstawianiem sterylek na "swoich karmicieli" i inne kwiatki to ja czarno to widzę.

Na Elbląskiej od środy są nowe, wyższe ceny :?

http://www.pkt.pl/s/gdansk/1392198/amicis.html

Gdzie jest Zalewski ???

Na stronie "Promyka" znalazłam informacje o tegorocznych syerylizacjach
http://schroniskopromyk.pl/sterylizacje/
poczyniłam obliczenia : 6 lecznic x 50 sterylizacji = 300 x 100 zł = 30 000 :ryk: 8O :evil: :ryk: 8O :evil:

Sprostuję, aby nie wprowadzać niepotrzebnego zamętu - dr Z. nadal na Elbląskiej , osobiście mi kastracje konsultował w pon. Ceny podniósł dr U. w zeszłym tyg :( :( :(

Liczba sterylizacji jest żenująco niska (w zeszłym roku był 410 albo coś koło tego i to było mało :!:
część klinik w programie to pomyłka :twisted: :twisted: :twisted:

No ja tez jestem w szoku - lecznice w takich miejscach, że z Oruni Górnej cieżko dojechac na Jasień...najbliżej Morena. Dzwonił do mnie wydział Srodowiska- maja budy jeszcze do wydania. Może ktoś sie nie załapał to dzwońcie. Pytałam o ustalenia na zebraniu- ponoć pracowano nad regulaminem. Najprawdopodobniej tej zimy juz nie uda się funduszu na karmę utworzyć ale zapewniają, że za rok juz będzie ale to wszystko czego się dowiedziałam. Ma ktoś informacje odnośnie ustaleń ze spotkania?

Ja zawsze płaciłam normalnie za lisiarnie na Elbląskiej ale kastracje miałam za 50zł, ze sterylizacji nie korzystałam bo miałam załatwione ze spółdzielni lub z miasta. Teraz płacili Piotr i Szymon prywatnymi środkami bo nie sposób było się dogadać odnosnie ceny sterylizacji naszych kotek z lisiarni....powiedziano nam, że jest tyle osób podsyłanych że oni z torbami pójdą więc zapłacili 150zł.
Także sie zastanawiam, czy zacząć współpracy z inna lecznicą, gdzie jak się kota złapie to wysterylizują, bo tam zawsze jest problem. Nigdy nie ma kogoś kto może podjąc decyzje. Nam pomaga dr Jurkowski z osiedla - nie robi problemów, jest kot to ciachamy, jest potrzeba to leczymy za niewygórowane stawki....ale aparatury brak i to jest minus;-(((
Obrazek

aya13

Od: Sob lis 14, 2009 19:24

Post » Śro lut 01, 2012 19:02 Re: Pomorski Koci Dom Tymczasowy vol .11

Podłączam się do pytania o ustalenia z UM. Ostatnie spotkania w pon i pt 9 rano pokrywały mi się z pracą. Zresztą, co wstyd przyznać, nie zarejestrowałam się od 2 lat na opiekuna społecznego :oops:

EDIT. 6 lecznic na cały Gdańsk - proponuje talony na paliwo z UM :roll:

Zawsze myślałam , że to Promyk współtworzy program sterylizacji. Przynajmniej kiedyś tak było jeśli się nie mylę. Na jesieni drążyłam temat i okazało się , że oni nie mają już nic wspólnego z programem sterylizacji. Zajmuje się tym wyłącznie UM. W tym roku jest już niestety za późno, ale warto byłoby wymóc jakieś konsultacje odnośnie klinik sterylizujących, bo z niektórymi nie da się po prostu współpracować :evil: Nie może być tak, że gabinet ma 50 talonów a np. lekarz nie chce sterylizować kotek dzikich (a wolnobytujące w 90% to niby jakie 8O ), albo w ciąży (bo dostaje za to tylko 100zl , a ciężarne to bardziej czaso i koszto- chłonne :evil: ), obstawia "swoich" karmicieli, sterylizuje za to koty domowe (np. wydane do adopcji tymczasy, albo proponuje kastracje kocurów z oczywistych względów - znowu czaso i koszto-chłonność).

adzi

Od: Sob kwi 16, 2011 8:12

Post » Czw lut 02, 2012 1:01 Re: Pomorski Koci Dom Tymczasowy vol .11

Dziś odebrałyśmy karme z Agą M z Chyloni (pojechała dla Adzi) oraz zakupiłyśmy karme dla kotów stoczniowych i Agi tymczasów za pieniądze uzbierane w skarbonkach 1200 zł :D Oraz z Moniką K i Martą odebrałałyśmy karme dla stoczniowców i kupiłyśmy dla ich DT i dla stoczniowców za kase ze skarbonki na Nowowiczlińskiej za prawie 700 zł.

Ładnie nam się układa współpraca:
Matarnia: 1593,98 - Żwir do lecznicy 40 kg, 15 kg suchej karmy do lecznicy oraz puszki: 48 do lecznicy, na stocznie obydwie: 480 puszek kitiket
Szadółki: 956,53 - 80 l żwir, 10 kg suchej dla kociąt dla DT mojego, 160 puszek Felix i Amora na stocznie
Nowowiczlińska: 696,38 - 20 kg żwiru Monika K, 20 L żwiru Marta, 180 puszek Felix do podziału na Martę, Monikę i stocznie
Chylonia: 1199,57: Karma sucha 24 kg Aga, Karma sucha 12 kg Monika K., 230 puszek: 170 stocznia, 60 Aga.
To tylko 4 markety:4446, 46 :1098 puszek, 61 kg suchej karmy, 60 kg i 100 L żwiru :)

Do odebrania pozostały 4 markety, do Abrahama jade z Gosią (mam klucz w koncu, okazalo się że Monika miała - myślała ze od walizki on jest :) ), na Chełm jade z Kaleidostar - dokupie jeszcze puszek na stocznie aby starczyło na 2 mc (to co jest starczy na 5 tyg), Kto chce jechac zrobic zakupy dla tymczasow? Rumia, Morena - chce z tego dokupić jeszcze do lecznicy Kasprzyka, reszta do naszej dyspozycji. Ewa, Maria Z, Ania, Sara, Maria, Monika i Doro - może żwiru Wam potrzeba?
ObrazekObrazekObrazek

Marlon

Od: Pon paź 26, 2009 19:01

Post » Czw lut 02, 2012 1:07 Re: Pomorski Koci Dom Tymczasowy vol .11

Jesli będziesz potrzebować pomocy na Morenie, to daj znać, mogę tez podjechać. Kase sortuję szybko,w końcu to moja praca ;]
Los zwierząt jest dla mnie ważniejszy niż strach przed ośmieszeniem. Los zwierząt jest nierozerwalnie związany z losem człowieka. E. Zola

KaleidoStar

Od: Nie mar 21, 2010 14:00

Post » Czw lut 02, 2012 8:11 Re: Pomorski Koci Dom Tymczasowy vol .11

@ Marlon - bardzo dziękuję w imieniu bezdomniaków z DM :!:

adzi

Od: Sob kwi 16, 2011 8:12

Post » Czw lut 02, 2012 8:51 Re: Pomorski Koci Dom Tymczasowy vol .11

adzi pisze:
mirmilka pisze:
adzi pisze:
adzi pisze:Słuchajcie - czy osoby, które chodzą na spotkania do UM Gdańsk w sprawie kotów wolnobytujących wiedzą coś n/t tegorocznego przetargu na sterylki w Gdańsku ?

Dziś odbierałam kalatkę od dziewczyny , która trochę sterylizuje we Wrzeszczu (oklice Wajdeloty i starego browaru) i mówiła mi , że np. Czernialewski w tym roku nie wygrał przetargu na sterylki i z tego co ona wie wszystkie steryle będzie miała lecznica na Kartuskiej 8O

Nie wiem czy i na ile to prawda, ale czy sterylizujący Gdańszczanie wiedzą coś na ten temat ?

Ponawiam pytanie - gdańszczanie/gdańszczanki sterylizujące, czy ktoś coś wie ?????

Ktoś bywa może na spotkaniach UM Gdańsk ???

Wiem , że ani Czernalewski na lelewela ani Elbląska nie wygrały przetargu 8O 8O 8O

Ulewicz jakąś małą ilość. Ogólnie z taką liczbą sterylek, brakiem kasy, pomocy miasta, z niektórymi lecznicami które mają talony, a dzików nie potrafią obsłużyć, trudnością z zapisami, brakiem terminów, obstawianiem sterylek na "swoich karmicieli" i inne kwiatki to ja czarno to widzę.

Na Elbląskiej od środy są nowe, wyższe ceny :?

http://www.pkt.pl/s/gdansk/1392198/amicis.html

Gdzie jest Zalewski ???

Na stronie "Promyka" znalazłam informacje o tegorocznych syerylizacjach
http://schroniskopromyk.pl/sterylizacje/
poczyniłam obliczenia : 6 lecznic x 50 sterylizacji = 300 x 100 zł = 30 000 :ryk: 8O :evil: :ryk: 8O :evil:

Sprostuję, aby nie wprowadzać niepotrzebnego zamętu - dr Z. nadal na Elbląskiej , osobiście mi kastracje konsultował w pon. Ceny podniósł dr U. w zeszłym tyg :( :( :(

Liczba sterylizacji jest żenująco niska (w zeszłym roku był 410 albo coś koło tego i to było mało :!:
część klinik w programie to pomyłka :twisted: :twisted: :twisted:

50 sterylizacji to była ilość sprzed 2 lat, teraz dzwoniłam na Żabiankę i jest 70 sterylizacji, ale dr Sularz "ułożył" sobie godziny przyjmowania kotek do sterylizacji : 11-14 dwa razy w tygodniu (nie zapamietałam dokładnie w które dni) i w czwartek 17-19. Niektórzy nie rozumieja, żę ustawia sie godziny otwarcia wg pacjentów. Ja normalnie pracuję, nie jestem emerytką lub bezrobotną. Czuję się jakby mi ktoś napluł w twarz...
Obrazek

mirmilka

Od: Śro maja 17, 2006 11:55

Post » Czw lut 02, 2012 9:21 Re: Pomorski Koci Dom Tymczasowy vol .11

na Morenie u dr Słowikowskiego było 70, własnie dostałam informacje, że sa juz zarezerwowane 8O
Na szczęście znajoma zarezrwowała dla nas 8 sterylizacji ale dziwią mnie takie masowe rezerwacje, zwykły karmiciel sie nie dopcha;-(
Obrazek

aya13

Od: Sob lis 14, 2009 19:24

Post » Czw lut 02, 2012 10:05 Re: Pomorski Koci Dom Tymczasowy vol .11

to ja tylko w ramach przypomnienia, ze dr vet w Gdyni na Legionow, nadal ma ceny z zeszlego marca na sterylki, dla zwyklego czlowieka 60 kocur, 100 kotka, ale zdaje sie ze PKDT ma ciutke taniej, ale to juz mpacz wie.

MagdaGdynia

Od: Śro gru 06, 2006 21:27

Post » Czw lut 02, 2012 10:07 Re: Pomorski Koci Dom Tymczasowy vol .11

Marlon pisze:Dobra to umowmy sie na chelm na czwartek na godzine 15, ok? Kto do nas dolaczy? Seja, Echtom, Doro, Aga? Mozemy sie podzielic, z 2 ma Morene z 2 na Chelm :)

15 odpada - najwcześniej 16.30 na Morenie. Co do żwiru - sama obskoczę z 1 tymczaską, karmę też. Poprosiłabym natomiast o wskazanie sensownej jakościowo i cenowo kliniki, bo przymierzam się do sterylki szylkretki w tym miesiącu. Z samodzielnym transportem dam radę na linii Elbląska-Redłowo, dalej byłoby trochę ciężko.

echtom

Od: Nie wrz 27, 2009 9:09

Post » Czw lut 02, 2012 10:12 Re: Pomorski Koci Dom Tymczasowy vol .11

MagdaGdynia pisze:to ja tylko w ramach przypomnienia, ze dr vet w Gdyni na Legionow, nadal ma ceny z zeszlego marca na sterylki, dla zwyklego czlowieka 60 kocur, 100 kotka, ale zdaje sie ze PKDT ma ciutke taniej, ale to juz mpacz wie.

O, to byłaby opcja - Redłowo blisko SKM.

echtom

Post » Czw lut 02, 2012 10:16 Re: Pomorski Koci Dom Tymczasowy vol .11

Marlon pisze:Ewa, Maria Z, Ania, Sara, Maria, Monika i Doro - może żwiru Wam potrzeba?

Dziękuję, nie trzeba.
Kto nie lubi kotów w poprzednim wcieleniu musiał być myszą ;)
Obrazek

maria_z

Od: Pt lis 23, 2007 21:25

Post » Czw lut 02, 2012 10:30 Re: Pomorski Koci Dom Tymczasowy vol .11

MagdaGdynia pisze:to ja tylko w ramach przypomnienia, ze dr vet w Gdyni na Legionow, nadal ma ceny z zeszlego marca na sterylki, dla zwyklego czlowieka 60 kocur, 100 kotka, ale zdaje sie ze PKDT ma ciutke taniej, ale to juz mpacz wie.

Dla PKDT też jest 100zł i 60zł.
Ewa, w drVet mamy założony zeszyt, nie płacisz tylko mówisz, że z PKDt podajesz imię nazwisko, imię kota, więc umów się na termin tak jak Ci pasuje, ja tam faktury biorę na koniec mies.
www.kotangens.org
KOTANGENS na fb
Obrazek

mpacz78

Od: Pon wrz 15, 2008 16:00

Post » Czw lut 02, 2012 10:48 Re: Pomorski Koci Dom Tymczasowy vol .11

Marlon pisze:Monika i Doro - może żwiru Wam potrzeba?

Na luty nam żwiru wystarczy jeszcze (mam z wygranej z Krakvetu), karmy też nam na luty wystarczy, zawiozłam część tej pani z Oliwy, która nas prosiła o pomoc, i nam z Dorotą zostało po około 40szt. puszek głównie Felix i trochę kk i suchej karmy sporo.
Tak, że generalnie jesteśmy na luty zaprowiantowane :ok: .

Więc spoko dopiero na marzec będziemy potrzebowały żwiru (obie używamy Cat's Besta), ale to dopiero na kolejne opróżnianie koszy i skarbonek.
Ewentualnie gdyby zostało jeszcze kasy ze skarbonek, a wszyscy zainteresowani by już dostali wszystko co potrzebują, to byśmy wzięły trochę jakichś lepszych puszek typu Animonda Carny, ale jak nie to też sobie poradzimy :ok:
www.kotangens.org
KOTANGENS na fb
Obrazek

mpacz78

Od: Pon wrz 15, 2008 16:00

Post » Czw lut 02, 2012 12:20 Re: Pomorski Koci Dom Tymczasowy vol .11

mpacz78 pisze:

Dla PKDT też jest 100zł i 60zł.
Ewa, w drVet mamy założony zeszyt, nie płacisz tylko mówisz, że z PKDt podajesz imię nazwisko, imię kota, więc umów się na termin tak jak Ci pasuje, ja tam faktury biorę na koniec mies.

Ok, dzięki za info :) Poczekam, aż mróz trochę odpuści ;)

echtom

Post » Czw lut 02, 2012 13:41 Re: Pomorski Koci Dom Tymczasowy vol .11

mpacz78 pisze:
Marlon pisze:Monika i Doro - może żwiru Wam potrzeba?

Na luty nam żwiru wystarczy jeszcze (mam z wygranej z Krakvetu), karmy też nam na luty wystarczy, zawiozłam część tej pani z Oliwy, która nas prosiła o pomoc, i nam z Dorotą zostało po około 40szt. puszek głównie Felix i trochę kk i suchej karmy sporo.
Tak, że generalnie jesteśmy na luty zaprowiantowane :ok: .

Więc spoko dopiero na marzec będziemy potrzebowały żwiru (obie używamy Cat's Besta), ale to dopiero na kolejne opróżnianie koszy i skarbonek.
Ewentualnie gdyby zostało jeszcze kasy ze skarbonek, a wszyscy zainteresowani by już dostali wszystko co potrzebują, to byśmy wzięły trochę jakichś lepszych puszek typu Animonda Carny, ale jak nie to też sobie poradzimy :ok:

Monika i inne dziewczyny te zakupy musza nam starczyc na 2 mc, kolejne skarbonki bedziemy oprozniac za 2 mc, pozostalo do oproznienia 4 skarbonki teraz, wiec niech kazda sobie podliczy ile czego potrzebuje, sprawdzi ceny w zookarinie i obliczy ile to bedzie kosztowalo, cats bezt 10 l wychodzi najtaniej jest za 30 zl. Animonda chyba z 7 zl...
ObrazekObrazekObrazek

Marlon

Od: Pon paź 26, 2009 19:01

[poprzednia][następna]