Anna61 pisze:Ja-Ba pisze:Wspaniale Wituś wygląda !

Jak sobie przypomnę, że on od małego w schronie był przez 6 lat to mnie skręca z żalu i złości, bo gdyby ktoś go adoptował wcześniej to może nie zaraził by się białaczką i nie drżałabym o jego życie.

Aniu, ścieżek losu nie znamy. Moją piękną damę Misię adoptowałam równo 10 lat temu z DT u p. Ani. Zawsze była moim jedynym zdrowym, całkowicie bezproblemowym kotem. Miała 4 miesiące gdy ją adoptowałam.
Latem Misia zaczęła chudnąć mimo wciągania ogromnych ilości jedzenia. Wyniki badań są bezwzględne - narośla na trzustce i śledzionie, raczej nie mogę już mieć nadziei że nie jest to nowotwór. Dlaczego? coś przegapiłam? czegoś nie zauważyłam wcześniej? trudno nie zadawać sobie tych wszystkich pytań patrząc na chudziuteńką koteńkę.
Feluś był w schronisku tylko 6 tygodni - a od początku, już 10 lat, nasza więź z wetem za jego przyczyną jest wręcz nierozerwalna.
A Mikitka? spędziła w schronisku ponad 7 lat, u mnie jest trzy lata. Odpukać, zapalenie pysia to jak na razie jedyna rzecz która się jej przytrafiła. I nie złapała białaczki mimo tych lat.
Szkoda że Wituś musiał być tam tyle lat zanim się nim zajęłaś, szkoda że złapał to świństwo. Ale trafił na Ciebie, Twoją najlepszą opiekę. Trudno powiedzieć czy będzie żył dłużej czy krócej z powodu białaczki niż gdyby jej nie miał - ale choroby, nie ta to inna, trafiają się naszym kotom. Teraz liczą się tylko te lata które już mu dałaś i które, miejmy nadzieję, w dużej ilości jeszcze przed nim.
Trzymam kciuki nieustannie za wszystkie Twoje futrzaki.
Wolność, kocham i rozumiem. Wolności oddać nie umiem.(Chłopcy z Placu Broni)
MISIA- 1.06.2002 - 13.12.2012. Skarbie, gadułeczko moja. Bardzo mi Ciebie brak.
MIKITKA - 03.2002 - 13.07.2015. Tak bardzo mi żal.
FELUTEK - 03.2002 - 11.10.2015. Najcudowniejszy kot terapeutyczny.
OKRUNIA - 09.2002 - 16.08.2018. Śpij, skarbie kochany.
GACEK - 03.2014 - 22.06.2019. Wierny i mądry Przyjaciel.
TYGRYNIA - 05.2002 - 16.12.2020 .Maleńki koto-piesek.
http://forum.miau.pl/viewtopic.php?f=1&t=153652 sprawdź zanim oddasz kota!