KOCIA CHATKA znów zaprasza....

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Wto gru 06, 2011 15:40 Re: KOCIA CHATKA znów zaprasza....

jadziaII pisze:
Cookie1706 pisze:
A co do postu Jadzi to impreza u pana Kurczakowego rozwiązała by problem wieczornego dyżuru 8)

To tez ale nie jest to glowne, wydaje sie ze byloby bardziej na luzie i napewno taniej nie liczac dobrego jedzenia.

My jak do tej pory byliśmy na spotkaniach bardzo wyluzowani :piwa: bez względu na miejsce :lol:
Tam tylko z dojazdem i późniejszym odjazdem jest klopot :?
Obrazek+Obrazek+Obrazek+Obrazek
Festi,Tami, Julek, Pani Tiszka.

Cookie1706

Od: Czw gru 16, 2010 19:37

Post » Wto gru 06, 2011 15:45 Re: KOCIA CHATKA znów zaprasza....

No a wczoraj.....zaszumiało :piwa:
Było baaardzo miło :kotek: :piwa:
Obrazek Obrazek Obrazek

Czy dom bez kota – najedzonego, dopieszczonego i należycie docenionego – zasługuje w ogóle na miano domu? :(
Mark Twain

Jesteśmy, by służyć zwierzętom. Obrazek

Kocia Mama Ewa

Od: Wto wrz 27, 2011 11:17

Post » Wto gru 06, 2011 16:00 Re: KOCIA CHATKA znów zaprasza....

Pan kurczak :ok: dobre miejsce :ok:
Obrazek
Obrazek
_______________________________________________________________________________________

Dorota Wojciechowska

Od: Czw lip 24, 2008 9:21

Post » Wto gru 06, 2011 18:14 Re: KOCIA CHATKA znów zaprasza....

Kocia Mama Ewa pisze:No a wczoraj.....zaszumiało :piwa:
Było baaardzo miło :kotek: :piwa:

:ryk:
Obrazek+Obrazek+Obrazek+Obrazek
Festi,Tami, Julek, Pani Tiszka.

Cookie1706

Od: Czw gru 16, 2010 19:37

Post » Wto gru 06, 2011 18:53 Re: KOCIA CHATKA znów zaprasza....

terenia1 pisze:Gosiu i pamiętaj o mnie jak będziesz robiła przelew do Pani Marty dla Efiśki o moich skromnych 10zł z bazarku za Twoją książkę, niech już o idzie za jednym razem, a Ciebie proszę o podanie konta Twojego na pw zwrócę 10 zlociszy :D

Oczywiście Tereniu :)
Uprzejmie informuję wszystkich zainteresowanych , że z bazarku książkowego urządzonego w celu wsparcia domu pani Marty która adoptowała z NND białaczkowe kotki Gucia ,Tanię i Efi (niestety Gucio by zbyt schorowany i krotko cieszyl sie domem ) uzyskalimy na razie 95 zl oraz 25 zl od tajemniczego darczycy :) razem 120 zl,
na powaznie -przyczynila sie takze Filemon ( chwilowo w roli Zorro ).Bazarek prowadzi MartynaP a współdziałała Dorota -dziekuje , bo na bazarki nie mam niestety czasu.
Dzis w sumie 120 zl poszybowala do tego wyjatkowego domku :) mamy nadzieje ze sie przyda i pozdrawiamy :D

gosiakot

Od: Śro mar 24, 2010 21:08

Post » Wto gru 06, 2011 19:21 Re: KOCIA CHATKA znów zaprasza....

Dzis po poludniu bylam w chatce przez minutke podac frontline (jak sie umowilam z Terenia) , przywiozlam troche tacek winstona- ile unioslam zwazywszy ze mialam tez inne zakupy. Miala mnie zabrac kolezanka ktorej pod kocia chatka formalnie zdechlo auto - WIELKIE DZIEKI DLA IWONY nowej dyzurantki, ktora sie nie wystraszyla tylko pozwolila sie podpiac do jej akumulatora KABLAMI - dzieki czemu odjechalysmy w sina dal :mrgreen:
tym wieksze dzieki ze moja kolezanka miala umowiona wizyte u lekarza i jakbysmy utknely pod chatka to bylby duzy problem aby zdazyla , wiec w jej imieniu dla Iwony :1luvu:

gosiakot

Post » Wto gru 06, 2011 20:16 Re: KOCIA CHATKA znów zaprasza....

Iwona :ok: Byłyśmy dzisiaj u weta z Michałową i Inką.
Michaśka ładnie dzisiaj jadła, nie wymiotowała, więc jest duża poprawa. Dostała jeszcze dzisiaj antybiotyk i ma zastrzyk na jutro wieczorem. Trzeba też zawieźc jej kupkę do badania.
Inka już ok. Dostała dzisiaj ostatni antybiotyk, brak dalszych zaleceń.

The Szops

Od: Sob lip 30, 2011 15:08

Post » Wto gru 06, 2011 20:59 Re: KOCIA CHATKA znów zaprasza....

Na kociarni dziś spokojnie większość kociaków ok :D
Maurycy jutro jedzie na kastrację, siedzi w boksie bez jedzonka, wcześniej wtrząchnął całą michę, podałam mu Profender na odrobaczenie.
Pchełka i Bohatera odpchlone Frontlainem i odrobaczone Milbemaxem, jutro będzie je mozna wypuścić na kociarnie bo obydwie ok, a Pchła to okropna zołza i latawica :ryk:
Jutro Gosia przywiezie do kociarni 4 czarne diabełki - trzeba im zrobić jeden podwójny boks i niech na razie siedzą, bo na zewnątrza za dużo kociaków - Paulinka, Weronika, Mańka, Sabinka, Inka, Biedronka, Dropsik .
Zamówiłam w lecznicy 5 szczepionek na podstawowe choroby.
Luiza zostaje jeszcze w lecznicy. Dalej nie je jutro będzie miała zrobioną morfologię, test i badanie kału i zobaczymy co dalej.

terenia1

Od: Nie paź 15, 2006 20:23

Post » Wto gru 06, 2011 21:10 Re: KOCIA CHATKA znów zaprasza....

Zamawiam 2 szczepionki dla Zyty i Milki sa jeszcze wogole nie szczepione.
Diksi juz po sterylizacji wlasnie ja odebralismy wieczorem.
http://www.youtube.com/watch?v=KWXhyA9b4fA
Obrazek http://www.nadziejanadom.org
Tajger,Chrupka,Pela,Kapsel,Czaruś
Benek [*] Lucuś-Belmondo[*]

jadziaII

Od: Pt lip 04, 2008 21:39

Post » Wto gru 06, 2011 21:31 Re: KOCIA CHATKA znów zaprasza....

terenia1 pisze: Jutro Gosia przywiezie do kociarni 4 czarne diabełki - trzeba im zrobić jeden podwójny boks i niech na razie siedzą, bo na zewnątrza za dużo kociaków - Paulinka, Weronika, Mańka, Sabinka, Inka, Biedronka, Dropsik .

Tereniu mysle intensywnie nad wykorzystaniem calkiem przestronnej ale niepraktycznej (ze wzgledu na male "fretkowe" drzwiczki ) klatki , ktora stoi pod oknem w kwarantannie . jedyna trudnosc to tak naprawde kwestia KUWETY ale koty wcale nie musza miec kuwety w tradycyjnym ksztalcie, byle byl to pojemnik z nalezyta iloscia zwirku , bo kotki sa bardzo grzeczne i pracowicie zakopuja swoje kupki i cala reszte.
Mamy sporo kotow, a klatka ma te przewage nad boksami ze jest dosc wysoka co daje kociakom wieksza mozliwisc zabawy . Chcialabym zadbac o kotki ,ale nie kosztem innych podopiecznych kociej chatki .Cos pomysle , nie martw sie Tereniu , Nie chcialabym aby inne kotki ucierpialy na wygodzie w zwiazku z nowymi 4 ma przybyszami.

gosiakot

Post » Wto gru 06, 2011 22:08 Re: KOCIA CHATKA znów zaprasza....

DO WSZYSTKICH CZLONKOW STOWARZYSZENIA NADZIEJA NA DOM[size=150][/size]

BARDZO PROSIMY OSOBY ZALEGAJACE ZE SKLADKAMI CZLONKOWSKIMI O ICH UREGULOWANIE !!!
Skladka wynosi tylko 10 zl za miesiac wiec jest symboliczna. Regularne placenie skladek jest minimalnym obowiazkiem kazdego czlonka stowarzyszenia, a obowiazujace przepisy nie przewiduja mozliwosci zwolnienia czlonka stowarzyszenia z zaplaty skladek - dlatego ich wysokosc najczesciej jest ustalana na poziomie mozliwym do zaakceptowania przez kazdego czlonka . Konto stowarzyszenia jest znane , a jesli ktos nie ma pewnosci czy ma na biezaco oplacone skladki wystarczy poprosic Beatke ( Balbina38) o sprawdzenie , czy zainteresowany nie zalega ze skladkami.

Byloby przykro, gdyby na skutek uporczywego nieplacenia skladek kogokolwiek spotkala perspektywa wykluczenia z grona czlonkow stowarzyszenia , co moze nastapic jesli zobowiazany zalega ze skladkami i nie zamierza ich uregulowac mimo prosb i wezwan ze strony osob odpowiedzialnych za finanse stowarzyszenia.
Dlatego uprzejmie prosze zeby czlonkowie stowarzyszenia mozliwie szybko uregulowali swoje zobowiazania.
W styczniu lub lutym 2012 roku konieczne bedzie zwolanie Walnego Zebrania Czlonkow . Bedzimy oceniac prace wladz stowarzyszenia od chwili jego rejestracji i zalatwac wszelkie kwestie formalne i merytoryczne zwiazane z dzialalnoscia stowarzyszenia , ktorych roztrzygniecie zalezy od ogolu naszych czlonkow.
Ten post zamieszczam w celach informacyjnych , zeby zachecic wszyskich czlonkow stowarzyszenia do sprawdzenia stanu swoich naleznosci oraz - w razie potrzeby - do uregulowania zadluzenia. Pamietajcie , ze rowniez pieniadze z naszych skladek przyczyniaja sie do utrzymanai kociakow . Niestety , datek otrzymany od chojnych ofiarodawcow w zwiazku z 1 % odpisu podatkowego nie starczy na zawsze...
Ostatnio edytowano Śro gru 07, 2011 0:23 przez gosiakot, łącznie edytowano 1 raz

gosiakot

Post » Wto gru 06, 2011 22:12 Re: KOCIA CHATKA znów zaprasza....

Gosiu spokojnie myśl sobie :D ja myślę że po Świętach trzeba zrobić jakieś generalne porzadki na kociarni ja się pisze bo mam urlop, "aże" do Nowego Roku :D
Kosz do prania znów pełny nawet nie pełny bo się brudy wysypują, ja ostatnio przywiozłam dwie partie prania czyściutkie i całkiem niedawno zabrałam reklamówę prania kosz się zamykał bez problemu teraz znów wielka góra :?
dziewczyny prosiłam wielokrotnie używajcie jednorazowych posłań jest ich cała masa - po wykorzystaniu wyrzucamy, nie wiem czy koty muszą mieć w boksie po trzy kocyki :? ja niestety nie nadążam z praniem tego wszystkiego.
Proszę dajcie sobie na wstrzymanie z tymi kocykami i innymi posłankami - no chyba że każda to co wymieni będzie zabierała do prania :!: :!:

terenia1

Post » Wto gru 06, 2011 22:19 Re: KOCIA CHATKA znów zaprasza....

gosiakot pisze:
Ten post zamieszczam w celach informacyjnych , zeby zachecic wszyskich czlonkow stowarzyszenia do sprawdzenia stanu swoich naleznosci oraz - w razie potrzeby - do uregulowania zadluzenia. Pamietajcie , ze rowniez pieniadze z naszych skladek przyczyniaja sie do utrzymanai koaickow .

Masz rację Gosiu przypominam także, że z tych pieniędzy także pomagamy naszemu schronisku - robione są ogłoszenia na Allegro dla psów i kotów, pokrywane są opłaty za prowadzenie konta Stowarzyszenia, i wspomagamy także kociaki ze schroniska w jedzonku, zakupie boksów na kwarantannę, zabieramy kociaki ze schroniska i są leczone itd. , robimy materiały promocyjne reklamujące schronisko.
Musimy pamiętać o tym że przecież nasze Stowarzyszenie prowadzi wolontariat w Schronisku i także pomagamy jak możemy w tym zakresie.

terenia1

Post » Wto gru 06, 2011 23:15 Re: KOCIA CHATKA znów zaprasza....

terenia1 pisze:
gosiakot pisze:
Ten post zamieszczam w celach informacyjnych , zeby zachecic wszyskich czlonkow stowarzyszenia do sprawdzenia stanu swoich naleznosci oraz - w razie potrzeby - do uregulowania zadluzenia. Pamietajcie , ze rowniez pieniadze z naszych skladek przyczyniaja sie do utrzymanai koaickow .

Masz rację Gosiu przypominam także, że z tych pieniędzy także pomagamy naszemu schronisku - robione są ogłoszenia na Allegro dla psów i kotów, pokrywane są opłaty za prowadzenie konta Stowarzyszenia, i wspomagamy także kociaki ze schroniska w jedzonku, zakupie boksów na kwarantannę, zabieramy kociaki ze schroniska i są leczone itd. , robimy materiały promocyjne reklamujące schronisko.
Musimy pamiętać o tym że przecież nasze Stowarzyszenie prowadzi wolontariat w Schronisku i także pomagamy jak możemy w tym zakresie.

Mogę tylko potwierdzić, że jakiekolwiek leczenie poza schroniskiem, diagnostyka,ogłoszenia, a przede wszystkim jedzenie idzie z konta Stowarzyszenia, za co bardzo dziękuję w imieniu schroniskowych Małych Braci.
ObrazekObrazek

jedno serce, jedna miłość - tylko MAN UTD i żona :-)

wolontariusz

Od: Pt mar 25, 2011 9:14

Post » Śro gru 07, 2011 0:29 Re: KOCIA CHATKA znów zaprasza....

Kropeczka13 pisze:Wszędobylska Milka :)

Obrazek

Kolombo po dzikich harcach z Miodziem zaległ zmęczony :kotek:

Obrazek

Dziś usunięcie szwów,trzymajcie kciuki za porucznika

Kciuki za dzielnego Porucznika Colombo , trzeba mu sprawic prochowiec gdy wroci do zdrowia,a Milka ! jest taka sliczna :kotek:

gosiakot

[poprzednia][następna]