KotyP.Franciszkiw Cudownych Domach-Pożegnania i Przemiany

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Nie paź 30, 2011 19:10 Re: bezSzans,ale spróbuję 7kotów Pani idzie do DomuSenioraŁódź

Ale wspaniałe wieści :D

mgska

Od: Sob sty 12, 2008 18:50

Post » Nie paź 30, 2011 19:11 Re: bezSzans,ale spróbuję 7kotów Pani idzie do DomuSenioraŁódź

mgska pisze:Ale wspaniałe wieści :D

nooo :1luvu:
Obrazek

pisiokot

Od: Śro maja 03, 2006 15:37

Post » Nie paź 30, 2011 19:58 Re: bezSzans,ale spróbuję 7kotów Pani idzie do DomuSenioraŁódź

karishma pisze:Miałam kupować w świetnej hodowli koteczkę egzotyczną, ale coż- marzenie o persiku jeszcze będzie można spełnić. Dla dwóch kotów na razie nie mam miejsca, a podejrzewam, że w przypadku czarnego kota +10 tymczasowanie troszkę by się przeciągnęło. Podsumowując: na bycie leonkowym DT bym się nie zdecydowała, więc będzie DS.
Troszkę przeraża mnie gotowana marchewka, którą podobno lubi (bleee), ale może poświęcimy się dla kotka i czasem ugotujemy specjalnie dla niego :wink:

Także szukam dla Leonka transportu do Wrocławia!

8O no to jest dopiero podejście :ok:
rozumiem absolutnie, bo moim marzeniem jest MCO z kolorach "naturalnych"... i tak się bujam z tym marzeniem, a mam niedorozwiniętego krówka, czarnuszka-przylepkę i dymniaka-"nielubięnikogo"... ale może kiedyś, kiedy ten świat znormalnieje, zgłoszę się do fajnej, sprawdzonej hodowli i pozwolą mi kupić mojego wymarzonego MCO...

gotowana marchewka ma wysoki indeks glikemiczny, więc może uda Ci się oduczyć futrzaka, dla jego dobra ;)
Georg ['] Klemens ['] Miriam [']

Georg-inia

Od: Czw lut 02, 2006 12:13

Post » Nie paź 30, 2011 20:03 Re: bezSzans,ale spróbuję 7kotów Pani idzie do DomuSenioraŁódź

Rozumiem,że starowinka jest bezpieczna,bo jeżeli tak to naszą,,przechowalnię,,jako,że jest przeznaczona tylko dla staruszków udostępnilibyśmy suni-16starowinie.Chciałbym więc prosić o informacje,bo się pogubiłem.
DZB
Waldemar
Elżbieta

Post » Nie paź 30, 2011 20:14 Re: bezSzans,ale spróbuję 7kotów Pani idzie do DomuSenioraŁódź

Elżbieta pisze:Rozumiem,że starowinka jest bezpieczna,bo jeżeli tak to naszą,,przechowalnię,,jako,że jest przeznaczona tylko dla staruszków udostępnilibyśmy suni-16starowinie.Chciałbym więc prosić o informacje,bo się pogubiłem.
DZB
Waldemar

Staruszków przecież tam jest dużo :( wystarczy zajrzeć na pierwszą stronę...

Szalony Kot

Od: Pt wrz 24, 2010 13:01

Post » Nie paź 30, 2011 20:15 Re: bezSzans,ale spróbuję 7kotów Pani idzie do DomuSenioraŁódź

Waldemar co do staruszki decyzja jeszcze nie zapadła... ruru odezwiesz się?
Obrazek

magdaradek

Od: Pon kwi 14, 2008 9:24

Post » Nie paź 30, 2011 20:48 Re: bezSzans,ale spróbuję 7kotów Pani idzie do DomuSenioraŁódź

Myśmy myśleli o Maciusi,a więc czekamy na informacje z nią związane.
Waldek
Elżbieta

Post » Nie paź 30, 2011 20:48 Re: bezSzans,ale spróbuję 7kotów Pani idzie do DomuSenioraŁódź

Elżbieta pisze:Rozumiem,że starowinka jest bezpieczna,bo jeżeli tak to naszą,,przechowalnię,,jako,że jest przeznaczona tylko dla staruszków udostępnilibyśmy suni-16starowinie.Chciałbym więc prosić o informacje,bo się pogubiłem.
DZB
Waldemar

Maciusia nie ma na razie Domu :(
przynajmniej ja nic o tym nie wiem..

Dom ma jedynie Leonek i szukamy transportu
Obrazek
Obrazek

ruru

Od: Sob gru 29, 2007 20:10

Post » Nie paź 30, 2011 20:49 Re: bezSzans,ale spróbuję 7kotów Pani idzie do DomuSenioraŁódź

Czyli to chodzi o Leonka.OK
-----------------------
Nie,nic mi się nie pomyliło.Ostatni post na dole str.9.Zaraz wkleję..
Waldek
Ostatnio edytowano Nie paź 30, 2011 20:56 przez Elżbieta, łącznie edytowano 1 raz
Elżbieta

Post » Nie paź 30, 2011 20:55 Re: bezSzans,ale spróbuję 7kotów Pani idzie do DomuSenioraŁódź

AniaRuszkowska pisze:Słuchajcie ja mogę wziąć do siebie tę kicie babunie jak potrzeba...Kizia odeszła więc mam miejsce,na razie nie mogę obiecać domu stałego ale tymczasowy jak najbardziej,oczywiście jeśli się nadaje.

------------------------
O ten post mi chodziło,Stąd moje wczesniejsze pytanie.
Narazie-jutro po pracy doczytam
Waldek
Elżbieta

Post » Nie paź 30, 2011 20:55 Re: bezSzans,ale spróbuję 7kotów Pani idzie do DomuSenioraŁódź

Na wypadek, gdyby umknęło: Ruru, pamiętajcie o zamówionych pakietach ogłoszeń u Catangel i prześlijcie jej zdjęcia i teksty. Wiem, że macie dużo na głowie...

issey32

Od: Śro maja 18, 2011 9:39

Post » Nie paź 30, 2011 20:56 Re: bezSzans,ale spróbuję 7kotów Pani idzie do DomuSenioraŁódź

Elżbieta pisze:
AniaRuszkowska pisze:Słuchajcie ja mogę wziąć do siebie tę kicie babunie jak potrzeba...Kizia odeszła więc mam miejsce,na razie nie mogę obiecać domu stałego ale tymczasowy jak najbardziej,oczywiście jeśli się nadaje.

------------------------
O ten post mi chodziło,Stąd moje wczesniejsze pytanie.
Narazie-jutro po pracy doczytam
Waldek

Ale to oferta Domu Tymczasowego.

A są jeszcze dwa 11latki :(

Szalony Kot

Od: Pt wrz 24, 2010 13:01

Post » Nie paź 30, 2011 21:18 Re: bezSzans,ale spróbuję 7kotów Pani idzie do DomuSenioraŁódź

issey32 pisze:Na wypadek, gdyby umknęło: Ruru, pamiętajcie o zamówionych pakietach ogłoszeń u Catangel i prześlijcie jej zdjęcia i teksty. Wiem, że macie dużo na głowie...

Tak, dzięki wielkie!!!
niech się tylko zastanowie które
i napiszę- a może ktoś by chciał napisać teksty
do ogłoszeń :oops: :oops:
ale by było suuuper...
Obrazek
Obrazek

ruru

Od: Sob gru 29, 2007 20:10

Post » Nie paź 30, 2011 21:25 Re: bezSzans,ale spróbuję 7kotów Pani idzie do DomuSenioraŁódź

Jak by się nikt nie zgłosił z zacięciem literackim, to ja mogę spróbować, choć nie próbowałam nigdy. Wytypuj delikwentów i prześlij informacje na pw. Choć może ktoś jest tekściarzem-zawodowcem?

issey32

Od: Śro maja 18, 2011 9:39

Post » Pon paź 31, 2011 9:45 Re: bezSzans,ale spróbuję 7kotów Pani idzie do DomuSenioraŁódź

Na prośbę wyjaśniam co następuje:
przechowalnia nie jest ani domem tymczasowym ani domem stałym.Przechowalnia jest miejscem gdzie zwierzę zagrożone eutanazją z uwagi na śmierć dot.opiekuna lub inne okoliczności znajduje schronienie.W przechowalni zwierzę:
- czeka
- przyjeżdża do niego weterynarz celem dokonania,,przeglądu technicznego,,
- realizowane są zalecenia weterynarza.
- w porozumieniu z weterynarzem jest odpchlenie lub odrobaczenie-nic nie jest robione bez jego wiedzy.Jest to miejsce gdzie trafiają
zwierzęta w zaawansowanym wieku-nie będziemy niczego ryzykować.
- zwierzę jest odkarmione-pozostajemy w stałym kontakcie z osobą,która powierzyła nam zwierzę.
- w dokonywana jest sesja zdjęciowa.Wyboru zdjęć,które zostaną zamieszczone przy ogłoszeniu dokonuje w/w osoba.
- opracowywana jest treść ogłoszenia.Po uzgodnieniu zostaje zamieszczone na określonych portalach.
- po znalezieniu domu stałego transportem zajmuje się osoba,która powierzyła nam zwierzę.

W przypadku Maciusi o propozycji zadecydował wiek.Skoro pojawiła się propozycja złożona przez Anię nie ma potrzeby blokowania przechowalni.Maciusia ma coś w perspektywie Rita nie ma nic i grozi jej eutanazja..
Tyle wyjaśnień z mojej strony.
Kłaniam się b.nisko.
Elżbieta
Elżbieta

[poprzednia][następna]