Cment Wolski - głodne koty. Oczekują pomocy w karmieniu.

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Sob lis 19, 2011 2:11 Re: Koty na Cmentarzu Wolskim. Prośba o polar i karme .

Tzn. w niedzielę czy w poniedziałek? Bo już się pogubiłam.
NA PILNE LECZENIE KOTÓW Z CMENTARZA- KONTO
https://forum.miau.pl/viewtopic.php?f=1&t=157308

mziel52

Od: Czw gru 27, 2007 20:51

Post » Sob lis 19, 2011 3:14 Re: Koty na Cmentarzu Wolskim. Prośba o polar i karme .

w niedzielę :)

Fleur

Od: Sob paź 01, 2005 21:51

Post » Sob lis 19, 2011 18:03 Re: Koty na Cmentarzu Wolskim. Prośba o polar i karme .

Ok, domki mam zrobione. Muszę je postawić jeszcze przy świetle dziennym, żebym miała pogląd, czy są dobrze zamaskowane. Czyli między 14 a 15. Która konkretnie bardziej Ci pasuje?

Edit: Czy masz już jakieś miejsca upatrzone na domki?

mziel52

Post » Sob lis 19, 2011 23:00 Re: Koty na Cmentarzu Wolskim. Prośba o polar i karme .

14, będzie więcej czasu. upatrzone miejsca na domki trochę się zmodyfikowały po święcie zmarłych, kiedy takie kompletnie zapuszczone miejsca powycinano...

Fleur

Post » Sob lis 19, 2011 23:03 Re: Koty na Cmentarzu Wolskim. Prośba o polar i karme .

Ok, to umawiamy się przy wejściu od Sowińskiego, gdzie stoi kwiaciarka. Poznasz mnie po domkach :)
A na wszelki wypadek podaje nr komórki na pw .

mziel52

Post » Nie lis 20, 2011 17:32 Re: Koty na Cmentarzu Wolskim. Prośba o polar i karme .

Domki na cmentarz zostały zawiezione, koty nakarmiłyśmy wspólnie z Fleur. Stawiły się licznie, zadowolone z ciepłej pogody.
Pani Bożena-kwiaciarka postawi domki w odpowiednim miejscu, kiedy nie będzie ludzi. Jej pudło niestety dziś świeciło pustkami :(
A zapasy z Zaduszek już się wyczerpały...)

Pudło stoi w weekendy przy bramie od ul. Sowińskiego. Kto może niech wspomoże podczas spaceru w tamte okolice - liczy się każda puszka!

mziel52

Post » Nie lis 20, 2011 19:36 Re: Głodne Koty na Cmentarzu Wolskim. Prośba o wsparcie karmą .

Witam wszystkich!!
Mam na imię Bożena i sprzedaję kwiaty oraz znicze pod cmentarzem Wolskim. Znacie mnie wszyscy jako Bożena Kwiaciarka stąd też mój nick. Nie mam dostępu do internetu więc konto to za moją prośbą będzie prowadził mój syn. Będę starała się na bieżąco pisać co dzieję się u naszych ulubieńców ;)
Pudełko oczywiście jest, lecz tylko w soboty, niedziele i święta w godzinach od 8 rano do zmroku.
Bardzo dziękujemy za wszystkie dary dzięki którym kociaki nie będą musiały głodować.
Dzisiaj otrzymaliśmy 2 piękne budki dla kociaczków, w tygodniu razem z P.Wiesią rozmieścimy je w odpowiednich miejscach żeby nasze miluśki miały cieplutko :) Poprzednio rozmieszczone budki są już zamieszkałe, kotki czują się świetnie i jest im cieplutko.

Kwiaciarka Bożena

Od: Nie lis 20, 2011 19:20

Post » Nie lis 20, 2011 19:50 Re: Głodne Koty na Cmentarzu Wolskim. Prośba o wsparcie karmą .

Witamy i cieszymy się, że będzie Pani z nami. :piwa:

Będzie łatwiej pomagać tym biedakom.

mziel52

Post » Nie lis 20, 2011 20:08 Re: Głodne Koty na Cmentarzu Wolskim. Prośba o wsparcie karmą .

Pani Bożeno miło nam, że dołączyła Pani do nas. :1luvu:

W dniu 3 listopada zamówilam i zrobiłam przelew na karme Josere w Świecie Karm z przeznaczeniem dla pani.
Ale ta hurtownia jest znana z długich opóżnień i w dalszym ciągu jej nie ma.
"Nie nowina, że głupi mądrego przegadał; Kontent więc, iż uczony nic nie odpowiadał, tym bardziej jeszcze krzyczeć przeraźliwie począł; Na koniec, rzekł mądry, by nie być w odpowiedzi dłużny:
Wiesz, dlaczego dzwon głośny? Bo wewnątrz próżny."
(z I.Krasickiego)

meggi 2

Od: Sob lip 07, 2007 21:16

Post » Nie lis 20, 2011 20:47 Re: Głodne Koty na Cmentarzu Wolskim. Prośba o wsparcie karmą .

Kwiaciarka Bożena pisze:Witam wszystkich!!
Mam na imię Bożena i sprzedaję kwiaty oraz znicze pod cmentarzem Wolskim. Znacie mnie wszyscy jako Bożena Kwiaciarka stąd też mój nick. Nie mam dostępu do internetu więc konto to za moją prośbą będzie prowadził mój syn. Będę starała się na bieżąco pisać co dzieję się u naszych ulubieńców ;)
Pudełko oczywiście jest, lecz tylko w soboty, niedziele i święta w godzinach od 8 rano do zmroku.
Bardzo dziękujemy za wszystkie dary dzięki którym kociaki nie będą musiały głodować.
Dzisiaj otrzymaliśmy 2 piękne budki dla kociaczków, w tygodniu razem z P.Wiesią rozmieścimy je w odpowiednich miejscach żeby nasze miluśki miały cieplutko :) Poprzednio rozmieszczone budki są już zamieszkałe, kotki czują się świetnie i jest im cieplutko.

Witamy :1luvu:
Mam 3 koty, 2 córki i 1 męża

12.02.2012 Kacperku :(
29.05.2013 Tosiu... 19 lat to piękny wiek... tak żal, że już nigdy nie wyjdziesz na trawkę...
19.10.2013 Wojtusiu...

Obrazek

key_west

Od: Sob sty 22, 2011 2:38

Post » Nie lis 20, 2011 23:42 Re: Głodne Koty na Cmentarzu Wolskim. Prośba o wsparcie karmą .

witam panią Bożenę, dzisiaj się poznałyśmy :-)

martwi mnie oczko Ślepaczka (Ślepaczki) na górce. One zawsze było zamglone, ale zagojone. Teraz mocno zaropiałe, rozpaprane, drapie sobie to oczko :-( Może zrzucimy się na gentamycynę dla p. Wiesi? Najlepiej, żeby każda karmicielka wpuszczała ją Ślepaczce :/ gentamycyna przechodnia...

Fleur

Post » Pon lis 21, 2011 0:44 Re: Głodne Koty na Cmentarzu Wolskim. Prośba o wsparcie karmą .

Kłaniam się nisko :kotek:
Wyrzuty sumienia mnie nękają w związku z pudełkiem, miałam jak najlepsze chęci co nieco podrzucić z tego, czym moje eks-dachowe domowniki pogardziły, ale w piątek udało mi się... skręcić nogę :roll: co mnie skutecznie uziemiło... a w ciągu tygodnia nie dałoby się komu?
Obrazek Obrazek

bagheera

Od: Pt mar 11, 2011 20:22

Post » Pon lis 21, 2011 14:33 Re: Głodne Koty na Cmentarzu Wolskim. Prośba o wsparcie karmą .

Fleur pisze:
martwi mnie oczko Ślepaczka (Ślepaczki) na górce. One zawsze było zamglone, ale zagojone. Teraz mocno zaropiałe, rozpaprane, drapie sobie to oczko :-( Może zrzucimy się na gentamycynę dla p. Wiesi? Najlepiej, żeby każda karmicielka wpuszczała ją Ślepaczce :/ gentamycyna przechodnia...

Fleur mam forse na gentamecyne, tylko jest potrzebna recepta, a najważniejsza sprawa czy ten kotek da sobie zapuścić kropelki, czy to jest taki grubaśny czarnuch?
"Nie nowina, że głupi mądrego przegadał; Kontent więc, iż uczony nic nie odpowiadał, tym bardziej jeszcze krzyczeć przeraźliwie począł; Na koniec, rzekł mądry, by nie być w odpowiedzi dłużny:
Wiesz, dlaczego dzwon głośny? Bo wewnątrz próżny."
(z I.Krasickiego)

meggi 2

Od: Sob lip 07, 2007 21:16

Post » Pon lis 21, 2011 15:25 Re: Głodne Koty na Cmentarzu Wolskim. Prośba o wsparcie karmą .

czarny spaslaczek mial w piatek ladne oczy, bez zapalenia, czy chodzi o tego barankujacego?

alysia

Od: Pt sie 17, 2007 21:56

Post » Pon lis 21, 2011 16:11 Re: Głodne Koty na Cmentarzu Wolskim. Prośba o wsparcie karmą .

Burasek jest z tym oczkiem, na górce. Jednorazowe zakroplenie nie na wiele się zda, żeby choć przez kilka dni.

mziel52

[poprzednia][następna]