Pomorski Koci DOm Tymczasowy - PKDT- vol. 10.

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Sob paź 15, 2011 20:55 Re: Pomorski Koci DOm Tymczasowy - PKDT- vol. 10.

A poza tym, nigdy nie ma stuprocentowej gwarancji co do domku, więc trzeba ocenić szanse i zaryzykować.

echtom

Od: Nie wrz 27, 2009 9:09

Post » Sob paź 15, 2011 21:13 Re: Pomorski Koci DOm Tymczasowy - PKDT- vol. 10.

echtom pisze:A poza tym, nigdy nie ma stuprocentowej gwarancji co do domku, więc trzeba ocenić szanse i zaryzykować.

To rozumiem ,zawsze jest ryzyko,ważne tylko ,żeby kotek jak ktoś się rozmyśli miał gdzie wrócić a Lunka nie miała tyle szczęścia,trzymam kciuki za koteczka :kotek:

Ala J

Od: Śro sty 27, 2010 14:32

Post » Sob paź 15, 2011 21:13 Re: Pomorski Koci DOm Tymczasowy - PKDT- vol. 10.

ponieważ Pani opiekunka/karmicielka która tak strasznie ją kocha stwierdziła że może kota przyjąć za 1,5 miesiąca, ona była domem tymczasowym i to ona miała taki obowiązek, ludzi zaakceptowała sama i wydała od siebie z domu podczas wizyty adopcyjnej. Kotka była półdzika i nieufna, ufała opiekunce, zaufała domowi stałemu który ją postanowił oddać po 3ch miesiącach, to temat na dłuższą rozmowę i nie widzę sensu rozdrapywania tego w kółko.
Obrazek

Marea

Od: Pon lut 23, 2009 22:05

Post » Sob paź 15, 2011 21:16 Re: Pomorski Koci DOm Tymczasowy - PKDT- vol. 10.

magradz pisze:Dostałam takiego maila:
====
dzień dobry,
otrzymałam informację od Pani z PKDT by spytać Pani czy byłoby miejsce u Pani na przechowanie 4 małych kociaków porzuconych przez matkę, noce zrobiły się bardzo chłodne a te maleństwa śpią w trawie wtulone w siebie. Potrzebują pomocy weterynaryjnej, nie jesteśmy w stanie przyjąć je do siebie, bo same mamy mase kociąt w domu. Możemy wesprzeć finansowo jedynie chodzi o schronienie dla nich. Czy byłaby taka możliwość? Prosimy o pilną odpowiedź, bo musimy szybko działać, bo nadchodzi kolejna zimna noc.
pozdrawiam

Ela
====

Pani Ela przed chwila do mnie dzwoniła. Kociaki podobno mają 2-2,5 miesiąca i są na Cisowej.
Nie wiem, która "pani z PKDT" kazała pisać maila do biura, szkoda, że nie podano mojego nr telefonu.
Kociaki są na Cisowej i są zupełnie dzikie, panie nie potrafią ich wyłapać. Zrobiły prowizoryczną budkę z kartonu, wyłożyły polarem. Prosiłam, żeby postarały się jakoś całą budkę przenieść chociaż do piwnicy...
Podobno wszystkie kichają, a dwa przestały jeść :(
Nie pojadę teraz na Cisową, po ciemku wyłapywać dzikie kociaki. Ech...
Obrazek Felek [*] 03.08.2011 Przepraszam mój malutki

Obrazek

magradz

Od: Wto mar 27, 2007 1:07

Post » Sob paź 15, 2011 21:26 Re: Pomorski Koci DOm Tymczasowy - PKDT- vol. 10.

Marea pisze:ponieważ Pani opiekunka/karmicielka która tak strasznie ją kocha stwierdziła że może kota przyjąć za 1,5 miesiąca, ona była domem tymczasowym i to ona miała taki obowiązek, ludzi zaakceptowała sama i wydała od siebie z domu podczas wizyty adopcyjnej. Kotka była półdzika i nieufna, ufała opiekunce, zaufała domowi stałemu który ją postanowił oddać po 3ch miesiącach, to temat na dłuższą rozmowę i nie widzę sensu rozdrapywania tego w kółko.

To po co umowa była na PKDT jeżeli teraz wszystkiemu jest winna karmicielka i nie tylko karmicielka jej nie chciała przyjąć,można było trochę więcej trudu sobie zadac i zapytac czy ktoś ewentualnie kotkę zabierze na tym czas,sama w zasadzie zadecydowałaś o losie kotki.Faktycznie nie ma sensu drążyć tego tematu ,tak jest wygodniej.

Ala J

Od: Śro sty 27, 2010 14:32

Post » Sob paź 15, 2011 21:37 Re: Pomorski Koci DOm Tymczasowy - PKDT- vol. 10.

Ala J pisze:To po co umowa była na PKDT jeżeli teraz wszystkiemu jest winna karmicielka i nie tylko karmicielka jej nie chciała przyjąć,można było trochę więcej trudu sobie zadac i zapytac czy ktoś ewentualnie kotkę zabierze na tym czas,sama w zasadzie zadecydowałaś o losie kotki.Faktycznie nie ma sensu drążyć tego tematu ,tak jest wygodniej.

Jeżeli tak Ci lżej i wygodniej, pomimo że sytuację znasz, mogę być jedyną winną, ponieważ pod naciskami opiekunki zrobiłam kotce ogłoszenia i podpisałam się pod umową, a ona wymagała by kotu trudno adopcyjnemu znaleźć dom w 2 tyg. Wygodnie jest zrzucać na kogoś odpowiedzialność, i wykorzystywać go ponieważ ma dobre serce i szkoda mu zwierzaków. Masz kociaki od niej, które do adopcji się nie nadają i zostaną już u Ciebie, ponieważ opiekunka bardzo nalegała na zabranie ich z podwórka. Gdyby świat był idealny i wszytsko było jasne i proste wszytskim byłoby lżej, niestety tak nie jest. Pomimo porażek udało udało mi się wysterylizować blisko 20 kotek spod jej skrzydeł i znaleźć dom przy pomocy życzliwych osób blisko 30 kociakom/kotom, dostaję zdjęcia z domów stałych i jestem w kontakcie z ludźmi którym bezpośrednio wyadoptowywałam maluchy
To wątek PKDT i nie będę więcej OT-ować
Obrazek

Marea

Od: Pon lut 23, 2009 22:05

Post » Sob paź 15, 2011 22:03 Re: Pomorski Koci DOm Tymczasowy - PKDT- vol. 10.

podczytuję wątek - a więc gartulacje !!!
aha czy jest jakis drugi etap tj zeby zaglosowac gdzies na stronie krakvet czy to juz koniec ?

dama

Od: Czw gru 02, 2010 14:36

Post » Sob paź 15, 2011 22:13 Re: Pomorski Koci DOm Tymczasowy - PKDT- vol. 10.

Damo, do 16 października zgłaszane są kandydatury do Krakvetu. Później tam będzie właściwe glosowanie.... i wtedy trzeba będzie zmobilizować wszystkie możliwe siły...
Los zwierząt jest dla mnie ważniejszy niż strach przed ośmieszeniem. Los zwierząt jest nierozerwalnie związany z losem człowieka. E. Zola

KaleidoStar

Od: Nie mar 21, 2010 14:00

Post » Sob paź 15, 2011 22:22 Re: Pomorski Koci DOm Tymczasowy - PKDT- vol. 10.

GRATULACJE ;) mam nadzieję, że w głosowaniu na stronie krakvet nie trzeba mieć 100 postów i konta od roku... ;D

maryjane82

Od: Nie paź 03, 2010 16:09

Post » Sob paź 15, 2011 22:33 Re: Pomorski Koci DOm Tymczasowy - PKDT- vol. 10.

Nie, może każdy... plus i minus, teraz to już akcja pod tytulem "kto ma więcej znajomych"
Los zwierząt jest dla mnie ważniejszy niż strach przed ośmieszeniem. Los zwierząt jest nierozerwalnie związany z losem człowieka. E. Zola

KaleidoStar

Post » Nie paź 16, 2011 4:29 Re: Pomorski Koci DOm Tymczasowy - PKDT- vol. 10.

Dziewczyny, jesień przyszła i zwyczajowo zabrałam się za zaległości w obrabianiu fot. No i znalazlam takie coś... nie uważacie, że można wykorzystać na jakiś plakat albo coś?

Obrazek

KaleidoStar

Post » Nie paź 16, 2011 7:02 Re: Pomorski Koci DOm Tymczasowy - PKDT- vol. 10.

Ponawiam pytanie czy wiadomo co z Bałtycką?
Obrazek

biamila

Od: Czw gru 14, 2006 21:03

Post » Nie paź 16, 2011 9:16 Re: Pomorski Koci DOm Tymczasowy - PKDT- vol. 10.

Byłam wczoraj z menial na Bałtyckiej. Wzięłam na dwa tygodnie trzy kotki, chore. W przyszłym tygodniu będę "organizowała" kotkę w ciąży - matkę tych trzech kociąt. Do wykastrowania sa jeszcze trzy kocury. I to są wszystkie koty tej pani. Trzeba tym kotom zorganizować budki na zimę. Oczywiście kotów jest więcej, ale akurat w tym obejściu tylko tyle ile wymieniłam. Może to się wydawać dziwne, ale nie miałam czasu zrobić kotkom zdjęć, dzisiaj już zrobie. Wczoraj już były na wizycie u weta, były myte oczy, nosy, no i z uszu wyciągane potworne ilości świerzba, każdy dostał po trzy zastrzyki. Siedzieliśmy godzine. Dwoje chłopców już samodzielnie jedzą, trzeci jest najmniejszy i jeszcze nie załapał, podkarmiam go. Dzisiaj znowu na antybiotyk. Zaraz idę do apteki po detromycynę do oczu. I to chyba tyle.
Obrazek

mirmilka

Od: Śro maja 17, 2006 11:55

Post » Nie paź 16, 2011 9:40 Re: Pomorski Koci DOm Tymczasowy - PKDT- vol. 10.

Maluchy o których pisałam są na Kcyńskiej, w Chyloni. Wszystkie przeżyły noc.
Dzikie, ale spróbujemy je wyłapać.
Czy ktoś może ma wolną klatkę wystawową?
Obrazek Felek [*] 03.08.2011 Przepraszam mój malutki

Obrazek

magradz

Od: Wto mar 27, 2007 1:07

Post » Nie paź 16, 2011 13:49 Re: Pomorski Koci DOm Tymczasowy - PKDT- vol. 10.

Dziewuszki gratuluję wygranej ! Bardzo się cieszę, że w końcu się udało. Przypominajcie jednak o tym głosowaniu na stronie KrakVetu, bo- z tego co czytałam- nie zawsze kandydatowi z Miau i Dogo udało się tam zwyciężyć.
Nawet skromna pomoc jest zawsze lepsza od wielkiego współczucia.
Obrazek

Izzi

Od: Nie sty 10, 2010 12:52

[poprzednia][następna]