Annazoo pisze:Po nieudanych próbach z bioenergoterapią trzymam się z daleka od medycyny niekonwencjonalnej.
Zioła owszem, cała reszta - nienienie
Oczywiście wszystko jest dla ludzi i dlatego jest taki wybór środków

Napawacie mnie nadzieją na Solphadeine, skoro obie polecacie jako skuteczne

Bioenergoterapia no mały wycinek, a do tego słabo udokumentowany i, moim zdaniem, mało wiarygodny. Zbyt wiele opiera się na wierze i zaufaniu do "lekarza" bez szkoły czy dyplomu. Też temu nie ufam. Znam kilka osób, którym ponoć pomogła, ale myślę że zadziałał raczej efekt placebo

Nie warto rezygnować z olbrzymiego potencjału medycyny niekonwencjonalnej po jednym zgniłym jajku... Niektóre jej odnogi mają 3-4 tysiące lat i ciągle są rozwijane i ulepszane. Gdyby nie były skuteczne już dawno by o nich zapomniano.
Piszesz, że wszystko jest dla ludzi. Niestety UE chce by było inaczej. Od kilku lat coraz bardziej ograniczany jest handel ziołami. Między innymi o tym mówi jedna z dyrektyw unii (która została napisana kilka lat temu, ale nie wprowadzono jej jeszcze ze względu na silne protesty w Europie zachodniej. To, że nie wprowadzono niz znaczy, że ją odrzucono. Powraca co jakiś czas - ostatnio miała wejść w życie 30 kwietnia). Jeśli wejdzie w życie pożegnamy się z większością ziół. Zostaną "nasze", występujące na naszym terenie, ale inne już niekoniecznie. Znacie żeń-szeń? Aloes? Jojobę? Być może niedługo będziemy je przemycać, bo w unii nie będzie można ich legalnie kupić. Z innych ciekawostek- producenci leków nie będą musieli informować o skutkach ubocznych... Obowiązkowe naświetlanie żywności, pasze zawierające obowiązkowo hormony i antybiotyki... Takie tam...

To tylko niektóre, wszystkiego nie zapamiętałam (na szczęście). Wiem, że brzmi to jak kiepska teoria spiskowa. Poszukajcie, popytajcie (szczególnie ludzi związanych z ziołolecznictwem lub z medycyną chińską - w nich te zmiany biją najmocniej). Polecam hasło "Codex Alimentarius". Część artykułów na ten temat ma kilka lat, bo jak już pisałam, odkładono wprowadzenie go w życie. Sam Codex się niestety nie zmienił...
Villemo musimy, tylko jak i kiedy?