21 DŁUGOWŁOSYCH Z PSEUDO, FATALNY STAN, POTRZEBNE WSPARCIE

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Czw wrz 29, 2011 14:50 Re: 21 DŁUGOWŁOSYCH Z PSEUDO, FATALNY STAN, POTRZEBNE WSPARCIE

zapiszę wątek
Obrazek ObrazekObrazek

.../\„,„/\ εїз ~
...( =';'=)
.../*♥♥*\
.(.|.|..|.|.)...(◕◡◕) ɯǝʇsǝɾ ɔęıʍ ęzɔnɹɯ

halbina

Od: Śro maja 23, 2007 22:26

Post » Czw wrz 29, 2011 15:12 Re: 21 DŁUGOWŁOSYCH Z PSEUDO, FATALNY STAN, POTRZEBNE WSPARCIE

Doszło 20 zł od Mulesii.

50 zł M.M. z Kratniczyna(pewnie pomyliłam miejscowość,ale są znaki zapytania w 3 literkach)
40 zł Avian
60 zł Moś
20 zł A.S. z Gliwic
30 zł Zakątek MCO, M.Ż. z Łodzi
30 zł J.G. z Wałbrzycha
20 zł Mulesia
=
(przelane 190 + 60 zl na konto Fundacji)

justyna8585

Od: Śro wrz 10, 2008 10:49

Post » Czw wrz 29, 2011 16:25 Re: 21 DŁUGOWŁOSYCH Z PSEUDO, FATALNY STAN, POTRZEBNE WSPARCIE

:** pisze:Przecierz nie bede trzymala kota zamknietego w domu. Jak kazdy kot ma instynkt , a kot wyszedl za brame jak mnie nie bylo w domu i babcia sie nim opiekowala. Moj kot nie jest typowym "kanapowcem" kocha wychodzic na dwor i daje mu wolnosc. Nie kazdy pers potrafi lowic myszy ale na pewn gdyby byly wypuszczane na dwor na pewno nauczyly by sie.

Kot ma instynkt??
JAKI INSTYNKT!?
Pers wychodzący, karmiony whiskasem...kolejna"dobra pani" nam się pojawiła.

Słonko...
Tekst o łowieniu myszy jest BOSKI!!!!
Kobieto-kocham Cię! !!
Jesteś TAKA MĄDRA!!!!

Przecież koty a ZWŁASZCZA persy zostały STWORZONE ( bo nie wiem czy wiesz o genialna hodowczyni persów ,że tej rasy nie storzył pan bóg ale człowiek) do łowienia myszy!!Li,tylko i jedynie!!!
Mam w domu od miesiąca persa, który według poprzedniego właściciela był "mało łowny".W związu z tym po wyjęciu z brzucha 4 kociaków kotka owa ważyła 1600gramów.
No,była MAŁO ŁOWNA.Od mniej więcej dwóch lat taka była.Ale pewnie niedługo by się łowić te myszy nauczyła.Albo umarła z głodu.
Możesz wybrać.
Dodam,ze waży teraz ok 3 kg.
Po miesiącu!
Kot jak jest płot ok 155 cm wyskoczy i nawieje.Na bank!!.Ale jak jest 155,5 cm to już nie i o tym to już chyba WSZYSCY na forum wiedzą.
Taki kot wyciaga z kieszeni miarkę i mierzy.A potem mówi:" -nieee..190 cm to dla mnie za wysoko..rezygnuję..."
I nie skacze.
Jak pers łowny to i rozumny!

A pijak kopnął kota bo tak wspaniale go pilnowałaś??
Tu udało Ci się mnie ZABIĆ!
W tym ogródku za wysokim płotem!?
Wiesz... ja mam ogród, trzy koty i psa.I jakoś NIGDY mi kot na ulicę nie wyszedł,żaden pijak mi kota nie kopnął.
Czy umiałabyś wyjaśnić mi dlaczego??
Bo ja jestem taka goooopia ,że nie rozumiem dlaczego to się zdarzylo Tobie a mnie jakoś nie.
To się chyba wiąże z niskim stężeniam pijaków w mojej okolicy albo z tym,że u mnie koty wychodza w szelkach.Na drugim końcu tych szelek trzymam-UWAGA- człowieka.I ten pilnuje płotów,pijaków itd.

Whiskas zawiera pononoć mięso.Tak słyszałam.
OSTRZEGAM!!!
Powszechnie wiadomo,iz koty to zatwardziali wegetarianie.
Nie dawaj kotu Whiskasu!!
Lepsza będzie marchewka z groszkiem i ziemniaki z sosem z obiadu!!!
Kot się mięsem zatruje i co zrobisz??
Będziesz go musiała albo do lokalnej wiedźmy -zielarki zaprowadzić ,albo położyć pod kołem swego samochodu i przejechać...coby ulżyć mu w cierpieniach...
Bo (to tylko moje domniemanie,zaznaczam!) do weterynarzy zaufania nie masz:kasę z człowika ciągną a kot jak mądry i łowny to się SAM wyleczy!?

Wszystkich uczestników forum przepraszam ale po przeczytaniu TEGO zawyłam. :evil:
Idę prząść na kołowrotku wełnę wyczesaną z moich persów co to się na wielkopolskiej turni pasą...zapaskę se zrobię!!!

kotkins

Od: Pt mar 25, 2011 22:39

Post » Czw wrz 29, 2011 16:54 Re: 21 DŁUGOWŁOSYCH Z PSEUDO, FATALNY STAN, POTRZEBNE WSPARCIE

:lol:

Mój "1/4 pers" przez 7 lat życia nie nauczył się porządnie wskakiwać na blat, parapet, a nawet krzesło.
Ćmę owszem złapie, ale pod warunkiem ze pozostałe koty mu jej nie sprzątną sprzed nosa 8)

A babci nie wińcie, czasem tak bywa... jak poszłam rodzić do szpitala, ze zwierzakami została moja mama. Mieszkałam na 11 piętrze, balkon nie zrobiony, bo to tymczasowy wynajem był.
Kilka godzin po porodzie moja mama zadzwoniła mi oznajmić, ze pootwierała WSZYSTKIE okna i balkon, wywietrzyła porządnie mieszkanie a jaką koty mają radochę na tym balkonie! Od dwóch dni sobie tam łażą i przeciez zaden nie spadł, to co ja w ogóle wymyślam 8O
Jak babcię kocham, byłam gotowa w tej koszuli wyskoczyc i leciec do domu :evil:

sisay

Od: Pon cze 18, 2007 12:18

Post » Czw wrz 29, 2011 17:00 Re: 21 DŁUGOWŁOSYCH Z PSEUDO, FATALNY STAN, POTRZEBNE WSPARCIE

sisay pisze::lol:

Mój "1/4 pers" przez 7 lat życia nie nauczył się porządnie wskakiwać na blat, parapet, a nawet krzesło.
Ćmę owszem złapie, ale pod warunkiem ze pozostałe koty mu jej nie sprzątną sprzed nosa 8)

A babci nie wińcie, czasem tak bywa... jak poszłam rodzić do szpitala, ze zwierzakami została moja mama. Mieszkałam na 11 piętrze, balkon nie zrobiony, bo to tymczasowy wynajem był.
Kilka godzin po porodzie moja mama zadzwoniła mi oznajmić, ze pootwierała WSZYSTKIE okna i balkon, wywietrzyła porządnie mieszkanie a jaką koty mają radochę na tym balkonie! Od dwóch dni sobie tam łażą i przeciez zaden nie spadł, to co ja w ogóle wymyślam 8O
Jak babcię kocham, byłam gotowa w tej koszuli wyskoczyc i leciec do domu :evil:

Wiem ,jak wyjeżdżam na jakies wakacje to mi połowę radości z nich odbiera" co będzie z kotami"
Pies "se poradzi" ale koty...mama niby przeszkolona ,ma napisane...a i tak da polędwiczkę wołową bo stado lubi!
"PROSIŁY MNIE"
Jest jak babcia dla wnuków.
Jamnika skarmia ciastkami...

Persy nie są wyjątkowymi dooopami wśród kotów.
U mnie najlepszy jest bri.
Musze mu łapać muchy i ćmy bo sam nie umie...osłabić je i dawć takie pół żywe żeby mógł je "upolować"...
A wyglada całkiem jak kot!

kotkins

Post » Czw wrz 29, 2011 17:21 Re: 21 DŁUGOWŁOSYCH Z PSEUDO, FATALNY STAN, POTRZEBNE WSPARCIE

:ryk: Dlatego druga moja milościa sa BRI
Uwielbiam gapowate koty :twisted: ale kocham..mojego madrego mosia :wink:
Żegnaj Budusiu......tęsknimy

moś

Od: Wto lip 06, 2004 16:48

Post » Czw wrz 29, 2011 17:25 Re: 21 DŁUGOWŁOSYCH Z PSEUDO, FATALNY STAN, POTRZEBNE WSPARCIE

Bri jest dziwne.
Nie wiem które jest bardziej dziwne: bri czy persy.
Bri jest dziwne INACZEJ.

W sumie z tych wszystkich kotów to ja najlepiej rozumiem jamnika... :mrgreen:

kotkins

Post » Czw wrz 29, 2011 19:25 Re: 21 DŁUGOWŁOSYCH Z PSEUDO, FATALNY STAN, POTRZEBNE WSPARCIE

sory za OT ale widzę, że kolejny raz nawiązujemy do rekalmy jak pan doktor o persie mówił jak i jamniku - nawet linka gdzies dałam do niej (chyba w temacie patmol o jej kotach)
www.pomagam.pl/przeponazosi młoda kotka adoptowana ze schroniska pilnie zbiera na operację przepukliny przeponowej

Karolek(ona)

Od: Wto lip 05, 2011 19:33

Post » Czw wrz 29, 2011 19:43 Re: 21 DŁUGOWŁOSYCH Z PSEUDO, FATALNY STAN, POTRZEBNE WSPARCIE

A daj nam linka jeszcze raz!!
Jestem żywo zainteresowana ..mam tylko jednego jamnika ale za to dwa persy!

kotkins

Post » Czw wrz 29, 2011 19:53 Re: 21 DŁUGOWŁOSYCH Z PSEUDO, FATALNY STAN, POTRZEBNE WSPARCIE

www.pomagam.pl/przeponazosi młoda kotka adoptowana ze schroniska pilnie zbiera na operację przepukliny przeponowej

Karolek(ona)

Od: Wto lip 05, 2011 19:33

Post » Czw wrz 29, 2011 20:37 Re: 21 DŁUGOWŁOSYCH Z PSEUDO, FATALNY STAN, POTRZEBNE WSPARCIE

kotkins pisze:
:** pisze:Przecierz nie bede trzymala kota zamknietego w domu. Jak kazdy kot ma instynkt , a kot wyszedl za brame jak mnie nie bylo w domu i babcia sie nim opiekowala. Moj kot nie jest typowym "kanapowcem" kocha wychodzic na dwor i daje mu wolnosc. Nie kazdy pers potrafi lowic myszy ale na pewn gdyby byly wypuszczane na dwor na pewno nauczyly by sie.

Kot ma instynkt??
JAKI INSTYNKT!?
Pers wychodzący, karmiony whiskasem...kolejna"dobra pani" nam się pojawiła.

Słonko...
Tekst o łowieniu myszy jest BOSKI!!!!
Kobieto-kocham Cię! !!
Jesteś TAKA MĄDRA!!!!

Przecież koty a ZWŁASZCZA persy zostały STWORZONE ( bo nie wiem czy wiesz o genialna hodowczyni persów ,że tej rasy nie storzył pan bóg ale człowiek) do łowienia myszy!!Li,tylko i jedynie!!!
Mam w domu od miesiąca persa, który według poprzedniego właściciela był "mało łowny".W związu z tym po wyjęciu z brzucha 4 kociaków kotka owa ważyła 1600gramów.
No,była MAŁO ŁOWNA.Od mniej więcej dwóch lat taka była.Ale pewnie niedługo by się łowić te myszy nauczyła.Albo umarła z głodu.
Możesz wybrać.
Dodam,ze waży teraz ok 3 kg.
Po miesiącu!
Kot jak jest płot ok 155 cm wyskoczy i nawieje.Na bank!!.Ale jak jest 155,5 cm to już nie i o tym to już chyba WSZYSCY na forum wiedzą.
Taki kot wyciaga z kieszeni miarkę i mierzy.A potem mówi:" -nieee..190 cm to dla mnie za wysoko..rezygnuję..."
I nie skacze.
Jak pers łowny to i rozumny!

A pijak kopnął kota bo tak wspaniale go pilnowałaś??
Tu udało Ci się mnie ZABIĆ!
W tym ogródku za wysokim płotem!?
Wiesz... ja mam ogród, trzy koty i psa.I jakoś NIGDY mi kot na ulicę nie wyszedł,żaden pijak mi kota nie kopnął.
Czy umiałabyś wyjaśnić mi dlaczego??
Bo ja jestem taka goooopia ,że nie rozumiem dlaczego to się zdarzylo Tobie a mnie jakoś nie.
To się chyba wiąże z niskim stężeniam pijaków w mojej okolicy albo z tym,że u mnie koty wychodza w szelkach.Na drugim końcu tych szelek trzymam-UWAGA- człowieka.I ten pilnuje płotów,pijaków itd.

Whiskas zawiera pononoć mięso.Tak słyszałam.
OSTRZEGAM!!!
Powszechnie wiadomo,iz koty to zatwardziali wegetarianie.
Nie dawaj kotu Whiskasu!!
Lepsza będzie marchewka z groszkiem i ziemniaki z sosem z obiadu!!!
Kot się mięsem zatruje i co zrobisz??
Będziesz go musiała albo do lokalnej wiedźmy -zielarki zaprowadzić ,albo położyć pod kołem swego samochodu i przejechać...coby ulżyć mu w cierpieniach...
Bo (to tylko moje domniemanie,zaznaczam!) do weterynarzy zaufania nie masz:kasę z człowika ciągną a kot jak mądry i łowny to się SAM wyleczy!?

Wszystkich uczestników forum przepraszam ale po przeczytaniu TEGO zawyłam. :evil:
Idę prząść na kołowrotku wełnę wyczesaną z moich persów co to się na wielkopolskiej turni pasą...zapaskę se zrobię!!!

kotkins 8O :mrgreen: :wink: :D :lol: :ryk: :ryk: :ryk: :ryk:
brakło mi słów, normalnie kofffam Cięęęęę :1luvu: :1luvu: :ryk: :ryk: :ryk:
ObrazekObrazek

mar9

Od: Wto mar 22, 2005 14:47

Post » Czw wrz 29, 2011 21:26 Re: 21 DŁUGOWŁOSYCH Z PSEUDO, FATALNY STAN, POTRZEBNE WSPARCIE

Tiaaa...jak mnie dobrze wkur...czaczyć to się zapowietrzę i mi TO uchodzi z takim ogłosem..o:
"-IIIIIIIIiiii..."
I wtedy piszę takie rzeczy.

A "mądrości" takie jak te wygłaszane przez koleżankę powyżej...zawsze mnie szokuje w tzw.narodzie to,że im kto większe androny sadzi ,tym czyni to pewniejszym głosem.Bez wiedzy o rasie, ot- sąsiadka i wujek mówili.
Że persy nie powinny,nie mogą wychodzić?BZDURA!
W Pl" kot se poradzi".
No znaczy : myszy nałapie.
I przeżyje.Więc go można bez stresu i żalu wypuścić koło śmietnika.
Szkoda czasu na tę Panią.

Nikt jej tu kota nie da.

Śledzę ten wątek okiem potencjalnej zbieraczki.
Zawsze, zawsze jak czytam coś takiego to kombinuję jak namówić Małża na kolejnego kota... :cry:

kotkins

Post » Czw wrz 29, 2011 21:52 Re: 21 DŁUGOWŁOSYCH Z PSEUDO, FATALNY STAN, POTRZEBNE WSPARCIE

kotkins pisze:Śledzę ten wątek okiem potencjalnej zbieraczki.
Zawsze, zawsze jak czytam coś takiego to kombinuję jak namówić Małża na kolejnego kota... :cry:

o, to widzę, że nie jestem osamotniona. jeno nie małża, a babcię urabiam. obydwie [ja od lat, babcia od jakiegoś roku] ślinimy się do MCO. jednak ja chyba bardziej, bo szykuję się z oświadczeniem iż rzucam jedzenie bo jest przereklamowane, to pieniądz na utrzymanie trzeciego kota będzie :D
czcze marzenia, ale po coś one, te marzenia som. a MCO kiedyśśś, jak już będę zarabiała ciężkie miliony [czyli wcale nie za takie długo 8) przecież reklama z kilku postów wcześniej nie może kłamać ;)], mieć będę. nawet niejednego sztuka, o!

a za kiciaste kciukam, co by jak najszybciej doszły do siebie i co by wyrok jedyny słuszny był, howgh!

novacianka

Od: Pt lip 24, 2009 0:13

Post » Czw wrz 29, 2011 21:59 Re: 21 DŁUGOWŁOSYCH Z PSEUDO, FATALNY STAN, POTRZEBNE WSPARCIE

więcej nas, potencjalnych zbieraczek. :oops:
Chamstwo zawsze najgłośniej wrzeszczy, obraża, pogardza. Bo nic innego nie umie.

Belka na pokładzie - Jezebel w UK

kwiat groszku

Od: Nie wrz 13, 2009 19:15

Post » Czw wrz 29, 2011 21:59 Re: 21 DŁUGOWŁOSYCH Z PSEUDO, FATALNY STAN, POTRZEBNE WSPARCIE

novacianka pisze:
kotkins pisze:Śledzę ten wątek okiem potencjalnej zbieraczki.

o, to widzę, że nie jestem osamotniona. jeno nie małża, a babcię urabiam. obydwie [ja od lat, babcia od jakiegoś roku] ślinimy się do MCO. jednak ja chyba bardziej, bo szykuję się z oświadczeniem iż rzucam jedzenie bo jest przereklamowane, to pieniądz na utrzymanie trzeciego kota będzie :D
czcze marzenia, ale po coś one, te marzenia som. a MCO kiedyśśś, jak już będę zarabiała ciężkie miliony [czyli wcale nie za takie długo 8) przecież reklama z kilku postów wcześniej nie może kłamać ;)], mieć będę. nawet niejednego sztuka, o!

a za kiciaste kciukam, co by jak najszybciej doszły do siebie i co by wyrok jedyny słuszny był, howgh!

mco nie ma się posiadając ciężkie miliony
mco ma się kochając te właśnie koty i mając marzenia
i można mieć na przysłowiową złotówkę lub zero kasy ( moje parę sztuk tak właśnie mam)
nie dyskutuje tu o możliwości utrzymania kolejnego kota tylko o spełnianiu marzeń :mrgreen:
Obrazek

dalia

Od: Nie maja 09, 2004 16:08

[poprzednia][następna]