Uraz kręgosłupa! Odczaruj Czarka. Rehabilitacja - POMÓŻ !

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Sob sty 28, 2012 16:11 Re: Uraz kręgosłupa! Odczaruj Czarka. Rehabilitacja - POMÓŻ !

I co?? Nikt nie pisze, nikt nic nie mówi...
Prawo i Sprawiedliwość jest najbardziej mściwym gangiem politycznym w Europie./Davies

Obrazek
"Lepiej czasem zapalić małą świeczkę, niż przeklinać mrok.."

morelowa

Od: Sob gru 19, 2009 10:38

Post » Nie sty 29, 2012 11:54 Re: Uraz kręgosłupa! Odczaruj Czarka. Rehabilitacja - POMÓŻ !

morelowa pisze:I co?? Nikt nie pisze, nikt nic nie mówi...

Obrazek

Jak wam się podoba ten młodzieniec ? Chyba rośnie mu broda. :lol:
Obrazek

Najlepsze kotki są od Kotiki. :wink:
Nie mam nic wspólnego z obecną działalnością Fundacji Kotikowo.

kotika

Od: Pt lis 18, 2005 23:46

Post » Nie sty 29, 2012 14:00 Re: Uraz kręgosłupa! Odczaruj Czarka. Rehabilitacja - POMÓŻ !

Rośnie , fakt :D
Jaki śliczny, puchaty kotek! Żeby mu się udało jak Alexowi...
Prawo i Sprawiedliwość jest najbardziej mściwym gangiem politycznym w Europie./Davies

Obrazek

morelowa

Post » Nie sty 29, 2012 20:20 Re: Uraz kręgosłupa! Odczaruj Czarka. Rehabilitacja - POMÓŻ !

Czaruś pojechał dziś do DT znajomej karmicielki.
Teraz tam będzie tymczasował, a w razie czego zostanie na DS.
Ona ma większy metraż, nie pracuje, ma blisko do lecznicy na rehabilitację,
ma też samochód, wiec będzie mogła go zawozić, musimy tylko jeszcze trochę kasy zebrać.

Czaruś pojechał razem z klateczką, dostał swoje miseczki, kuwetkę i zabaweczki.
Smutno. :(
Obrazek

Najlepsze kotki są od Kotiki. :wink:
Nie mam nic wspólnego z obecną działalnością Fundacji Kotikowo.

kotika

Od: Pt lis 18, 2005 23:46

Post » Pon sty 30, 2012 8:58 Re: Uraz kręgosłupa! Odczaruj Czarka. Rehabilitacja - POMÓŻ !

Stąd ten smutek .. Będzie mu tam tak dobrze jak u Ciebie? Pewnie tak. Ale będziesz go odwiedzać?

Obrazek

morelowa

Post » Pon sty 30, 2012 14:13 Re: Uraz kręgosłupa! Odczaruj Czarka. Rehabilitacja - POMÓŻ !

Ja go będę odwiedzać. Wczoraj go zawiozłam i byłam zaskoczona warunkami, jakie będzie miał. Na razie klateczka została postawiona w łazience, a raczej w czymś, co przypomina rozmiarami pokój kąpielowy. Drzwi były i będą otwarte i Czarusia przyszły obwąchać dwa koty. Reszta towarzystwa była niezainteresowana, chyba ze względu na rozmiar przyziemia udostępnionego futrzakom. One mają tam kilka dużych pomieszczeń, będących przy okazji pracownią pana domu. Chyba ze trzy pokoje, wielka kuchnia i przedpokój. Widziałam też wylegującą się na kanapie kotkę po złamaniu szczęki, którą pomagała chyba w zeszłym roku łapać Agnieszka. Kotka już nie jest tak wielkim dzikusem, jak była, chociaż nie zamieniła się w miziaka.

Obniosłam Czarusia na rękach po wszystkich pomieszczeniach, a potem zaszył się w swojej klateczce. Ma też swoje miseczki i zabawki, myślę, że za kilka dni się zaaklimatyzuje.

We wszystkich pomieszczeniach jest bardzo czysto, jest to mieszkaly poziom przyziemia w sporym domu, sama bym mogła tam mieszkać.
Umówione jesteśmy na sobotę, na wspólny wyjazd do fizjoterapeutki na masaże.
Pani poznała Czarusia, bo ona dokarmiała go od maleńkości. Zajmie się nim na pewno z dużym sercem.
My się zobowiązałyśmy do sfinansowania rehabilitacji, bo na ten cel już zaczęłyśmy zbierać pieniądze.

Państwo są starsi, nie pracują, dokarmiają codziennie kilkadziesiąt kotów, mając kilkanaście własnych, wszystko z własnych funduszy, dlatego trzeba im pomóc.
Ostatnio edytowano Wto sty 31, 2012 11:53 przez Fanszeta, łącznie edytowano 1 raz
Zapraszam na wątki kotów majowych i stoczniowych: http://forum.miau.pl/viewtopic.php?f=1&t=100297

Fanszeta

Od: Śro mar 17, 2010 14:12

Post » Pon sty 30, 2012 15:43 Re: Uraz kręgosłupa! Odczaruj Czarka. Rehabilitacja - POMÓŻ !

Trzeba pomóc, trzeba.
Popraw w treści Alexa na Czarusia , co ? :mrgreen:

Obrazek

morelowa

Post » Wto sty 31, 2012 11:59 Re: Uraz kręgosłupa! Odczaruj Czarka. Rehabilitacja - POMÓŻ !

morelowa pisze:Popraw w treści Alexa na Czarusia , co ? :mrgreen:

Czytamy ze zrozumieniem :) . A niektórzy twierdzą, że ta sztuka zanika :mrgreen: . Już poprawiłam :oops: .
Zapraszam na wątki kotów majowych i stoczniowych: http://forum.miau.pl/viewtopic.php?f=1&t=100297

Fanszeta

Post » Wto sty 31, 2012 12:01 Re: Uraz kręgosłupa! Odczaruj Czarka. Rehabilitacja - POMÓŻ !

Fanszeta pisze:
morelowa pisze:Popraw w treści Alexa na Czarusia , co ? :mrgreen:

Czytamy ze zrozumieniem :) . A niektórzy twierdzą, że ta sztuka zanika :mrgreen: . Już poprawiłam :oops: .

U poniektórych nie zanika :D Tak jak i domyślność :wink:

jaaana

Od: Śro gru 10, 2008 22:03

Post » Wto sty 31, 2012 20:04 Re: Uraz kręgosłupa! Odczaruj Czarka. Rehabilitacja - POMÓŻ !

To ciepła życzę :1luvu:
:mrgreen:

Obrazek

morelowa

Post » Śro lut 01, 2012 8:50 Re: Uraz kręgosłupa! Odczaruj Czarka. Rehabilitacja - POMÓŻ !

Oj, trochę ocieplenia by się przydało, a tu zapowiadają coraz większe mrozy, brrrrrr.
Aparat mi się popsuł, a miałam takie ładne zdjątka Czarusia w nowym domku i jego nowego kolegi :( . Załamka :(

Fanszeta

Post » Śro lut 01, 2012 14:41 Re: Uraz kręgosłupa! Odczaruj Czarka. Rehabilitacja - POMÓŻ !

Nie chciałam martwić Kotiki, ale Czaruś zastrajkował na początku z jedzeniem. Ale już się przekonał, je, choć niedużo. Jak napisał mi jego nowy domek:"Chętniej przebywa w koszyku lub na piasku w zakrytej kuwecie niż w klatce".

No cóż, nikt mu w klateczce nie każe siedzieć, więc ma wybór. A piasek lubi, to wiemy :)

Fanszeta

Post » Wto lut 07, 2012 8:59 Re: Uraz kręgosłupa! Odczaruj Czarka. Rehabilitacja - POMÓŻ !

Niestety, sobotnia wizyta Czarusia nie doszła do skutku. Fizjoterapeutka była na szkoleniu, które się przeciągnęło i spotkamy się w późniejszym terminie albo w tygodniu, albo w weekend.

Czaruś powoli przystosowujw się do nowych warunków. Opuszcza klatkę, lubi siedzieć w koszyku albo w kuwecie z piaskiem.
Pani Danusia próbuje go karmić różnymi rzeczami, ale najlepiej smakują mu mielone serca z kurczaka. Na razie nie bawi się z nowymi kolegami, ale specjalnych nieporozumień też nie ma.

Fanszeta

Post » Pt lut 10, 2012 9:43 Re: Uraz kręgosłupa! Odczaruj Czarka. Rehabilitacja - POMÓŻ !

Ale piszcie tu też o Czarusiu :!:
jak sobie radzie itp. Jeśli pani, u której jest nie używa kompa, to może telefonicznie coś opowie, a Wy na pewno z przyjemnoscia o tym napiszecie :mrgreen: ?
Bo coś sie chyba dzieje pomiędzy wizytami u terapeutki , nie?

Obrazek

morelowa

[poprzednia][następna]