MELANIA chce zostać jedynaczką. Bardzo potrzebny DT!

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Sob wrz 24, 2011 11:29 Re: Mała Melania błaga o pomoc! UWAGA- drastyczne zdjęcia

no z lisem to mnie zastrzelilas 8O , do tego wyglada na calkiem oswojonego i jest sliczny.
Ramol, co za imie, juz lubie tego kota :)

a Mela jak to Mela, nasze cudo :1luvu:
Obrazek

Ania i jej Nitro

Od: Pon lip 25, 2011 13:44

Post » Sob wrz 24, 2011 19:08 Re: Mała Melania błaga o pomoc! UWAGA- drastyczne zdjęcia

Lisica miała na imię Freeda.Znaleziona pod Krotoszynem.Miała przestrzelone dwie łapy.Prawdopodobnie uciekła z hodowli.W tym czasie hodowcy zabijają te piękne stworzenia i obdzieraja ze skóry.Freeda uciekła oprawcy i koczowała pod szkolną stołówką. Ratowałam ja przy współpracy wrocławskiej organizacji pro zwierzęcej. Mieli znaleźć dla niej dom...po dwóch miesiącach wróciła do mnie. Zaprzyjaźniła się z Ramolem.Po trzech miesiącach postanowiłam sama znaleźć dla niej dom.Niestety żadna z moich propozycji nie przypadła do gustu organizacji, która pokryła koszty leczenia.Ja proponowałam ZOO i miły wybieg dla leśnych zwierząt, oni domek z ogródkiem i wolierę.Freeda nie była oswojona, mocno gryzła i nie dała sie złapać.Gdy juz ja miałam na rękach truchlała ze strachu.Organizacja z W. znalazła w końcu dla niej "odpowiedni'' dom...z którego uciekła...od tamtej pory nikt sie ze mną nie kontaktował w sprawie freedy :cry:
Obrazek

stukot

Od: Wto wrz 13, 2011 21:43

Post » Sob wrz 24, 2011 19:18 Re: Mała Melania błaga o pomoc! UWAGA- drastyczne zdjęcia

No a teraz troszkę o Melci.Hasa sobie jak striptizerka z gołą dupką po ogrodzie i mizia się do wszystkich kotów.Do mnie przybiega na wołanie, teraz jestem pewna, że reaguje na swoje imię :D Wszystko pieknie sie goi, apetyt dopisuje, humorek też.Dzięki Waszym hojnym wpłatom mała nadal je Royala, uwielbia tą białą "paćkę" a mięsko w galaretce jeszcze bardziej :D Ręczniczków i podkładów mamy pod dostatkiem, teraz kiedy już załatwia sie do kuwetki służą jej jako posłanka do spania.Jutro wyślę nowe zdjęcia.Coś dziwnego dzieje sie z jej uszami.Wyglądaja jakby je słońce oparzyło albo jakies uczulenie.Podobno białym kotom trzeba smarować uszka kremem z UV. Ktoś może to potwierdzić?
Obrazek

stukot

Post » Sob wrz 24, 2011 19:19 Re: Mała Melania błaga o pomoc! UWAGA- drastyczne zdjęcia

stukot pisze:No a teraz troszkę o Melci.Hasa sobie jak striptizerka z gołą dupką po ogrodzie i mizia się do wszystkich kotów.Do mnie przybiega na wołanie, teraz jestem pewna, że reaguje na swoje imię :D Wszystko pieknie sie goi, apetyt dopisuje, humorek też.Dzięki Waszym hojnym wpłatom mała nadal je Royala, uwielbia tą białą "paćkę" a mięsko w galaretce jeszcze bardziej :D Ręczniczków i podkładów mamy pod dostatkiem, teraz kiedy już załatwia sie do kuwetki służą jej jako posłanka do spania.Jutro wyślę nowe zdjęcia.Coś dziwnego dzieje sie z jej uszami.Wyglądaja jakby je słońce oparzyło albo jakies uczulenie.Podobno białym kotom trzeba smarować uszka kremem z UV. Ktoś może to potwierdzić?

a czy ona jest po sterylce :?: bo taki melanż po ogrodzie z gołą doopka moze sie zle skonczyc :mrgreen:
Mały kociak szuka lokum na parę dni.

kotx2

Od: Wto sty 25, 2011 16:23

Post » Sob wrz 24, 2011 19:23 Re: Mała Melania błaga o pomoc! UWAGA- drastyczne zdjęcia

Moje koty to kastraty a reszta podopiecznych to jeszcze przedszkolaki. Sterylizacja dopiero jak bedzie w pełni zdrowa.Będę za jakiś czas powtarzać badania krwi. Ta pupa nie wygląda zbyt atrakcyjnie :ryk:
Obrazek

stukot

Post » Sob wrz 24, 2011 19:37 Re: Mała Melania błaga o pomoc! UWAGA- drastyczne zdjęcia

a czy ona jest po sterylce :?: bo taki melanż po ogrodzie z gołą doopka moze sie zle skonczyc :mrgreen:[/quote]

:ryk: :ryk: :ryk:
padlam (wiem, wiem, prawda to)
Obrazek

Ania i jej Nitro

Od: Pon lip 25, 2011 13:44

Post » Sob wrz 24, 2011 19:38 Re: Mała Melania błaga o pomoc! UWAGA- drastyczne zdjęcia

Mała zdrowieje w oczach. Piękna ta lisica, szkoda że nie wiadomo co się z nią stało.
Białe koty mogą mieć od słońca uszka przypalone, jednak teraz nie ma już tak ostrego słońca. Może to coś innego jest. Ja dałabym to zbadać jakiś wymaz, a może to grzyb lub świerzb.
Obrazek
Obrazek

Iburg

Od: Wto sty 04, 2005 21:52

Post » Sob wrz 24, 2011 19:40 Re: Mała Melania błaga o pomoc! UWAGA- drastyczne zdjęcia

stukot pisze:Moje koty to kastraty a reszta podopiecznych to jeszcze przedszkolaki. Sterylizacja dopiero jak bedzie w pełni zdrowa.Będę za jakiś czas powtarzać badania krwi. Ta pupa nie wygląda zbyt atrakcyjnie :ryk:

:ryk:
Mały kociak szuka lokum na parę dni.

kotx2

Od: Wto sty 25, 2011 16:23

Post » Sob wrz 24, 2011 19:42 Re: Mała Melania błaga o pomoc! UWAGA- drastyczne zdjęcia

no jeszcze tego by brakowało zeby maluchy były... Kamila by sie chyba załamała :mrgreen:

A wieści cudne :D jesli wszystko dalej pójdzie w takim tempie to Mela zaraz będzie do adopcji 8) a taka była słabiutka :oops:
Obrazek Obrazek Obrazek

Obrazek

Kasia9191

Od: Wto lut 15, 2011 23:54

Post » Sob wrz 24, 2011 19:53 Re: Mała Melania błaga o pomoc! UWAGA- drastyczne zdjęcia

Kasia9191 pisze:no jeszcze tego by brakowało zeby maluchy były... Kamila by sie chyba załamała :mrgreen:

A wieści cudne :D jesli wszystko dalej pójdzie w takim tempie to Mela zaraz będzie do adopcji 8) a taka była słabiutka :oops:

Chyba, by się załamała, przygarnia wszystko co się rusza :1luvu: :1luvu: :1luvu: Nie znam tak drugiej dobrej osoby!
Dziś jeszcze ja dokompletowałam dwa antałki :kotek: :kotek:
ObrazekObrazek

sabinka.t1

Od: Pon wrz 19, 2011 12:15

Post » Sob wrz 24, 2011 19:56 Re: Mała Melania błaga o pomoc! UWAGA- drastyczne zdjęcia

sabinka.t1 pisze:Dziś jeszcze ja dokompletowałam dwa antałki :kotek: :kotek:

Nowe? gdzie znalazłaś? :twisted:
Obrazek Obrazek Obrazek

Obrazek

Kasia9191

Post » Sob wrz 24, 2011 20:03 Re: Mała Melania błaga o pomoc! UWAGA- drastyczne zdjęcia

Kasia9191 pisze:
sabinka.t1 pisze:Dziś jeszcze ja dokompletowałam dwa antałki :kotek: :kotek:

Nowe? gdzie znalazłaś? :twisted:

Źle napisałam, :ryk: oddałam :P
ObrazekObrazek

sabinka.t1

Post » Sob wrz 24, 2011 20:21 Re: Mała Melania błaga o pomoc! UWAGA- drastyczne zdjęcia

aaaa... te małe butelkowe? :mrgreen:
Obrazek Obrazek Obrazek

Obrazek

Kasia9191

Post » Sob wrz 24, 2011 21:06 Re: Mała Melania błaga o pomoc! UWAGA- drastyczne zdjęcia

Kasia9191 pisze:aaaa... te małe butelkowe? :mrgreen:

tak, ale już nie są butelkowe, mam nadzieję, że dobrze je "podchowałam" same jedzą i korzystają z kuwetki :):):) A wyglądają jak antałki, myślałam, że Kamila za to mnie z nimi przegoni :mrgreen: :ryk:
ObrazekObrazek

sabinka.t1

Post » Nie wrz 25, 2011 19:16 Re: Mała Melania błaga o pomoc! UWAGA- drastyczne zdjęcia

Patrzcie jak się mościa panna wyleguje :ryk: Obrazek

Uploaded with ImageShack.us
Obrazek

Uploaded with ImageShack.us
Uszka posmarowałam kremem nivea i jest o niebo lepiej :ok: Widać, ze na te wyłysiałe uszka nawet to jesienne słonko szkodziło :(
Obrazek

stukot

[poprzednia][następna]