Wrocław - Pilnie DT/DS dla 4; 5 kociaków w DT szuka DS

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Pt lip 29, 2011 8:40 Re: Wrocław - Pilnie potrzebne DT/DS dla kilkunastu kociaków

turkawka pisze:A jak to jest jak zjedzą za duo tych tabletek?

nie słyszałam, żeby coś się złego stało.

I czy to się podaje raz na tydzień czy codziennie?

1 tabletka/kot/tydzień

Mogę spróbować pogadać z panem. No i ile takie tabletki kosztują?

w Warszawie ok. 2 zł za tabletkę, jak kupujesz cały listek często taniej :)
chętni na kota
-
Pozytywne myślenie wszystko odmieni - ja wierzę w świat bez bezdomnych, cierpiących psów i kotów jeszcze przed 40.
---
Poszukuję osoby która może pomóc w sterylizacji kotów bezdomnych w Polanowie oraz Nowym Miasteczku oraz osoby która odwiezie wiejską kotkę na zabieg pod Kielcami. Proszę o info na pw. Dziękuję :-)

VeganGirl85

Od: Śro gru 29, 2004 9:09

Post » Pt lip 29, 2011 9:21 Re: Wrocław - Pilnie potrzebne DT/DS dla kilkunastu kociaków

XAgaX pisze:
ossett pisze:
XAgaX pisze:
martka pisze:Aga, jak dla mnie to nie jest do zrobienia- ze względu nna ogromną ilośc kotów. Jedne są już zrobione, inne to kocury ....

tyle, że hormony kastratkom ani kocurom nie zaszkodzą- tylko wyrzuci się kasę w błoto :twisted:

?

na jaki język mam przetłumaczyć? angielski, niemiecki, francuski?

jak kocur albo kastrowana kotka zje Promonvet, nie zaszkodzi jej/mu to, ale nie zostanie osiągnięty efekt polegający na zapobieganiu ciąży u kotki niekastrowanej. Dlatego poradzono mi, żebym nie znając płci kotów podawała 1 tabletkę na "sztukę" kota. Uprzedzając ewentualne pytania- zdaję sobie sprawę, że przy takim dawkowaniu i tak nie ma pewności, że kotki zjedzą wystarczająco dużo tabletek, ale warto spróbować. Oczywiście tymczasowo- zakładam, że dążymy do kastracji wszystkich płodnych kocic.

No chyba,że BARDZO tymczasowo.

Teraz już wiem dlaczego znana mi dobrze pani podawała przed paru laty koty homony jak leci(pewnie jej tak jakiś wet poradził bo ona z internetu nie korzysta, a ja myślałam ,ze to robiła z ciemnoty); kotki i tak zachodziły w ciąże i rodziły.
Nie bardzo wiadomo, czy im to zaszkodziło bo żadna z nich nie przeżyła dłużej niż rok, góra dwa lata. No i pani upiera się dotąd i wszystkim to opowiada(mogę Ci to nagrać) jak to jedna kotka zmieniła się w kocura bo jej jaja wyrosły; pewnie jakieś guzy to były.Wkrótce po tej zmianie płci kocica zmarła gdzieś w kącie bo więcej jej nie widziano.

ossett

Od: Pon lis 20, 2006 14:08

Post » Pt lip 29, 2011 9:30 Re: Wrocław - Pilnie potrzebne DT/DS dla kilkunastu kociaków

ossett pisze:
XAgaX pisze:
ossett pisze:
XAgaX pisze:
martka pisze:Aga, jak dla mnie to nie jest do zrobienia- ze względu nna ogromną ilośc kotów. Jedne są już zrobione, inne to kocury ....

tyle, że hormony kastratkom ani kocurom nie zaszkodzą- tylko wyrzuci się kasę w błoto :twisted:

?

na jaki język mam przetłumaczyć? angielski, niemiecki, francuski?

jak kocur albo kastrowana kotka zje Promonvet, nie zaszkodzi jej/mu to, ale nie zostanie osiągnięty efekt polegający na zapobieganiu ciąży u kotki niekastrowanej. Dlatego poradzono mi, żebym nie znając płci kotów podawała 1 tabletkę na "sztukę" kota. Uprzedzając ewentualne pytania- zdaję sobie sprawę, że przy takim dawkowaniu i tak nie ma pewności, że kotki zjedzą wystarczająco dużo tabletek, ale warto spróbować. Oczywiście tymczasowo- zakładam, że dążymy do kastracji wszystkich płodnych kocic.

No chyba,że BARDZO tymczasowo.

zakładam, że nie ma to być docelowa metoda zapobiegania ciążom u kotek.

Teraz już wiem dlaczego znana mi dobrze pani podawała przed paru laty koty homony jak leci(pewnie jej tak jakiś wet poradził bo ona z internetu nie korzysta, a ja myślałam ,ze to robiła z ciemnoty); kotki i tak zachodziły w ciąże i rodziły.

ja taką radę dostałam kilka lat temu od wetki z jednego z portali typu encyklopedia weterynaryjna- niestety nie pamiętam nazwiska ani strony.

Nie bardzo wiadomo, czy im to zaszkodziło bo żadna z nich nie przeżyła dłużej niż rok, góra dwa lata. No i pani upiera się dotąd i wszystkim to opowiada(mogę Ci to nagrać) jak to jedna kotka zmieniła się w kocura bo jej jaja wyrosły; pewnie jakieś guzy to były.Wkrótce po tej zmianie płci kocica zmarła gdzieś w kącie bo więcej jej nie widziano.

to o tej zmianie płci klasyfikuję jako czarny humor- to na pewno guzy, jak świat światem nikt nie zmienił płci wbrew swojej woli po tabletkach antykoncepcyjnych. A kotki mogły umierać i po porodach- nie wiadomo.
chętni na kota
-
Pozytywne myślenie wszystko odmieni - ja wierzę w świat bez bezdomnych, cierpiących psów i kotów jeszcze przed 40.
---
Poszukuję osoby która może pomóc w sterylizacji kotów bezdomnych w Polanowie oraz Nowym Miasteczku oraz osoby która odwiezie wiejską kotkę na zabieg pod Kielcami. Proszę o info na pw. Dziękuję :-)

VeganGirl85

Post » Pt lip 29, 2011 15:49 Re: Wrocław - Pilnie potrzebne DT/DS dla kilkunastu kociaków

co z kotkami ou sroczki? muszą zmienić dom tymczasowy ? jest inny dt?

jessi74

Od: Sob kwi 11, 2009 23:21

Post » Pt lip 29, 2011 16:02 Re: Wrocław - Pilnie potrzebne DT/DS dla kilkunastu kociaków

XAgaX pisze:to o tej zmianie płci klasyfikuję jako czarny humor- to na pewno guzy, jak świat światem nikt nie zmienił płci wbrew swojej woli po tabletkach antykoncepcyjnych. A kotki mogły umierać i po porodach- nie wiadomo.

Ta pani nie ma poczucia humoru i nie można z nią dyskutować o niczym, ale koty ją lubią.
Zdarzają się ciężkie porody dzikich kotek prowadzące do ich śmierci, nie mówię, że nie...

ossett

Od: Pon lis 20, 2006 14:08

Post » Pt lip 29, 2011 23:31 Re: Wrocław - Pilnie potrzebne DT/DS dla kilkunastu kociaków

jessi74 pisze:co z kotkami ou sroczki? muszą zmienić dom tymczasowy ? jest inny dt?

Niestety moje kociaczki muszę oddać już w niedzielę :!: bo wyjeżdżam poniedziałek/wtorek nad ranem razem z moimi kociastymi - wszystkich nie mogę zabrać, bo i tak spodziewają się mnie z 2 kotami, a mam ich 3 obecnie...plus moje kochane tymczasiki Pusia Obrazek i Łobuzio Obrazek...
Może ktoś ma dla nich DT? Kto przygarnie dwa słodkie maluchy?
Obrazek Obrazek Obrazek
tylko spójrzcie na te niewinne kociaste!
Obrazek
Obrazek

sroka7

Od: Pon maja 02, 2011 11:04

Post » Pt lip 29, 2011 23:33 Re: Wrocław - Pilnie potrzebne DT/DS dla kilkunastu kociaków

...i jeszcze z moim Bąbziem
Obrazek
Obrazek

sroka7

Post » Sob lip 30, 2011 5:37 Re: Wrocław - Pilnie potrzebne DT/DS dla kilkunastu kociaków

Ten burasek z większą ilością burych plamek , to wypisz wymaluj nasz Dyzio.
Mimo szczerych chęci nie możemy pomóc , u nas 8 :!: maluchów + Miko i Ksandia, no i oczywiście nasza 3. Masakra tym bardziej ,że jakiś wirus szaleje.
Ale trzymamy kciuki za domek dla tych małych
Każdy kotek zostawia odcisk
swojej łapki w twoim sercu[

Figaro52

Od: Śro lip 22, 2009 5:09

Post » Sob lip 30, 2011 9:22 Re: Wrocław - Pilnie potrzebne DT/DS dla kilkunastu kociaków

WY nie byliście brani pod uwagę, bo macie obłożenie i bez nas.
Figaro52 pisze:Ten burasek z większą ilością burych plamek , to wypisz wymaluj nasz Dyzio.
Też tak właśnie pomyślałam, że Dyzio jest b. podobny - przynajmniej na zdjęciach tak wygląda, a do tego Łobuz je tak, że zawsze potem ma brudnego pysia i okrutnie szaleje- taki rozrabiaka na całego :wink:
maluchy to wiadomo, że kochane :1luvu: ale ta wasza 3 :1luvu: :1luvu: :1luvu:
Obrazek

sroka7

Post » Sob lip 30, 2011 16:48 Re: Wrocław - Pilnie potrzebne DT/DS dla kilkunastu kociaków

Wszystkie koty są kochane. Dyziowi tez często muszę myć buziaka i jak zdrowy to też nieźle szaleje, zresztą tak jak i pozostałe.Teraz wszystkie grzecznie śpią :mrgreen:
Każdy kotek zostawia odcisk
swojej łapki w twoim sercu[

Figaro52

Od: Śro lip 22, 2009 5:09

Post » Nie lip 31, 2011 12:54 Re: Wrocław - Pilnie potrzebne DT/DS dla kilkunastu kociaków

Widział ktoś kiedyś takiego kolorowego kota:
Obrazek

To ta piąta kolorowa kociczka, która trafiła do DT :) Zaczynam ją ogłaszać!
Obrazek Obrazek Obrazek

Wrocławskie Koty - polub nas na Facebook

turkawka

Od: Pon lut 01, 2010 12:43

Post » Nie lip 31, 2011 13:22 Re: Wrocław - Pilnie potrzebne DT/DS dla kilkunastu kociaków

prześliczna kolorowa panna :)

Chyba komitet kolejkowy trzeba będzie założyć :ok:
Pako

Post » Nie lip 31, 2011 16:37 Re: Wrocław - Pilnie potrzebne DT/DS dla kilkunastu kociaków

Kolejne maleństwo szukające domu :roll:
viewtopic.php?f=13&t=131125&p=7777293#p7777293

Turkawka, czy możesz wrzucić ogłoszenia na wrocławskie koty :oops:

Agness78

Od: Śro cze 25, 2008 13:07

Post » Pon sie 01, 2011 8:43 Re: Wrocław - Pilnie potrzebne DT/DS dla kilkunastu kociaków

ossett pisze:
XAgaX pisze:to o tej zmianie płci klasyfikuję jako czarny humor- to na pewno guzy, jak świat światem nikt nie zmienił płci wbrew swojej woli po tabletkach antykoncepcyjnych. A kotki mogły umierać i po porodach- nie wiadomo.

Ta pani nie ma poczucia humoru i nie można z nią dyskutować o niczym, ale koty ją lubią.
Zdarzają się ciężkie porody dzikich kotek prowadzące do ich śmierci, nie mówię, że nie...

Nie tylko dzikich, domowych coraz częściej też. Nie kwestionuję tego, co ta pani robi dla kotów, ale podobnymi tekstami może bardzo zaszkodzić... i dobrze, żeby miała tego świadomość.
chętni na kota
-
---

VeganGirl85

Post » Śro sie 03, 2011 11:45 Re: Wrocław - Pilnie potrzebne DT/DS dla kilkunastu kociaków

Co będzie z reszta maluszków z KK?
ObrazekObrazek

martka

Od: Śro gru 28, 2005 23:11

[poprzednia][następna]