Młody, rudy, kocurek.Nektar w swoim domku, już nie wychodzi?

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Wto cze 21, 2011 18:33 Re: Młody, rudy, domowy kocurek.Nektar na DT z Lonią i Blanką.

Kociaki dużo czasu spędzają same, bo ja wychodzę na prawie cały dzień do pracy. Blanusia już zaakceptowała Nektara, Lonia jeszcze broni swojego terytorium sporadycznym syknięciem, ale jest zdecydowanie dobrze. Nektar ma duży apetyt, nie powtórzyła się sytuacja ze znaczeniem.

Czekamy na domek dla Nektara :!:
Lonia i Blanka viewtopic.php?f=1&t=106485

"Obcując z kotem, człowiek ryzykuje jedynie to, że stanie się wewnętrznie bogatszy."
Colette

Dorotea82

Od: Sob sty 02, 2010 0:59

Post » Wto cze 21, 2011 18:54 Re: Młody, rudy, domowy kocurek.Nektar na DT z Lonią i Blanką.

Świetne wieści :dance: Loni też się znudzi syczenie.W poniedziałek kastracja, potem powtórne odrobaczenie i szczepienie.Piękny, zdrowy, grzeczny kotek po full serwisie znajdzie domek.Taki ze snów :ok:
Nowy bazarek viewtopic.php?f=20&t=217527 Zapraszam

ewar

Od: Wto lis 06, 2007 20:17

Post » Wto cze 21, 2011 22:14 Re: Młody, rudy, domowy kocurek.Nektar na DT z Lonią i Blanką.

Kciuki za domek dla Nektara :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok:
Obrazek

Adoptuj. Nie kupuj.

zuzia96

Od: Czw wrz 13, 2007 14:07

Post » Śro cze 22, 2011 10:18 Re: Młody, rudy, domowy kocurek.Nektar na DT z Lonią i Blanką.

Do góry Nekuś :D :kotek:
Gdy cię znalazłam, nie wiedziałam, co z tobą zrobić.
Dziś nie wiem, co zrobię bez ciebie...
Marcel 7.10.2007 - 26.07.2021

kwinta

Od: Śro maja 21, 2008 20:47

Post » Śro cze 22, 2011 16:32 Re: Młody, rudy, domowy kocurek.Nektar na DT z Lonią i Blanką.

Dorota, masz luksus z Nektarkiem, że choć wciąż pełnojajeczny, to znaczył tylko w znikomym stopniu. Mój tymczasowy Krzyś obsikał mi całe mieszkanie w ciągu 3 tygodni po kastracji :? No, ale na pewno Twoje dziewczyny nie stresują Nektarka aż tak bardzo.
Kciuki.
Kota ['] 12.12.2015 | Krzyś ['] 21.10.2019 | Niunia ['] 24.01.2022 | Chrapek ['] 3.02.2022 | Kokosz ['] 17.02.2023

Zarejestruj się na FaniMani, rób zakupy i wspomagaj przy okazji fundacje!

Wiewiórki i inne ptaki

Katia K.

Od: Wto kwi 18, 2006 19:17

Post » Śro cze 22, 2011 20:55 Re: Młody, rudy, domowy kocurek.Nektar na DT z Lonią i Blanką.

A ja coś czuję niedosyt opowieści o Nektarze :(

ewar

Post » Śro cze 22, 2011 21:48 Re: Młody, rudy, domowy kocurek.Nektar na DT z Lonią i Blanką.

ewar pisze:A ja coś czuję niedosyt opowieści o Nektarze :(

już naprawiam to niedociągnięcie :oops: Nektar czuję się bardzo dobrze, dużo je, oswoił się z moim mieszkaniem i kociakami. Lonia nadal posykuje, Blanka zaakceptowała gościa. Nie ma problemów ze znaczeniem, już się nie powtórzyło. Nektar dużo biega, miauczy, a jak jest na balkonie, wędruję po balustradzie (dobrze, że jest siatka, ale i tak mam na niego oko). To bardzo aktywny kocurek, taki do pokochania :1luvu: :1luvu:

"Obcując z kotem, człowiek ryzykuje jedynie to, że stanie się wewnętrznie bogatszy."
Colette

Dorotea82

Post » Śro cze 22, 2011 22:38 Re: Młody, rudy, domowy kocurek.Nektar na DT z Lonią i Blanką.

Taką mam miseczkę :wink: :wink:
Obrazek Obrazek

Colette

Dorotea82

Post » Śro cze 22, 2011 23:13 Re: Młody, rudy, domowy kocurek.Nektar na DT z Lonią i Blanką.

Dopisuje apetycik, nie ma co ... :ryk: :ryk: :ryk: :ryk: :ryk: :ryk:

Micha większa od kota :D :1luvu:
Gdy cię znalazłam, nie wiedziałam, co z tobą zrobić.
Dziś nie wiem, co zrobię bez ciebie...
Marcel 7.10.2007 - 26.07.2021

kwinta

Od: Śro maja 21, 2008 20:47

Post » Czw cze 23, 2011 8:26 Re: Młody, rudy, domowy kocurek.Nektar na DT z Lonią i Blanką.

Cudny kotuś, prawda?

ewar

Post » Czw cze 23, 2011 9:43 Re: Młody, rudy, domowy kocurek.Nektar na DT z Lonią i Blanką.

Obserwuję od dwóch dni niepokojące mnie zachowania Nektara. Kiedy jest na balkonie próbuję z niego wyskoczyć, rzuca się na balustradę, miauczy przy tym przeraźliwie, nie można go odciągnąć, muszę więc zamknąć balkon i koty zostają w domu. Jeszcze robi podobną rzecz przy oknach, jakby chciał wyjść na zewnątrz, miauczy przeraźliwie i drapie, szrpie za rolety, nic go nie odciąga. Nie daję się pogłaskać ani przytulić. Zaczynam się niepokoić, moje koty tak się nie zachowywały. Martwię się bo Lonia cały czas syczy na niego. Nie wiem co robić, ja wychodzę na całe dnie do pracy i nie mogę pilnować kotków. Może Nektar chce gdzieś wrócić, może to kot, który potrzebuję być na otwartej przestrzeni. Martwię się o Lonie, ona cały czas syczy, nic się nie uspokaja.
Czy może ktoś z Was zaobserwował podobne zachowania kociaków :?: :?:

Colette

Dorotea82

Post » Czw cze 23, 2011 10:01 Re: Młody, rudy, domowy kocurek.Nektar na DT z Lonią i Blanką.

To normalne.Może był kotem wychodzącym.Okrzepł,podpasł się,nabrał sił i chce wychodzić. To minie. Na spokój należy brać. Pierwsze dni są takie ,potem kot przywyknie.Dodatkowo graja w nim hormony i kastracja go uspokoi. Powinniście szybko ją zrobić. On będąc pełno jajeczny wydziela zapaszki i nie każdemu kotu w domu to pasuje. I jest niespokojny. Stąd moze wynikać postępowanie twojej koci. A poza tym kot nie musi być zadowolony z przybłędy :wink: Ma takie prawo.
Miałam koty wychodzące,które po wyleczeniu i odkarmieniu podejmowały "próby" ucieczki. Market rudzielec ze złamanym ogonem (co to taki podobny do Nektarka) także. Wszystkie są w DS nie wychodzących i nie pchają się na dwór.
Obrazek

Dla naszych Słoneczek [*] Kochamy i tęsknimy.

ASK@

Od: Czw gru 04, 2008 12:45

Adopcje: 10 >>

Post » Czw cze 23, 2011 10:14 Re: Młody, rudy, domowy kocurek.Nektar na DT z Lonią i Blanką.

ASK@ pisze:To normalne.Może był kotem wychodzącym.Okrzepł,podpasł się,nabrał sił i chce wychodzić. To minie. Na spokój należy brać. Pierwsze dni są takie ,potem kot przywyknie.Dodatkowo graja w nim hormony i kastracja go uspokoi. Powinniście szybko ją zrobić. On będąc pełno jajeczny wydziela zapaszki i nie każdemu kotu w domu to pasuje. I jest niespokojny. Stąd moze wynikać postępowanie twojej koci. A poza tym kot nie musi być zadowolony z przybłędy :wink: Ma takie prawo.
Miałam koty wychodzące,które po wyleczeniu i odkarmieniu podejmowały "próby" ucieczki. Market rudzielec ze złamanym ogonem (co to taki podobny do Nektarka) także. Wszystkie są w DS nie wychodzących i nie pchają się na dwór.

trochę mnie uspokoiłaś, dziękuje, jutro Nektar ma kastracje, ewar przyśpieszyła termin kiedy jej opowiedziałam co się dzieje, mam nadzieję że po kastracji będzie dobrze.

Colette

Dorotea82

Post » Czw cze 23, 2011 10:17 Re: Młody, rudy, domowy kocurek.Nektar na DT z Lonią i Blanką.

Dorotea82 pisze:
ASK@ pisze:To normalne.Może był kotem wychodzącym.Okrzepł,podpasł się,nabrał sił i chce wychodzić. To minie. Na spokój należy brać. Pierwsze dni są takie ,potem kot przywyknie.Dodatkowo graja w nim hormony i kastracja go uspokoi. Powinniście szybko ją zrobić. On będąc pełno jajeczny wydziela zapaszki i nie każdemu kotu w domu to pasuje. I jest niespokojny. Stąd moze wynikać postępowanie twojej koci. A poza tym kot nie musi być zadowolony z przybłędy :wink: Ma takie prawo.

trochę mnie uspokoiłaś, dziękuje, jutro Nektar ma kastracje, ewar przyśpieszyła termin kiedy jej opowiedziałam co się dzieje, mam nadzieję że po kastracji będzie dobrze.

Kilka dni moze być tak samo. Kotom hormony uspakajają sie do m-ca.
ale z każdym dniem będzie coraz lepiej.
Market znaczył teren,rzucał się na drzwi,na koty.On lał,moje lały po nim...totalna rozpacz była. Uspokoiło sie wszystko.Moje takze przywykły.W Ds nie ma sygnałów,ze coś nie tak.,
Będzie ok. To na prawdę normalne kota postępowanie.
Obrazek

Dla naszych Słoneczek [*] Kochamy i tęsknimy.

ASK@

Od: Czw gru 04, 2008 12:45

Adopcje: 10 >>

Post » Czw cze 23, 2011 11:06 Re: Młody, rudy, domowy kocurek.Nektar na DT z Lonią i Blanką.

Dzisiaj wieczorem go zabieram do siebie, zamknę w kuchni, a jutro zaniosę na kastrację.Usłyszałam też, że takie zachowanie oznacza,że poczuł się swobodnie :wink: No, cóż.Słyszałam, jak krzyczał.Nie wiem, dlaczego tak się zachowuje.U mnie był bardzo grzeczny, u Doroty na początku też.Co się zmieniło? Nie mam bladego pojęcia.
ASK@, był, że się tak wyrażę "kotem nie wchodzącym".Żył na zewnątrz.Miałam już takie koty, wcale nie chciały wychodzić, im szerzej drzwi otwierałam, tym bardziej w głąb mieszkania wchodziły.

ewar

[poprzednia][następna]