Koty Babci i Rustie II - posezonowa wyprzedaż kotów :)

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Pt sty 31, 2014 11:44 Re: Koty Babci i Rustie II

Stefan Trzeci ur. 2000
Adoptowany w styczniu 2010, wrócił z adopcji w lecie 2011, i ma u babci "dożywotni tymczas"
Kastrat, szczepiony, FelV/FiV(-)
Silnie alergiczny
Obrazek

Stefan III umarł 07 września (chyba po prostu starość), tego samego dnia co Pietrucha u Cammi.
A parę dni wcześniej odeszła Kropka (nowotwór), kicia o której tu nie wspominałam, bo jej status był nieokreślony :roll: a teraz to i tak nie ma znaczenia.

Michaś ur. 1995
Adoptowany przeze mnie w 2013 po śmierci opiekunki
Alergia i cukrzyca posterydowa w miarę opanowana

Michaś odszedł 21 listopada, udało się wyszarpać dla niego 9 dodatkowych miesięcy...

Stefan Drugi ur. 2004
U nas w maju 2009, wrócił w lecie 2011 (działki zesławickie)
Kastrat, szczepiony, wirusówki ujemne
Kot wychodzący
Obrazek

Umarł 2 tygodnie temu (pnn potęgowana fatalnym stanem paszczy).

Odeszła też dwójka z podrzuconego miotu 5 kociąt - calici + zapalenie płuc + chlamydia + pp = wybuchowa mieszanka :roll:

Rustie

Od: Wto paź 21, 2003 6:11

Post » Pt sty 31, 2014 13:42 Re: Koty Babci i Rustie II

Znalazły dom :ok:

Żółw stepowy błąkający się po osiedlu :!: Nie mam zdjęć, bo szybko znalazł się żółwiowy profesjonalny dom tymczasowy - są takie!
Swoją drogą jakim trzeba być bezmózgiem, by "zwrócić wolność" takiemu zwierzątku wyjeżdżając na wakacje. Pewnie świetnie by sobie poradził w naszym klimacie :roll:

Królewna Żużu - praca zbiorowa :mrgreen: Wielkie podziękowania dla "pana od węży", Pieczarki i Toszy za ratunek, Magdy i Ewy z Fundacji Przygarnij Królika za wszystko, Sabiny Galganek i Grażyny Dudy za "ogarnięcie" medyczne, M&M za transport i nowych opiekunów uszatej za świetny dom :1luvu:

Ma ok. roku, zaszczepiona i wykastrowana, jest szansa na "dokróliczenie" na wiosnę :ok:
Obrazek

Kociaki z osiedla, dzieci Doris, zaszczepione u nas, wszystkie wykastrowane u nowych opiekunów.
Obrazek Obrazek Obrazek

Śnieżka, zaszczepiona.
Obrazek

Biedronka i Czarny Prążek, zaszczepione, kastrowane u nas.
Obrazek Obrazek

Rustie

Post » Pt sty 31, 2014 15:04 Re: Koty Babci i Rustie II

Koty zewnętrzne
Czasem kot, który miał być dzikidziki po złapaniu rokuje na miziaka.
Czasem nasza intuicja się sprawdza - choćby kolejne Stefany.
Czasem popełniamy błąd w ocenie. Mamy na stanie koty, tzw. wieczne tymczasy, które w miarę nieźle czują się w domu, ale mimo to nie powinny być udomawiane na siłę. Cóż, miało być inaczej... Podjęłyśmy decyzję o ich wypuszczaniu - ale one nie chcą wracać. Jedzą i sypiają na balkonie, i najważniejsze - są szczęśliwe. Co więcej, w nowej okolicy są bezpieczniejsze niż w miejscu odłowienia, choć raczej nie liczę, że dożyją 20 lat.

BTW, w myśl znowelizowanej ustawy oswajanie na siłę dorosłych wolnożyjących jest zakazane.

Mila ur. 07.2007
u nas od wiosny 2008, z nowohuckiego osiedla
Kastratka, szczepiona
Niekwestionowana królowa stada.
Obrazek

Figa ur. 09.2007
u nas od wiosny 2008, działki w Zesławicach
kastratka, szczepiona
Obrazek Obrazek

Perła ur. 2009
u nas: zima 2010, działki na Wieczystej, wróciła z adopcji po raz czwarty - znów to samo, po pewnym czasie wychodzi z niej agresja na granicy psychopatii.
kastratka, szczepiona
Obrazek[/quote]

Rustie

Post » Pt sty 31, 2014 17:28 Re: Koty Babci i Rustie II

Miło że jesteś Rustie :) Czy masz jakieś wieści o Kubusiu i zapytam o Kropeczkę, jest jeszcze u Babci czy udało się znaleźć jej dom.
Obrazek

"Kotom bez trudu udaje się to, co nie jest dane człowiekowi: iść przez życie nie czyniąc hałasu."
Ernest Hemingway

ewan

Od: Nie cze 21, 2009 19:19

Post » Pon lut 03, 2014 8:11 Re: Koty Babci i Rustie II

Biedne Stefany :(

Za udane adopcje w 2014 :ok:

mahob

Od: Czw lut 15, 2007 12:44

Post » Śro lut 05, 2014 14:03 Re: Koty Babci i Rustie II

ewan pisze:Miło że jesteś Rustie :) Czy masz jakieś wieści o Kubusiu i zapytam o Kropeczkę, jest jeszcze u Babci czy udało się znaleźć jej dom.

Rustie pisze:A parę dni wcześniej odeszła Kropka (nowotwór), kicia o której tu nie wspominałam, bo jej status był nieokreślony :roll: a teraz to i tak nie ma znaczenia.

Kubuś żyje i ma się dobrze (przynajmniej tak było parę miesięcy temu ;))

mahob pisze:Za udane adopcje w 2014 :ok:

A dziękujemy, dziękujemy :) Kciuki poskutkowały i diablątko ma dom:
Balbi ur. 07.2013
kastratka, zaszczepiona, łobuz i zło wcielone ;)
Obrazek

Rustie

Post » Śro lut 05, 2014 16:00 Re: Koty Babci i Rustie II

mahob pisze:Biedne Stefany :(

Biedne :( Pocieszające, że to były działkowe kocury styrane życiem, przynajmniej na ostatnie lata dostały dom...

Stefanków troszkę:

Stefan III, był najbrzydszym kotem jaki trafił w nasze ręce :lol: Zupełnym przypadkiem jego fota trafiła do pracownicy podgórskiego sądu i spontanicznie powstał tam fan klub brzydala domagający się regularnych wieści i zdjęć :)
Obrazek Obrazek Obrazek

Zdjęcia Stefana II na kilkanaście dni przed śmiercią.
Obrazek Obrazek

Michaś mój na ulubionej miejscówce koło łazienkowego grzejnika. Miał całą kolekcję dżenderowych poduszeczek ;)
Obrazek Obrazek

Rustie

Post » Czw lut 06, 2014 8:10 Re: Koty Babci i Rustie II

Biedne staruszki...dobrze, że mogły dokonać żywota w dobrych warunkach.

mahob

Post » Pt lut 07, 2014 11:53 Re: Koty Babci i Rustie II

Uwaga, uwaga!
Mamy 5 (słownie: pięć) kotów docelowo do adopcji. Ostatnie promocyjne sztuki już zapakowane i gotowe do obioru :lol:
Obrazek

Panny krówkowate

Majka ur. 2011
Czeka na szczepienie. Już po kastracji 04.02.14
Jest piękna i elegancka. Mogę patrzeć na nią bez końca :1luvu: Ma charakterek :twisted: Jeśli coś ją zezłości, to jawnie to okazuje.
Oczywiście miła i przylepna też potrafi być, jak człowiek sobie zasłuży.
Nie znosi innych kotów, nawet własnych kociąt nie lubiła, więc powinna być jedynaczką.
Dom na wszelki wypadek bez małych dzieci.
Byłaby najszczęśliwsza jako kot wychodzący, wyraźnie brakuje jej przestrzeni.

Obrazek Obrazek

Zinzi ur. 2012
Jest wykastrowana, zaszczepiona, przebadana na wszelkie możliwe sposoby, ponieważ szukałam przyczyny jej nadwrażliwości jelit. Medycznego uzasadnienia nie ma. Bardzo dobra karma + beta glukan + pulsacyjne dawki metro w stanach zaostrzenia załatwiają problem.
Kicia jest jednooczką (wrodzone małoocze, nie wymagające interwencji lekarskiej). Oczywiście w niczym jej to nie przeszkadza, a człowiek przestaje zauważać i się litować nad nią po paru godzinach.
(Siostra u mnie była z wizytą.
Sis: o! masz kota bez oka!
Ja: No co ty? Gdzie??? )
Ma skłonności do tycia. A ja mam skłonność do przekarmiania :oops: Mamy więc dużo kotka do kochania :mrgreen:

Koci ideał :1luvu: Mruczący, ugniatający, towarzyszący zawsze i wszędzie cień człowieka.
Obrazek Obrazek Obrazek
Obrazek Obrazek
Dziękuję JoasiS za utrzymanie koteczki, oraz fundacji AFN/Stawiamy na Łapy za zastępczą opiekę nad ślicznotką :1luvu:

Rustie

Post » Sob lut 08, 2014 17:11 Re: Koty Babci i Rustie II - posezonowa wyprzedaż kotów :)

Zinzi jest uroczą koteczką, spokojną, milutką :)

Tylko pięć kotów?! Świat się kończy :lol:

mahob

Post » Nie lut 09, 2014 9:34 Re: Koty Babci i Rustie II - posezonowa wyprzedaż kotów :)

Aleś ją spasła! 8O :lol:

Za domek dla niej i pozostałych :D :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok:
Obrazek

JoasiaS

Od: Wto sie 02, 2005 18:45

Post » Czw lut 13, 2014 14:18 Re: Koty Babci i Rustie II - posezonowa wyprzedaż kotów :)

Nie spasłam, tylko odkarmiłam i tej wersji będę się trzymać :mrgreen:

Dziś wpadam po prośbie:

1) Trzymamy kciuki za dom dla Zinzi i nie puszczamy aż do 22.02 8) BTW FelV(-), doszczepiona na białaczkę :ok:

2) Głosujemy na Kociarza Roku na Tomka Argasińskiego :arrow: http://www.cztery-lapy.pl/index.php/akt ... 2013.html# (i przeciw KM :roll: )

3) Jeśli trafimy kumulację w totka, odziedziczymy spadek po cioci z Hameryki lub zwyczajnie nie wiemy co zrobić z nadprogramową dychą wspieramy Operację Zabieg :arrow: viewtopic.php?f=1&t=137467&start=1260
Robią fantastyczną robotę, a ostatnio rozkręcają się na całego - kilkadziesiąt kotów z całej Polski czeka na zabiegi w najbliższych dniach :ok:
Zachęcam również do przekazywania na PJD 1% z podatku:
:arrow: W polu przeznaczonym na KRS wpisz 0000135274
:arrow: W polu przeznaczonym na cel szczegółowy 1% wpisz koniecznie OPERACJA ZABIEG
:arrow: Zachęcamy także do zaznaczenia pola "WYRAŻAM ZGODĘ" na przekazanie OPP swoich danych osobowych i informacji o szczegółowym celu 1%. Dzięki temu US dostarczy informację, kto przekazał Fundacji swój 1% na OPERACJĘ ZABIEG, jako uszczegółowienie przekazanych kwot.

Całość zebranych w ten sposób pieniędzy zostanie wydana na kastracje.

Rustie

Post » Czw lut 13, 2014 22:01 Re: Koty Babci i Rustie II - posezonowa wyprzedaż kotów :)

Zagłosowane wg rozkazu :mrgreen:
1 procent - jak zwykle na operacje Zabieg
Kciuki trzymam :ok:

Bungo

Od: Pt lut 16, 2007 0:52

Post » Pt lut 14, 2014 16:38 Re: Koty Babci i Rustie II - posezonowa wyprzedaż kotów :)

A ja jeszcze za Zinzi :wink: :ok:

mahob

Post » Pt lut 14, 2014 18:29 Re: Koty Babci i Rustie II - posezonowa wyprzedaż kotów :)

Ha, a jak myślisz dla kogo są MOJE kciuki ? <FOCH>

:mrgreen:

Bungo

Od: Pt lut 16, 2007 0:52

[poprzednia][następna]