KRK. Idealna MUSIA ma idealny dom!!!!!

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Śro kwi 27, 2011 22:23 Re: KRK. MUSIA kocha ludzi - ma DT do 15 maja :(((

Oj, boli :crying:

Jestem już tak zakręcona, że wpisu czitki też nie zauważyłam :oops:

Ale mówiąc serio, Musia i problem, co z nią zrobić, pochłania w tej chwili 85 procent mojego myslenia w ogóle....

Przed chwilą byłam u niej. Położyła się obok moich kolan na łózku i przytuliła całym ciałkiem, głośno mrucząc. Jest tak bezgranicznie szczęśliwa, kiedy ktoś jest przy niej. Nawet kiedy przynoszę ulubione przysmaki, to dopóki ja głaszczę - nie podchodzi do miski. Jest bardzo łakoma, ale dotyk człowieka jest ważniejszy niż jedzenie....
Nie mogę jej zostawić, nie powinnam jej wypuszczać "na wolność", bo to będzie to samo, co wyrzucenie z domu.
Nie wiem, co robić.... :cry:

Bungo

Od: Pt lut 16, 2007 0:52

Post » Śro kwi 27, 2011 22:28 Re: KRK. MUSIA kocha ludzi - ma DT do 15 maja :(((

Oj Bungo Bungo :( co tu robić?
Coś się przecież MUSI Musi znaleźć!

PS. A jak wyglądała Twoja tymczaska Mijka? Moja była bielutka, z ciemnym ogonkiem i łatką na łebku, kochana, cudowna kicia...
No żeby ta Musia się nie biła z innymi, no :roll:

daggie

Od: Sob cze 19, 2010 15:16

Post » Śro kwi 27, 2011 22:44 Re: KRK. MUSIA kocha ludzi - ma DT do 15 maja :(((

To moja Mijka była negatywem Twojej - czarna, z białymi plamkami na pyszczku. Nie zdołałam jej złapać na sterylkę i okociła się gdzieś w krzakach. I choć dawała się głaskać i przychodziła na miskę, nigdy nie pokazała mi miejsca, gdzie były kociaki - kluczyła, a potem znikała. Po miesiącu przykuśtykała na zwichniętej łapce, z nabrzmiałymi do mleka sutkami. Ja szukałam małych - ona juz nie, bo wiedziała, że nie żyją :( Wtedy po raz pierwszy poprosiła, żeby ja zabrać. Przez kilka dni - do zatrzymania laktacji - trzymałam ją w suszarni ( w domu była nieszczepiona tymczaska Lusia, która została rezydentką), a po sterylce przechowała ją moja córka. Ale Mijka nie lała jej kota - to on ją lał - i kochała jej psa....A i tak jest jedynaczką, u moich sąsiadów.
Musia, przez swój lęk połączony z agresją może zmarnować sobie życie. Liczę jeszcze na krople bacha, które od jutra będę jej podawać. Ale jeśli i one nie pomogą....

Bungo

Post » Czw kwi 28, 2011 7:04 Re: KRK. MUSIA kocha ludzi - ma DT do 15 maja :(((

Nie mam share na facebooku przy tym wydarzeniu...

Do Musi musi przyjsc niezakocony dom i ja pokochac po prostu. A na razie trzeba miejsca, zeby na ten dom mogla poczekac...
aktualny wątek viewtopic.php?f=46&t=221075
Urodziłam się zmęczona i żyję, żeby odpocząć.

zuza

Od: Sob lut 02, 2002 22:11

Post » Czw kwi 28, 2011 7:16 Re: KRK. MUSIA kocha ludzi - ma DT do 15 maja :(((

Dzień dobry Musiu :)
Czy jakiś domek dziś może zadzwoni ?

Bungo - na stronach adopcyjnych jest zawsze masa ogłoszeń. Ale jednak jest coś takiego, że ktoś tego jedynego kota wypatrzy i się zakocha. Musi trafić swój na swego :wink: A w tym przypadku musi Musia trafić na swojego :mrgreen:

:ok: :ok:

mahob

Od: Czw lut 15, 2007 12:44

Post » Czw kwi 28, 2011 8:52 Re: KRK. MUSIA kocha ludzi - ma DT do 15 maja :(((

Widzę światełko w tunelu i mam nadzieję, że nie jest to pociąg :wink:

Mam dwa sygnały z facebooka i jeden telefon. Na szczegóły od ludzi z FB czekam, natomiast rano dzwoniła do mnie pani z innego ogłoszenia. Chcę Musię dla swojej sparalizowanej teściowej, na wsi. Babcia jest sparalizowana od pasa w dół. Kotka mogłaby, ale nie musiała wychodzić, a nią i staruszką opiekuje się syn, który wychodzi rano a wraca wieczorem. Pani przyjeżdża czasem do babci z dwójką "dość żywch" dzieci.

Mocno trzymajcie kciuki!!!!! CatAngel właśnie wrzuciła kolejną porcję ogłoszeń!

Bungo

Post » Czw kwi 28, 2011 8:54 Re: KRK. MUSIA kocha ludzi - ma DT do 15 maja :(((

Trzymamy cały czas mocno :ok: :ok: :ok:
Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek

edii

Od: Pon paź 04, 2010 18:05

Post » Czw kwi 28, 2011 9:00 Re: KRK. MUSIA kocha ludzi - ma DT do 15 maja :(((

:ok: :ok:

mahob

Od: Czw lut 15, 2007 12:44

Post » Czw kwi 28, 2011 9:01 Re: KRK. MUSIA kocha ludzi - ma DT do 15 maja :(((

:ok:
Obrazek Obrazek

lutra

Od: Czw kwi 05, 2007 13:02

Post » Czw kwi 28, 2011 9:03 Re: KRK. MUSIA kocha ludzi - ma DT do 15 maja :(((

:D hejka
A teraz ciotki mocne kciuki za ogłoszenia i FB :)
Basiu wysłałam ważne pw :)

CatAngel

Od: Pt cze 04, 2010 10:22

Post » Czw kwi 28, 2011 9:04 Re: KRK. MUSIA kocha ludzi - ma DT do 15 maja :(((

Najmocniejsze :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok:
Obrazek

JoasiaS

Od: Wto sie 02, 2005 18:45

Post » Czw kwi 28, 2011 9:18 Re: KRK. MUSIA kocha ludzi - ma DT do 15 maja :(((

Bungo pisze:Widzę światełko w tunelu i mam nadzieję, że nie jest to pociąg :wink:

Mam dwa sygnały z facebooka i jeden telefon. Na szczegóły od ludzi z FB czekam, natomiast rano dzwoniła do mnie pani z innego ogłoszenia. Chcę Musię dla swojej sparalizowanej teściowej, na wsi. Babcia jest sparalizowana od pasa w dół. Kotka mogłaby, ale nie musiała wychodzić, a nią i staruszką opiekuje się syn, który wychodzi rano a wraca wieczorem. Pani przyjeżdża czasem do babci z dwójką "dość żywch" dzieci.

Mocno trzymajcie kciuki!!!!! CatAngel właśnie wrzuciła kolejną porcję ogłoszeń!

Też dostałam info na FB poprosiłam aby kontaktowali się z Tobą od razu telefonicznie(bo tak przez trzecią osobę to nie bardzo) :) ja tam mało wiem :D

CatAngel

Od: Pt cze 04, 2010 10:22

Post » Czw kwi 28, 2011 9:20 Re: KRK. MUSIA kocha ludzi - ma DT do 15 maja :(((

To i ja trzymam :ok: :ok: :ok: .
Taki kot to naprawdę skarb. Cudowny charakter.
Meoniku ['] - tak bardzo kocham i tęsknię każdego dnia. Na zawsze jesteś w moim sercu, czekaj na mnie, przyjdę na pewno.

Marcelibu

Od: Nie sty 11, 2009 1:10

Post » Czw kwi 28, 2011 9:48 Re: KRK. MUSIA kocha ludzi - ma DT do 15 maja :(((

Jest fajna dziewczyna z FB,(Cat Angel, to ta ktora wysłała do Ciebie maila) która przejęła się losem Musi. Niestety, ma niezabezpieczone okna, otwierane na ościerz :( Napisałam do niej maila z pytaniami i czekam na odpowiedź.

Ja się nie nadaję na DT :roll:
Mam oczopląs z kociokwikiem, kołatanie serca i kompletną niemozność robienia czegokolwiek, poza martwieniem sie o Musię...

Bungo

Post » Czw kwi 28, 2011 9:54 Re: KRK. MUSIA kocha ludzi - ma DT do 15 maja :(((

Bungo, nie pękaj :mrgreen:
Sprawa jest poważna, za chwilę zabraknie Musiek. Nie odchodź od komputera, poruszaj się po domu z dwoma słuchawkami przy uszach, komórką i stacjonarnym. Wyglądaj przez okno, tu też mogą nadejść chętni na Muśkę w każdej chwili.
Bądź czujna 8)
W wolnej chwili przeleć się po okolicy, Muśka mogła mieć podobne rodzeństwo, na przykład brata bliźniaka albo innego klona.
Rób listę rezerwową muśkopodobnych, musisz mieć rezerwę bo to całe zamieszanie na nic.
Jak zabraknie z tej listy, dzwoń do mnie. Mam cztery, tylko trochę przemaluję i z głowy :ryk:
A tak serio, to najmocniejsze kciuki na świecie! :ok: :ok: :ok:
Obrazek

czitka

Od: Sob lut 12, 2005 10:03

[poprzednia][następna]