KOCINIEC,czyli DT u Seji II- REJCIA W DS!!!!

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Pt maja 13, 2011 13:42 Re: KOCINIEC,czyli żłobek u Seji vol.2 - Gaga skończyła ROK :)

Ehh...

Wczoraj wyadoptowałam jedno kocię.
Trafiło do bardzo " dobrze sytuowanego domu " .
Domek nakręcała Ciocia Marzenka więc bardzo dziękujemy :)
Domek na pierwszym roku lekarskiego... :) także kontakt będzie :)

Finanse mnie ostatnio porażają...
Podliczyłam już raz same paragony , ale nie ponaklejałam i nie zrobiłam ostatecznego kwietniowego rozliczenia...
Więc w połowie maja...
Paragony wyniosły 464.02zł 8O i dalej licząc same wydatki, bez wpływów, dodając 285zł za wizytę i leczenie u dr Kasprzyka, 380.20zł za zamówienie nr1 w zooplusie , 59 zł z drugiego zamówienia w zooplusie -mleko dla kociąt ... wychodzi suma... 846.4zł ...
Która ociupinę maleje po wpływach z bazarku ( 200zł za kolczyki, 70zł za telefon) i wielkiej pomocy od Cioci Taizu :1luvu: 140zł ...
Jesteśmy i tak na minusie ... drobna załamka...

seja

Od: Sob lis 29, 2008 6:23

Post » Pt maja 13, 2011 14:06 Re: KOCINIEC,czyli żłobek u Seji vol.2 - Gaga skończyła ROK :)

Zapomniałam się pochwalić : Binio jest jedynym niekuwetkującym futrzakiem na stanie... a robi za to pięknie do misek z suchym żarciem...lub do pustych misek...nie wiem czy to taka forma protestu, czy próba wymuszenia lepszego jedzenia...

Ostatnio ratowałam sie puszkami z Lidla i o dziwo jedzą je...
Średnio banda zjada około 2kg mięcha dziennie... najczęściej serc drobiowych czy indyczych...

Wczoraj odwiedziła nas "opiekunka " Witka i Wiktora :) dostali dużo jedzonka :)

Witek i Wiktor rozrabiają, gonią mi dziewczyny ...prócz Alvy i Carmen...
Dziś w nocy koszmarnie szalały... i na dodatek Witek mnie zalał... w ramach nie wiem czego? Może za to , że na niego krzyczę jak rzuca się z pazurami na Rejcię i Pomcię.

Alcia dalej dzikuni, Pomcia ostatnio zaczęła jeść mi z ręki...może jest jeszcze jakaś szansa dla niej?
Tequila powoli staje się naszym ulubionym goopim kotkiem :)

Brat dziś mi opowiadał , że w nocy głaskał jakiegoś kota :D myślał , że Rejcię, a zorientował się, że Tequilę ,kiedy ta wystrzeliła w powietrze i zwiała :D

Czarne diabły śpią...
Witek ukochał drapak ...a zwłaszcza poduszkę w nim i non stop tam śpi...komiczniej to wygląda kiedy Wiktor też się tam załaduje...bo ta budka nie jest aż taka duża :) i Wiktorek wystaje pupskiem albo łapami z niej :)
Drapak jednak dobra rzecz :)
Ostatnio mordując książki miałam okazję obserwować Carmen jak uczyła maluchy korzystania z drapaka :)
Rozległy się miauki nawołujące 3ka się zleciała i mama zaczęła drapać drapaki i maluchy naśladując też :D

Pomcia przed chwilą męczyła Carismę... teraz się oblizuje z pasty serowej - staram sie ją jakoś przekupywać , żeby nas polubiła...
Ona owszem podejdzie na bliską odległość, jak jest głooooodna to nawet potrafi się łasić 8O to był duży szok , bo myślałam , że to Tina , a kiedy chciałam pogłaskać zwiało toto i poczęstowało mnie siarczystym prychnięciem...

Mieszkanie względnie czyste...podłoga do umycia i poodkurzania...pościel do prania...

Dziś obowiązkkowo muszę wstawić skany paragonów i zrobić bazarek... pogoda nie sprzyja takim planom , bo mimo kawy chce mi sie spać ...

seja

Post » Pt maja 13, 2011 14:09 Re: KOCINIEC,czyli żłobek u Seji vol.2 - Gaga skończyła ROK :)

:ok: Które kocię poszło do "zagramanicznego" domku? jedno z czarnych?
Obrazek

Marea

Od: Pon lut 23, 2009 22:05

Post » Pt maja 13, 2011 14:13 Re: KOCINIEC,czyli żłobek u Seji vol.2 - Gaga skończyła ROK :)

Marea pisze::ok: Które kocię poszło do "zagramanicznego" domku? jedno z czarnych?

masz pw :wink:

seja

Post » Pt maja 13, 2011 14:22 Re: KOCINIEC,czyli żłobek u Seji vol.2 - Gaga skończyła ROK :)

U mnie serducha drobiowe po ok 5 zł za kilo, czasami 4 z kawałkiem, podobno to niezła cena. Jak coś, to mogę Ci kupować..
Los zwierząt jest dla mnie ważniejszy niż strach przed ośmieszeniem. Los zwierząt jest nierozerwalnie związany z losem człowieka. E. Zola

KaleidoStar

Od: Nie mar 21, 2010 14:00

Post » Pt maja 13, 2011 14:51 Re: KOCINIEC,czyli żłobek u Seji vol.2 - Gaga skończyła ROK :)

KaleidoStar pisze:U mnie serducha drobiowe po ok 5 zł za kilo, czasami 4 z kawałkiem, podobno to niezła cena. Jak coś, to mogę Ci kupować..

U mnie drobiowe po 4.80 :) ale nie zawsze zdąże kupić :) i wtedy są puchy :) póki co na koncie mam jeszcze jakieś grosze, zaraz będę tworzyć bazarki :)
Na jednym wystawię pulsometr więc jakieś 100zł będzie... jak się ulicytuje oczywiście :)

Jak kupię 4kg to mam raptem na dwa dni... musiałabym chyba skrzynkami kupować... a tyle miejsca w zamrażarce nie mam :)
Pozostaje tylko liczbę footer zredukować :)
A w świetle przeprowadzki póki co nie biorę żadnych nowych tymczasów...
Mieszkanie raczej będzie kawalerką więc więcej niż 5 kotów nie wejdzie... a jak wejdzie to nie wiem czy będzie miejsce dla nas :D

seja

Post » Pt maja 13, 2011 14:53 Re: KOCINIEC,czyli żłobek u Seji vol.2 - Gaga skończyła ROK :)

A w jakie rejony się przenosisz? Jeśli chcesz mówić oczywiście, jak nie to spoko :D
Los zwierząt jest dla mnie ważniejszy niż strach przed ośmieszeniem. Los zwierząt jest nierozerwalnie związany z losem człowieka. E. Zola

KaleidoStar

Post » Pt maja 13, 2011 14:56 Re: KOCINIEC,czyli żłobek u Seji vol.2 - Gaga skończyła ROK :)

KaleidoStar pisze:A w jakie rejony się przenosisz? Jeśli chcesz mówić oczywiście, jak nie to spoko :D

Jeszcze nie wiem :) Mamy czas do końca czerwca :)
Póki co mieszkanie na Lwowskiej w poniedziałek idziemy oglądać :)
Jak się przeprowadzę z całą pewnością się tym pochwalę :wink:

seja

Post » Pt maja 13, 2011 15:57 Re: KOCINIEC,czyli żłobek u Seji vol.2 - Gaga skończyła ROK :)

Kończę robić ogłoszenia footrzastym na trojmiasto.pl
Są wyróżnione, sztuk 4...wyróżnienie za 6.10zł...

seja

Post » Pt maja 13, 2011 16:01 Re: KOCINIEC,czyli żłobek u Seji vol.2 - Gaga skończyła ROK :)

Pulsometr ? Ja chcę pulsometr ! A jaki masz ?

Mrata

Od: Pt cze 06, 2008 17:50

Post » Pt maja 13, 2011 16:08 Re: KOCINIEC,czyli żłobek u Seji vol.2 - Gaga skończyła ROK :)

Mrata pisze:Pulsometr ? Ja chcę pulsometr ! A jaki masz ?

Najprostszy z możliwych :) mierzy puls :) nie liczy kalorii... mierzy czas wysiłku ...
Firma Polar. Będą zdjęcia :)

seja

Post » Pt maja 13, 2011 17:05 Re: KOCINIEC,czyli żłobek u Seji vol.2 - Gaga skończyła ROK :)

:ok: Za domki. Gdzieś tam po sąsiedzku wiszą moje maluchy ;)

KaleidoStar

Post » Pt maja 13, 2011 18:11 Re: KOCINIEC,czyli żłobek u Seji vol.2 - Gaga skończyła ROK :)

Dziewczyny, trzymam kciuki za całą masęęęę telefonów ;)
Asia, zrobię allegro, Ania, gdybyś chciała to krzycz i się upominaj!!!! :wink:

Choróbsko znów mnie bierze to spędzę weekend w domu! :evil: (dopiero co brałam antybiotyk :evil: )
Obrazek

Marea

Od: Pon lut 23, 2009 22:05

Post » Pt maja 13, 2011 18:33 Re: KOCINIEC,czyli żłobek u Seji vol.2 - Gaga skończyła ROK :)

Marea pisze:Dziewczyny, trzymam kciuki za całą masęęęę telefonów ;)
Asia, zrobię allegro, Ania, gdybyś chciała to krzycz i się upominaj!!!! :wink:

Choróbsko znów mnie bierze to spędzę weekend w domu! :evil: (dopiero co brałam antybiotyk :evil: )

Dziękujemy :kotek:
Marzę o wyadoptowaniu mimimum 6tki footer...
Rejcia powinna mieć swój dom...

Wituś i Wiktorek... w sumie ich to w pierwszej kolejności bym wyadoptowała, strasznie mordują laski...

Własnie kończę wrzucać skany paragonów na imageshack...
Rozliczę się i zabieram się za bazarki... wreszcie...

seja

[poprzednia][następna]