Nim..3 Schr.Łódź- Maciuś bez domu:( Rudiś...:((

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Czw lut 17, 2011 20:29 Re: Nim będzie za późno3 SchŁódź Psysio- zły kot? Biały:((str.2!

tamiss pisze:Nie wiem czy warto było wszystkie zarzuty wypisywać na forum...
Jestem z boku, całkiem bezstronna i powiem, że bardzo mnie ten wątek teraz zniechęcił...
Wiem, że nie mogę wiele poza podrzucaniem wątku i ewentualnym bazarkiem i może nie mam prawa się na ten temat wypowiadać.
Teraz pewnie mnie się dostanie...

tamiss też się z Tobą zgadzam. Ten wątek nie jest od tego.
Obrazek
Obrazek Obrazek

Catnaperka

Od: Wto paź 12, 2010 10:28

Post » Czw lut 17, 2011 20:42 Re: Nim będzie za późno3 SchŁódź Psysio- zły kot? Biały:((str.2!

A ja myślę, że tak przyszłosciowo, byłoby dobrze, gdyby któraś z wolontariuszek, zorientowanych jakie zasady rządzą adopcjami, spisała to w paru punktach i żeby kazda nowa wolontariuszka dostawala taką informację. Ja niby stale czytam główny schroniskowy wątek, ale dopiero teraz sie połapałam, jak to działa i jak wazne jest wzajemne informowanie. Moje koty nie mają aż tylu propozycji adopcji i jest ich znacznie mniej (nawet z tymi od Joli Dworcowej), więc nie zdawałam sobie sprawy, że o jakimś kocie w sprawach adopcji mogą rozmawiać na raz różne osoby z róznymi wolontariuszkami! Myslę, ze niejedna początkująca wolontariuszka nie będzie miała takiej świadomości, stąd mogą powstawać nieporozumienia. Oczywiście Catnaperko, masz rację - ty tez masz prawo prosić o informacje w sprawie kotów, które "pilotujesz". Dobrze, ze się to juz wyjasniło i oby koty nadal tak błyskawicznie znajdowały dobre domy :1luvu: :ok: :D (moje też by mogły, bo się panny już u mnie rok zasiedziały :twisted: ).
Nasz wątek:
viewtopic.php?f=46&t=220448
Wątek kotów Joli Dworcowej:
viewtopic.php?f=1&t=191624
Kącik Muzyczny
viewtopic.php?f=8&t=190784
Zjawiska niewytłumaczalne, opowieści o duchach i nie tylko
viewtopic.php?f=8&t=194190

jolabuk5

Od: Nie paź 16, 2005 14:56

Post » Czw lut 17, 2011 20:44 Re: Nim będzie za późno3 SchŁódź Psysio- zły kot? Biały:((str.2!

Oj dziewczyny, dziewczyny...
Nie ma to jak forum, pyskówka i mała burda musi być ;)
Wyjaśniłybyście sobie wszystko w 4 oczy, a nie tutaj jakieś podkopy i pretensje.

Ludzie wchodzą tutaj, żeby poczytać O KOTACH, od spraw osobistych, żalów i zaczepek jest PW albo spotkanie, zwłaszcza jak jesteście z jednego miasta.

daggie

Od: Sob cze 19, 2010 15:16

Post » Czw lut 17, 2011 20:54 Re: Nim będzie za późno3 SchŁódź Psysio- zły kot? Biały:((str.2!

Burda, pyskówka, gnojenie? Czytamy chyba inne wątki, bo ja widzę grzeczną próbę wyjaśnienia wątpliwości, które się pojawiły. I dobrze, że zostało wszystko wyjaśnione publicznie, tak jak publicznie zostały posiane wątpliwości. Dziwi mnie zawsze, że jakakolwiek niezgodność zdań, chociażby wersalsko podana, jest odbierana jako jakaś katastrofa. Różnica zdań jest nieunikniona, gdy pracuje się w grupie, nie ma co robić z tego tragedii, trzeba sobie wyjaśnić i do przodu. Za co trzymam :ok: :ok: :ok: :ok: :ok:

Więc w końcu dokąd pojedzie Biały ? Są już jakieś ustalenia?

black_lodge

Od: Sob wrz 04, 2010 18:14

Post » Czw lut 17, 2011 21:54 Re: Nim będzie za późno3 SchŁódź Psysio- zły kot? Biały:((str.2!

Carnaperko - miałaś dziś być po kotkę z kociętami. Pisałaś o tym na prywatny tel lekarza ze schroniska. Dlaczego nie przyjechałaś wiedząc, że jeśli kocięta nie zostaną dziś zabrane, to będa uśpione?
Czy biały pers ma dom u Twoich teściów czy nie? Jeśli tak, to proszę, żeby przy adopcji podane były dokładne dane osoby, u której kot będzie przebywał i która za kota będzie odpowiadać i realizować założenia umowy adopyjnej podpisywanej w schronisku.
Konsultacja co do Belfasta ze mną polegała na tym, że zapytałaś czy on może być przetransportowany. Odpowiedziałam, że tak. Tyle konsultacji.
Prosze Cię też o informację, czy podpisałas umowę o wolontariat w schronisku.

CoolCaty

Od: Śro sie 10, 2005 22:02

Post » Czw lut 17, 2011 22:47 Re: Nim będzie za późno3 SchŁódź Psysio- zły kot? Biały:((str.2!

CoolCaty pisze:Carnaperko - miałaś dziś być po kotkę z kociętami. Pisałaś o tym na prywatny tel lekarza ze schroniska. Dlaczego nie przyjechałaś wiedząc, że jeśli kocięta nie zostaną dziś zabrane, to będa uśpione?
Czy biały pers ma dom u Twoich teściów czy nie? Jeśli tak, to proszę, żeby przy adopcji podane były dokładne dane osoby, u której kot będzie przebywał i która za kota będzie odpowiadać i realizować założenia umowy adopyjnej podpisywanej w schronisku.
Konsultacja co do Belfasta ze mną polegała na tym, że zapytałaś czy on może być przetransportowany. Odpowiedziałam, że tak. Tyle konsultacji.

1. Dzwoniłam dziś 4 razy do lekarki, pisałam smsy, dzwoniłam do schroniska. Nie uzyskałam żadnej informacji zwrotnej. Zero odpowiedzi. Jeżeli przejął Cie los tych kociąt to mogłaś zadzwonić do mnie dzisiaj z pytaniem dlaczego nie mogę przyjechać tak jak wczoraj potrafiłaś zadzwonić z napastliwym telefonem i ze zdaniem, że "te kocięta i tak zostaną uśpione".
2. Mam nadzieję, że pers znajdzie szybko świetny, doskonale sprawdzony dom.
3. Jesteś weterynarzem więc konsultowałam się z Tobą w sprawie zdrowotnej.
4. Masz na pewno wgląd w umowy więc możesz sprawdzić.

Dalej burzymy na forum? Bo z mojej strony temat jest zakończony.
Obrazek
Obrazek Obrazek

Catnaperka

Od: Wto paź 12, 2010 10:28

Post » Czw lut 17, 2011 22:58 Re: Nim będzie za późno3 SchŁódź Psysio- zły kot? Biały:((str.2!

Poczytywałam Wasze wątki, po cichutku Wam kibicowałam, ale chyba zrobię sobie na jakiś czas przerwę :?
Obrazek

Każda przykrość nas dotyka, tylko niektóre szczególnie.

Amika6

Od: Śro sty 24, 2007 18:48

Post » Czw lut 17, 2011 23:06 Re: Nim będzie za późno3 SchŁódź Psysio- zły kot? Biały:((str.2!

Catnaperka pisze:
CoolCaty pisze:Carnaperko - miałaś dziś być po kotkę z kociętami. Pisałaś o tym na prywatny tel lekarza ze schroniska. Dlaczego nie przyjechałaś wiedząc, że jeśli kocięta nie zostaną dziś zabrane, to będa uśpione?

1. Dzwoniłam dziś 4 razy do lekarki, pisałam smsy, dzwoniłam do schroniska. Nie uzyskałam żadnej informacji zwrotnej. Zero odpowiedzi. Jeżeli przejął Cie los tych kociąt to mogłaś zadzwonić do mnie dzisiaj z pytaniem dlaczego nie mogę przyjechać tak jak wczoraj potrafiłaś zadzwonić z napastliwym telefonem i ze zdaniem, że "te kocięta i tak zostaną uśpione".
2. Mam nadzieję, że pers znajdzie szybko świetny, doskonale sprawdzony dom.
3. Jesteś weterynarzem więc konsultowałam się z Tobą w sprawie zdrowotnej.
4. Masz na pewno wgląd w umowy więc możesz sprawdzić.

Dalej burzymy na forum? Bo z mojej strony temat jest zakończony.

Ad1) To Ty założyłaś, jak pisałaś, w wielkich emocjach wątek i jak zauważyłaś po wpisach dziewczyn, to Ty chciałaś je ratować. Wybacz, że lekarz ze schroniska do Ciebie nie oddzwonił, nie prosił i nie czekał na Ciebie. Na pewno nie miał nic do robienia, więc mógł dzwonić i prosić Cię o zabranie kociąt, które sama chciałaś ratować. Świetnie, ze wspomniałaś o moim napastliwym telefonie do Ciebie, szkoda, że nie wspomniałaś o jego sednie - czyli pytaniu dlaczego napisałaś na forum nieprawdziwą informację, że ma być uśpiona matka kociąt.
2) Też mam taką nadzieję, choć żałuję, że własna duma jest dla Ciebie ważniejsza niż jego dobro.
3) No jeśli tak dla Ciebie wygląda konsultacja zdrowotna, to nie wiem.
4) Nie, nie mam wglądu - od tego jest prawcownik administracyjny. Pytałam poprostu Ciebie, żeby wiedzieć, bo jest to ważne, żeby uzgodnić dalszą współpracę.

Tak czy inaczej dziękuję za Twoje odpowiedzi. Mam już jasność co do Twojej postawy.

CoolCaty

Post » Czw lut 17, 2011 23:12 Re: Nim będzie za późno3 SchŁódź Psysio- zły kot? Biały:((str.2!

CC i inne wolontariuszki - psujecie wątek, a szkoda... był jednym z moich ulubionych....
Mam nadzieje, ze w pewnym momencie w tytule pojawi się info że znów dotyczy kotów - i wtedy wrócę tu - a nie problemów we współpracy wolontariuszek ze schronu w Łodzi i CC.
Znów tracą koty.... ale pewnie to jest wpisane w ich życie..
ObrazekObrazekObrazek"Nigdy nie wiemy, kiedy widzimy kogoś PO RAZ OSTATNI..."
"Kiedy się kogoś kocha to ten drugi ktoś nigdy nie znika"
Moja Rodzina w Niebie:Tata(*),Mika(*),Mama(*),DeeDee(*), Adas(*), Lapcio(*),Kosiniak(*),Milenka(*), Nusia (*)Miluś(*)NUTKA!!(*)..Nie wierzę...

Marzenia11

Od: Sob lut 28, 2009 21:24

Post » Czw lut 17, 2011 23:15 Re: Nim będzie za późno3 SchŁódź Psysio- zły kot? Biały:((str.2!

I jeszcze mam pytanie do CoolCaty - czy są juz jakieś wyjasnienia w sprawie Pelasi?
Moja Rodzina w Niebie:Tata(*),Mika(*),Mama(*),DeeDee(*), Adas(*), Lapcio(*),Kosiniak(*),Milenka(*), Nusia (*)Miluś(*)NUTKA!!(*)..Nie wierzę...

Marzenia11

Post » Czw lut 17, 2011 23:16 Re: Nim będzie za późno3 SchŁódź Psysio- zły kot? Biały:((str.2!

Marzenia11 pisze:CC i inne wolontariuszki - psujecie wątek, a szkoda... był jednym z moich ulubionych....
Mam nadzieje, ze w pewnym momencie w tytule pojawi się info że znów dotyczy kotów - i wtedy wrócę tu - a nie problemów we współpracy wolontariuszek ze schronu w Łodzi i CC.

Powiedz to tym noworodkom, które cały dzień czekały na Justynę.

CoolCaty

Post » Czw lut 17, 2011 23:19 Re: Nim będzie za późno3 SchŁódź Psysio- zły kot? Biały:((str.2!

Przyznam że zgłupiałam w sprawie tych kociąt.
Po dzisiejszych wpisach Catnaperki zrozumiałam że była to w ogóle pomyłka i żadnych kociąt nie ma.
One są (były?)?

piccolo

Od: Czw kwi 03, 2008 12:39

Post » Czw lut 17, 2011 23:22 Re: Nim będzie za późno3 SchŁódź Psysio- zły kot? Biały:((str.2!

Marzenia11 pisze:I jeszcze mam pytanie do CoolCaty - czy są juz jakieś wyjasnienia w sprawie Pelasi?

Zgodnie z procedurą, sprawa jest w prokuraturze. U właścicielki kotki była fundacja w asyście policji. Sprawa na tym stanęła. Mamy czekac na zawiadomienie z prokuratury.

CoolCaty

Post » Czw lut 17, 2011 23:25 Re: Nim będzie za późno3 SchŁódź Psysio- zły kot? Biały:((str.2!

CoolCaty pisze:
Marzenia11 pisze:CC i inne wolontariuszki - psujecie wątek, a szkoda... był jednym z moich ulubionych....

Powiedz to tym noworodkom, które cały dzień czekały na Justynę.

Jesli nie zyją to ja ich nie uśpiłam.... i nie zrobiłabym tego niezależnie od okoliczności i jakichkolwiek usłyszanych wcześniej deklaracji... Zawsze to jest kwestia mojej decyzji i mojego sumienia i -byc może -ciężaru na moich, tylko i wyłącznie moich barkach... Takie mam już wartości i nie żałuję, choc często mi jest trudniej w życiu...

Marzenia11

Post » Czw lut 17, 2011 23:26 Re: Nim będzie za późno3 SchŁódź Psysio- zły kot? Biały:((str.2!

piccolo pisze:Przyznam że zgłupiałam w sprawie tych kociąt.
Po dzisiejszych wpisach Catnaperki zrozumiałam że była to w ogóle pomyłka i żadnych kociąt nie ma.
One są (były?)?

pomyłka dotyczyła informacji, że razem z kociętami miała być uśpiona kotka.
Pycha kroczy przed upadkiem. A za upadkiem kroczy śmieszność... :mrgreen:

WarKotka

Od: Pt lip 31, 2009 20:39

[poprzednia][następna]