Klosio dzielne kocisko- koniec historii s.36

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Wto mar 08, 2011 10:18 Re: Burasek bez szans ? czeka na cud, na właściwego człowieka

Ania i jak Klosio zwany Wyjcem :?:

pucio79

Od: Nie sty 10, 2010 14:40

Post » Wto mar 08, 2011 11:16 Re: Burasek bez szans ? czeka na cud, na właściwego człowieka

Może nie doczytałam. Czy Klosio jest ogłoszony na Facebooku? (sama nie mam konta, ale chodząc po wątkach widzę, że jest to dobre miejsce na ogłaszanie kotów)
I drugi - moj dobrze wypróbowany sposób :wink: - to ogłoszenie wysłane drogą mailową do znajomych z prośbą o przesłanie dalej.
Tylko trzeba udostępnić taki kontakt, którego nie ma obaw, że spam będzie przychodził itp. lub telefon, którego nie ma obaw podać (ja np. w mailu nie podaję, podaję tylko adres mailowy)
Przykładowa treść:
Drodzy Przyjaciele i Znajomi!

Pilnie poszukiwany jest dom dla wspaniałego i wyjątkowego kota Klosia!
(tutaj opis Klosia, zachęta.
plus opis problemów zdrowotnych, że bez innych kotów lub szczepionych itd.)

Pilnie poszukiwany jest dom dla niego, także dom tymczasowy - co pozwoli przedłużyć czas na ogłaszanie.
Kontakt w sprawie adopcji:
jakiśmail@jakiśmail

Proszę o:
- rozesłanie maila po Waszych znajomych, którzy mogą być zainteresowani (dom stały lub nawet tymczasowy);
- rozpowszechnienie informacji na portalach społecznościowych (facebook, nasza-klasa, grono itp.) podając kontakt z tego maila;
- wypytanie w okolicy: swoich sąsiadów, znajomych, przyjaznych pań ze sklepów, kiosków, klinik weterynaryjnych (może ktoś właśnie szuka
kota - przyjaciela na całe życie? To naprawdę dobry sposób na znalezienie domu)

Zobaczcie zdjęcia w załączniku. Ten cudowny kot zasługuje na dom do końca życia! Umie odwdzięczyć się miłością oraz poprawą wyników badań. Dzielnie walczy!
Pozdrawiam i dziękuję!
Podpis

Na końcu warto wstawić datę, żeby mail nie krążył potem w sieci po pół roku, czy po roku jako nieaktualny.
Obrazek Obrazek
W moim domu koty bawią się strzykawkami. A jednak patologia czai się gdzie indziej...

joshua_ada

Od: Pon gru 03, 2007 8:41

Post » Wto mar 08, 2011 11:25 Re: Burasek bez szans ? czeka na cud, na właściwego człowieka

Joshua_ada, fajny pomysł z tym mailingiem. Jeśli mogę posłużyć się trochę Twoim tekstem, napiszę taki liścik i wyślę do moich znajomych, z prośbą o rozsyłanie. Co prawda ja z okolic Krakowa, no ale nie takie trasy pokonywały domki w poszukiwaniu tego wymarzonego kota :wink:

FB niestety jest dla mnie niezrozumiały.
Obrazek

Madziulla

Od: Pt lis 13, 2009 10:05

Post » Wto mar 08, 2011 11:37 Re: Burasek bez szans ? czeka na cud, na właściwego człowieka

No oczywiście, że można wykorzystać tekst. :D
Drogę mailową traktuję jako dobrą o tyle, że wiadomo - na miau wszyscy zakoceni, na innych stronach tak dużo kotów, nieszcześć różnych.
A wsród znajomych lub znajomych tych znajomych może się tafić właśnie ktoś niezakocony, ktoś kto akurat chciałby kota (np. wyprowadził się na swoje, albo stacił właśnie czworonoga i czuje psutkę w domu i w sercu itp.)
Obrazek Obrazek
W moim domu koty bawią się strzykawkami. A jednak patologia czai się gdzie indziej...

joshua_ada

Post » Wto mar 08, 2011 11:53 Re: Burasek bez szans ? czeka na cud, na właściwego człowieka

Ja się czasami powstrzymuję przed zrobieniem wydarzenia dla zwierzaków na FB. Ponieważ w ostatnim czasie bardzooooo dużo się ich tam pojawiło, bo to nie tylko koty z miau, czy psy z dogo, ale też inne przez kogoś ogłaszane swoje nowo narodzone, czy znalezione. Na początku jak zakładalam wydarzenia, zwierzaki szybko znajdowały domy(w tydzień, miesiąc, poza tym zawsze miałam jakieś DT dla bidulek) teraz trzeba zazwyczaj długo nad tym pracować, aby się udało.
Poproszone mnie o wydarzenia dla rasowców,koty na drugi dzień w domu(dom przystosowany dla kotów) Zrobiłam dla czarnuszka miesiąc minął ma dom, dla buraski nadal czeka :( (chociaż tyle, że dom nie jest bardzo potrzebny)

Nie wystarczy zrobić wydarzenie na FB, trzeba je codziennie pilnować(udostępniać, rozsyłać, zapraszać znajomych(bo czasami ma się nowych), zmieniać czasami tytuł wydarzenia. Ja mam "znajomych" około 4.000 ale to nie dla mnie :) tylko dla zwierzaków tyle mam. Ze 100osób ma tam koty i psy ode mnie. 20 to chyba dt :)

CatAngel

Od: Pt cze 04, 2010 10:22

Post » Wto mar 08, 2011 12:23 Re: Burasek bez szans ? czeka na cud, na właściwego człowieka

iga5, a może dodać w tytule, że "TDT na 3 tyg."?
Obrazek Obrazek

joshua_ada

Post » Wto mar 08, 2011 16:36 Re: Burasek bez szans ? czeka na cud, na właściwego człowieka

Dziewczyny jesli chodzi o mailing ja juz swoja drogą dawno wysłałam, jeśli ktoś z Was chce w ten sposób pomóc to super :)
konta na FB nie mam, pomyślę nad założeniem Kloszardkowi.

dziś wydrukowałam plakaty i będę rozwieszac po wetach i w poczytnych miejscach.

pozdrawiam :)
Obrazek.

iga5

Od: Nie wrz 26, 2010 23:04

Post » Wto mar 08, 2011 16:40 Re: Burasek bez szans ? czeka na cud, na właściwego człowieka

pucio79 pisze:Ania i jak Klosio zwany Wyjcem :?:

Bz
Obrazek

AniaWrocław

Od: Czw maja 29, 2003 23:28

Post » Wto mar 08, 2011 16:42 Re: Burasek bez szans ? czeka na cud, na właściwego człowieka

AniaWrocław pisze:
pucio79 pisze:Ania i jak Klosio zwany Wyjcem :?:

Bz

:(

pucio79

Post » Wto mar 08, 2011 16:48 Re: Burasek bez szans ? czeka na cud, na właściwego człowieka

Ano właśnie
Obrazek

AniaWrocław

Od: Czw maja 29, 2003 23:28

Post » Wto mar 08, 2011 22:48 Re: Burasek bez szans ? czeka na cud, na właściwego człowieka

Hop na dobranoc.
DS (najlepiej!) lub TDT dla Klosia!
Obrazek Obrazek

joshua_ada

Post » Śro mar 09, 2011 7:13 Re: Burasek bez szans ? czeka na cud, na właściwego człowieka

joshua_ada pisze:Hop na dobranoc.
DS (najlepiej!) lub TDT dla Klosia!

Hops na dzień dobry :ok:

pucio79

Post » Śro mar 09, 2011 15:28 Re: Burasek bez szans ? czeka na cud, na właściwego człowieka

Klosio ma taką kampanię, że jest już prawie sławny :wink: Tylko niech ta sława się przełoży na domek! :(
Obrazek Obrazek

joshua_ada

Post » Śro mar 09, 2011 15:35 Re: Burasek bez szans ? czeka na cud, na właściwego człowieka

A był już w tv :roll: :D

CatAngel

Od: Pt cze 04, 2010 10:22

Post » Śro mar 09, 2011 16:26 Re: Burasek bez szans ? czeka na cud, na właściwego człowieka

joshua_ada pisze:Klosio ma taką kampanię, że jest już prawie sławny :wink: Tylko niech ta sława się przełoży na domek! :(

Dokładnie.

Wczoraj wysłałam do znajomych mailing - ogłoszenie Klosia, z prośbą o rozsyłanie dalej :wink: Gdzieś musi być ten jeden jedyny dom :ok:
Obrazek

Madziulla

Od: Pt lis 13, 2009 10:05

[poprzednia][następna]