PROSZĘ o pomoc mój kotek cierpi siusia krwią !!!!!!(Wrocław)

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Pon lut 07, 2011 19:34 Re: PROSZĘ o pomoc mój kotek cierpi siusia krwią !!!!!!(Wrocław)

ja też czekam tylko juz na wyniki żebym wiedziała co dalej i zeby jak najszybciej miała operacje i było juz po wszystkim...

czarna87

Od: Wto lis 02, 2010 23:36

Post » Pon lut 07, 2011 19:49 Re: PROSZĘ o pomoc mój kotek cierpi siusia krwią !!!!!!(Wrocław)

uzbierane na piątkowe badanie <jupi>
dziękuje :*

czarna87

Post » Pon lut 07, 2011 19:52 Re: PROSZĘ o pomoc mój kotek cierpi siusia krwią !!!!!!(Wrocław)

Jak fajnie. To badanie zapewnione :1luvu: :1luvu: :1luvu:

SecretFire

Od: Sob sie 30, 2008 15:29

Post » Wto lut 08, 2011 15:55 Re: PROSZĘ o pomoc mój kotek cierpi siusia krwią !!!!!!(Wrocław)

wyniki badania moczu

badanie fizyczne

barwa czerwona
przejrzystość klarowny
gęstość względna 1,03
odczyn (PH) 6,5

bdananie chemiczne

białko ++++1000mg/dl
hemoglobina +++
urobilinogen neg
uwagi bilirubina +
ketony +/- , 5mg/dl
azotyny ślad
leukocyty 75 komorek/microl

badanie osadu

kom. nablonka kanalikow nerkowych -
komorki nablonka dróg -
krwinki białe p.w p.w
krwinki czerwone liczne w p.w
wałeczki -
bakterie liczne w p.w
drożdże -
grzyby -
pasożyty -
pierwotniaki -
kryształki moczany amonu
śluz -
plemniki -

póki co lekarz kazał się wstrzymać z urografią do końca leczenia, stwierdził że da mi antybiotyk ( nazwe wam napisze jak wróce z apteki bo nie moge odczytać z recepty ) ma brać do końca tygodnia a w poniedziałek mam powtórzyć szczegółowo badanie moczu, jeśli będzie bez zmian to musze zrobić jeszcze badanie krwi, wtedy też urografie. Póki co po wyniku badania moczu wet stwierdził że może uda nam się obejść bez operacji bo jemu to wygląda na przewlekłą infekcje ale wszystko okaże się w pon - wtorek jak zrobie kolejne badanie moczu po tej dawce lekarstw, poki co pieniązki które dzięki wam uzbierałam przeznacze na leki i badanie moczu ( poszłam jednak na metalowców zrobić szczególowe badanie 32zł tam kosztuje lekarz też stwierdził że lepiej tam ponieważ w przychodni dla ludzi nie zawsze może wyjść to co akurat nam będzie potrzebne ) resztę zostawiam na tą urtografie o ile trzeba będzie jeśli nie to na szczególowe badanie krwi (70zł) i dalesze leczene. dziękuje wam raz jeszcze :* mam nadzieje że Pyska obejdzie się bez operacji i te wszystkie badania i leki pomogą jej, bo szkoda mi jej i aż żal mi podawać jej kolejne leki, ale oby jej to pomogło

czarna87

Post » Wto lut 08, 2011 16:25 Re: PROSZĘ o pomoc mój kotek cierpi siusia krwią !!!!!!(Wrocław)

antybiotyk Zinnat w tab. 0,125g
1 op, 2x dziennie po 1/3 tab

do tego na osłone Lakcid w ampułkach
2x dziennie po 1/2

czarna87

Post » Wto lut 08, 2011 16:28 Re: PROSZĘ o pomoc mój kotek cierpi siusia krwią !!!!!!(Wrocław)

Na wynikach moczu to ja się nie znam :roll:
Sama muszę nałapać i dać do badania - jeszcze to mi zostało do sprawdzenia u moich sierściuchów.

Kciuki za Pysię :ok: :ok: :ok:
Fundacja Tabby - Burasy i Spółka
https://www.facebook.com/BurasySp/

Mjeczysława Naczelnika Pszypatki
https://www.facebook.com/MjeczyslawNaczelnik/

tam jestem łapalna

Gibutkowa

Od: Pt wrz 04, 2009 17:23

Post » Wto lut 08, 2011 16:40 Re: PROSZĘ o pomoc mój kotek cierpi siusia krwią !!!!!!(Wrocław)

No moczu też się nie znam aczkolwiek już moje dwa koty trochę ich miały :roll: :wink:
Obrazek

JaEwka

Od: Wto gru 11, 2007 11:37

Post » Wto lut 08, 2011 16:53 Re: PROSZĘ o pomoc mój kotek cierpi siusia krwią !!!!!!(Wrocław)

Jeden plus tego wszystkiego że nie musiałam za Pysią biegać i łapać jej moczu sama nasiusiala do pustej miski :) więc ułatwiła mi zadanie :)

czarna87

Post » Wto lut 08, 2011 19:07 Re: PROSZĘ o pomoc mój kotek cierpi siusia krwią !!!!!!(Wrocław)

No to super :) A wyparzałaś miseczkę wcześniej ?
Obrazek

JaEwka

Od: Wto gru 11, 2007 11:37

Post » Wto lut 08, 2011 19:22 Re: PROSZĘ o pomoc mój kotek cierpi siusia krwią !!!!!!(Wrocław)

niki2117 pisze:Napiszę tylko tyle:
Lepiej jak już czarna napisała na forum i ktoś ją choćby pokierował niż założyła by ręce z braku funduszy i pozwoliła kociakowi cierpieć.
Przygarnęła z dobrego serca i podejrzewam,że nie pomyślała w momencie brania kota,że może stracić pracę lub fundusze.
Gdybyśmy byli w stanie przewidzieć takie rzeczy to pewnie nikt by nie miał zwierząt w domach.
A zasadę,żeby mierzyć siły na zamiary nie zawsze łatwo na życie przełożyć,najłatwiej za to napisać niestety :(

:ok:
Mały kociak szuka lokum na parę dni.

kotx2

Od: Wto sty 25, 2011 16:23

Post » Wto lut 08, 2011 19:39 Re: PROSZĘ o pomoc mój kotek cierpi siusia krwią !!!!!!(Wrocław)

jak najbardziej ona już wcześniej tam siusiała więc miałam nadzieje że to się powtórzy i pomyślałam na zapas :)

czarna87

Post » Wto lut 08, 2011 20:13 Re: PROSZĘ o pomoc mój kotek cierpi siusia krwią !!!!!!(Wrocław)

czarna87 pisze:Gibutkowa od Ciebie mam przelew z dnia 2011-02-04 , 60zł z bazarku

Czarna87 to jest wpłata ode mnie z bazarku Gibutkowej i wczoraj z jej drugiego bazara poszło ode mnie 100 zł. :oops:
„W Polsce skumulowały się trzy najgorsze zarazy: PiS, KK i coronawirus.”
„Patrząc na naszych obecnych polityków mogę stwierdzić,
że najwięcej kultury jest w serze, jogurcie i kefirze.”

„Jeżeli człowiek rodzi się nie prosięciem, a niemowlęciem ludzkim,
to nie powinien na starość być świnią tylko człowiekiem”.
- Władysław Bartoszewski
„Cienia i wolności nie przydepniesz butem”.- Antoni Regulski
„Pobożność jest niezwykle ważna, ale rozumu nie zastąpi”. - Ks. Józef Tischner
„Ręce, które pomagają są bardziej święte, niż usta które się modlą”. - Maria Czubaszek

mamut

Od: Śro lip 09, 2008 17:44

Post » Wto lut 08, 2011 20:17 Re: PROSZĘ o pomoc mój kotek cierpi siusia krwią !!!!!!(Wrocław)

wiem wiem, dostałam już wczoraj, dziękuje :*

czarna87

Post » Wto lut 08, 2011 21:22 Re: PROSZĘ o pomoc mój kotek cierpi siusia krwią !!!!!!(Wrocław)

Dość wysoki ciężar właściwy daje nadzieję, że białko pochodzi wyłącznie z dolnych dróg moczowych. Znaczna ilość bakterii wskazuje na infekcję. Więcej można wydumać mając wgląd w wyniki badań krwi.

PcimOlki

Od: Nie wrz 16, 2007 14:12

Post » Wto lut 08, 2011 23:21 Re: PROSZĘ o pomoc mój kotek cierpi siusia krwią !!!!!!(Wrocław)

no tak, tylko lekarza zastanawia fakt że ona nie trzyma moczu przez sen a to nie jest od infekcji...

czarna87

[poprzednia][następna]