TVN UWAGA- JAK POLACY TRAKTUJĄ ZWIERZĘTA

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Pt sty 28, 2011 18:59 Re: TVN UWAGA- JAK POLACY TRAKTUJĄ ZWIERZĘTA

Katia80 pisze:
agiis-s pisze:Tacy karmiciele działają w Stepnicy - młodzi ludzie, zapaleńcy, zupełnie nie z bajki o babciach-karmicielkach ;)

viewtopic.php?f=1&t=106896&start=0

Chętnie obejrzałabym reportaż, ktory złamałby raz na zawsze stereotyp karmicielki - starej zaniedbanej szalonej kociary.

Ja też - ale obejrzysz reportaż o pokrzywdzonej pani, która kolekcjonuje koty, sieje białaczkę, ale ma na forum dobre koleżanki które w to nie wierzą (chociaż nigdy nie widziały niczego na własne oczy - w odróżnieniu od ludzi z Kociego Szczecina i TOZu)
Ale my kłamiemy, oczerniamy i jesteśmy zazdrośni. Wszyscy.

pozdrawiam
Mam alergie na "kocie anioły" !
ObrazekObrazekObrazekObrazekObrazek

agiis-s

Od: Pon sty 29, 2007 14:18

Post » Pt sty 28, 2011 19:09 Re: TVN UWAGA- JAK POLACY TRAKTUJĄ ZWIERZĘTA

agiis-s pisze:
Kumiko pisze:przykład Izy oczywiscie poszedl mailem do dziennikarki. Napisalam to co najistotniejsze z calego watku i to co zrobia z tym tematem to zalezy od nich. Na pewno skontaktuja sie jesli zechca pojechac do niej i pokazac jej dzialania :)

Niech pokazują - da to taki sam efekt jak powołanie na specjalistkę i znawczynię kotów pani Izy M przy sprawie kota nagranego na YT
taka sama wiarygodność
plotkarstwo nie opiera się na faktach - moje wypowiedzi tak

ja nie chce wypowiadac sie w tym temacie poniewaz naprawde nie znam faktow. Jesli sie zainteresuja i zrobia reportaz, moze wtedy cos bedzie pewne
[*] śpij słodko Kirku :(
Im bardziej poznaję ludzi, tym bardziej kocham zwierzęta

Kumiko

Od: Pon kwi 19, 2010 18:38

Post » Pt sty 28, 2011 19:10 Re: TVN UWAGA- JAK POLACY TRAKTUJĄ ZWIERZĘTA

nazira pisze:a propo's karmicielek - pamietacie sprawe pobitej forumowiczki ?
Moze moznaby o niej wspomniec ?

Pobita za pomoc kotom
http://www.tvn24.pl/12690,1684703,0,1,p ... omosc.html

Willow_

Od: Nie maja 23, 2010 18:06

Post » Pt sty 28, 2011 19:14 Re: TVN UWAGA- JAK POLACY TRAKTUJĄ ZWIERZĘTA

Zaniedbania dotyczą nie tylko kotów i psów: GĄSAWA - Zaniedbana klacz
http://www.gazetylokalne.pl/index.php?p ... 344&area=1

Willow_

Od: Nie maja 23, 2010 18:06

Post » Pt sty 28, 2011 19:16 Re: TVN UWAGA- JAK POLACY TRAKTUJĄ ZWIERZĘTA

ludzie sami siebie nie potrafia dobrze traktowac... :evil: chyba za duzo wymagamy od niektórych ludzi :evil:
Mały kociak szuka lokum na parę dni.

kotx2

Od: Wto sty 25, 2011 16:23

Post » Pt sty 28, 2011 19:16 Re: TVN UWAGA- JAK POLACY TRAKTUJĄ ZWIERZĘTA

agiis-s pisze:
Katia80 pisze:
agiis-s pisze:Tacy karmiciele działają w Stepnicy - młodzi ludzie, zapaleńcy, zupełnie nie z bajki o babciach-karmicielkach ;)

viewtopic.php?f=1&t=106896&start=0

Chętnie obejrzałabym reportaż, ktory złamałby raz na zawsze stereotyp karmicielki - starej zaniedbanej szalonej kociary.

Ja też - ale obejrzysz reportaż o pokrzywdzonej pani, która kolekcjonuje koty, sieje białaczkę, ale ma na forum dobre koleżanki które w to nie wierzą (chociaż nigdy nie widziały niczego na własne oczy - w odróżnieniu od ludzi z Kociego Szczecina i TOZu)
Ale my kłamiemy, oczerniamy i jesteśmy zazdrośni. Wszyscy.

pozdrawiam

Podoba mi się podrzucony przez Ciebie temat o młodych ludziach, którzy pomagają kotom. I naiwnie wierzę, że te reportaże, o ile powstaną, będą solidne i obiektywne, tzn. nie tylko jedna strona zostanie wysłuchana i przedstawiona. Zobaczymy.
Kota ['] 12.12.2015 | Krzyś ['] 21.10.2019 | Niunia ['] 24.01.2022 | Chrapek ['] 3.02.2022 | Kokosz ['] 17.02.2023

Zarejestruj się na FaniMani, rób zakupy i wspomagaj przy okazji fundacje!

Wiewiórki i inne ptaki

Katia K.

Od: Wto kwi 18, 2006 19:17

Post » Pt sty 28, 2011 19:23 Re: TVN UWAGA- JAK POLACY TRAKTUJĄ ZWIERZĘTA

pamietajcie o dzisiejszej uwadze :)

Kumiko

Post » Pt sty 28, 2011 19:28 Re: TVN UWAGA- JAK POLACY TRAKTUJĄ ZWIERZĘTA

Willow_ pisze:Zaniedbania dotyczą nie tylko kotów i psów: GĄSAWA - Zaniedbana klacz
http://www.gazetylokalne.pl/index.php?p ... 344&area=1

o wlasnie, zaraz tam zerkne i posle jej

Kumiko

Post » Pt sty 28, 2011 19:34 Re: TVN UWAGA- JAK POLACY TRAKTUJĄ ZWIERZĘTA

Kumiko pisze:
agiis-s pisze:
Kumiko pisze:przykład Izy oczywiscie poszedl mailem do dziennikarki. Napisalam to co najistotniejsze z calego watku i to co zrobia z tym tematem to zalezy od nich. Na pewno skontaktuja sie jesli zechca pojechac do niej i pokazac jej dzialania :)

Niech pokazują - da to taki sam efekt jak powołanie na specjalistkę i znawczynię kotów pani Izy M przy sprawie kota nagranego na YT
taka sama wiarygodność
plotkarstwo nie opiera się na faktach - moje wypowiedzi tak

ja nie chce wypowiadac sie w tym temacie poniewaz naprawde nie znam faktow. Jesli sie zainteresuja i zrobia reportaz, moze wtedy cos bedzie pewne

Postaramy się z całych sił żeby to były fakty a nie wirtualna baśń pisana niebieską czcionką.
Obrazek Obrazek

e-dita

Od: Śro lip 11, 2007 12:41

Post » Pt sty 28, 2011 19:54 Re: TVN UWAGA- JAK POLACY TRAKTUJĄ ZWIERZĘTA

Kumiko pisze:pamietajcie o dzisiejszej uwadze :)

:D Oglądam

Dla tych co nie mają tvn
http://uwaga.onet.pl/43294,news,,zwierz ... ortaz.html
http://uwaga.onet.pl/43274,news,,marsz_ ... ortaz.html

CatAngel

Od: Pt cze 04, 2010 10:22

Post » Pt sty 28, 2011 20:05 Re: TVN UWAGA- JAK POLACY TRAKTUJĄ ZWIERZĘTA

ale mnie to wzruszylo "cierpią z rak tych,ktorych kochają" :cry: musze poprzytulać moje zwierzaki

Kumiko

Post » Pt sty 28, 2011 20:49 Re: TVN UWAGA- JAK POLACY TRAKTUJĄ ZWIERZĘTA

oglądałam :) nad wyraz smutne.. :(
też jestem takiej samej myśli jak ta pani z końca reportażu, iż człowiek po śmierci spotka się ze swoimi zwierzątkami, które odeszły wcześniej.. :)

Sunshine307

Od: Pon sty 24, 2011 13:44

Post » Pt sty 28, 2011 20:59 Re: TVN UWAGA- JAK POLACY TRAKTUJĄ ZWIERZĘTA

Catnaperka pisze:Też mam info od reporterki :)

"Podobali się między innymi zoopsychologowie pomagający "wychowywać" niesforne zwierzaki, akcje darmowych sterylizacji kotów, mody na daną rasę, sytuacja sklepów zoologicznych, mity w temacie ciąża i kot. Co z tego wyjdzie w praktyce i da się przełożyć na reportaż, zobaczymy. Mam nadzieję, że jak najwięcej!"

Miło :)

Biorąc pod uwagę tematy jakie zostały reproterce TVN przez Was podesłane i po obejrzeniu dzisiejszej uwagi, info od reporterki troszku niepokojące jest dla mnie :?

Zoopsycholodzy, akcje sterylizaci kotów itp. - fajne tematy na reportaż, ale w wersji light edukacyjnej. Oczywiście bardzo, ale to bardzo potrzebnej - każda tego rodzaju akcja jest bardzo ważna i niezmiernie cenna :ok: :ok: I należy to docenić i popierać :ok: :ok: W końcu mamy świadomość o poziomie pro-zwierzęcej edukacji naszego społeczeństwa :( :(

Tylko czytając ten wątek myślałam, że jest szansa na pokazanie polskiemu społeczeństwu - w ramach cyklicznych programów - nie tylko celebrytów wygłaszających górnolotne kwestie, które mnie akurat nie wzruszają 8) Maria Czubaszek celebrytką w mojej ocenie nie jest :D

Teraz na TVP2 leci kolejny odcinek serialu "Na dobre i na złe" - tematem głównym jest podobno odzwierzęca toksoplazmoza mózgu pacjenta :twisted: Powiązana z ciążą jego partnerki ...............
Zadzwoniła do mnie koleżanka z tą informacją - ma kota w domu i planuje ciążę. Zadała mi pytanie czy to prawda - serial konsultują lekarze z tytułami profesorskimi podobno ... I co z tym fantem zrobić :?:

Edit: zmieniłam posta, ponieważ pytanie jest ogólne - co zrobić z informacjami przekazywanymi w serialach, które odbierane są jako prawda. Tym bardziej jeżeli konsultantami takowych seriali są podobno wysokiej klasy lekarze :? Bez wyjaśnienia możliwości zarażenia się ..... Podobno w serialu pada kwestia o konieczności nakarmienia kotów, które zostały w domu ....
Ostatnio edytowano Pt sty 28, 2011 21:46 przez Aleksandra59, łącznie edytowano 1 raz

Aleksandra59

Od: Czw lip 05, 2007 21:15

Post » Pt sty 28, 2011 21:04 Re: TVN UWAGA- JAK POLACY TRAKTUJĄ ZWIERZĘTA

Sunshine307 pisze:oglądałam :) nad wyraz smutne.. :(
też jestem takiej samej myśli jak ta pani z końca reportażu, iż człowiek po śmierci spotka się ze swoimi zwierzątkami, które odeszły wcześniej.. :)

Jeżeli dobrze pamiętam to była Maria Czubaszek, która jako jedyna osób wypowiadających się w reportażu ma psa ze schroniska :ok: :1luvu:

Aleksandra59

Od: Czw lip 05, 2007 21:15

Post » Pt sty 28, 2011 21:32 Re: TVN UWAGA- JAK POLACY TRAKTUJĄ ZWIERZĘTA

Aleksandra ja bym poradziła konsultację koleżanki u jakiegoś sensownego lekarza - nie z filmu tylko żywego
w serialach grypa i zapalenie wyrostka kiepsko się sprzedaje ;)
Mam alergie na "kocie anioły" !
ObrazekObrazekObrazekObrazekObrazek

agiis-s

Od: Pon sty 29, 2007 14:18

[poprzednia][następna]