Kierskie stadko - przygody :)

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Pt sty 28, 2011 8:38 Re: KOTY DO LIKWIDACJI PILNIE DT POZNAŃ !!! są też kocięta

śliczny tłuściutki kotecek :mrgreen:
ObrazekObrazekObrazek
Obrazek

agnieszka1565

Od: Wto sie 18, 2009 11:37

Post » Pt sty 28, 2011 10:28 Re: KOTY DO LIKWIDACJI PILNIE DT POZNAŃ !!! są też kocięta

Ori, te koty najprawdopodobniej pozostały po wakacjach.
Nasz kocurek też jest chyba wykastrowany.
A z info od recepcjonisty i od Iwony wynika, że cały czas przebywał na terenie ośrodka.
Jest b. podobny do Tekli, może to rodzeństwo...

kasia_5000

Od: Czw mar 23, 2006 21:51

Post » Pt sty 28, 2011 10:51 Re: KOTY DO LIKWIDACJI PILNIE DT POZNAŃ !!! są też kocięta

Kasiu, Agnieszko, ogromnie miło było Was poznać!!!
Jak dobrze, że kolejne koty są bezpieczne, a dzikuski będą wysterylizowane!!! Kasiu, wielkie podziękowania :D

Ori, w Kiekrzu, nad jeziorem, ludzie latem wyrzucają swoje domowe koty :( . Jeden z moich rezydentów jest z pobliskiego ośrodka wypoczynkowego. Na początku wakacji ktoś go tam podrzucił (rocznego, wykastrowanego, przekochanego kocura) :evil:
Czas urlopów..., trzeba podróżować, a zwierzaczek tylko przeszkadza :cry:
W ten sposób "ludzie" podreperowują swoje sumienie- przecież wyrzucili kota w takiej pięknej okolicy, trawka, myszki, rybki...

Tekla jest przepiękna i wreszcie szczęśliwa i bezpieczna!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Cudownie jest czytać takie wieści i oglądać takie fotki!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
I Mango grzeje doopkę w pościeli :D
Żeby jeszcze burasio wczoraj złapany znalazł DT - z całych sił zaciskam za to kciuki!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Obrazek Obrazek Obrazek
Anielko ['], Jerzyku ['], Malwinko ['], Kellusiu ['], Tymonku ['], Lolusiu['], Klaczku ['], Jaśminku ['], PiPi [']

jerzykowka

Od: Śro kwi 30, 2008 10:53

Post » Pt sty 28, 2011 15:35 Re: KOTY DO LIKWIDACJI PILNIE DT POZNAŃ !!! są też kocięta

jerzykowka pisze:Kasiu, Agnieszko, ogromnie miło było Was poznać!!!
Jak dobrze, że kolejne koty są bezpieczne, a dzikuski będą wysterylizowane!!! Kasiu, wielkie podziękowania :D

Ori, w Kiekrzu, nad jeziorem, ludzie latem wyrzucają swoje domowe koty :( . Jeden z moich rezydentów jest z pobliskiego ośrodka wypoczynkowego. Na początku wakacji ktoś go tam podrzucił (rocznego, wykastrowanego, przekochanego kocura) :evil:
Czas urlopów..., trzeba podróżować, a zwierzaczek tylko przeszkadza :cry:
W ten sposób "ludzie" podreperowują swoje sumienie- przecież wyrzucili kota w takiej pięknej okolicy, trawka, myszki, rybki...

Tekla jest przepiękna i wreszcie szczęśliwa i bezpieczna!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Cudownie jest czytać takie wieści i oglądać takie fotki!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
I Mango grzeje doopkę w pościeli :D
Żeby jeszcze burasio wczoraj złapany znalazł DT - z całych sił zaciskam za to kciuki!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Jerzykówka uspokoiłaś mnie,bo już zaczynałam myśleć że może Teklunia ma swój domek ,a my nadgorliwi uszczęśliwiamy na siłę... Ale teraz myślę że Tekla chce na dwór z przyzwyczajenia i ciekawości.... Ona nie rozumie że teraz , dopiero teraz jest bezpieczna i kochana :) musi się przyzwyczaić ,Ori a może dziewczyna w szeleczkach chciałaby pospacerować i powoli poznawać swoje :D podwórko.
Anna Kubica

Post » Pt sty 28, 2011 23:18 Re: KOTY DO LIKWIDACJI PILNIE DT POZNAŃ !!! są też kocięta

To jeszcze pilnie szukamy DT lub DS dla Buraska!

kasia_5000

Post » Sob sty 29, 2011 21:29 Re: KOTY DO LIKWIDACJI PILNIE DT POZNAŃ !!! są też kocięta

:ok: :ok: :ok: :ok: :ok:
Obrazek
Obrazek Obrazek

Catnaperka

Od: Wto paź 12, 2010 10:28

Post » Sob sty 29, 2011 21:58 Re: KOTY DO LIKWIDACJI PILNIE DT POZNAŃ !!! są też kocięta

moja koleżanka z roku poskarżyła mi się, że jej burasek przydomowy nie pokazuje się od kilku dni, ma około 3 lata, nazywa się Leon- reaguje na imię, jest niewykastrowany, typowy wojownik- poszarpane uszka. Czy nie zabrałyście takiego przypadkiem z Kiekrza? Być może znowu poszedł na jakieś lofry tylko 8)

moorland

Od: Pon cze 22, 2009 12:26

Post » Sob sty 29, 2011 22:24 Re: KOTY DO LIKWIDACJI PILNIE DT POZNAŃ !!! są też kocięta

moorland pisze:moja koleżanka z roku poskarżyła mi się, że jej burasek przydomowy nie pokazuje się od kilku dni, ma około 3 lata, nazywa się Leon- reaguje na imię, jest niewykastrowany, typowy wojownik- poszarpane uszka. Czy nie zabrałyście takiego przypadkiem z Kiekrza? Być może znowu poszedł na jakieś lofry tylko 8)

Na stronie nr.8 jest zdjęcie kocurka burego,więc niech koleżanka zobaczy ,a swoją drogą szkoda że kocurka nie wykastrowała wtedy by od domu nie odchodził i tym samym nie był narażany na wiele niebezpieczeństw ....
Anna Kubica

Post » Sob sty 29, 2011 22:24 Re: KOTY DO LIKWIDACJI PILNIE DT POZNAŃ !!! są też kocięta

Chyba nie ma niewykastrowanego kocura. A Twoja koleżanka z Kiekrza ?
Obrazek

itaka

Od: Sob maja 29, 2010 14:43

Post » Sob sty 29, 2011 22:38 Re: KOTY DO LIKWIDACJI PILNIE DT POZNAŃ !!! są też kocięta

Z okolic, ja nie wiem czy to jest Kiekrz jeszcze, bo to jest w lesie, dość oddalone od innych zabudowań. Szczerze mówiąc nie sądzę, żeby go wykastrowała, mówiłam jej kiedyś, ale ona twierdzi, że to taki wiejski kot, więc niech ma co jego. Ma jeszcze wysterylizowaną kotkę, ale ona też znika. Ten kocurek to w ogóle nie wiadomo skąd się wziął, bo zaczął wchodzić na teren, potem na taras, potem do domu, oni go zaczęli karmić i tak już zostało (kompletnie sterroryzował psa 8) ). On jest w ogóle dość duży- myślę, że ma z 6 kg co najmniej, także nie trudno go poznać- nie zdziwiłabym się gdyby miał jeszcze jakąś rodzinę i był podwójnie pasiony. W ogóle z własnych obserwacji mogę stwierdzić, że te kierskie koty są całkiem nieźle odpasione. Tam podobno jest dużo szczurów więc może dlatego.

moorland

Od: Pon cze 22, 2009 12:26

Post » Nie sty 30, 2011 0:00 Re: KOTY DO LIKWIDACJI PILNIE DT POZNAŃ !!! są też kocięta

Mamy jednego buraska, ale to gabarytowo mały kot - na pewno nie waży 6kg.
I już był wykastrowany. Z info od recepcjonisty wynika, że to jest kot, który cały czas przebywał na terenie ośrodka.

kasia_5000

Post » Nie sty 30, 2011 0:33 Re: KOTY DO LIKWIDACJI PILNIE DT POZNAŃ !!! są też kocięta

DT dla Buraska pilnie potrzebny!
Dopóki nie znajdziemy dla Niego DT/DS nie możemy pomóc kolejnym kotkom z Kiekrza.
Od Iwony dostałam info, że Pingwinek/ka jest oswojony, Biała Kicia też podobno daje się głaskać, tylko Burasek z białymi skarpetkami troszkę się trzyma na uboczu.

kasia_5000

Post » Nie sty 30, 2011 1:22 Re: KOTY DO LIKWIDACJI PILNIE DT POZNAŃ !!! są też kocięta

I jeszcze mam pyt./prośbę - czy ktoś mógłby w środę i ewentualnie kolejne dni podjechać do tego ośrodka i nakarmić koty, dopóki nie porozmawiamy z kierowniczką odnośnie dokarmiania?
Iwona karmiła je przez czas pobytu i koty przyzwyczaiły się już do jedzenia o określonej porze,
ale Iwona wyjeżdża we wtorek...

kasia_5000

Post » Nie sty 30, 2011 9:47 Re: KOTY DO LIKWIDACJI PILNIE DT POZNAŃ !!! są też kocięta

kasia_5000 pisze:I jeszcze mam pyt./prośbę - czy ktoś mógłby w środę i ewentualnie kolejne dni podjechać do tego ośrodka i nakarmić koty, dopóki nie porozmawiamy z kierowniczką odnośnie dokarmiania?
Iwona karmiła je przez czas pobytu i koty przyzwyczaiły się już do jedzenia o określonej porze,
ale Iwona wyjeżdża we wtorek...

Może ktoś z Kiekrza by się znalazł do karmienia. Bo to trochę daleko by jeździć koty karmić.
Obrazek

itaka

Od: Sob maja 29, 2010 14:43

Post » Nie sty 30, 2011 19:45 Re: KOTY DO LIKWIDACJI PILNIE DT POZNAŃ !!! są też kocięta

Właśnie rozmawiałam z Iwoną: czarny kotek z białymi skarpetkami (Pingwinka) to dziewczynka.
Po tym jak zabraliśmy Buraska, Pinwinka okazała się też oswojona i daje się głaskać Iwonie...
Pilnie DT potrzebne!

kasia_5000

[poprzednia][następna]