jasdor pisze:Wcale sie nie dziwię, że została posądzona o bycie w ciąży
Czy ona czasem nie wygląda na kota wychodzącego, który wałęsa się po okolicy a potem wraca do domu? Zimą, na działkach taki gruby kot? w takim dobrym stanie?
Ona też w czerwcu została zauważona, może też była akurat na rekonansie? Są tam w okolicy jakieś domy? Może ona sprytna jest i tyle i zorientowła się gdzie na działkach jedzenie dają to i się pojawiła.
Już jestem, pierogi zrobione (118szt) Cammi, też tak podejrzewałam, w okolicy są domy mieszkalne. Wywiesiłyśmy tam ogłoszenia i nic. Dziwne, było też to, ze kicia czekała na jedzenie rano i wieczorem też. Jak ją wołałyśmy strasznie płakała. Jak było jeszcze ciepło, to bardzo bała się ludzi, nas też. Wcale nie podchodziła, wystawione jedzenia zjadała dopiero w nocy. Komitywa z nami zawiązała się dopiero jak spadł śnieg.
Dostała SMS z domu Domek proponuje imionka: Pyza lub Pyzia:)
Kicia jest dobrze odżywiona, a wygląda na jeszcze bardziej wypasioną. Myślę, że sierść kici jest troszkę dłuższa iż normalni. Wydaje mi się, że też jest bardziej nastroszona, a nie przylegająca jak u moich facetów. Wszystko po powoduje, że ona wydaje się jeszcze większa niż jest. Idę ją zważyć..
Pyza - ładnie... Moim zdaniem nie jest powiedziane,że nie była czyjaś. Do nas na podwórko też przychodzi się dożywiać nieco opasły rudy kot, który mieszka kilkanaście domów dalej...Ale co z tego? Kotka,która biega z zapaleniem spojówek i o którą nikt się nie upomina,raczej powinna znaleźć sobie lepsze lokum. Dla czystego sumienia możecie zawiadomić schroniska o jej znalezieniu, nawet jak ludzie nie rozwieszają ogłszeń,to mogą się dowiadywać o kota właśnie tam.
no i kicha, badania będę robić jutro. Mój TŻ wstał nad ranem i ulitował się nad biednym, zagłodzonym kotem Jak wstałam, to jeszcze mi się oberwało, że wzięłam kota i go głodzę. Taka jestem okropna
Moje koty są różne: największy Dziubas waży 5,6 średni Filuś waży 5,7 najmniejszy Ciapek waży 2,8. Dziubas jest wybredny, Filuś rąbie co tylko się da, a Ciapa je tylko suche.